Más világ (2001) 316

The Others
100' · francia, amerikai, olasz, spanyol · thriller, horror 16

1 díj · 2 jelölés

Jersey szigete, 1945. A II. világháborúnak vége, de Grace férje nem tért vissza a frontról. A nő egyedül, és szigorú erkölcsi normáktól vezérelve neveli fel gyermekeit a viktoriánus házban. Lánya és fia furcsa betegségben szenvednek: nem tehetik ki magukat direkt napfénynek. Amikor három új… [tovább]

Szereposztás

Nicole KidmanGrace
Fionnula FlanaganMrs. Bertha Mills
Alakina MannAnne Stewart
James BentleyNicholas Stewart
Christopher EcclestonCharles Stewart
Eric SykesMr. Edmund Tuttle
Elaine CassidyLydia
Alexander VinceVictor
Keith AllenMr. Marlish
Michelle FairleyMrs. Marlish

Kedvencelte 91

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Műfajában az egyik legjobb! Bár lassan indul be a cselekmény, a végére nagyon izgalmassá és fordulatossá válik. Szeretem a sejtelmes hangulatát is. Nicole Kidman nagyon nem tartozik a kedvenc színésznőim közé és az elején itt is irritált a karaktere, de a végére megbékéltem vele. Az Anne-t alakító kislány pedig kifejezetten ügyes munkát végzett. Sokszor láttam már és bármennyiszer újra tudnám nézni, mégis ugyanolyan hatással van rám. Szimplán szeretem ezt a filmet és kész.

Valcsa 

Párommal néztük – így estére nem valószínű, hogy jó választás volt a film, mert én amúgy is iszonyúan tudok félni az ilyen „szellemes” filmektől… A vérfröcsögés, csonkolás stb. nem zavar, de mikor láthatatlan lények csinálják a fesztivált… Na attól frászt kapok… :D
Az elején még baromira fogalmunk sem volt, hogy kinek a pártján kellene állnunk spoiler, vagy hogy valójában ki a gonosz… A végén pedig irtózatosan borsódzott a hátunk attól, ami kiderült…
Műfajában az egyik legjobb – szerintünk.

2 hozzászólás
brena 

Ez annyira dobbenetes film volt akkor. Azota többször újra néztem. Engem megfogott:)

TribeBubu 

Alapvetően ez egy egyszernézős film, de valahogy minden alkalommal nagyon lebilincsel annak ellenére, hogy ismerem a végkifejletet. A cselekmény valami hihetetlenül zseniálisan ki van dolgozva, a színészek egytől egyig óriásiak, csakúgy, mint a díszletek és a rendezés.
Talán a 2000-es évek legjobb horrorfilmje, hiszen a mostanában olyan slágeres gyomorforgató jeleneteknek nyoma sincs és még jumpscare-ekből is csak egy-kettő bukkan fel benne, viszont a film minden porcikájából árad a borzongás.

Charityy 

Borzasztóan unatkoztam a filmen, nem sikerült lekötnie. A sztori jó is lehetett volna, csak elég lassúnak éreztem, túl sok volt benne a néma jelenet.

Negative_Singularity

Edzett vagyok a természetfeletti témájú filmekben, szóval, hogy ez mennyire volt ijesztő, nem tudom – nekem inkább érdekes volt, kicsit ilyen pszicho-thriller beütéssel. Igazából nem tudok róla hosszas véleményt mondani, egyszer mindenképpen érdemes megnézni, már csak a végén a csavarért is (mondták, hogy egyértelmű, nekem nem volt az, így sikerült megdöbbennem).
A kislány volt a legértelmesebb karakter egyébként, imádtam a Bibliát érintő kérdéseit, a kisfiútól lekapartam az arcomat, színészileg pedig Kidman nagyon odatette magát (meg a néma lányt játszó nő is).

rocketdog 

A kísértet-túlvilág témán belül az (egyik) legjobb film.
A hangulata elképesztően feszült, nyomasztó (amit nem jumpscarekkel érnek el), minden azt az érzést kelti, hogy egy börtönben történik a cselekmény.
Nicole Kidmannel először úgy voltam, hogy oké, kibírom. De aztán gyorsan rájöttem, hogy tökéletes választás volt a para tekintetével.
A dialógusok sem a szokásos sekélyes szinten zajlanak, látszik, hogy tényleg próbáltak belemenni egy-egy témába.

mandu 

Nem rossz film, de onnantól tetszett igazán, mikor kiderültek a dolgok… Vagyis az utolsó 10 perc. xD Volt néhány ijesztőbb rész, amikor elővettem a telefonomat és úgy csináltam, mintha valami fontos dolgom lenne, de láttam már durvábbat. :D Nicole Kidman jó színésznő, de sosem lesz a kedvencem. A gyerekek viszont kiemelkedően alakítottak. :)

Marcsi0603 

Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, aki egy szorongós, nyomasztó kis thrillerre vágyik hatalmas csavarral a végén. Így többször újranézésre már csak a jelekre figyelek, és még így is mesteri. Szeretem itt Kidmant, nagyon jól játssza a főszerepet, és Nicholas is cuki, de Anne-től valahogy mindig hidegrázást kapok. Amúgy is kedvenceim a szellemes filmek, ez egy nagyon jó darab.

hankman 

Szeretem az olyan filmeket, amik valamilyen nem hétköznapi dologra alapoznak, ha van bennük egy kicsi „furcsaság”. Ilyen „furcsaság” lehet például egy ritka betegség is, mint ennél a filmnél a napérzékenység, mely alapvetően határozza meg a filmbéli család hétköznapjait. Másik dolog , ami hozzátett nekem a filmhez az, hogy a második világháború időszakába repített vissza, de mivel a németek folyton elvágták az elektromos vezetékeket, ezért megtanult áram nélkül élni Grace (Nicole Kidman), a kislánya és a kisfia.

A gyerekszínészekkel nem volt gondom, a kislány alapvetően kicsit furának hatott, a fiút pedig ehhez képest teljesen normálisnak találtam, viszont az anyjuk… Mekkora egy vaskalapos hülye p…….., rá egy külön bekezdést szánok.

spoiler

A történet egész átlagosnak mondható, spoiler, viszont a vége az, ami felhúzta nekem az egészet, mert a teljes film egészen más megvilágításba került pár másodperc alatt, és ezt hatalmas csavarnak gondoltam. spoiler

Két egész tökös jelenet volt a filmben. spoiler

Nem szokványos életstílus a nem szokványos betegségnek köszönhetően, amit egy nagyon jó csavarral együtt beleépítettek a filmbe, ami ugyan elég átlagos, de a végére megtérül.

UI.:
Ha már Nicole Kidman, akkor disznót vág xD
https://www.youtube.com/watch…


Népszerű idézetek

Pandalin

Anne: Nem hiszem, hogy a szent lélek egy galamb. A galamb minden csak nem szent.
Nicholas: Lekakilják az ablakunkat.

TribeBubu 

Egy szeretett egyén halála fölötti gyász a legkülönösebb dolgokhoz vezethet.

kkatja

Anne Stewart: Ne beszélj butaságokat. Már mondtam, hogy a szellemek lepedőben járnak és azt mondják: Húúú!
Mrs. Mills: Anne! Honnan veszed ezeket a történeteket?
Anne Stewart: Sehonnan. Könyvekben olvastam.
Mrs. Mills: Nem kéne, hogy mindent elhiggy, amit olvasol.

Christinewinchester 

A fény az egyetlen ami itt mozog. De az megváltoztat mindent. Azt is mondhatnánk, hogy elviselhetetlen. Az egyetlen módja, hogy elviseljük, ha nyugodtak maradunk.

Christinewinchester 

Egy szeretett személy feletti gyász a legkülönösebb dolgokhoz vezethet.

kkatja

Grace: Sőt! Jobb, ha külön szobában tanultok.
Anne Stewart és Nicholas Stewart: Ne, ne, ne, ne!
Grace: De, de, de, de!
Anne Stewart: De mi félünk, ha egyedül vagyunk!
Grace: Féltek? Mintha nem szoktátok volna még meg ezt a házat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján