Jelek (2002) 278

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Mel GibsonGraham Hess
Joaquin PhoenixMerrill Hess
Rory CulkinMorgan Hess
Abigail BreslinBo Hess
M. Night ShyamalanRay Reddy
Patricia KalemberColleen Hess
Cherry JonesCaroline Paski rendőrtiszt
Marion McCorryMrs. Nathan
Lanny FlahertyMr. Nathan

Kedvencelte 46

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Kár volt ezt a filmet kiparodizálni, mert néha a párbeszédek önmagukban felérnek egy viccel. De éppen ezért nagyon szórakoztatónak találtam. Vannak hibái, főleg a végén, de szerintem szerethető és izgalmas film, amiben hamar beindulnak az események. Engem lekötött.

4 hozzászólás
Liza 

Bevallom, hogy ez az egyeten film, amitől valaha féltem. Igen, vagy 9-10 éves voltam, amikor először láttam (ki a fene engedte meg? :,D), de azóta se mertem újranézni. Azonban most olvastam, hogy ma van a film 15. születésnapja (kis bónusz: https://www.moviefone.com/2017/08/01/signs-mel-gibson-trivia/) úgyhogy gondoltam itt az ideje leküzdeni a múltbéli démonokat :D Igen, jó sok horrorral a hátam mögött, úgy, hogy volt szerencsém pár évig médiát tanulni és nyilván az idő kicsit megkoptatta a filmet, így már nyilvánvaló, hogy bőven vannak hibái: sose bocsátom meg pl. a végét, az egy emberiség elleni bűntett… Emellett az űrlények is gagyik rendesen, még a lejövetelük okai valamennyire meg van magyarázva, de az, hogy miért is spoiler Szóval igen, megfakult a fénye rendesen, de egy nem változik: én még mindig félek az űrlényektől :,D
Teória: spoiler

1 hozzászólás
Marcsi0603 

Örök kedvenc ez a film, az egyik legjobb rejtélyes cucc, amit valaha láttam. Imádom a hangulatát, és az epikus jeleneteket benne. Ritka, de gyerekszereplőket is bírom, meg a kis család dinamikáját is.

Negative_Singularity

Tizenévesen féltem ettől a filmtől, mégis megvolt VHS-en, mégpedig ronggyá nézve. Akkor csak azt láttam, amit a képernyő a látóidegeimre vetített, nem fogtam fel a mögöttes tartalmat, pedig az az igazán nagy ereje.
Valóban kétféle ember létezik, és ez igaz a filmbeli karakterekre, a nézőkre, az egész emberiségre: egy, aki mindenben szerencsét vagy véletlent lát, és a másik, aki jeleket. Jeleket arra, hogy mindennek oka és célja van, semmi nem történik csak úgy.
Nekem az utóbbi gondolat kényelmesebb és megnyugtatóbb lenne, de a hit ingatag lábakon áll nálam; ami nem baj. Ha eljön az idő, jönni fog, aminek jönni kell, ez ennyire egyszerű. Olyan nincs, hogy ne legyen sehogy… igaz?
Ez a film pedig nem akar mást, csak választást nyújtani egy olyan harmat-vékony határ közt, mint a vallás és a szkepticizmus a „nem vagyunk egyedül” ténye mellett.
Nem tudom miért, de engem nagyon megrázott az újbóli filmnézés. Nagyon sok mindenre nyitott kaput nekem, hogy ne féljek nyitott szemmel szétnézni a világban – vagy azon túl.

Levi 

Sokan nem szeretik és bevallom a végén nekem sem tetszett, hogy spoiler de mindent egybevéve… a legtutibb ufós film amit eddig láttam. (Pedig jó sokat láttam már! Elhiheted.)

2 hozzászólás
nerdy7 

M. Night Shyamalan elképesztő rendező és forgatókönyvíró, amit ezzel a filmmel is bizonyított. Nagyon szeretem ezt a filmet. Mind a négy főszereplő igazán jól játszott. Abigail Breslin nagyon édes kislány volt ekkor, főleg a vizes mizériájával. A kedvencem viszont Joaquin Phoenix, Merrillként. Itt még Mel Gibson is szerethető karakter volt. Mai szemmel nézve az űrlények nem voltak olyan félelmetesek, de azért rettegnék, ha élőben szembetalálkoznék velük. spoiler

Tiko 

Shyamalant, mint rendezőt szeretem, de ez a film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. A sztorit nem ismertem, így valami sokkal titokzatosabb, mélyebb értelmű alkotást vártam. Hiányzott az, ahogy korábban pl A falu (2004), A sebezhetetlen (2000) és a Hatodik érzék (1999) esetén a végletekig tudta fokozni a feszültséget, hogy aztán az utolsó pillanatban valami teljesen kicsavart módon adjon értelmet az addigi sztorinak – ennek itt nem nagyon találtam nyomát.

A színészek elég borzalmasak voltak, a gyerekek különösen. Ahogy az idegeneket ábrázolták az sem volt valami félelmetes, hiába 2002-ben készült a film, már akkor is eléggé zavarba ejtően bénának számított amit itt láttunk. Szóval azt mondom, hogy a film egynek elmegy, de amúgy semmi extra :(

victoria_m997

Hogy én mennyire dühös vagyok emiatt! Egy szuper UFO-s földönkívülis rejtélyes filmet akartam kapni tőle, de szerintem szörnyű volt. Vontatott volt, unalmas, ha nem látom a horror címkét nem is hiszem el, számomra abszolút nem volt ijesztő. Nem hozta azt az igazán rettegős izgulós hangulatot sem, hangulatteremtésből nulla. Több rejtélyt több földönkívülit szerettem volna látni, de nem bővelkedett benne túlzottan. A végkifejlet, ahova kifutott a film abszolút borzalmas. Nagyon nem ezt vártam.

Bastia 

Szerintem nagyon jó ez a film! -1 csillag a végéért (nem kellett volna megmutatni!)
Tetszett hogy családi ufós film, mégis izgalmas és a maga módján félelmetes is. Voltak benne klassz képi megoldások, szóval összességében tetszett a történet és a megvalósítás is.


Népszerű idézetek

Sylvanas_Windrunner 

Graham: Mi a helyzet?
Bo: Egy szörny van a szobám előtt. Kérek szépen egy pohár vizet.

2 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján