A sebezhetetlen (A sebezhetetlen 1.) (2000) 210

Unbreakable
106' · amerikai · akció, sci-fi, dráma, thriller

David Dunn biztonsági őr az egyetlen túlélője egy szörnyű vonatbalesetnek. Csodával határos módon egy karcolás nélkül megúszta a tragédiát. Nem sokkal később titokzatos ismeretlen férkőzik David közelébe. Elijah Price képregény-gyűjtő szerint nem véletlenül történnek vele a dolgok. David sohasem… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Bruce WillisDavid Dunn
Samuel L. JacksonElijah Price
Robin WrightAudrey Dunn
Spencer Treat ClarkJoseph Dunn
Charlayne WoodardElijah anyja
Eamonn WalkerDr. Mathison
Leslie StefansonKelly
Johnny Hiram JamisonElijah (13 évesen)
Michaelia Carrollbébiszitter
Bostin ChristopherKépregényárus

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 195


Kiemelt értékelések

pvik13 

Fuu de jóó voolt főleg a végén az a csattanós lezárás :OO és ahhh az a soundtrack *--* https://www.youtube.com/watch…

Törpillaa 

Hmm… Az eleje nagyon lassan indult be, és unalmas is volt egy kissé, de azért nem olyan rossz film, és tetszett is a sztori. Jók voltak a szereplők, bár Mr. Üveg sokkal jobban tetszett, mint David. Samuel Jackson karaktere ezerszer is jobb volt, mint Bruce Willis-é, aki tök unalmas volt egész végig. De a vége teljesen meglepett, nem erre számítottam, de jó kis lezárás volt. Bár a második részét előbb láttam, mint ezt, de így is tetszett.

2 hozzászólás
LoneWolf

Shyamalan legjobb filmje, ami anno átértelmezte kissé a szuperhősöket. Sötét, komor, de igazán fordulatos és izgalmas darab, ami nagyon megérdemelne egy folytatást. Persze, csak akkor, ha az elődje nyomdokaiba tud érni.

6 hozzászólás
Tamás

Egy szuperhős sztori, de egészen szokatlanul bontakozik ki. Megvan a hős, a szuperképessége, az ellenfele, az áldozat, igazából minden ami ehhez kell már mind a film legelejétől fogva, de mégis csak jó lassan csoszog a cselekmény, valamiért mégis működik. Csak annyi a dráma, hogy most akkor a főszereplő tényleg sebezhetetlen-e, és miért, valahogy mégis képes az egész izgalmas lenni, és mire révbe ér a történet, azt érezni, hogy megérte. A plot twist is jó volt, nem mert hatalmasat ütött, hanem mert sejteni lehetett volna, minden a kezdetektől fogva erre mutatott, mégse vettem észre.

Tony128

Érdekes volt, de szerintem annyira nem nagy durranás, Shyamalantól még mindig a Jelek a kedvencem!

sipiarpi 

Tetszett. Ahogy fokozatosan jön rá, hogy mi történik, és utána nem titkolja, az a része jól lett megcsinálva. Nem viszik el hál' isten „szuperhősködős” filmbe hanem amennyire lehet megmarad a „valóság” határain belül. Ajánlom megnézésre.

TejesMasni 

Vártam már nagyon, hogy végre megnézzem ezt a filmet, de sajnos csalódás volt a számomra. Nem tetszett, mert úgy éreztem, hogy túl elhúzták az elejét, aztán meg gyorsan lezárták a végét, emiatt olyan összecsapott lett. Nehezen indult be a történet, olyan lassúnak tűnt számomra a cselekmény kibontakozása, hogy már szinte unatkozni kezdtem. (Többször néztem rá az órámra miközben néztem, pedig, ha izgalmas egy film, akkor annyira leköt, hogy eszem ágában sincs az órámra pillantani kb. 15 percenként.) Maga a történet szerintem 3 csillagos, de a színészek felhúzzák 5-re.

Dániel_H 

Bár nem tudom pontosan minek szánták, képregényfilmnek szerintem tök oké.
A kameramozgást, és beállításokat nagyon tudom díjazni, az egész jó példa arra, hogy M. Night Shymalayalan tud értéket is teremteni.

vargarockzsolt

Úgy kezdődik, mint egy szerzői film, lassan, hagyja gondolkozni a nézőt, aztán jó kis halivúdi giccs lesz belőle. Ez mitől akciófilm? Tévén néztem, a reklámok alatt focimeccseket, azok jók voltak.

StAngela

Az eleje kissé vontatott volt, így nem is igazán tudtam hová tenni a dolgokat. Bár azért sejtésem volt, mivel a második részt (Széttörve) hamarabb láttam. Amúgy fura, mert a kettő között kb. semmi átfedés nincs. (Vagy csak én voltam vak, hogy meglássam.)
Mindenesetre Elijah-t érdekesnek találtam. Ami Davidet illeti, nos a vége felé már ő is kezdett valamit felmutatni, így végülis élvezhető lett a film. Végig tetszett a borongós hangulat, az életszerű helyzetek. Külön öröm volt számomra, hogy végre nem egy szokványos szuperhős sztorit láthattam. (Rém idegesítőek tudnak lenni az álruháik, még Batmané is, pedig őt bírom. )
Szóval jó volt, tetszett. Piros pont Shyamalannak!


Folytatása

Összehasonlítás

A sebezhetetlen


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján