Manifest (2018–2023) 90

Amikor a Montego 828-as járat biztonságosan landol egy viharos, de rutinszerű út után, a személyzet és az utasok fellélegeztek. De pár óra leforgása alatt a világ öt évet ugrott előre az időben számukra – és a barátaik, családjuk és kollégáik a gyászuk után lemondtak minden reményről és… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 15

Szereposztás

Josh DallasBen Stone
Melissa RoxburghMichaela Stone
J.R. RamirezJared Vasquez
Athena KarkanisGrace Stone
Parveen KaurSaanvi
Luna BlaiseOlive
Jack MessinaCal Stone
Daryl EdwardsVance
Alfredo NarcisoRiojas
Tim MoriartyTim Powell

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 189


Kiemelt értékelések

barbymalik0112 

Nagyon élveztem ezt a sorozatot! Egy nap alatt végignéztem az első évadot… A vicces, hogy édesapámék unszolására kezdtem neki, aztán ahogyan ők is beleragadtak, úgy én sem tudtam szabadulni a Manifest csapdájából. Nagyon érdekes alaptörténettel indul, és persze mindig úgy van vége, hogy szó szerint akarjam a folytatást. Így vagyok most az évadzáróval is. HOGY TUDTAK ILYEN VÉGET ADNI NEKI?! Mikor jön a folytatás?
Egy szó mint száz, huha ez a sorozat, mindenképp érdemes megnéznie mindenkinek, akik szeretik az eseménydús sorozatokat. Ám a végére kicsit úgy éreztem, túl sok volt a jóból, és már kezdtél túlcsavarni a szálakat. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok, mit hoz a következő évad. :)

Syssy922

Az első pár rész nagyon tetszett, már komolyan azt hittem, hogy egy újabb kedvencem lesz. Erre most ott tartok, hogy a 14. részt már nem is tudom hányszor elkezdtem, de egyáltalán nem köt le. Azért még nem adom fel, de már nem fűzök hozzá sok reményt.

Kontra_Judit 

Gondolom így a 4. évad lezárta a sorozatot. Nagyon élveztem, bár eléggé misztikus volt, de talán nem ment túl egy ponton és még élvezhető volt. Örültem, hogy visszatért a gép spoiler
Kedvenceim voltak a főszereplők, főleg Michaela és Zeke :)
spoiler

futtetenne

Egyenlőre csak a felénél járok, nem tudtam még rávenni magamat a folytatásra, ami sokat elárul.
A pilot baromi erősen indított, de aztán az elkövetkező részekkel egyre lassult a tempó, a szereplők ugyanazokat a frázisokat szajkózták és alig mozdultak előre valamit, csak a misztikus ködösítés ment.
Nagy csalódás ez számomra, ráadásul a színészeket/karaktereket sem sikerült megkedvelni.
Nem lepődnék meg ha ez is kasza alá kerülne, mint hasonló tartalmú társai.

2 hozzászólás
Dexter79 

Az első pár rész annyira ígéretes volt, de aztán a sugallatokkal kezdett elcsúszni a dolog. A második évad pedig már csak egy szenvedés volt a részemről, mert semennyire nem kötött le. Sokkal-sokkal többet és jobbat ki lehetett volna hozni ebből az alapsztoriból, de szerintem elrontották.

Szencsike 

1. évad után: Mikor elkezdték reklámozni a Manifestet, azonnal felfigyeltem rá, hiszen szeretem a misztikus sorozatokat. Sajnos azonban ahogy haladtunk előre, egy hatalmas kliséhalmaz lett a sorozatból, pedig jó pár ígéretes szálat tartalmaz. Adott a miért tűnt el a repülő kérdés, bedobtak több érdekes teóriát, de igazából semelyiket se bontották ki vagy túl hamar lezárták. Ott vannak a különleges képességű utasok, van ugyan tudományos magyarázat, van „misztikus” magyarázat, de idővel ez is elhalványul és hozzácsapják a kötelező kormányzati összeesküvés elméletet. Az igazán érdekes dolgokat, a hogyan reagál a nagyvilág az elveszett-hazatért repülőgép sztorijára, sajnos nagyon ritkán hozzák be, pedig itt is lehetne egy csomó mindent elmesélni, ez is inkább csak háttérszál, amit akkor vesznek elő, ha az közvetlenül befolyásolhatja a családunk életét.
Nézzük meg alaposabban a kedvenc családunkat: Ben jól indult, de a végére már idegesítővé vált a ki-ha-én-nem attitűdje. Értem, hogy nem bízik jóformán senkiben, de a saját életét is megnehezíti ezzel a hozzáállással. Grace: ő az egyik „tipikus” karakter, továbblépet, összejött valakivel, újra visszajött a férje, ismét család lettek, majd felbukkant a másik stb. de mire véget ért az évad, az ő cselekedetei lettek a legkiszámíthatóbbak, szinte tudtam az évad végére, hogy mikor mit fog tenni. Michaela: a másik „tipikus” karakter, pedig benne lenne elég potenciál. Az „elmúlt öt év” hatásait rajta lehet a leginkább megfigyelni, de szintén átfordult egy klisés karakterbe, aki még a potenciális pasijait is kiherélte, leginkább Jaredet. Sajnálom , hogy Jaredet a legvégére már csak a pisilőverseny érdekelte, hiszen őt is sikerült érdekesből uncsivá tenni. A két gyerek, Olive és Cal voltak a legérdekesebbek ebben a fura családban, és ez sokat elmond róluk is.
A többi utasról szinte alig tudunk meg valamit, Saanvi aki sokat szerepel, de ő is inkább kiegészítő, segítő funkcióban van, igaz az évadvég nála érdekes fordulatot hozott. A többi utas leginkább csak háttérember, akik egy-egy epizód erejéig megmutatják magukat, de sok extrát nem tesznek hozzá az eseményekhez.
Alapvetően adott egy egész korrekt, érdekes koncepció, de a végeredmény egy semmi extra összeesküvéselmélet/családsorozat.

_Fecsegőposzáta_

nekem nagyon tetszett a vége, szerintem okos megoldás volt és hát michaella meg zeke <3

osszessegeben egy erdekes sorozat, tele fordulatokkal, nehany resz viszont tul lett huzva szerintem, ezen kivul teljesen jo es ajanlanam masoknak!!
saanvi <3

Rémálom 

1. évad:
Az időben eltűnős-visszaérkezős dolgok mindig a kedvenceim voltak (ajj, de hiányzik a 4400 sorozat is), úgyhogy nagy reményekkel álltam ennek neki. A főkarakterek között vannak szerethetők – Josh Dallas remekül alakítja megint az apukát, aki próbálja a hátrahagyott lányával a kapcsolatot újra felépíteni –, de a fele szereplőgárda felesleges egy idő után.

Jared és Mick szerelme unalmas és klisés, egy jobb napokat szappanoperába illő, bár érthető és értékelhető, hogy bemutatják, hogy mi lesz a kapcsolatokkal 5 és félév után, ezt jobban meg lehetett volna oldani. Ismét csak referálnák a fent említett 4400-ra, ahol egy házasság és egy gyerek maradt hátra, és sokkal érzékenyebben és jobban megírták, mint ezt. Itt annyira erőltetett a féltékenykedés, a megcsalás és ez a szerelmi maszlag, hogy még az első évadzáró fele is csak erről szól, nem pedig a rejtélyről.

Ben és a többiek elfogadása, a tömeg, a közösségi média reakciója rájuk változatos – az extrémista jobboldaliaktól kezdve a vallásos fanatizmusig jól bemutatja a világot – és érdekes, de valahogy úgy érzem túlságosan eltörpült a rejtély felfedezése a szerelmi maszlagokban. Attól függetlenül a főhős testvérpár szerethető, a gyerekkarakterek annyira nem idegesítőek, így reménykedve várom – a lehetőleg jobban az időutazásra koncentráló – második évadot.
Értékelés: 7★

2. évad: Ugyanott tartunk, mint azelőtt. Kaptunk ugyan gonoszokat megint, többfélét is, de semmit nem tettek. Major javarészt passzív volt, és a finálé antagonistái… kiábrándítóak. Ami ugyan előkerült a főrejtélyről, az érdekes lenne, de elúszik a szerelmi háromszöges maszlagban. Érdekes, hogy Grace második pasiját említés nélkül kiírták, egy csomó minden bonyodalmat elfelejtettek az első évadból, viszont Jaredet azt meg kellett hagyni, és egy rettentően unalmas és erőltetett szállal kellett leterhelni több mint az évad felét.
Kedvenc részek: 2x02 – Grounded
Értékelés: 8★

3. évad: Jó felütéssel kezdenek az első részben, és belebegtetik, hogy mindenre választ kapunk. Ez nem történik meg és negálják a saját kijelentésüket. Egy nagy kupac semmi volt a 3. évad.
Kedvenc részek: –
Értékelés: 6★


Népszerű idézetek

k_petta03

And loving someone is the bravest thing you can do


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján