Gothika (2003) 181

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Halle BerryMiranda Grey
Robert Downey Jr.Pete Graham
Charles S. DuttonDr. Douglas Grey
John Carroll LynchSheriff Ryan
Penélope CruzChloe Sava
Bernard HillPhil Parsons
Dorian HarewoodTeddy Howard
Kathleen MackeyRachel Parsons
Matthew G. TaylorTurlington
Andrea SheldonTracey Seavers

Kedvencelte 26

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Szépen megdolgoztatta az elmémet a film. A közepére vagy 5 különböző elmélettel álltam elő, hogy ki és miért gyilkol / erőszakol, de ami a legviccesebb, hogy remekül félrevezettek, mivel szinte végig azt gondoltam, hogy Downey Jr. karaktere is benne van valahogy a dologban, hiszen végig egy unszimpatikus figura volt, illetve gyanúsan tagadott mindent, plusz próbálta távol tartani Berry-t a további kutakodástól / agyalástól. Összességében amúgy nem volt rossz, de rengeteg hasonló témájú alkotás készült már és a csattanó se az az „Erre nem számítottam” kategória, szóval ennyit kap most.

4 hozzászólás
Lunemorte 

Halle Berry összevissza sikoltozik én meg ásítozok és dobálom a labdát a kutyámnak közben. Egy-két momentum érdekes azért, de semmiképp sem félelmetes sajnos. Összességében logikátlan a sztori és hiányzik belőle valami.

csartak 

Néha nézek ki a fejemből, aztán eszembe jut egy film, hogy de k. régen láttam.. Aztán vagy megnézem újra, vagy sem. Na ezt megnéztem. Összességében nem egy nagy eresztés ez a rémtörténet. (a zenéje emlékezetesebb, mint a film)

Dinah

Ez volt talán az első film, amit úgy néztem meg, hogy tudtam a csattanóját. Így már nem volt annnyira évezetes…

Bettina_Puskás

Hát, örülök hogy nem este néztem meg. Nem szoktam túl sok horrort nézni, de ez tetszett. Sokat dobtak a filmen a fordulatok, de Halle Berry is megéri a pénzét. Penelopé-tél meg a hideg rázott ki. :D

Timi98 

Féltem, hogy nem lesz jó, de kellemeset csalódtam. Izgalmas volt és megdolgoztatja a néző agyát. Horror műfajban is erős, én a jumpscare-ektől majdnem szívrohamot kaptam. Van benne pár klisé, de alapvetően nem érzem a „századik ugyanolyan horror”-hoz besorolhatónak.

MrsCumberbatch 

Kétszer kezdtem neki a filmnek mire sikerült végig néznem. Amúgy sem vagyok egy horrorfilmes, de az hogy IronMan és Storm egy filmben szerepelnek, nagy ösztönzés volt számomra. Bár azért hagy néhány kivetni valót maga után, spoiler de gondolom csak azért mert nem vagyok jártas ebben a műfajban… spoiler

Pandalin

Anno ezt a filmet meg akartuk nézni a barátnőmmel moziban, de akkor még a korhatár alatt voltunk és nem engedtek be rá. :D Pedig akkor biztos jobban tetszett volna.
Azóta pedig valahogy sosem jutottam el odáig, hogy megnézzem. Pár napja viszont elcsíptük a tv-ben egy másik barátnőmmel, aki mondta, hogy ő szereti ezt a filmet, ne mondom oké lássuk.
Persze már az első pár perc után kacarásztam és kijelentettem, hogy én márpedig tudom, hogy mi lesz a vége és tuti, hogy Robert Downey a csúnya rossz bácsi. Ez a diliház meg tele van kihasznált és átvert nőkkel akiket drogkezelés alatt tartanak. Egy mezei thrillerre gondoltam mindenféle természetfeletti befolyás nélkül. Nos nem azt kaptam, amire számítottam. Nem is tetszett túlzottan. Penelope Cruznak meg aztán tényleg semmi jelentősége nem volt benne.
Persze nem akarok senkit eltántorítani, nézzétek és élvezzétek Halle Berry fokozatosan kócolódó haját. :)

Alexandra

Régen láttam többször is, akkor szerettem.


Hasonló filmek címkék alapján