A falu (2004) 280

The Village
108' · amerikai · dráma, thriller, rejtély 16

0 díj · 2 jelölés

Lucius Hunt úgy érzi, valami nincs rendben a falujával. A közösség ellenáll minden reformnak és abban a középkori hiedelemben él, hogy a falun túl különös teremtmények élnek. Ezek a titokzatos lények nem jönnek a faluba, a falubeliek nem lépik át az erdő határát. Ez a hallgatólagos megállapodás… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 5

Szereposztás

Joaquin PhoenixLucius Hunt
William HurtEdward Walker
Sigourney WeaverAlice Hunt
Bryce Dallas HowardIvy Walker
Adrien BrodyNoah Percy
Brendan GleesonAugust Nicholson
Cherry JonesMrs. Clack
Celia WestonVivian Percy
John Christopher JonesRobert Percy
Frank CollisonVictor

További szereplők

Kedvencelte 45

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Egészen korrekt thriller, érdekes történettel és jó szereplőgárdával. Én legalábbis nagyon szeretem a zárt közösségekről szóló sztorikat. Az egyetlen gondom vele az volt, hogy viszonylag korán teljesen egyértelmű vált az egész misztikum, így nem is volt a továbbiakban benne semmi izgalmas. Kicsit lehetett volna erőteljesebb vagy drámaibb, de nézhető és élvezhető volt.

Blissenobiarella 

A Jelekről azt írtam, hogy Shyamalan egyik legjobb filmje, hát A falu „A” legjobb szerintem. Számtalanszor láttam már, betéve tudom az egészet, mégsem tudom megunni. A történet bár nem újszerű, de tud egyedi lenni, tud érdekes lenni, és képes mondani is valamit, csak úgy rejtetten, ahogy Shyamalan szereti. Meg én.
Hibáztak abban, hogy ezt horrorként akarták eladni, a nagyközönség nem vevő az ilyen típusú horrorra. Legyen thriller, azzal mindenki ki tud egyezni, kevesebb lett volna a csalódott néző.

Egy kiváló történet, kiváló, sejtelmes rendezéssel és kiváló színészekkel. A 2000-es évekből az egyik abszolút kedvencem.

2 hozzászólás
Vaja

Viszonylag hamar kitaláltam, mi lesz a vége, de így is nagyon tetszett. Persze, nem tökéletes. Nem tudtam semmit róla, amikor elkezdtem nézni, így nem voltak prekoncepcióim sem. Hát, igen, ezt horrorként eladni, nagy marketing balfogás.

lilla_csanyi

Engem ezzel a filmmel átvertek. Azzal hirdették, hogy ez 2004-ben az év horrorfilmje. Nem, nem az; ez a film rettentően unalmas, és kizárólag az utolsó 10 perc miatt érdekes. De azért meg nem éri meg végigszenvedni.

1 hozzászólás
Zsófi

Ez a film tökéletes!
Persze nem annak, aki egy jó horror filmet akar nézni.
Ez egy kifinomult, lassú folyàsú, sejtelmes fantasztikus film. A színészek tökéletesek, Shayamalan, pedig ezután lett az egyik kedvenc rendezőm.

Tiko 

Rengeteg helyen lehúzták, pedig remek alkotás… igaz nem horror :) Így aki arra számított, az biztos csalódott.

Nagyon tetszett a történet, ahogy folyamatosan bontakoztak ki a szálak, az oda-vissza utalások. Nem gondolom, hogy csak az utolsó 10 perc tenné érdekessé a filmet, engem azonnal beszippantott. A zene és a fényképezés nagyszerű, a színészekkel közül sem tudnék senkit kiemelni, mindenki remekül játszott. Aztán persze a vége csak még rátesz egy lapáttal. Miután kijöttem a moziból még napokig folyamatosan foglalkoztatott ez a történet…

Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz hírneve és marketingje volt annak idején, talán nem kellett volna 2004 horrorfilmjeként reklámozni és akkor több olyan emberhez is eljutott volna, akik tudják értékelni.

L_Reggie 

Kételyekkel álltam neki, de végül nagyon tetszett. Nem untam, jól lekötött, ami szerintem főleg azért sikerült mert tudtam szimpatizálni Ivy-val. Végig szurkoltam neki, és szerintem egy remek női főhős. Érzelmes, vannak céljai amikért bármit megtesz, kitartó és még nagyon okos is. És mindezt szájba rágás nélkül tudjuk meg róla. Igazán jól megírt ez a szerep. Byrce Dallas Howard színészi játéka remek. (Én mondjuk eddig is jó színésznek tartottam.) A csavar annyira nem lepett meg, de ez nem baj, így is nagyon jó volt, és itt szerintem nem is ez volt a lényeg. Hanem a kérdések és dilemmák amiket felvet, jól lehet rajtuk elmélkedni.

Miamona

Nagyon érdekes alapkoncepció, szép képi megfogalmazások, hangulatban erős.

csgabi

Csalódtam a filmben. Az eleje nagyon izgalmas volt, igazi thriller-horror filmnek indult. Olyan fajta horrornak, amilyet még én is szívesen megnézek. Aztán jött a csalódás, és hát… na. Persze, jó kis csavar volt, erre igazán nem számítottam; de valami jobbat is kitalálhattak volna.

victoria_m997

Érdekes volt, maga a történet tetszett, a karakterek érdekesek voltak, de számomra egy kicsit unalmas volt, vontatott, és bár kezdtek kiderülni a nagy MIÉRT?-re a válaszok, azért jó lenne megnézni az előzményeket, nem csak továbbgondolni.
Fogalmam sincs miért hittem, hogy ez horror… de aki horrort akar nézni, semmiképp se ezt válassza.


Népszerű idézetek

duracell

August Nicholson: Who'll pinch me to wake me up? Who will laugh at me when I fall? Whose breath will I listen for so that I may sleep? Whose hand will I hold so that I may walk?

duracell

Ivy Walker: Sometimes we don't do things we want to do so that others won't know we want to do them.

Tiko 

Edward Walker: Mesélek neked a nagyapádról, Ivy. Tehetséges ember volt, ha kapott egy dollárt, egy hét alatt megötszörözte. Te nem ismered a pénzt. Nálunk nem létezik. A pénz gonosz dolog tud lenni. Elfeketíti az emberek szívét, néha a jókét is. Nagyapád ezt nem értette. Tehetsége dacára az emberek természetét rosszul ítélte meg. Ugyanakkor jó ember volt… a nevetése messzire elhallatszott, ugyanígy fogta a kezem, ahogy most én fogom a tiédet. Megtanított erősnek lenni és mosolyogni. Megtanított, hogy az élre álljak, amikor más csak beáll a sorba. Nagyapád, James Walker álmában halt meg. Miközben aludt, egy férfi fegyvert nyomott a fejéhez, és agyonlőtte. Azért mesélem el neked mindezt, hogy megértsd azt, amit most mutatni fogok neked.

Tiko 

Ivy Walker: Szerelmes vagyok belé.
Edward Walker: Tudom.
Ivy Walker: Ő is szerelmes belém.
Edward Walker: Tudom.
Ivy Walker: Ha meghal, számomra az élet is meghal vele.

duracell

Ivy: When we are married, will you dance with me? I find dancing very agreeable. Why can you not say what is in your head?
Lucius: Why can you not stop saying what is in yours? Why must you lead, when I want to lead? If I want to dance I will ask you to dance. If I want to speak I will open my mouth and speak. Everyone is forever plaguing me to speak further. Why? What good is it to tell you you are in my every thought from the time I wake? What good can come from my saying that I sometimes cannot think clearly or do my work properly? What gain can rise of my telling you the only time I feel fear as others do is when I think of you in harm? That is why I am on this porch, Ivy Walker. I fear for your safety before all others. And yes, I will dance with you on our wedding night.

duracell

Lucius: Are you upset you can't see?
Ivy: I see the world Lucius Hunt, not as you see it.

duracell

Ivy: How is it that you are so brave while the rest of us shake in our boots?
Lucius: I don't think of what might happen, only what must be done.

duracell

Ivy: One love to sacrifice another love is not right.
Kitty: There is nothing you could do that would sacrifice my love for you.

Tiko 

Edward Walker: Mindannyiunkban fölmerülhet a kérdés az ilyen percekben. Helyesen döntöttünk-e, hogy idejöttünk. Adjunk hálát az időért, ami adatott nekünk.

Tiko 

August Nicholson: Kiszagol, mint egy kutya.
Lucius Hunt: Tessék, Mr Nicholson?
August Nicholson: Futhatsz a bánat elől, ahogy mi tettük. A bánat megtalál. Megérzi a szagot.


Hasonló filmek címkék alapján