Hatodik érzék (1999) 285

The Sixth Sense
107' · amerikai · dráma, thriller 16

5 díj · 16 jelölés

Cole (Haley Joel Osment) hatéves, és rémálmok gyötrik. Éjszakáit és nappalait olyan lények népesítik be, akiket csak ő lát. A lények szólnak hozzá, megérintik, kérésekkel bombázzák: Cole látja a halottakat. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus. Egy korábbi kezeltje hasba lövi, és ő… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Bruce WillisDr. Malcolm Crowe
Haley Joel OsmentCole Sear
Toni ColletteLynn Sear
Olivia WilliamsAnna Crowe
Trevor MorganTommy Tammisimo
Donnie WahlbergVincent Grey
Peter Anthony TambakisDarren
Jeffrey ZubernisBobby
Bruce NorrisStanley Cunningham
Glenn FitzgeraldSean

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 82

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Charityy 

Hogy engem mennyire átvertek! Akkora csavar volt a végén, hogy csak lestem xdd spoiler
Kissé vontatott film, de a szöveg húz magával rendesen, a gyerekszínész meg szuperül játszott.

ScarlettBlair

Nagyon tetszett! Ezek a „régi” filmek valahogy mindig jól meg tudják csavarni a dolgokat. Oké, hogy nem olyan látványosak/pörgősek, de ugyan olyan izgalmasak, mint bármelyik mai film. Az utolsó pillanatig nem gondoltam a végkimenetelre, pedig ha jobban belegondolok utaltak rá jelek. Tetszett nagyon!

sipiarpi 

Jó volt, de sajnos már tudtam a csavarról, így nem volt meglepetés, és nem volt akkora hatása. Jó megvalósítás jellemzi. Nekem egyszer elég volt. Annak aki még nem tudja a végét annak ajánlom.

8 hozzászólás
hankman

Érdekes egy film volt, még abból a korszakból, amikor Bruce Willis igen erősen kopaszodott, ám de még volt haja. Bruce játékával nem volt gondom, (egészen a Die hard 56. részéig bezárólag) és a Sear család, mind felnőtt, mind gyerek tagja is jól alakított.

A történet jó messziről indít, és teljes mértékben elmondható róla, hogy semmi nem az, aminek látszik és itt szőtték bele zseniálisan Crowe széteső életét. spoiler Amúgy Crowe jó orvos spoiler, jól bánik a gyerekekkel, nem is csoda, hogy díjat kapott a polgármestertől munkássága miatt.

A filmnek sikerült rászednie több ponton is, és éppen ezért meg tudom neki bocsátani, hogy helyenként nagyon vontatott. Egy alkalommal még meg is tudott ijeszteni, pedig ezt tényleg nem vártam volna tőle spoiler

Egy átlagos film, viszont a vége nagyon jó üzenettel bír spoiler, ugyanakkor sikerül annyira meglepnie, amire még én sem számítottam. spoiler

Egy átlagos film összességében, kicsit vontatott, de a meglepetések miatt, amit a vége tartogat, nálam felhúzta egy csillaggal.

Little_Monster 

M. Night Shyamalan nem fog tudni ennél jobb filmet csinálni, de nem is kell, mert aki ilyet tud, az egy film után megállhat. Még gyerekkoromban láttam először, és nagyobb hatással volt rám, mint az összes darabolós, véres, jump scare-rel telepakolt horror. Ettől féltem, miközben néztem, és még utána is sokáig. Az egész nagyon kerek, nagyon jó, könnyű a hatása alá kerülni, spoiler

Stone 

Jó páros volt a férfi és a gyermek. A vége meg üdítően jó csavarral ütötte le az egész addigi világát az embernek, és mindent átértékelt.

LukeSkywalker 

Az egy poénra felépített filmek egyik legelső és legjobb darabja. A film végi spoiler egyszer nagyot szól, de többszöri megnézések alkalmával már csak a film kárára válik. Másodszorra még élmény figyelni az árulkodó jeleket, de harmadszorra csak érdektelenné teszi az egészet. A kissrác viszont szenzációs.

Mr_Catharsis91 

Nem volt rossz film, a csattanója remek volt, bár mikor először néztem nyilván nagyobbat csattant annak idején. Mondjuk szerintem a Sebezhetetlen még hátborzongatóbb film, nálam azt azóta sem sikerült felülmúlni.

Ashtray_Heart

Engem ez a film most teljesen félrevezetett. :D spoiler
Bruce Willis valamiért sosem tartozott a kedvelt színészeim közé, talán mert többségében olyan műfajú filmekben játszik, amik engem nem érdekelnek, de itt nagyon jó volt. (És döbbenetes mennyit lágyít az arcán a haj.)

brena

Döbbenet volt ez a film,újszerű és nyomot hagyott maga után!


Népszerű idézetek

Treszka

Néha azt hisszük, elveszett valami, pedig nem. Csak máshova került.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján