Az utolsó léghajlító (2010) 235

The Last Airbender
103' · amerikai · kaland, fantasy, családi 12

3 díj · 5 jelölés

A világon négy nemzetség osztozik, a Levegő, a Víz, a Föld és a Tűz, melyek néhány tagja képes uralni az elemeket. A Tűz népe magának akarja megszerezni a hatalmat, ezért háborút indít a többiek ellen. Száz esztendeje dúl a harc, és egy régi legenda szerint csak egy Avatar mentheti meg a világot… [tovább]

magyar
angol

Képek 11

Szereposztás

Noah RingerAang
Jackson RathboneSokka
Dev PatelZuko
Nicola PeltzKatara
Shaun ToubIroh
Aasif MandviZhao
Cliff CurtisOzai
Summer BishilAzula
Seychelle GabrielYue hercegnő
Francis GuinanPakku mester

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

AniTiger 

A képi megvalósítás egész jó.. khm… szeretnék gratulálni a számítógépes szakembereknek az effektekhez.

És ennyi.

ÚRISTEN, mi volt EZ?! Nem mondom, hogy oda-vissza láttam a CN sorozatot (néha odakapcsolódik a tévé, láttam össze-vissza pár részt, igen…), de annak semmi köze semmiben ehhez.
És Sokkát az alkonyatos vámpír kölök játszotta?! Whehehe… Mondjuk nem gyenge, hogy a nagyijával csajozik.

Sydney 

Szegény Sámaláma… túl jó lett a Hatodik érzék??

Yuuko 

Mint adaptáció egyáltalán nem állja meg a helyét, de önálló filmnek meg túl kevés. A látvány nem rossz, sőt… De az idomítás inkább elnyújtott táncnak néz ki, a színészektől nem vagyok elájulva, bár a legtöbbjüknek idő és szöveg sem jutott a kibontakozásra, de Sokka karakterét teljesen kinyírták, Iroh menő volt, de kérem vissza a teamániás Iroht… Zuko arcát meg elég sokáig bámultam, mire észrevettem a sebhelyét, de nem akartam sokáig bámulni, mert felidegelt, mennyire nem bontották ki a karakterét… Azért ha lett volna folytatása megnézném, de nem csodálom, hogy nem kapott.

5 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem tetszett a film. Anno a húgommal az összes Aang legendáját láttuk rajzfilmet, és imádtuk. Jó volt megnézni a filmet, bár az Aang legendáját sokkal jobban szeretem.

Valentine_Wiggin 

Az első kritikámmal nagyon nekiestem a filmnek, és jó sok időbe telt, hogy átgondoljam kicsit a véleményemet… és eljussak arra a pontra, hogy nem tartom egy emberiségellenes bűntettnek.
Sőt. Az utolsó léghajlító önmagában nem egy pocsék film, vannak jó gondolatai, a látványvilága, a zenéje csodaszép, és akad néhány igazán tehetséges színész a stábban. A probléma az, hogy a jó gondolatokat rosszkor hozzák be, a tehetséges színészeknek gyakran nem hagy teret, és nagyon banális dolgokat (pl. hogy lehet dinamikusan használni az idomítást) egyszerűen eltol, irreálisan hosszú táncok lesznek a harcokból. Sokszor közrejátszik a rendezői egó is, hogy ez a film így alakult.
Kimondottan tudom értékelni a szereplőgárdából Yue-t (aki esetén nem csoda, hogy az avatár univerzum szerves része lett Asami szinkronjaként), Aangot, Iroh-t és Zukót, mert tényleg nagyon próbálkoznak. Viszont sajnos ki kell emelnem Sokkát, aki a szereplőgárda talán legrosszabb tagja – hogy a sorozatból idézzek „ő a vega, és mindig komoly Sokka”.
Bővebb kritika a blogomon:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/06/az-utolso-legh…

crissy 

Próbáltam nem úgy nézni, mint egy feldolgozást, de ez nem igazán ment.
Tulajdonképpen nem volt ez nézhetetlen, a helyszínek, a zene valami csodálatos volt, s talán ha jobban ki lett volna dolgozva, akkor nem haragított volna magára ennyi rajongót, de… Hiányos volt. Nagyon.
Nehéz egy sorozatot, vagy annak akár csak egy évadát, egy filmbe tömöríteni, de nem is lehetetlen jól megoldani. Én főleg azt bánom, hogy kulcskarakterek hiányoztak belőle, pl. Suki, s az Avatar egyik különlegessége az, hogy a mellékszereplők, akik akár csak 1 rész erejéig is megjelennek, mekkora fontossággal bírnak a történetben.
Arról ne is beszéljek, hogy a kis vicces, bohókás Sokka teljesen eltűnt, az erős, kitartó Katara pedig valahogy háttérbe szorult.
Komorabb hangulatú film, amit lehet, hogy az, aki nem látta a sorozatot tud élvezni, de megértem azokat a rajongókat, akik nem tudnak eltekinteni a sok különbségtől, ami felbukkan a két mű között.

rhysciar

A film, amiért Shyamalant rühellem. Egy generáció kedvenc meséjét tiporta sárba ezzel a filmszerű szarsággal.

6 hozzászólás
Popovicsp87 

Az Avatár a legjobb rajzfilmsorozatok egyike, így biztos voltam benne, hogy az élőszereplős változat rossz lesz.
Egyik nagy hibája, hogy kapkod. Ugrál jelenetről jelenetre, közben egy csomó fontos dolgot kihagy.
Az effektek felemások, van ahol jól néz ki, de legtöbb helyen gyenge. Ez főleg a hajlításoknál látható, ahol külön életet él a begyakorolt koreográfia és a speciális effekt.
A karaktereket nagyon nem találták el sajnos a főbb szereplők roppant idegesítőek, Katara és Zuko végig olyan fejet vág, mintha a fogukat húznák.
Emlékeim szerint az első évadban nem mutatták ennyit a Tűz Urát, mint itt.
És ha már nála tartunk, a casting borzalmas volt. Shyamalan az összes indiai haverját hozta, holott a Tűz Népe inkább kínai, de legalábbis arra hasonlító ázsiai kultúrára emlékeztetett.
A fontos szereplők nem kapnak elég szerepet, össze lettek csapva és nem is úgy néznek ki, mint a sorozatban.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy nagy lépésekben és nagyjából követi az Első Könyv cselekményét. spoiler
A párbeszédek cikik, és nincs elég idejük kifejteni azt a hatást, amit a sorozatban tettek.

Harlen

Nagyot csalódtam a filmben. Imádom az Avatar meséjét, és mikor megtudtam lesz belőle film, rohantam megnézni.
Először is, a karakterek borzalmasak. Sokka, aki mindig bolondozik itt olyan komoly, mint egy vízbe fúlt sündisznó, Aang a világfájdalmat átérző 12 éves szerzetes, Katara, mint egy lényegtelen kis tinilány, Zuko pedig….Zukora nem is emlékszem már. Ha nem ismerném a mesét, lehet elfogadnám a történetet, de ismerem, és az, hogy 1. évadot belesűrítettek ebbe a filmbe, nem hagyták kibontakozni, nem voltak jól felépített karakterek, és ezek a mozdulatok, mint valami elfuserált bakkecsketánc. A harc fele ezzel ment el, hogy őrült módon kapálóztak a levegőben. Talán amit kiemelnék az a látvány. Legalább jól nézett ki.
Pazarlás volt a film részéről, de remélem tanultak belőle. Ugye?

Baly

Hát nem tudom, bennem most is hasonló érzések vannak, mint mikor régebben elsőnek láttam. Sok hibája van, kezdjük a karakterekkel (Sokka jóformán egy új Sokka), aztán a gyenge harcokkal, amik nagy szívfájdalmaim, mert látszott, hogy milyen szépen meg van csinálva az idomítás, de mégis több volt a táncika, mint maga a harc. Ettől függetlenül sem értem a sok lehúzást.
Amúgy ennyire megosztó filmet nem nagyon láttam még, elég megnézni a csillagozásokat.
Én úgy gondolom, ha kapott volna esélyt további részekre, fejlődtek volna.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Iroh: Mindannyian okkal születtünk e világra. Meg kell találnunk ezeket az okokat.

Valentine_Wiggin 

Yue: A népem haldoklik, Sokka. Nagy felelősség mások sorsáért kezeskedni. Itt az idő, hogy megmutassuk a Tűz Népének, kiállunk a hitünkért, legalább úgy, mint ők…

Valentine_Wiggin 

Iroh (Zhaonak): Egyedül harcolsz. Mindig ez volt a legnagyobb hibád.

Valentine_Wiggin 

Yue: Ha ennek vége, meglátogatom testvérvárosunkat a Déli Víztörzsben, és eltöltök ott némi időt.
Sokka: Nagyon jó lenne. De figyelmeztetlek… a nagyanyám nagyon sokat fog kérdezni.
Yue: Például mit?
Sokka: Például… miért fehér a hajad, ifjú hölgy, nagyon különös…
Yue: Azt mondanám a nagyanyádnak, fehér a hajam, mert amikor megszülettem, nem voltam ébren. A gyógyítóink nem tudták elérni, hogy hangot adjak, vagy megmozduljak, így a szüleim napokig imádkoztak a Holdszellemhez, és a szent vizekbe merítettek. A szüleim szerint ekkor lett fehér a hajam, és élet költözött belém.
Sokka: Hűha. Ezt sosem mondtad.
Yue: Sosem kérdezted. Csak most a nagyanyád.

Napsi 

Katara: What would you do if they tried to take me away?
Sokka: I'd kill them all.
Katara: Why?
Sokka: Because you're my sister. Because Dad told me to protect you with my life.

Napsi 

Zhao: Why do Spirits take the form of such benign things? It leaves them so vulnerable.
Iroh: To teach man kindness and humility.

Napsi 

Zhao: But we will let him wear it today, like a child wearing a costume.

1 hozzászólás
Napsi 

Katara: Aang, can you hear me? I knew you were real. I always knew you'd return.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján