Portraits 731

M. Night Shyamalan indiai

1970. augusztus 6. (Mahé, Pondicherry, India) –

Teljes névManoj Shyamalan
Nemférfi
Honlaphttp://www.mnightshyamalan.com/
Wikipédia-linkhttps://en.wikipedia.org/wiki/M._Night_Shyamalan
Életrajz

4 díj · 8 jelölés

Képek 1

Kedvencelte 48

Szűrés

Szerepei 7

Idő (2021)
Old
furgonos sofőr
Üveg (2019)
Glass
Jai
Az esemény (2008)
The Happening
Joey
Lány a vízben (2006)
Lady in the Water
Vick Ran
Jelek (2002)
Signs
Ray Reddy

Rendező 16

Forgatókönyvíró 12

Író 4

A falu (2004)
The Village
Hatodik érzék (1999)
The Sixth Sense

Producer 10


Népszerű művészértékelések

Janus 

M. Night Shyamalan

Shyamalan határozottan ott van a kedvenc rendezőim között. Kérdés nélkül megadtam volna neki a 10 csillagot, de azért az vitathatatlan, hogy nem egy rossz filmje van, nagyon rossz, így ezt nem tehettem meg.
Szerintem a legtöbben nagyon igazságtalanok ezzel az emberrel. Sokan úgy vannak vele, hogy „megrendezte a Hatodik érzéket, és ennyit tudott”. Szerintem egy nagyon jó rendezőről van szó, aki sohasem kellett volna blogbustert rendeznie. Ha nem rendezi meg a Föld utánt vagy az eseményt, de legfőkkép az Utolsó léghajlítót, biztosan nem utálnák ennyire. Ugyani, hiába volt robbanásszerű rajongás a Hatodik érzék körül, Shyamalan nevét az átlagember az Utolsó léghajíltó c. filmmel ismerte meg, és valljuk be, ez nagyon rossz reklám.
Viszont én nem tudom neki elfelejteni a Hatodik érzéket. Sem a Sebezhetetlent. Sem a Jeleket. Sem a Falut. És végigmehetnék majdnem a teljes életművén. A 2000-res évek elején az új Hitchcocknak kiáltották ki, a 2010-es évek elején a világ legrosszabb rendezőjének. Mondanom sem kell, hogy melyikkel értek egyet.