Az utolsó léghajlító (2010) 147

The Last Airbender
103' · amerikai · kaland, fantasy 12

3 díj · 5 jelölés

A világon négy nemzetség osztozik, a Levegő, a Víz, a Föld és a Tűz, melyek néhány tagja képes uralni az elemeket. A Tűz népe magának akarja megszerezni a hatalmat, ezért háborút indít a többiek ellen. Száz esztendeje dúl a harc, és egy régi legenda szerint csak egy Avatar mentheti meg a világot… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Noah RingerAang
Jackson RathboneSokka
Dev PatelZuko
Nicola PeltzKatara
Shaun ToubIroh
Aasif MandviZhao
Cliff CurtisOzai
Summer BishilAzula
Seychelle GabrielYue hercegnő
Francis GuinanPakku mester

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

AniTiger

A képi megvalósítás egész jó.. khm… szeretnék gratulálni a számítógépes szakembereknek az effektekhez.

És ennyi.

ÚRISTEN, mi volt EZ?! Nem mondom, hogy oda-vissza láttam a CN sorozatot (néha odakapcsolódik a tévé, láttam össze-vissza pár részt, igen…), de annak semmi köze semmiben ehhez.
És Sokkát az alkonyatos vámpír kölök játszotta?! Whehehe… Mondjuk nem gyenge, hogy a nagyijával csajozik.

1 hozzászólás
Sydney 

Szegény Sámaláma… túl jó lett a Hatodik érzék??

Törpillaa 

Nekem tetszett a film. Anno a húgommal az összes Aang legendáját láttuk rajzfilmet, és imádtuk. Jó volt megnézni a filmet, bár az Aang legendáját sokkal jobban szeretem.

Valentine_Wiggin 

Most, a néhány napja közzétett hírek után úgy gondoltam, megpróbálom összefoglalni a véleményemet. Hosszú lesz.
Kezdjük a pozitívumokkal, a film képi megvalósítása igazán szép és igényes. Az idomár mozdulatok (nem szabadulnak ettől a szótól, hiába fordítják milliószor hajlítónak) jók lennének, de elveszett a dinamikájuk, lassúak, és nincs bennük energia. Az effektek látványosak, az Északi Víztörzs gyönyörű, a jelmezeket, a díszleteket sikerült eltalálni. A zene fantasztikus, telitalálat, passzol a történethez, méltó Jeremy Zuckerman-hez, a sorozat zeneszerzőjéhez. És sajnos itt kifújtak a pozitívumok. M. Night Shyamalan tökéletes alapanyagból, megfelelő pénzügyi háttérrel el bírta rontani.
A színészek közül az Aangot játszó Noah Ringer tehetséges, igazából próbálkozik is, de nem hagyják színészkedni. Ha az ember megnézi a behind the scenes videókat láthatja, hogy megvan benne a könyvbéli karakter stílusa, csak nem engedték játszani. Hogy ennek mi az oka, nem tudom, de sokat rontott a helyzeten. Dev Patel mint Zuko, a másik főszereplő minősíthetetlen, az eredeti karakter lelki világát, drámai múltját nem sikerült bemutatni, viszont annyit szenved a színész a vásznon, hogy inkább idegesít, mint sajnáljuk. Ezen kívül az, hogy indiaiak lettek a Tűz Népének tagjai, hatalmas hiba, india nem tűz központú ország, nincs benne a filozófiájában a becsület mindenek felett álló értéke. Az az ország Japán, és az eredeti sorozatban azon is alapult a nép. Katara teljesítménye közepes, de a minősíthetetlen kislányszinkron lehúzza, Sokka pedig elvesztette a humorát, a karakterének stílusa, fejlődése, üzenete oda. Zhao ismét a tűrhető kategóriába csúszik, Ozait pedig nem szabadott volna mutatniuk. Alapból meglehetősen érdektelen főgonosz, a sorozat alatt abban állt a félelmetessége, az tette izgalmassá, hogy sosem láttuk az arcát. Itt ezt ellőtték, így egyszerűen csak unalmas. Iroh Aanggal együtt valahogy próbálkozik, és úgy-ahogy hozza is a karaktert, kinézetbeli különbségeik ellenére, Yue pedig játékával felhúzza az alkotást.
Ezt még tetézik elnevezésbeli bakik (Tűznemzettség, mi van?), és olyan kulcsfontosságú elemek, minthogy a tűzidomároknak külső „tűzforrás” kell. Igaz,ez azt jelenti, hogy ők a legkevésbé hatékonyak, tehát esélyük sincs leigázni a fél világot, de ez senkit ne zavarjon.
Vagyis, ha az ember egyszer megnézi, és nem a sorozat rajongója, még tetszhet is neki. Nem kiemelkedően jó mint film, de nem is kiemelkedően rossz. Ha viszont rajongó, és ennek főleg azok álltak neki, akkor vérszemet fog kapni, dühöngeni kezd, és jobban jár, ha nem nézi meg többször, mert egyre több hibát lát majd benne. És van egy rossz hírem: Úgy néz ki, lesz folytatás…(Bár, mivel ez a gárda már kiöregedett, talán sikerül jobb színészeket összeválogatni…)

rhysciar

A film, amiért Shyamalant rühellem. Egy generáció kedvenc meséjét tiporta sárba ezzel a filmszerű szarsággal.

6 hozzászólás
ercypici

Nem értem mért lett alul értékelve anno (meg most itt is:D). Nekem kifejezetten tetszett. Sajnálom,hogy nem lett folytatás.
jegy:2010. 08. 03 Lurdy ház 3D

5 hozzászólás
Harlen

Nagyot csalódtam a filmben. Imádom az Avatar meséjét, és mikor megtudtam lesz belőle film, rohantam megnézni.
Először is, a karakterek borzalmasak. Sokka, aki mindig bolondozik itt olyan komoly, mint egy vízbe fúlt sündisznó, Aang a világfájdalmat átérző 12 éves szerzetes, Katara, mint egy lényegtelen kis tinilány, Zuko pedig….Zukora nem is emlékszem már. Ha nem ismerném a mesét, lehet elfogadnám a történetet, de ismerem, és az, hogy 1. évadot belesűrítettek ebbe a filmbe, nem hagyták kibontakozni, nem voltak jól felépített karakterek, és ezek a mozdulatok, mint valami elfuserált bakkecsketánc. A harc fele ezzel ment el, hogy őrült módon kapálóztak a levegőben. Talán amit kiemelnék az a látvány. Legalább jól nézett ki.
Pazarlás volt a film részéről, de remélem tanultak belőle. Ugye?

jancsibohi 

Gondolom ennek eredetileg terveztek egy folytatást, mert ez így elég kevéske.
Láttam ezt a filmet már egyszer, még mielőtt láttam volna a sorozatot. Akkor se voltam nagyon oda érte, mégis kedvet csinált az eredetihez. Most, hogy már ismerem az eredetit és épp elcsíptem a tv-ben, gondoltam megnézem még egyszer.
A látvány szép lett, a kellékek tök jók és pont olyanok, mint a rajzon, és ez számomra baromi nagy pozitívum. Appa is pont olyan, amilyennek lennie kell, (kinézetre, mert egyébként nem tudtunk meg róla semmit…) meg a többi állat, ezen kívül megkockáztatom, hogy Aang tetoválása sokkal menőbb. …és az összes lelkesedésem ki is merült ennyiben… :)
Viszont maga az idomítás, meg a harcok, olyan lassúak, hogy pl. egy tűz-idomításos jelenetnél volt időm kimondani azt, hogy tulajdonképpen el is ugorhatna előle… :) mert annyira lassú, hogy akit támadnak csak tátott szájjal nézi… és… és… nemár! ha már sikerült ezeket ilyen látványosra megcsinálni, miért nem lett gyorsabb? ez így nem harc, hanem inkább csak valami mutatvány. és nem túl hiteles.
Aztán ott van a történet, meg a casting, meg az összes többi… ami mind elég bénán sikerült. Kár érte.

1 hozzászólás
Eviii_Dragneel

A sorozat 1000x jobb! A szereposztás szánalmas. És a színészi játék is. Vagy miaz. Borzalom… Mint egy kiparodizált hülyeség!!

3 hozzászólás
Honey_Fly 

Ha valaki szerette a rajzfilmsorozatot, ezt ne nézze meg, mert egy f@s. Azon kívül, hogy szép, más pozitívumot nem tudok írni róla. Egy akció-kalandfilmnél ez pedig baromi kevés.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Iroh: Mindannyian okkal születtünk e világra. Meg kell találnunk ezeket az okokat.

Valentine_Wiggin 

Yue: Ha ennek vége, meglátogatom testvérvárosunkat a Déli Víztörzsben, és eltöltök ott némi időt.
Sokka: Nagyon jó lenne. De figyelmeztetlek… a nagyanyám nagyon sokat fog kérdezni.
Yue: Például mit?
Sokka: Például… miért fehér a hajad, ifjú hölgy, nagyon különös…
Yue: Azt mondanám a nagyanyádnak, fehér a hajam, mert amikor megszülettem, nem voltam ébren. A gyógyítóink nem tudták elérni, hogy hangot adjak, vagy megmozduljak, így a szüleim napokig imádkoztak a Holdszellemhez, és a szent vizekbe merítettek. A szüleim szerint ekkor lett fehér a hajam, és élet költözött belém.
Sokka: Hűha. Ezt sosem mondtad.
Yue: Sosem kérdezted. Csak most a nagyanyád.

Valentine_Wiggin 

Yue: A népem haldoklik, Sokka. Nagy felelősség mások sorsáért kezeskedni. Itt az idő, hogy megmutassuk a Tűz Népének, kiállunk a hitünkért, legalább úgy, mint ők…

Valentine_Wiggin 

Iroh (Zhaonak): Egyedül harcolsz. Mindig ez volt a legnagyobb hibád.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján