Démonok között (Démonok között 1.) (2013) 387

The Conjuring
112' · amerikai · fantasy, thriller, horror, rejtély 16

Azt hihetnénk, hogy ilyesmi csak egy forgatókönyv-írónak juthat eszébe, pedig ez a történet megtörtént eseten alapul. A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed és Lorraine Warren jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények… [tovább]

magyar

Képek 22

Szereposztás

Vera FarmigaLorraine Warren
Patrick WilsonEd Warren
Lili TaylorCarolyn Perron
Ron LivingstonRoger Perron
Shanley CaswellAndrea
Hayley McFarlandNancy
Joey KingChristine
Mackenzie FoyCindy
Kyla DeaverApril
Shannon KookDrew

További szereplők

Kedvencelte 85

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Kifejezetten úgy gondolom, hogy a jobb horrorok közé tartozik még annak ellenére is, hogy csöppet sem féltem tőle. Viszont elég érdekes és izgalmas még úgy is, hogy én nem hiszek az ilyen Warren-jellegű sztorikban. Kicsit ömlesztett, de igényes. Tetszett.

Törpillaa 

Nekem tetszett a film és a mondanivalója is. Érdekes volt, és izgalmas, hátborzongató, feszültséggel teli, komor hangulat. Lehet nekem beteges az elmém, de imádom a horrort, és az ehhez hasonló paranormális filmeket. :-) Bár azt nem mondom, hogy nincs köztük rossz, de ez a film szerintem megállja a helyét. Én legalábbis nagyon szeretem. A szereplők is jók voltak és az alaptörténet is. Már elsőre is megvett engem a film, és akárhányszor nézem is meg még mindig ugyanúgy szeretem. Lehet fikázni a filmet, de akkor is jó lett szerintem. Az igaz történetek közel állnak a valósághoz, és én ezt nagyon szeretem bennük. :-) Lorraine és Ed Warren-t nagyon bírom, ők ketten a legjobbak, és az igazi Ed és Lorraine-nek, nem kis bátorság kellett, ahhoz nekik, hogy ezt a valóságban is végig csinálják, amellett is, hogy szülők. :-)

Haspók 

A legjobb horrorok közt van a helye nálam. Izgalmas, érdekfeszítő, hátborzongató és a karakterek is nagyon jók. Humora is van, ami külön dicséretre méltó :) Kedvenc karakterem Lorraine, amin nem is csodálkozom, hisz imádott színésznőim egyike, Vera Farmiga alakítja őt lenyűgözően.
Nagyon jó kis forgatókönyvet hoztak itt össze, mondjuk az élet írja talán a legjobbakat. Azt azért megjegyezném, hogy annak ellenére, hogy megtörtént események alapján készült, egy picit hihetetlen ez az egész – bár én is találkoztam szellemekkel eddigi életem során (2x)
Aki egy kis izgalomra vágyik és nem látott már millió más horrort, annak csak ajánlani tudom.

Little_Monster

Meglepően jó volt. A szokásos horror klisék, jump scarek és logikai bakik közül csak kevés volt megtalálható és az is jó arányban. Ritka az ilyen.

Ruby_εïз 

Ezen aztán rendesen be lehet tojni. A hideg futkos még most is a hátamon. Kiválóak a vágások és a zenék. A háttértörténet is érdekesre sikerült. Erős kezdése volt ez az univerzumnak.

Negative_Singularity

Egyáltalán nem volt rossz, noha kicsit ömlesztve voltak benne a dolgok (Annabelle például szerintem felesleges volt a történet főszála szempontjából, de nyilván csak elő akarták készíteni a terepet a spinoff-nak).
Ettől függetlenül egy egész összeszedett film volt, nem átlagos ijesztgetős-hangeffektes alkotás, volt benne valami mélység, ami túlmutat a véren, a szörnyalakokon, a sikolyokon – James Wan kézjele végig elkísér. Szerintem nem az volt a célja, hogy a néző szívrohamot kapjon a film alatt, hanem az, hogy utána még bőven benne maradjanak a látottak, mint a Fűrész esetében, ahol szintén nem egy klasszikus horror filmet vágott magába az ember.
Ui.: azt hittem, hogy láttam már, de nem, végig új élményt adott, amit egy pillanatra sem untam, vagy bántam meg, hogy nekiültem megnézni.

Wanda

Elég szkeptikus vagyok ennek a történetnek a valóságtartalmával, már évek óta azon a véleményen vagyok, hogy Warrenék hazugságokkal tettek szert a hírnevükre. Amolyan hiszem, ha látom típus vagyok.
Illetve, már egy ideje nem a félelmet keresem a horrorfilmekben, mert nem tudok félni tőlük, úgyhogy teljesen más szemmel néztem meg (másodszor) ezt a filmet.
Egész jó volt egyébként, tetszett, hogy Annabelle is feltűnt.
A sablon itt is megvolt, egy család új lakásba költözik, meghal a kiskedvenc, jönnek ördögűzést végezni. A Warren házaspár szimpatikus volt, úgy tűnt tényleg tudják, hogy mit csinálnak, a pincés jelenetek is tetszettek, na meg van egy személyes kedvencem, mikor a nő (démon, a halott boszi, nevezzük aminek akarjuk) leugrik a szekrény tetejéről. Van valami abban a jelenetben, ami megfogott. :'D

Liza 

Eleve nem vagyok az a típus, aki olyannyira fél a horrorfilmektől, de ez aztán meg már semmit sem mozgatott meg bennem. Ennek két oka van, hogy elég katyvaszos (van itt ház,baba, szellemek) emellett meg tök klisés. Komolyan, kinek újdonság az amerikai család egy elszigetelt házban, ahonnan még véletlenül sem tudnak elköltözni? Aztán hopp! Itt egy furcsa zaj, ott egy sötét árnyék. Persze, ők a szellemek/démonok. Van olyan, akinek ez újdonság lenne?

2 hozzászólás
bubimentesvíz 

Na már itt volt az ideje, hogy megnézzem. Ahhoz képest milyen magasan fenn voltak az elvárásaim felé, nem volt rossz.
Néhol féltem, mert nem tudtam, hogy most ez ijesztegetős lesz-e vagy nem. Szerencsére nem ugrott semmi bele a fejembe, szóval nem volt az. De azért még vártam, hogy mikor jön el az a pillanat :D
Tetszett az egész hangulata, ahogy megcsinálták.


Folytatása

Összehasonlítás

Démonok között


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján