Annabelle 2: A teremtés (2017) 19

Annabelle: Creation
109' · amerikai · thriller, horror, rejtély 18

A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót.
Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Stephanie SigmanCharlotte nővér
Alicia Vela-BaileyMrs Mullins
Anthony LaPagliaSamuel Mullins
Hirdetés

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Pnikolett

Az első fele a filmnek elég langyi volt,nehézkesen akart beindulni,volt hogy jókedvűen nevetgéltünk egyes dolgokon :D Aztán szép lassan durvult és bizony jött a feszültség hogy vajon mikor jelenik meg valami,mi lesz a szereplőkkel stb. :D Igazából ha egész őszinte akarok lenni,a hangeffektek,hirtelen jelenetek viszik hátán a történetet,mert egyébként fele ennyire sem lenne ijesztő. Na de a kritikák ellenére tetszett és én legalábbis elégedetten mentem ki a moziból,megkaptam az izgalmat amit vártam tőle. + pont azért is,ahogy hozzákapcsolták az első részhez,így értelmet adva ennek a történetnek is.

meowmimi

Meg kell mondjam, kellemeset csalódtam. Egész pofás lett ez a rész, ezerszer jobb, mint az első – ami azért valljuk be, nem túl nehéz. Persze, a legtöbb dolgot már láttuk máshol, de legyünk őszinték, ezek a démonos-szellemházas horrorok sosem az egyediségükről voltak híresek. Szerencsére azért itt ez a kedves baba a rémisztőség-faktort feltolja körülbelül ötmillióval… Az egyetlen komolyabb problémám az volt, hogy az igazi démonnak majdnem minden megjelenésénél felröhögtem, ami egy horrornál nem túl nagy pozitívum. Nem tudom, lehet, hogy csak én vagyok ezzel így, de nekem az ilyen CGI-os démonok mindig inkább röhejesek, semmint ijesztőek (kivétel persze a katicafejű démon az Insidious-ból). Felépítik a félelmetes jelenetet, húzzák a néző agyát, nő a feszültség, tényleg parázok… Aztán amint megjelenik a démon feje, hirtelen az egész komolyan vehetetlenné válik.
Szóval jobban örülnék, ha megmaradnának a lassabb, feszültséggel teli jeleneteknél és a para mozdulatlan (vagy éppen hirtelen mozdulatokat tevő) babucinál, minthogy ténylegesen megpróbáljanak odavarázsolni egy ilyen… izét.

KockaCica

Huh, nem is volt olyan rossz…
Sőt, meg kell mondjam, váratlanul ért, hogy egy-egy jelenetnél valóban megijedtem. Azt hittem, a sok horror és thriller már rég kiölte belőlem ezt az érzést, de nem. Valóban sokkal jobb, mint az előző rész, már csak azért is, mert ezzel teljessé vált a kép, végre megvannak az összefüggések. Emellett pedig, vannak benne rendesen parázós részek, nem úgy mint az elődjénél… Mondjuk nem utolsó, hogy a háttérzajok, aláfestőzenék és a csendes részek megteremtik a hangulatot.
Ám nem tökéletes. Sokszor kiszámítható -jómagam is elmehetnék forgatókönyv írónak-, és néha már szinte nevetséges. A démonról nem is beszélve.. Ijesztő addig, míg csak részletekben látjuk, míg nem mászik az arcunkba, onnantól viszont, hogy premier plánba látjuk, elveszti a varázsát.
Összességében elégedett vagyok a filmmel, viszont a körülöttem ülő emberekkel már kevésbé..
Komolyan miért jön be egy 10 éves srác, ha visít, ordít, és végig hangosan zabál, azt remélve, hogy akkor nem ijed meg annyira?! Azt már nem is említem, hogy végig kommentálta az egészet.
Szóval érdemes megnézni, de valahogy válogassátok meg a környező embereket, mert eltud venni az élményből;)

balika88

Sziasztok,

első blikkre le kell szögeznem hogy jóval erősebb mozira sikerült ez a rész mint a korábbi. Viszont ami a 7 pontot illeti… A film első 40-45 perce sajnos inkább vicces volt, mint horrorisztikus. Olyan pozíciókban jelent meg a baba, hogy elképesztő jókat röhögtünk rajta (szerencsére ezek a dolgok nem csak nekünk tűntek fel, hanem konkrétan az egész teremnek :D )
Aztán a második felére megérkezett a film is. Ott már eléggé elszabadult a „pokol” és ez a pörgős tempó egészen a végéig ki is tartott, azt a felét már tudtam pozitívabban elbírálni :D
A film előtt tartottam tőle hogy ez a film 1 hatalmas öngól lesz, mivel az első részben igazából mindent megtudtunk amit tudnunk kell. Szerencsére sikerült egész jól összekapcsolni az első részt ezzel a második etappal, így nem savanyú szájízzel távoztunk a moziból :-)
Zárszónak: Nem üti meg a Démonok között színvonalát, de mindenképpen élvezhető film kerekedik ki belőle :-)

züzzentdamo

Ugyanaz a bajom ezzel a filmmel, mint az ehhez kapcsolódó többivel: közük nincs a HORROR műfajhoz. Ha egy enyhébb dark fantasy-ként lett volna beharangozva, oké. De így?!

Hol ijesztő egy ilyen démon, amit konkrétan egy RPG játékban egy bicskával pár mozdulattal kidöntesz? Vagy a kötelező horror kellékek: tükrök, szépen manikűrözött kezek, műprotkó…stb. Ugyan, könyörgöm! Igaz, ebben legalább már haltak meg emberek, de a túl sok klisé nem adta meg a moziélményt. Plusz a CGI jelenetek elég gyengére sikerültek. Túlságosan látszódott, hogy mű az egész.

Nem nagyon tetszett, és kész. Vagy még mindig én vagyon nagyon rosszul összerakva, bár többet röhögtem rajta, mint a Baywatchon. (És ezt így utólag is köszönöm a két fiatal kis srácnak, akik mellettünk ültek. A kommentárjaik élvezetesebbé tették valamennyire. :) )


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján