Hatodik érzék (1999) 372

The Sixth Sense
107' · amerikai · dráma, thriller, rejtély 16

5 díj · 16 jelölés

Cole (Haley Joel Osment) hatéves, és rémálmok gyötrik. Éjszakáit és nappalait olyan lények népesítik be, akiket csak ő lát. A lények szólnak hozzá, megérintik, kérésekkel bombázzák: Cole látja a halottakat. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus. Egy korábbi kezeltje hasba lövi, és ő… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Bruce WillisDr. Malcolm Crowe
Haley Joel OsmentCole Sear
Toni ColletteLynn Sear
Olivia WilliamsAnna Crowe
Trevor MorganTommy Tammisimo
Donnie WahlbergVincent Grey
Peter Anthony TambakisDarren
Jeffrey ZubernisBobby
Bruce NorrisStanley Cunningham
Glenn FitzgeraldSean

További szereplők

Kedvencelte 111

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Meglepően jó film, ami néhol a frászt hozta rám. Elég lassú történet, de ötletes és fordulatos, bár szerintem eléggé kiszámítható. Bruce Willis itt még egész jóképű volt, a kisfiú pedig nagyon jól játszott. Szerethető volt az egész és szépen feldolgozta a témát. Nem is értem, hogy maradt ki eddig az életemből. Kötelező darab! spoiler

1 hozzászólás
Charityy 

Hogy engem mennyire átvertek! Akkora csavar volt a végén, hogy csak lestem xdd spoiler
Kissé vontatott film, de a szöveg húz magával rendesen, a gyerekszínész meg szuperül játszott.

Ruby_εïз 

Ez lesz az a film, ami még évtizedek után is oda fogja szegezni a nézőt a képernyő elé. Maga a cselekménye is elég bizarr, de úgy unblock a történet kellően meglepő és borzongató.
Nekem nagyon fájt a vége, és még csak nem is sejtettem, annyira életszerű volt. Bruce Willis fantasztikus színész!

sipiarpi 

Jó volt, de sajnos már tudtam a csavarról, így nem volt meglepetés, és nem volt akkora hatása. Jó megvalósítás jellemzi. Nekem egyszer elég volt. Annak aki még nem tudja a végét annak ajánlom.

8 hozzászólás
ScarlettBlair

Nagyon tetszett! Ezek a „régi” filmek valahogy mindig jól meg tudják csavarni a dolgokat. Oké, hogy nem olyan látványosak/pörgősek, de ugyan olyan izgalmasak, mint bármelyik mai film. Az utolsó pillanatig nem gondoltam a végkimenetelre, pedig ha jobban belegondolok utaltak rá jelek. Tetszett nagyon!

Little_Monster 

M. Night Shyamalan nem fog tudni ennél jobb filmet csinálni, de nem is kell, mert aki ilyet tud, az egy film után megállhat. Még gyerekkoromban láttam először, és nagyobb hatással volt rám, mint az összes darabolós, véres, jump scare-rel telepakolt horror. Ettől féltem, miközben néztem, és még utána is sokáig. Az egész nagyon kerek, nagyon jó, könnyű a hatása alá kerülni, spoiler

hankman 

Érdekes egy film volt, még abból a korszakból, amikor Bruce Willis igen erősen kopaszodott, ám de még volt haja. Bruce játékával nem volt gondom, (egészen a Die hard 56. részéig bezárólag) és a Sear család, mind felnőtt, mind gyerek tagja is jól alakított.

A történet jó messziről indít, és teljes mértékben elmondható róla, hogy semmi nem az, aminek látszik és itt szőtték bele zseniálisan Crowe széteső életét. spoiler Amúgy Crowe jó orvos spoiler, jól bánik a gyerekekkel, nem is csoda, hogy díjat kapott a polgármestertől munkássága miatt.

A filmnek sikerült rászednie több ponton is, és éppen ezért meg tudom neki bocsátani, hogy helyenként nagyon vontatott. Egy alkalommal még meg is tudott ijeszteni, pedig ezt tényleg nem vártam volna tőle spoiler

Egy átlagos film, viszont a vége nagyon jó üzenettel bír spoiler, ugyanakkor sikerül annyira meglepnie, amire még én sem számítottam. spoiler

Egy átlagos film összességében, kicsit vontatott, de a meglepetések miatt, amit a vége tartogat, nálam felhúzta egy csillaggal.

Stone 

Jó páros volt a férfi és a gyermek. A vége meg üdítően jó csavarral ütötte le az egész addigi világát az embernek, és mindent átértékelt.

StAngela 

Régen láttam, úgyhogy a végén a csattanóra nem emlékeztem, így számomra nagy meglepetés volt.
Imádtam a misztikus légkört ami körbevette a filmet és hogy ugyanakkor nagyon is életszerű, hétköznapi volt.
Bruce Willist is régen láttam hajjal, ami azért sokat finomít a vonásain. Jól állt neki ez a szerep és ez az új műfaj. (Az akciófilmekért amúgy sem vagyok odáig.)
Szóval összességében tetszett, de maga a téma már eléggé lerágott csont sajnos. Emiatt nem lett kedvenc, pedig amúgy egy nagyon jól összehozott filmecske.

lepetitlys 

Jó kis szellemes film. Lehet, hogy nem láttam elég amerikai filmet, de nem jöttem rá korábban a csavarra a végén, de akkora ötletnek tartom, mint ide Lacháza.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján