Az ördög kényszerített (Démonok között 3.) (2021) 21

The Conjuring: The Devil Made Me Do It
112' · amerikai, portugál · thriller, horror

A gyilkosnak nem jár felmentés. Kivéve, ha ártatlan. Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga), a legendás démonűző pár mindig a jót szolgálta, de néha a gonosz eszközévé válik. Ezúttal egy olyan ügyben harcolnak a nem evilági hatalmak ellen, amelynek során valaki meghalt – és a… [tovább]

Angol
magyar

Képek 1

Szereposztás

Vera FarmigaLorraine Warren
Patrick WilsonEd Warren
Sterling JerinsJudy Warren
Charlene AmoiaJudy Glatzel
Sarah Catherine HookDebbie Glatzel
Ruairi O'ConnorArne
Julian HilliardDavid Glatzel
Shannon KookDrew Thomas
Mitchell Hoogfiatal Ed Warren
Megan Ashley Brownfiatal Lorraine

Kedvencelte 1

Várólistára tette 133


Kiemelt értékelések

kkata76 

Ez a rész nekem nagyon tetszett (valószínűleg az is benne van az élményben, hogy végre újra elmehettem moziba!) Tetszett a rendezés, és bár voltak benne sablonok és jump scare meg ilyesmi, mégis nagyon érdekes volt a történet a bírósági tárgyalással. Tetszettek a színészek is, és változatlanul remek az OST, minden résznél nagyon tetszik, hogy korabeli zenéket válogatnak össze a filmhez, ami nagyon megdobja az egészet, pl. ami az atmoszférateremtést illeti.

Elmer 

Szeretem ezt a szériát, és a harmadik rész sem hazudtolja meg a korábbi színvonalat. Egyszerűen jól működik az ijesztgetés/félelemkeltés és szerintem emiatt tűnnek ki ennyire a Conjuring-filmek az egyébként sok hasonló B-kategóriásabb társaik közül. A Warren-házaspár újabb története is tartogat egy-egy izgalmas csavart, pont annyit, hogy okos dramaturgiai késleltetésekkel és egy kis időbeli játékkal kitöltsék a játékidőt.

monokrom22 

A Démonok között – Az ördög kényszerített egy nagyszerű probálkozás a franchise felfrissítésére. Az ötlet jól működik, csupán a vége fele kezd ellaposodni, addig viszont tele van izgalmas képsorokkal, amelyek ráadásul technikai szempontból is látványosan vannak kivitelezve. Az eset érdekes, a humor pont megfelelő mértékben van jelen, csupán a horrorhangulat és a rettegés masszív hiánya lehet az, amely a filmet követően kiszúrja a szemünket. Az irány jó, de van még mit korrigálni rajta. A főszereplő páros viszont tökéletesen hibátlan, ismételten.

balika88

Másfél év után újra moziban :-) Hát mondjuk nem biztos hogy ez volt a legjobb választás, de az első két rész tudatában, nem is volt kérdés hogy ezt megnézzük.
Megértem a negatív hangokat a filmmel kapcsolatban, meg sem közelíti az első két részt. Azért alapvetően azt várná az ember ettől a filmuniverzumtól hogy legalább a fősodor jól sikerül.. ez esetben ez nem teljesen mondható el.
A sztorit nem részletezném, a lényeg hogy egészen más vonalon indultunk itt el mint az előző két részben. Nincs kísértetház, helyette van nyomozás, okkultizmus, de csak mindenből 1 kicsi. Valahogy olyan érzésem volt mintha 1 krimit néznék kis horrorba ültetve. Könyvben van jópár ilyesmi sztoriból álló történet, de azoknál papíron működött a dolog. Itt ez nem mondható el, sajnos kriminek nem túlságosan mély, horrornak nem elég para. Egy-két jelenet azért itt is jól sikerült spoiler
Összességében rossz filmnek nem mondanám, de nagyon jónak se, nem biztos hogy ez a rész sokszor nézős lesz mint a korábbi filmek. Nagy kár hogy James Wan kiengedte a kezéből a gyeplőt, bízom benne ha lesz még folytatás, esetlegesen visszaveszi, bár erre kicsi esélyt látok.
6-7 pont között van, de mivel nagyon szeretem ezt az univerzumot és a spinoffok mindegyikétől jobb volt, ezért megkapja a 7-est, de a továbbiakban azért ettől több kellene, hogy visszatérhessen a sorozat régi önmagához! :-)

Kingslayer

Az első kettő sokkal kalandosabb volt, ez némileg unalmas, de legalább a hagyományos csapásvonalat követi, és nem akar semmilyen propagandát az orrom alá dörgölni, mint a mai filmek többsége, ezért jár hat csillag helyett hét.

Marcsi0603 

Hosszú idő óta ez az első horrorfilm, amit megnéztem, de elég nagy csalódás volt. A jobb jeleneteket már lelőtték a trailerben, Ed és Lorraine már nem igazán tudnak újat mutatni, és tényleg elég kevés volt a démoni dolog benne, inkább a nyomozgatás vitte el a filmet. Ami nem lenne baj, ha nem horrorra számítottam volna. Az Arne-t játszó srác elég jó volt, a kisfiú cuki, de biztos vagyok benne, hogy két hét múlva már semmire nem fogok emlékezni az egészből, míg például az első rész összes jobb jelenete még mindig megvan a fejemben.


Hasonló filmek címkék alapján