Az ördög kényszerített (Démonok között 3.) (2021) 172

The Conjuring: The Devil Made Me Do It
112' · amerikai, portugál · thriller, horror, rejtély 18 !

A gyilkosnak nem jár felmentés. Kivéve, ha ártatlan. Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga), a legendás démonűző pár mindig a jót szolgálta, de néha a gonosz eszközévé válik. Ezúttal egy olyan ügyben harcolnak a nem evilági hatalmak ellen, amelynek során valaki meghalt – és a… [tovább]

angol
magyar

Képek 6

Szereposztás

Vera FarmigaLorraine Warren
Patrick WilsonEd Warren
Sterling JerinsJudy Warren
Charlene AmoiaJudy Glatzel
Sarah Catherine HookDebbie Glatzel
Ruairi O'ConnorArne
Julian HilliardDavid Glatzel
Shannon KookDrew Thomas
Mitchell Hoogfiatal Ed Warren
Megan Ashley Brownfiatal Lorraine

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hű, ez aztán egy kicsit másabb volt, mint az első két része, de nekem nagyon bejött. Moziban szerettem volna megnézni, de az nem jött össze, de végre azért sikerült megnéznem, már nagyon kíváncsi voltam erre a részre, meg persze nagy kedvencem Ed és Lorraine Warren is. :-D spoiler A szereplők még mindig tetszettek Vera Farmiga és Patrick Wilson így együtt baromi jók, és tökre megvan köztük a kémia, hogy eljátsszák a házaspárt, és a velük megtörtént eseteket. :-D Lehet ebben a filmben is volt olyan, ami fikció, vagy tök felesleges húzás, de nekem bejött. Izgi volt, és annyira izgatott voltam végig, hogy mi fog történni, spoiler Már az eleje izgin kezdődött, és a folytatás is jó volt, érdekes egy történet volt ez is, ahogy az első kettő is, de ez mégis egy kicsit másabb volt, spoiler De ugyanúgy megvolt a bizsergés, borongás. Bár egyik se volt túl ijesztő, de azért jók voltak, élvezhető horrorfilm volt. A többi szereplő is eléggé jók voltak, a kis David nagyon cuki. :-D

1 hozzászólás
blackbeakwitch 

2021 első moziélménye és nagyon örülök, hogy ezt választottuk! *-*
Igazából én úgy ültem be erre a filmre, hogy azt hittem ez a rész is arról fog szólni, hogy Warren-ék megint elmennek egy családhoz ördögöt űzni, de teljesen felülmúlta az elvárásaimat.
Nagyon tetszett, hogy volt benne egy kis nyomozós szál, és hogy egynél több eset volt, amik végül össze is kapcsolódtak, érdekes volt a sztori. Izgalmas volt, végig fennt tartotta a figyelmemet, a zenét és a hangulatot is nagyon eltalálták.
Ed és Lorraine párosát imádom, a két színész pedig még mindig annyira jól működik együtt!
Bár voltak benne klisék és hatásvadász húzások, és számomra a jump scare-ek sem voltak ijesztőek (vagy csak azért nem ijedtem meg mert mindig számítottam rájuk :D) ettől függetlenül nagyon élvezhető volt! Nekem ugyanannyira tetszett, mint az előző részek, sőt a 2.-nál még jobban is, pedig én nem vagyok nagy horroros. :D

Nihilchan 

Maga a történet érdekes volt annyira, hogy alaposan utána nézzek, tehát nem hagyott hidegen a film. Azonban jobban tetszett volna, ha közelebb maradnak a „valósághoz” és nem raknak bele pluszban akciódús, de felesleges elemeket. Nem az lett a sztori, mint amire számítottam és nekem ez a vonal nem annyira tetszett. Cserébe szerintem erősen indított és voltak jó jelenetei. Ijesztőnek nem mondanám, az egyik konfliktus megoldása pedig brutálisan nyálas lett, de nem volt rossz film, főleg társasággal nem.

Ruby_εïз 

Nekem ez most elég felejthető lett. Nem igazán borzongtam közben, sőt. A történet viszont érdekes, utána is olvasok.

Echo 

Tudtam, hogy nem lesz olyan jó, mint az első kettő,de azért reménykedtem. Kár volt. Alig vártam, hogy vége legyen. Igaz még így is sokkal jobb film volt,mint a legtöbb ehhez hasonló,de az előzőekhez nem ér fel.

csokidani 

Rettentoen unalmas, egysiku, elcsepelt, verszegeny, jellegtelen. Kb olyan az egesz, mint amikor egy tanar egy hangnemben daralja el az ora anyagat. Se melysege, se magassaga. Hangulati epitkezes nulla. Zene az csak azert volt benne, hogy legyen, de funkcioja nem volt. Tenyleg nem tudom ezt hogy tudtak kiadni a kezeik kozul, az elso ket Conjuring jo volt, nezheto es elvezheto. Ebben a filmben az volt a legijesztobb momentum, amikor radobbentem, hogy ez a tomeny unalom ket oran at fog tartani…

kkata76 

Ez a rész nekem nagyon tetszett (valószínűleg az is benne van az élményben, hogy végre újra elmehettem moziba!) Tetszett a rendezés, és bár voltak benne sablonok és jump scare meg ilyesmi, mégis nagyon érdekes volt a történet a bírósági tárgyalással. Tetszettek a színészek is, és változatlanul remek az OST, minden résznél nagyon tetszik, hogy korabeli zenéket válogatnak össze a filmhez, ami nagyon megdobja az egészet, pl. ami az atmoszférateremtést illeti.

_Norbi 

Alapvetően tetszett a film. A hangulattal semmi baj nem volt, de még a sztori sem csapta ki a biztosítékot. Pusztán a megszokott (vagy várt) minőséget „Zs”-kategóriába csomagolva kaptam meg. Megszületett a The Conjuring széria proli verziója.

balika88

Másfél év után újra moziban :-) Hát mondjuk nem biztos hogy ez volt a legjobb választás, de az első két rész tudatában, nem is volt kérdés hogy ezt megnézzük.
Megértem a negatív hangokat a filmmel kapcsolatban, meg sem közelíti az első két részt. Azért alapvetően azt várná az ember ettől a filmuniverzumtól hogy legalább a fősodor jól sikerül.. ez esetben ez nem teljesen mondható el.
A sztorit nem részletezném, a lényeg hogy egészen más vonalon indultunk itt el mint az előző két részben. Nincs kísértetház, helyette van nyomozás, okkultizmus, de csak mindenből 1 kicsi. Valahogy olyan érzésem volt mintha 1 krimit néznék kis horrorba ültetve. Könyvben van jópár ilyesmi sztoriból álló történet, de azoknál papíron működött a dolog. Itt ez nem mondható el, sajnos kriminek nem túlságosan mély, horrornak nem elég para. Egy-két jelenet azért itt is jól sikerült spoiler
Összességében rossz filmnek nem mondanám, de nagyon jónak se, nem biztos hogy ez a rész sokszor nézős lesz mint a korábbi filmek. Nagy kár hogy James Wan kiengedte a kezéből a gyeplőt, bízom benne ha lesz még folytatás, esetlegesen visszaveszi, bár erre kicsi esélyt látok.
6-7 pont között van, de mivel nagyon szeretem ezt az univerzumot és a spinoffok mindegyikétől jobb volt, ezért megkapja a 7-est, de a továbbiakban azért ettől több kellene, hogy visszatérhessen a sorozat régi önmagához! :-)


Népszerű idézetek

Rahenys 

Lorraine: Milyen jó ez az Elvis. Egyszer találkoztam is vele.
Nyomozó: Tényleg? A halála előtt vagy után?
Lorraine: Előtte. És utána is.


Hasonló filmek címkék alapján