Az utolsó léghajlító (2010) 161

The Last Airbender
103' · amerikai · kaland, fantasy 12

3 díj · 5 jelölés

A világon négy nemzetség osztozik, a Levegő, a Víz, a Föld és a Tűz, melyek néhány tagja képes uralni az elemeket. A Tűz népe magának akarja megszerezni a hatalmat, ezért háborút indít a többiek ellen. Száz esztendeje dúl a harc, és egy régi legenda szerint csak egy Avatar mentheti meg a világot… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Noah RingerAang
Jackson RathboneSokka
Dev PatelZuko
Nicola PeltzKatara
Shaun ToubIroh
Aasif MandviZhao
Cliff CurtisOzai
Summer BishilAzula
Seychelle GabrielYue hercegnő
Francis GuinanPakku mester

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

AniTiger 

A képi megvalósítás egész jó.. khm… szeretnék gratulálni a számítógépes szakembereknek az effektekhez.

És ennyi.

ÚRISTEN, mi volt EZ?! Nem mondom, hogy oda-vissza láttam a CN sorozatot (néha odakapcsolódik a tévé, láttam össze-vissza pár részt, igen…), de annak semmi köze semmiben ehhez.
És Sokkát az alkonyatos vámpír kölök játszotta?! Whehehe… Mondjuk nem gyenge, hogy a nagyijával csajozik.

Törpillaa 

Nekem tetszett a film. Anno a húgommal az összes Aang legendáját láttuk rajzfilmet, és imádtuk. Jó volt megnézni a filmet, bár az Aang legendáját sokkal jobban szeretem.

Sydney 

Szegény Sámaláma… túl jó lett a Hatodik érzék??

Valentine_Wiggin 

Az első kritikámmal nagyon nekiestem a filmnek, és jó sok időbe telt, hogy átgondoljam kicsit a véleményemet… és eljussak arra a pontra, hogy nem tartom egy emberiségellenes bűntettnek.
Sőt. Az utolsó léghajlító önmagában nem egy pocsék film, vannak jó gondolatai, a látványvilága, a zenéje csodaszép, és akad néhány igazán tehetséges színész a stábban. A probléma az, hogy a jó gondolatokat rosszkor hozzák be, a tehetséges színészeknek gyakran nem hagy teret, és nagyon banális dolgokat (pl. hogy lehet dinamikusan használni az idomítást) egyszerűen eltol, irreálisan hosszú táncok lesznek a harcokból. Sokszor közrejátszik a rendezői egó is, hogy ez a film így alakult.
Kimondottan tudom értékelni a szereplőgárdából Yue-t (aki esetén nem csoda, hogy az avatár univerzum szerves része lett Asami szinkronjaként), Aangot, Iroh-t és Zukót, mert tényleg nagyon próbálkoznak. Viszont sajnos ki kell emelnem Sokkát, aki a szereplőgárda talán legrosszabb tagja – hogy a sorozatból idézzek „ő a vega, és mindig komoly Sokka”.
Bővebb kritika a blogomon:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/06/az-utolso-legh…

rhysciar

A film, amiért Shyamalant rühellem. Egy generáció kedvenc meséjét tiporta sárba ezzel a filmszerű szarsággal.

6 hozzászólás
ercypici

Nem értem mért lett alul értékelve anno (meg most itt is:D). Nekem kifejezetten tetszett. Sajnálom,hogy nem lett folytatás.
jegy:2010. 08. 03 Lurdy ház 3D

5 hozzászólás
Harlen

Nagyot csalódtam a filmben. Imádom az Avatar meséjét, és mikor megtudtam lesz belőle film, rohantam megnézni.
Először is, a karakterek borzalmasak. Sokka, aki mindig bolondozik itt olyan komoly, mint egy vízbe fúlt sündisznó, Aang a világfájdalmat átérző 12 éves szerzetes, Katara, mint egy lényegtelen kis tinilány, Zuko pedig….Zukora nem is emlékszem már. Ha nem ismerném a mesét, lehet elfogadnám a történetet, de ismerem, és az, hogy 1. évadot belesűrítettek ebbe a filmbe, nem hagyták kibontakozni, nem voltak jól felépített karakterek, és ezek a mozdulatok, mint valami elfuserált bakkecsketánc. A harc fele ezzel ment el, hogy őrült módon kapálóztak a levegőben. Talán amit kiemelnék az a látvány. Legalább jól nézett ki.
Pazarlás volt a film részéről, de remélem tanultak belőle. Ugye?

jancsibohi 

Gondolom ennek eredetileg terveztek egy folytatást, mert ez így elég kevéske.
Láttam ezt a filmet már egyszer, még mielőtt láttam volna a sorozatot. Akkor se voltam nagyon oda érte, mégis kedvet csinált az eredetihez. Most, hogy már ismerem az eredetit és épp elcsíptem a tv-ben, gondoltam megnézem még egyszer.
A látvány szép lett, a kellékek tök jók és pont olyanok, mint a rajzon, és ez számomra baromi nagy pozitívum. Appa is pont olyan, amilyennek lennie kell, (kinézetre, mert egyébként nem tudtunk meg róla semmit…) meg a többi állat, ezen kívül megkockáztatom, hogy Aang tetoválása sokkal menőbb. …és az összes lelkesedésem ki is merült ennyiben… :)
Viszont maga az idomítás, meg a harcok, olyan lassúak, hogy pl. egy tűz-idomításos jelenetnél volt időm kimondani azt, hogy tulajdonképpen el is ugorhatna előle… :) mert annyira lassú, hogy akit támadnak csak tátott szájjal nézi… és… és… nemár! ha már sikerült ezeket ilyen látványosra megcsinálni, miért nem lett gyorsabb? ez így nem harc, hanem inkább csak valami mutatvány. és nem túl hiteles.
Aztán ott van a történet, meg a casting, meg az összes többi… ami mind elég bénán sikerült. Kár érte.

1 hozzászólás
Eviii_Dragneel

A sorozat 1000x jobb! A szereposztás szánalmas. És a színészi játék is. Vagy miaz. Borzalom… Mint egy kiparodizált hülyeség!!

3 hozzászólás
Elephant

Jóságos egek. Mindent elrontottak, amit elrontani kb lehetetlenség volt :D
Meg persze azt is elrontották, amit lehetett.
Kezdem a pozitív dolgokkal, mert abból kevés van: Momo ábrázolása, és a zene.
A többiek… azokról inkább ne beszéljünk. Se a karakterábrázolásokról, se a színészekről, se a koreográfiáról, se Appáról, se a történetről, se a többi cgi katyvaszról, és légyszi, a jelmezekről se. Mind annyira rosszak, amennyire rosszak csak lehetnek. És akkor még jött hozzá egy ocsmány szinkron.
Azt hittem, a falat kaparom, mire vége lesz. Hála a magasságos egeknek, hogy ezt nem folytatták, és hála azoknak a magasságos egeknek, hogy van nekünk olyanunk, hogy sorozat. A sorozatnak köze nincs ehhez, bár a történet néhány pontján próbál a sorozatra utalgatni, de ez inkább olyan, mint a disznóvágás a disznó részéről, na meg annak részéről, aki szereti azt a disznót. #Mik ezek a metaforák, Melánia.#
Szóval összecsapott az egész, nincs idejük a karaktereknek egymássa még csak két szót váltani sem, nem viccelek. Elmennek a déli víztörzsből a déli levegőtemplomig úgy, hogy még csak be se mutatkoznak egymásnak :') És azelőtt még napokat együtt töltenek a törzsben. És ez még csak nem is spoiler.
És mik ezek a színészek. Tűz ura Ozai tényleg egy… indiai ember? What the… és Zuko is? Meg majdnem minden tűzidomár? És az összes jófejemberke meg kínainak van ábrázolva. Én ezt fel nem fogom ésszel :D
És azok a borzalmas „idomármozdulatok”… Hát mondom öcsém, ha a sorozatban ennyit vártak volna az elemek, mielőtt valami történt volna a mozdulatokat követően, egy epizódos sem lenne a sorozat :'D

Légyszilégyszi, kerüljétek! Fejfájást okoz.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Iroh: Mindannyian okkal születtünk e világra. Meg kell találnunk ezeket az okokat.

Valentine_Wiggin 

Yue: Ha ennek vége, meglátogatom testvérvárosunkat a Déli Víztörzsben, és eltöltök ott némi időt.
Sokka: Nagyon jó lenne. De figyelmeztetlek… a nagyanyám nagyon sokat fog kérdezni.
Yue: Például mit?
Sokka: Például… miért fehér a hajad, ifjú hölgy, nagyon különös…
Yue: Azt mondanám a nagyanyádnak, fehér a hajam, mert amikor megszülettem, nem voltam ébren. A gyógyítóink nem tudták elérni, hogy hangot adjak, vagy megmozduljak, így a szüleim napokig imádkoztak a Holdszellemhez, és a szent vizekbe merítettek. A szüleim szerint ekkor lett fehér a hajam, és élet költözött belém.
Sokka: Hűha. Ezt sosem mondtad.
Yue: Sosem kérdezted. Csak most a nagyanyád.

Valentine_Wiggin 

Yue: A népem haldoklik, Sokka. Nagy felelősség mások sorsáért kezeskedni. Itt az idő, hogy megmutassuk a Tűz Népének, kiállunk a hitünkért, legalább úgy, mint ők…

Valentine_Wiggin 

Iroh (Zhaonak): Egyedül harcolsz. Mindig ez volt a legnagyobb hibád.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján