Annabelle 2: A teremtés (2017) 81

Annabelle: Creation
109' · amerikai · thriller, horror, rejtély 18

A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót.
Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért… [tovább]

angol
angol
magyar

Szereposztás

Stephanie SigmanCharlotte nővér
Alicia Vela-BaileyMrs Mullins
Anthony LaPagliaSamuel Mullins
Miranda OttoEsther Mullins (Mrs. Mullins)
Lulu WilsonLinda
Talitha BatemanJanice
Grace FultonCarol
Philippa CoulthardNancy
Tayler BuckKate
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

MLauri

Első horrofilmem moziban, nem mintha amúgy sokat láttam volna ezelőtt, de így elég ijesztő volt sokszor pedig én nem is vagyok annyira félős. Nem is a jumpscarek voltak ijesztők, hanem az idegeskedések és a kiabálások, „minek mész te be oda jó isten” "úgyis meg fogsz halni" „az a kereszt majd megvéd szerinted?”. De ez inkább már sokszor a nevetséges kategóriba ment át, megjegyezném, hogy a moziban a velem egy teremben lévőkkel nagyon sokszor nevettünk, annyira irreális volt az egész. De lehetett azért ijedezni rajta, nem volt ez olyan rossz :-)

Pnikolett

Az első fele a filmnek elég langyi volt,nehézkesen akart beindulni,volt hogy jókedvűen nevetgéltünk egyes dolgokon :D Aztán szép lassan durvult és bizony jött a feszültség hogy vajon mikor jelenik meg valami,mi lesz a szereplőkkel stb. :D Igazából ha egész őszinte akarok lenni,a hangeffektek,hirtelen jelenetek viszik hátán a történetet,mert egyébként fele ennyire sem lenne ijesztő. Na de a kritikák ellenére tetszett és én legalábbis elégedetten mentem ki a moziból,megkaptam az izgalmat amit vártam tőle. + pont azért is,ahogy hozzákapcsolták az első részhez,így értelmet adva ennek a történetnek is.

Marcsi0603 

Sokkal jobb volt, mint vártam, mármint az első részhez képest. Szeretem, amikor főként gyerekek a szereplők egy horrorban, ők általában sokkal jobban illenek az egész horrorosdiba. Tetszett, hogy összekapcsolták az első résszel, illetve, hogy az eredeti baba is megjelenik a filmben. Ijesztőnek nem mondanám, de végig lekötött, úgyhogy örülök, hogy megnéztem.

Liza 

Hát nem tudom…
Rossznak nem mondanám, ügyes megoldásokkal apellált, voltak benne eredeti ötletek, de valami eszméletlenül hiányzott belőle mondjuk az, hogy ijesztő legyen. Egyszer nézhető, de valahogy engem ez a Démonok között- univerzum (lol) nagyon nem tud beszippantani, egy klisé halmaz az egész…

Aikome 

Az első részre négy csillagot adtam, de rengeteg jót olvastam A teremtésről, mindenki mondta, hogy meg is lepődött a sztorin. Mondom oké, nézzük meg, mostanában úgyis sok borzalmas horrort láttam, engem már az sem érdekel, ha ezt is oda fogom sorolni. Aztán így bumm! MONDOM ANYÁÁÁÁÁÁD! :D Volt itt minden. Hát én végigfostam az egészet. Nem szoktam félni horrorfilmeken, de ez kegyetlen… Még mindig ráz a hideg és olyan, mintha valami cirógatná a nyakamat. Utálom. >< És tudom, egy horrornak ez a dolga, de túl soknak gondoltam azt a rengeteg jumpscaret… Szóval nem tetszett. A végét meg hirtelen nem vágom

Junchi

Horrornak meglepően decens. A borzalmas első részhez képest sokkalta vállalhatóbb… de mi volt ez a random sztori, könyörgök, szóval a klisés mivolt egy dolog, de mikor már értelme is kevés van, ott már gondok keletkeznek. Kényelmetlenül érzetem magam emiatt, illetve a kellően magas para-faktor miatt, csak míg előbbi negatív tartalmú, addig az utóbbi pozitív. Persze javarészt jump scare-ekkel oldották meg a dolgot, de azért voltak kellemes húzásai is, nekem az a madárijesztő pölö nagyon bejött.

Hatoska.

1 hozzászólás
Szyszyyy 

Én a film megnézése előtt:
– Az első résznél rosszabbat biztos nem tudtak csinálni…

Én a film megnézése után:
– Egész nézhetőre sikerült. Mondjuk… Mondom ezt úgy, hogy nulla elvárással néztem.

Ami tetszett, az mind spoileres és mind a film végén volt: spoiler

victoria_m997 

Ez egy elég jó kis horror volt. Voltak szép számmal rémisztő részek, nem csak jumpscare-ek, és a története pazar.

lollynymphet

Meg kell mondjam, kellemeset csalódtam. Egész pofás lett ez a rész, ezerszer jobb, mint az első – ami azért valljuk be, nem túl nehéz. Persze, a legtöbb dolgot már láttuk máshol, de legyünk őszinték, ezek a démonos-szellemházas horrorok sosem az egyediségükről voltak híresek. Szerencsére azért itt ez a kedves baba a rémisztőség-faktort feltolja körülbelül ötmillióval… Az egyetlen komolyabb problémám az volt, hogy az igazi démonnak majdnem minden megjelenésénél felröhögtem, ami egy horrornál nem túl nagy pozitívum. Nem tudom, lehet, hogy csak én vagyok ezzel így, de nekem az ilyen CGI-os démonok mindig inkább röhejesek, semmint ijesztőek (kivétel persze a katicafejű démon az Insidious-ból). Felépítik a félelmetes jelenetet, húzzák a néző agyát, nő a feszültség, tényleg parázok… Aztán amint megjelenik a démon feje, hirtelen az egész komolyan vehetetlenné válik.
Szóval jobban örülnék, ha megmaradnának a lassabb, feszültséggel teli jeleneteknél és a para mozdulatlan (vagy éppen hirtelen mozdulatokat tevő) babucinál, minthogy ténylegesen megpróbáljanak odavarázsolni egy ilyen… izét.

KockaCica

Huh, nem is volt olyan rossz…
Sőt, meg kell mondjam, váratlanul ért, hogy egy-egy jelenetnél valóban megijedtem. Azt hittem, a sok horror és thriller már rég kiölte belőlem ezt az érzést, de nem. Valóban sokkal jobb, mint az előző rész, már csak azért is, mert ezzel teljessé vált a kép, végre megvannak az összefüggések. Emellett pedig, vannak benne rendesen parázós részek, nem úgy mint az elődjénél… Mondjuk nem utolsó, hogy a háttérzajok, aláfestőzenék és a csendes részek megteremtik a hangulatot.
Ám nem tökéletes. Sokszor kiszámítható -jómagam is elmehetnék forgatókönyv írónak-, és néha már szinte nevetséges. A démonról nem is beszélve.. Ijesztő addig, míg csak részletekben látjuk, míg nem mászik az arcunkba, onnantól viszont, hogy premier plánba látjuk, elveszti a varázsát.
Összességében elégedett vagyok a filmmel, viszont a körülöttem ülő emberekkel már kevésbé..
Komolyan miért jön be egy 10 éves srác, ha visít, ordít, és végig hangosan zabál, azt remélve, hogy akkor nem ijed meg annyira?! Azt már nem is említem, hogy végig kommentálta az egészet.
Szóval érdemes megnézni, de valahogy válogassátok meg a környező embereket, mert eltud venni az élményből;)


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján