Ausztrália (2008) 197

Australia
166' · amerikai, ausztrál · kaland, dráma, romantikus 12

0 díj · 1 jelölés

Az 1930-as évek végén Sarah Ashley férje Ausztráliában próbálja eladni az utolsó birtokukat, egy marhalegelőt. Mivel lassan halad az ügy, az asszony utána utazik a távoli földrészre, hogy kezébe vegye a dolgok intézését. Darwin városában azonban a férje helyett a nyers modorú, durva… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Hugh JackmanDrover
Nicole KidmanLady Sarah Ashley
Bryan BrownKing Carney
David WenhamNeil Fletcher
Brandon WaltersNulah
Essie DavisCath Carney
John Jarrattőrmester
Ben MendelsohnEmmett Dutton kapitány
David GulpililKing George
David NgoombujarraMagarri

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Az eleje szörnyen unalmasnak tűnt, a téma sem hozott lázba, ráadásul frászt kaptam Nicole Kidmantől. Aztán alakulgatott a cselekmény, bár még mindig nem éreztem nekem valónak. A második óra környékén kezdtem megunni, hogy nem történik semmi, de a végére Baz Luhrmann úgy döntött, megajándékozza a kitartó nézőket és bumm, hirtelen teljesen más fordulatot vett a történet, pluszban még izgalmassá is vált. Eléggé meglepődtem ezen a váltáson, de tetszett. A film hangulata is bejött, ráadásul megerősített abban a hitemben, hogy mennyire nem vágyok Ausztrália közelébe sem. Ó, és az elején a kengurus jelenettől kifejezetten megijedtem. Nem volt rossz film, de elég volt egyszer megnézni.

BZsofi 

Ha életem legborzasztóbb filmjét kell megneveznem, ez az elsők között jut eszembe…

6 hozzászólás
Lulu23 

Ez a film nagyon jó.
Tipikus jó példája annak, hogyan kell három órára úgy lekötni a nézőt, hogy ne dolgozzon megállás nélkül az adrenalinpumpa.
Kapunk egy jól felépített történetet egy kevésbé csontig lerágott történelmi megközelítést, egy helyi kultúrális-történelmi ismeretterjesztést, mindezt fűszerezve keményfickós kalanddal, természetleküzdő viszontagságokkal és egy ízlésesen felépített, hitelesen eljátszott érzelmes és egyben elgondolkoztató romantikus szállal.
Nameg – és hatalmas kalapemelés – az ausztrál őslakosok gondolat és misztikum világával.
Gyönyörűen játszik a film a férfi-nő kapcsolat érzelmi és felelősség vonzataival, az anya-gyermek kapcsolat engedd el, de gondoskodj róla aspektusaival, az őslakosok és megszállók kulturális konfliktusaival.
Igazi, klasszikus kalandfilm struktúra, amit még könyvben is élvezettel olvasnék.
És kapunk hozzá szépen megtervezett, természetközpontú látványvilágot.
Az emberpróbáló vadonból és a háborúból fakadó keményebb eseményeket.
Na meg persze a hölgyek örömére Hugh Jackmant, aki látványosan és lassított felvételen a naplementében, meztelen felsőtesttel magára önt egy vödör vizet.=)

Kemiviki 

Nagyon jó romantikus történet, de ez a majd 3 óra hosszúság már szenvedtetős. Nem is tudtam egyszerre megnézni, szünetet kellett tartanom.
Nagyon tetszik a táj, a történet, az egész hangulata.
Hugh Jackman felsőteste pedig csillagos 5-ös :D

Gothic01 

Imádtam <3 Nagyon sokoldalú film, jó volt megismerni Ausztrália történelmét, bár ahogy az őslakosokkal bántak, az valami minősíthetetlen. Undorító ">.< Mint, ahogy Fletcher is, a hozzá hasonló embereket kell elzárni, nem a bennszülötteket és az utódaikat. A kis Nulah viszi a prímet, nagyon jó karakter és az őt alakító színész is a korát meghazudtolóan játszik. ^^ Nicole Kidman hozta, amit az ember várhat tőle, az ilyen tűzről pattant karakterek nagyon jól állnak neki.

EsztA 

Az egyik nagy kedvencem. A történet nagyszerű, van benne történelem, kaland, romantika. Gyönyörű a képi világa és a zenéje! Engem sokadik nézésre is mindig le tud kötni elejétől a végéig!

Bastia 

Szerintem csodaszép film. Gyönyörűen fényképezett, szép képi világgal.
Én egyáltalán nem találtam unalmasnak, szerintem érdekes történet amin keresztül megismerhetjük egy kicsit Ausztrália történelmét is.
Nicole Kidman jól hozta ezt a szerepet, bár nem kedvencem, ebben mégis tetszett. Hugh Jackmant meg gondolom a női nézőknek nem kell részleteznem :D

otaksa

Abszolút kedvenc. Tény, hogy nagyon hosszú, majdnem három óra #bár a Gyűrűk ura óta az ember bármit végigül#, de végig fenntartja a figyelmet. Ausztrália múltjának olykor szégyenletes momentumai nem is annyira közismertek nekünk, európaiaknak. Olyan messze vannak, még az iskolában se sokat tanítanak a történelmükből. Az ilyen filmekkel, mint ez, kiválóan lehet pótolni a tudásbeli hiányosságainkat.

danlin 

Meglepően sokoldalú film. Az eleje egy humorral teli kalandnak indul, a felénél romantikába csap át, hogy a végén egy kis életmentő háborús filmmé nője ki magát.

Fruzsi917 

Nagy kedvencem. Szerintem minden passzol benne, a történet, a szereplők és a látvány. Habár hosszú engem végig le tudott kötni.


Népszerű idézetek

hypedne 

Drover: Most people like to own things. You know, land, luggage, other people. Makes them feel secure. But all that can be taken away. And in the end, the only thing you really own is your story. Just tryin' to live a good one.

hypedne 

Lady Sarah Ashley: Just because it is, doesn't mean it should be.

hypedne 

Nullah: Mrs. Boss! We gotta get those fat cheeky bulls into that big bloody metal ship!

hypedne 

Nullah: When Mrs. Boss first come to this land, she look but she not see. Now, she got her eye open for the first time.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján