Démonok között 2 (Démonok között 2.) (2016) 196

The Conjuring 2
134' · amerikai · horror 16

0 díj · 1 jelölés

Lorraine és Ed Warren ezúttal egy Észak-Londonban élő, négy gyermekét egyedül nevelő anyának segítenek, akinek a házába gonosz szellemek költöztek.

angol
magyar

Képek 8

Szereposztás

Vera FarmigaLorraine Warren
Patrick WilsonEd Warren
Franka PotenteAnita Gregory
Frances O'ConnorPeggy Hodgson
Madison WolfeJanet Hodgson
Lauren EspositoMargaret Hodgson
Sterling JerinsJudy Warren
Steve CoulterGordon atya
Benjamin HaighBilly Hodgson
Patrick McAuleyJohnny Hodgson

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez a rész is tetszett. Volt benne elég izgalom, feszültség, komor hangulat, és hátborzongató részek. Ezt a részt, még csak másodszorra néztem meg, de ugyanúgy tetszett, mint először. A szereplők jók voltak, főleg Ed és Lorraine Warren még mindig nagyon jók szerintem, és apáca is eléggé jó volt, kellően félelmetes kinézete volt. :-) Lehet kicsit elfogult vagyok ezekkel a filmekkel, de nekem így tetszett mindenestől, még akkor is ha vannak benne hibák. Én nem a hibákat kerestem, vagy a kliséket, én csak élveztem a filmet. :-)

züzzentdamo

Hát, ha nem azt írták volna műfajnak, hogy horror, hanem dark fantasy, akkor több csillagot kap. De egy horror műfajhoz képest nekem csak egy élvezhető dark fantasy lett…

A hangulat remek lett, a megszokott elemeket jól adagolták, egy kis csavart is tudtak beletenni. Élvezhető volt a maga módján, de ijesztőnek nem mondanám, pedig az éjszakai vetítésre mentünk, ahogy azt adja is magát…

1 hozzászólás
victoria_m997

Akárhányszor is látom mindannyiszor imádom. Másodjára talán még jobban szerettem mint elsőre.

StAngela

Emlékeim szerint az első rész valami rémes volt. Attól nem kaptam frászt. Hát ettől sem. Bár ez nem feltétlenül a film hibája. Egyszerűen meg vagyok edződve, annyi horrort néztem már. :D Pozitívumként mindenesetre megjegyezném, hogy jó ötlet volt, hogy többször is mutatták a démont. A kamerarángatásoktól mindig hülyét kapok, meg a hatásvadász hirtelen feltűnik-hirtelen eltűnik bejátszásoktól. Itt szépen felvezették a démonos sztorit, de ettől még sajnos tipikus amcsi horror maradt.
Sajnos azt hiszem ebbe a műfajba már nem nagyon tudnak meglepő dolgot belevinni, se pedig igazán megrémiszteni a nézőket.
Az Igaz történet címkét is rásütik már mindenre, úgyhogy még ha valamelyik tényleg megtörtént eset lenne, már azt se hinné el senki.

Zajec_Sternenkind 

Ez most valami paródia volt? Őszintén, már nem emlékszem az első részére, de az élmény-lenyomat bennem van, és tudom, hogy az a film jobban tetszett. Sorolhatnám az észrevételeket, amitől egy rakás tucatfilm volt, tele kínos klisékkel, fantáziátlan képzeletlényekkel, és egy halom hangeffekttel, amitől bármennyire is összeteszik a készítők a kezüket, nem lesz jobb, vagy félelmetesebb. De az is lehet, hogy egyszerűen már csak unalmas a sok démonos, kísértetes megszállós, családokat elűzős és rettegésben tartó „horror”.
De azért kérdezem még egyszer, csak úgy reménykedve: ez valami rossz vicc volt, ugye?

julcseee

Nagyjából ugyanaz mint az első rész. Legalább ami a film utáni érzéseket illeti. Nem volt se jobb se rosszabb mint a mostanában mozikban lévő horrorok. Bár talán kicsit több ijesztő részt vártam ha már két órás a film…

Near

Túl sok nem maradt meg az első részből, talán csak annyi, hogy egy kliséhalmaz volt, pár tucat jumpscare-rel megfűszerezve. Akkor működött, bár nem volt maradandó. Az Annabelle a halálom volt, tipikus semmilyen, talán egyetlen jó jelenettel.
Na ebben a filmben azért több akadt. Kár érte, hogy néhol annyira, de annyira próbált komoly és félelmetes lenni, hogy nevetségessé vált. Talán három vagy négy jelenet volt, ahol elnevettem magam. Ezen kívül viszont? Azt hiszem, működött. Nem mondom, hogy tökéletes, nem mondom, hogy különleges, de tetszett. A hangulatosnak, félelmetesnek szánt jelenetek hatásosak voltak, a jumpscare-ekkel mintha spóroltak volna, vagy legalábbis nem csak arra építettek. Ez különösen jó dolog! Ott voltak a logikai buktatók és ez a stop motion spoiler, aminél fulladoztam a nevetéstől, de összességében teljesen jó volt.

Gina920211

Hogyan győzhetjük le félelmeinket? Hogyan találhatjuk meg magunkban az erőt ahhoz, hogy letaszítsuk trónjáról a gonoszt? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Démonok között című vérfagyasztó horrorfilm második része.
Az igaz történeten alapuló mozifilm kétségkívül a 2016-os év legfélelmetesebb horrorja. Nyomon követi a Warren házaspár munkásságát, amely kifejezetten a paranormális jelenségekre irányul. A feleség látó képessége és a férj félelmet nem kímélő bátorsága segíti kiűzni a gonosz szellemet az Angliában élő család otthonából.
Az első félóra elteltével úgy érezzük, rettegésben nem lesz hiány. A sötétben játszódó jelenetek mindegyike tele van rejtélyekkel, ijesztő hangokkal, sikítással, ajtón dörömböléssel. A hidegrázás középpontjában egy kislány áll. Rajta keresztül próbál üzenni a gonosz a családnak. De biztosan tudjuk, ki az igazi gonosz a házban?
Ed és Lorraine Warren elszántan száll szembe a borzongató erőkkel, bátorságot adva ezzel az elszenvedőknek. A film legfontosabb üzenete az Istenbe vetett hit és az önmagunkba táplált bizalom, ami bármi áron megőrizhető, még akkor is, ha úgy érezzük, nem vagyunk képesek elmenekülni a sötétségtől, mielőtt az elnyelne minket.


Népszerű idézetek

Kristóf_Káldi

Adnak és elvesznek. Ott voltam mikor felsírtál, nem kértél engem, mégis elkísérlek halálodig.


Folytatása

Összehasonlítás

Démonok között


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján