Szenvedélyek viharában (1994) 208

Legends of the Fall
125' · amerikai · kaland, dráma, romantikus, háborús 16

1 díj · 5 jelölés

William Ludlow ezredes, miután megelégelte kormánya bánásmódját, egy távoli, őslakosok lakta vidéken telepszik le, hogy nyugodtan nevelhesse fel három fiát. Alfred, a legidősebb csendes, kötelességtudó fiú, aki pontosan tudja, mit akar. Samuel, a legfiatalabb mindenki kedvence, a századforduló… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Brad PittTristan Ludlow
Anthony HopkinsCol. William Ludlow
Aidan QuinnAlfred Ludlow
Julia OrmondSusannah Fincannon
Henry ThomasSamuel Ludlow
Karina LombardIsabel Two
Tantoo CardinalPet
Gordon TootoosisOne Stab
Christina PicklesIsabel Ludlow
John NovakJames O'Banion

További szereplők

Kedvencelte 68

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Generációk az amerikai történelemben. Az apa még polgárháborús hős, a fiai már az első világégés áldozatai. A családi kötelékek mellett egy nő, jelen esetben nem az anya, hanem a legkisebb fiú kedvese, aki összekapcsolja ezeknek a férfiaknak a sorsát. A film erőssége a látvány: Gyönyörű képeket kapunk Amerika tájairól, és a hölgyek is élvezhetik a fiatal Brad Pitt játékát.

1 hozzászólás
Ellen_Ripley

Az életemnek egy olyan szakaszában láttam a filmet, hogy utána megnéztem hetente egyszer, s mindig sírtam rajta. Csodálatos történet a szenvedélyről, szerelemről, családról, barátságról… Most is libabőrös vagyok, ha rágondolok, ideje újra nézni.

Lunemorte 

Zavaros szívünk nem választhatja mindig azt, akit igazán szeret….Néha fájdalmakkal teli életünket nem bírjuk elviselni és csak a halál lesz a vigasz…

Kelly_Olvas

Emlékszem ezt a filmet a HBO -n láttam, éjjel adták és odatapadtam a tv elé. Hátborzongatóan jó film, remek színészek. Óriási kedvenc lett, top10-es!

andy332488

Azt mondjátok, „szép” film, hát biztosan, de nekem túlságosan lehangoló. Az egész filmben szinte sehol nincs egy percnyi boldogság, öröm se. Ráadásul aznap este néztem, miután egész nap rossz kedvem volt. Hát, inkább egy vígjátékot kellett volna választanom!!

Zea

Az egész film lenyűgözött. Elsőként nagyon nagyon piciként nővéremmel láttam, amikor még azt se tudtam mi az a szerelem. De már akkor nagy hatással volt rám. Később újból megnéztem és értettem, teljes lényemmel átéltem hogy mit éreznek a szereplői. Hihetetlen teljesítmény az összes színésztől akiket nagy gonddal válogathattak össze. Csak latinuszokban tudok róla beszélni. Imádom.

Marcsi0603 

Imádom ezt a filmet! Csodálatos történek, csodálatos szereplők, egyszerűen megunhatatlan.

Mr_Catharsis91 

Pazar szereposztás, remek fényképezés a képekhez passzoló vérbeli Horner-muzsika. Gyerekkoromban is szerettem, most is nézette magát.
Nem éreztem vontatottnak, nem unatkoztam rajta. Korrekt iparos munka volt, a végét különösen kedveltem. Főleg, hogy elméletileg Brad Hopkins bundáját viselte a film utolsó jelenetében.

Ancsúr 

Szerintem az egyik legszebb romantikus történet. Néhol kicsit habos-babos, de akkor is szép.

zeana 

A keserű romantikára vágyó lélek elixírje ez a film. Kár,hogy az én lelkem valami egészen másra vágyik. (: Szép film, gyönyörű fényképezés, igazi amcsi giccs. Brad Pitt neve egyébként is garancia az amerikai kívül csoda – belül kaka filmélményre.
Volt benne elég fordulat, hogy ébren tartson, de egy középszerű, egyszer nézhető, feljthető mozi.


Népszerű idézetek

Lunemorte 

– Tristan is félvérnek hív. Azt mondja félig pocok, félig sólyom vagyok.

Néda

Veszélyes a boldogság: az ember túl hamar érzi magát biztonságban.

Néda

Van, aki meghallja belső hangjait és aszerint él. A többiek megőrülnek vagy legendává lesznek.

Néda

El kellett volna engednie. De honnan tudhatta volna, mi fog történni.


Hasonló filmek címkék alapján