Silent Hill – A halott város (2006) 181

Silent Hill
120' · francia, japán, kanadai · fantasy, thriller, horror, rejtély 18 !

Egy gyógyíthatatlan beteg kislány édesanyja Rose képtelen beletörődni az orvosok diagnózisába. A gyógyulás útját keresve megszökteti lányát, férje minden tiltakozása ellenére. A szökés során balesetet szenvednek és Silent Hill elhagyatott, hátborzongató városába jutva szem elől veszítik egymást,… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Radha MitchellRose Da Silva
Sean BeanChristopher Da Silva
Laurie HoldenCybil Bennett
Deborah Kara UngerDahlia Gillespie
Kim CoatesThomas Gucci
Tanya AllenAnna
Alice KrigeChristabella
Jodelle FerlandSharon / Alessa

Kedvencelte 33

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Soha életemben nem játszottam a játékkal, szóval fogalmam sincs, hogy adaptációként megállja-e a helyét, de én nagyon szeretem. Főleg a hangulatát és a zenéjét. Utóbbi elképesztően jó és kiemelkedő, sokszor szoktam hallgatni. A színészi munka nem nagy szám, a cselekmény elég zsúfolt, de követhető; és érdekes a vázolt világ is. Saját magamon sem tudok kiigazodni, ha arról van szó, mit találok ijesztőnek, de például ez a film kiveri nálam a biztosítékot a hanghatásaival. Ha meghallom a szirénát, a szőr is feláll a hátamon. Amolyan guilty pleasure számomra a Silent Hill; összegészében nem tartom jó filmnek, én mégis imádom és ezredjére is újra tudnám nézni.

Negative_Singularity

Abszolúte kedvenc! A játékot nem veri, de a tipikus silent hill hangulatot nagyon átadja. Kedvem is lett egy újranézéshez / játszáshoz.
Amúgy tipikusan az a film, ami csak kevés embernek tetszik, ha nem játszott előtte a játékkal, főleg éjszaka, kódok nélkül, többször elhalálozva :D És a frászt kapva…
És akkor a zenéjéről még nem is beszéltem, imádom.

Kiskakukk 

Remek horror. Jó hangulat, érdekes szörnyek, kellő mennyiségű brutalitás, klassz befejezés.
Már csak egy költői kérdés foglalkoztat….Hogy lehet az, hogy Sean Bean spoiler

TiaManta 

Játék adaptációk mintapéldánya. Bár én nem vagyok videojáték rajongó, de a hallomások alapján nagyon nehéz a filmes iparnak olyan művet kitermelnie, ami nem tűnik blődségnek.
Itt tudtam félni, borzongani, gondolkozni. Jól van összerakva.
Önálló műként is megállja a helyét hisz még én is tudtam értékelni.

Kitticica

Komfortzónán kívüli filmnézés eredménye: borzalmas volt végig szenvedni, legszívesebben végig tekertem volna az egészet. Nem ismerem a játékot, amiből készült, de elég nagy hülyeségnek tartom. A színészi játék is nagyon gyenge volt, a két csillagot csakis a látványra kapta, azon látszik, hogy ki akartak tenni magukért a készítők.

Gigglemug

Meghatározó film az életemben, nem tudom az okát, de nagy kedvenc.

4 hozzászólás
sipiarpi 

Ez nagyon nem az én filmem. A játékkal nem játszottam, így nem tudom mihez viszonyítani, de önmagában egy kalap szaharóz! Tele van csupa baromsággal, és nem is félelmetes. Untam és nem is érdekelt mi lesz a vége, csak legyek már túl rajta.

2 hozzászólás
BeL1eVe 

Szerintem messze a legjobb élőszereplős játékfeldolgozás. Érdekes módon mikor először láttam a filmet, a játékokat alig ismertem, de már akkor is kifejezetten tetszett. Aztán mikor már kipörgettem az első 4 részt, az Origins-t, a Shattered Memories-t, azóta még jobban megtetszett ez a darab és már egy szenzációsan jól összerakott játékadaptációnak tartom, ami önálló filmként is megállja a helyét.

Criala 

Szerintem nagyon jó kis filmet hoztak össze! A játék hangulatát persze nem tudták teljes egészében visszaadni, de így is elég nyomasztóra sikeredett, főleg a legvége, ami többszöri nézés után is képes még mindig szíven ütni.
A lények jól sikerültek – a kedvenceim a nővérek –, de helyenként nem vagyok kibékülve a CGI-jal. A színészi játék se tölt el teljes megelégedettséggel, jobban is teljesíthettek volna.

victoria_m997

Nem lesz a kedvencem soha. Szerintem unalmas, és iszonyú hosszúnak éreztem, pedig csak 2 óra. De voltak benne jó részek a lények például menőre sikeredtek. Igazából kíváncsi lettem a második részre.


Népszerű idézetek

Pandalin 

Christabella: Imádkozni fogok magukért, de nem hinném, hogy valaha is visszatérnek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján