A mandalóri (2019–) 305

0 díj · 4 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

A történet a Birodalom bukása után játszódik, de még az Első rend megerősödése előtt. A ruhából is látható, hogy egy újabb harcos emelkedik ki Jango és Boba Fett után, aki magányosan járja útját a galaxis peremén, messze az Új Köztársaság fennhatóságától.

angol

Képek 41

Szereposztás

Pedro PascalA mandalore-i
Gina CaranoKara Dune
Carl WeathersGreef Carga
Taika WaititiIG-11 (hang)
Nick NolteKuiil (hang)
Giancarlo EspositoMoff Gideon
Omid AbtahiDr. Pershing
Ming-Na WenFennec Shand
Julia JonesOmera
Werner HerzogAz ügyfél

További szereplők

Kedvencelte 151

Várólistára tette 178


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Bár Jon Favreau a rendező, azért Dave Filoni hatása erősen érezhető a Mandalorian szérián: és ez abszolút pozitívum.
Én azok közé tartozom, akik szeretik az új filmeket is: nem tagadom, hogy lehetett volna őket jobban, de remekül szórakoztam rajtuk, a Star Wars meg azért sosem volt az a mélyfilozófiai értekezés. De a Mandalorian mégis több volt náluk, és nem csak azért, mert volt ideje, és Baby Yoda Grogu karakterével kiválóan kezelte a cukiságfaktort… egyszerűen csak megtalálta az egyensúlyt, ami az új filmeknek nem sikerült. Volt benne a Zsivány Egyes sötétségéből, az érzetből, hogy itt átlagemberek küzdelmeit nézzük végig, akiknek az életére ha hatással is van az Erő, de nem a hősök, nem a kiválasztottak. Volt benne a Rebels dinamikájából, abból az epizódról epizódra zajló felszabadító háborúból, ami még nem ért véget azzal, hogy Vader ledobta Palpatine-t egy aknába. Volt benne egy kis klasszikus, westernes kopottság, ahogy a magányos fejvadásszal jártuk a Galaxist, volt benne egy kicsi a KOTOR játékok vagányságából és rejtélyességéből, ismét megmutatták, hogy nagyobb ez az univerzum, mint amekkorának a filmek alapján gondolnánk.
Mandót imádom. Egyszerre titokzatos és nagyon mandalóri, akiről ránézésre meg lehet mondani, hogy nem érdemes vele ujjat húzni, de közben Grogu mellett nagyon apuka is, aki azért akkor a legveszélyesebb, ha a gyereket bántják. Grogu maga nem egy nagy karakter, tényleg egy kisgyerek, aki megfogdossa a dolgokat, aranyos és bajba keveredik, de ebben a szerepben cuki. A visszatérő karakterek közül Cara Dune is nagyon a szívemhez nőtt, jó volt látni, hogy mertek behozni egy izmos, badass nőt, akiből tényleg kinézzük, hogy katona volt. De a második évadban jó volt viszont látni Ahsokát, Boba Fettet, azokat a karaktereket, akiknek az útja néha a filmekben kezdődött, a sorozatokban mélyült el, és itt már veteránként, vezérekként térhettek vissza.
Összességében, bár a második évad eléggé lezárás szagú, kíváncsi leszek, hová haladunk majd tovább. Maradtak azért még nyitott kérdések, és kíváncsi vagyok, Mandót hová viszi az útja… és hogy fut majd össze a története újra Ahsokával is, a már bejelentett crossoverekben. Remek sorozat, a Star Wars újabb darabjai között egyértelműen a legjobbak közé tartozik: örülök, hogy nézhettem.

LoneWolf 

1. évad után:
Minden kis hibája, kliséje, meg a „rengeteg” filler epizód ellenére is egy kellőképp szórakoztató szériának látom az első szezon után. Vérbeli Star Wars, mégis képes újat mutatni az eddig felépített univerzum elemeinek felrúgása nélkül. Plusz pont, hogy a felesleges sjw elemeket és belemagyarázásokat tökéletesen hanyagolja, mégis diverznek mondható, ahogy azt sokan elvárják manapság. Kivitelezés terén bőven feszegeti az átlag TV szériák minőségének határait, mégis olykor-olykor rezeg a léc, amit nagy rajongókként hajlamos az ember megbocsátani neki. Mesélés terén és összetettségben van ugyan még hova fejlődni, de kezdetnek ez is megteszi, szóval bízzunk abban, hogy a folytatás bőven tartogat majd meglepetéseket.
2. évad után:
Remekül indult, valahol még emelte is egy ideig a színvonalat, de a részek hossza szintén rövidült, de még így is érződött sokszor, hogy képtelenek kitölteni az adott időt, így a részek túlnyomó része arról szólt, hogy „elmagyarázzák, hogy mit fognak csinálni, majd megcsinálják” mindezt CGI-tól túltengő akcióval és rengeteg fan-service kíséretében tálalva. Ez alól sajnos a szezon fináléja sem volt kivétel és ezzel rá kellett jönnöm, hogy igazából nem a Disney féle Star Wars lett sokkal jobb, hanem a pocsék trilógiájuk miatt adtam jóval alább az elvárásaim, így pedig egy valójában átlagosnak mondható sorozat is mesterműnek tűnhetett eddig számomra…

Szeszj 

Wow ez most nekem nagyon bejött, imádtam már az elejétől kezdve, mert érdekes, izgalmas, teljesen más megközelítés a Star Wars univerzumban, jó igen vannak benne kicsit gyengébb részek, de nekem azok is bejöttek. Jó volt hogy új világokat mutattak be, és új fajokat is, nekem az egyik legnagyobb bajom a új SW filmekkel hogy már nem nagyon mutatják be a galaxist, itt pedig érdekes lények lettek megmutatva, de vannak régiek is amiket jó látni, főleg a Jawak-én nagyon bírom őket.
Maga a történet néhol kicsit gyenge és lassan halad de szerintem egy jó kis történetet hoztak össze a készítők, amiben sok potencia van, remélem kihasználják.
A humora is jó, néha túl viccesek akarnak lenni de az megbocsátható! :D
A szereplők is remekek, Mando-t már az első pillanatól megkedveltem, mindig is érdekelt a Mandalore-i vallás, és itt még többet megtudhattam róla, remélem hogy a második évadban még többet mesélek róla.
Cara, Greef, IG-11, Kuiil mind értékes szereplők, akiket nagyon jó volt megismerni. Sok potencia van bennük. Meg szerintem remek barátok is.
Baby Yoda pedig nagyon édes volt, és kemény is! :D Remélhetőleg még többet megtudunk róla. https://i0.wp.com/metro.co.uk/wp-content/uploads/2019/1…
A zene pedig fantasztikus.
Szóval alig várom már a következő évadot! ^-^
https://tenor.com/view/mandalorian-this-is-the-way-turn…
https://media.tenor.com/images/061b2b0a3549efccc574093a…

pvik13 

Nagyon tetszett! Főleg ez a titokzatos sose veszem le a sisakot volt érdekes dolog. spoiler Baby Yoda volt megfelelő mennyiségben, na meg persze kezdte felfedezni az erejét! A mellékkarakterek is bejöttek. A 2. évad szitúgy hozza az izgi történetet sok szupi új karaktert bemutatva :3 THIS IS THE WAY!

Razor 

1. évad: Nem mondom, hogy tűkön ülve vártam a sorozatot, de az előzetesek alapján ígéretesnek tűnt, így azért kíváncsian indítottam el az első részt, hogy aztán hétről hétre várjam az új epizódot. A hangulata na meg Baby Yoda berántottak, ráadásul nagyon jól hozta a klasszikus Star Wars-hangulatot. Láttam olyan véleményeket, hogy xy epizód filler volt, amivel nem teljesen értek egyet, hisz az eddigi 8 epizódból 2 nem tett hozzá semmit úgymond az évad fő szálához, ugyanakkor ezeknek szerintem lesz még később jelentősége, másrészt muszáj mindig mindennel összefüggeni? Jó hátradőlni és nem állandóan az összefüggéseken agyalni, csak szórakozni. Sok, mára klasszikus sci-fi sorozat is tömve volt epizodikus részekkel. (Igaz, ott hosszabb is volt az évad.)
A színészek játékával elégedett voltam, Pedro Pascal (és dublőre :D) az arcjátéka nélkül is rengeteg érzelmet vitt a szerepébe, de a többiek is hitelesen játszottak. Gina Carano-ról már elsőre látszik, hogy péppé tud verni, remélem őt még viszontláthatom a későbbi évadokban is.
Az effektek és a jelmezek szerintem hozták a filmek színvonalát (az 501-es légiónak ezúton is köszi a statisztálást), a zene pedig illet az epizódokhoz, a főcímzene hamar dallamtapadást tud okozni.

Near 

Első rész után:
Eddig több, mint ígéretes! Megvan a Star Wars hangulat és mégis el mer rugaszkodni a megszokott „szabályoktól”. Imádom, hogy a régi képátvezetéseket megtartották. Van akció, nem kicsit látványos, mégsem csak arra épül az egész. …és igen, ott van az a csepp humor, amennyit tökéletesen elvisel egy közel negyven perces rész.
A végén különösen tetszik, amit a stáblistával műveltek.
--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.
Iszonyúan utálom, amikor módosítanom kell egy értékelésem. De ennél muszáj így tennem. Éppen megy a háttérben, kis képernyőn a hatodik rész és igen… ennyire érdekel. Tudjátok, mi a bajom ezzel? A hatodik résznél járunk a kilencből – ami a teljes évad száma ugye – és egyelőre nincs történet. Nincs főszál.
Mint amikor Assassin's Creed-ben csak a sidequest-eket csinálja valaki heteken át és felvehető tárgyakat gyűjtöget. De fő történetszál az nincs.

3 hozzászólás
nekedcsakRia 

Ez a legjobb sorozat, amit 2019-ben eddig elkezdtem nézni. Egyszerűen imásom ezt a western feelinget, ami árad belőle. Lassú, komótos, de egyáltalán nem unalmas. Továbbá, elképesztően jó a zenéje :)

Liv_Lovely 

1.évad: This is the Way
Amikor először hallottam erről a sorozatról, az első gondolatom az volt, hogy: Na, még egy lehúzott bőr, minek még egy Disney sorozat, majd valaki biztos jól meggazdagszik belőle… Később láttam az előzetest és az sem győzött meg igazán.
Aztán mégis csak elkezdtem nézni, és nagyon jól tettem!
Igen, mindenki Baby Yodáról beszél, aki valóban nagyon aranyos, de szerintem Mando karaktere nagyon badass! Tetszett, hogy bár ő egy jól képzett harcos, de mégsem úgy ábrázolták, mint aki sérthetetlen és mindig győz. Érdekes, hogy bár sose láttuk az arckifejezését, mégis nagyon kifejező tud lenni a testbeszédével vagy a kameraállásokkal/zenével segítették a hatást. Na meg persze a megszólalásaival (keveset beszél, de sokat mond) A sorozat hangulatát nagyon eltalálták, valamint látványvilág, a díszletek és jelmezek is szépek. A harcok jól koreografáltak,a sorozat zenéje pedig nagyon fülbemászó és a humora is a helyén van. Tetszett az is, ahogy elhelyezték a történetet a Star Wars univerzumban, meg volt a nosztalgia faktor (de anélkül hogy túlságosan sok lett volna) és végre valami újat látunk ebből a világból.
A sorozat történetvezetésén még lehetne javítani – hiszen a fő cselekményszállal lényegében az évad elején és végén foglalkoztak – de ettől függetlenül nekem pozitív csalódás volt a sorozat, úgyhogy kíváncsian várom a folytatást.

Coralie 

1. évad: Továbbra sem lettem nagy SW rajongó, bár most már egész jól elvagyok ebben az univerzumban is. Viszont ez a sorozat kifejezetten tetszett, attól függetlenül is, hogy számomra nincs a környezetnek akkora jelentősége. (Na jó, közrejátszott a megtekintésben az is, hogy Pedro Pascalt kedvelem.) Az biztos, hogy a folytatást is nézni fogom! :)
2. évad: Tetszett a folytatás is, bár az első pár rész kicsit döcögött, a végére már sikerült érzelmileg is berántani a nézőt, legalábbis engem. Most már nagyon szeretném tudni, hogy mi lesz végül spoiler sorsa.

csokidani 

Feltem tole kicsit mert eleg vegyesek voltak a kritikak, plusz hiaba lattam az osszes SW filmet, rajongonak egyaltalan nem mondanam magam.
Viszont ezt a sorozatot nagyon megszerettem. Reszrol reszre erezheto volt az epitkezes, vagy inkabb a hangulat es a sztori fokozasa. Kulon-kolon is nagyon tetszett az osszes epizod, de az ive remek. A helyszinek, bolygok, a jarmuvek-urhajok valtozatosak, folyt a nyalam az elhagyatott beton ihletesu epuletekert, meg tenyleg ugy mindenert, igazi vizualis orgazmus. Es sokkal kozelibb volt mint egy SW film, jobban magamenak ereztem. Mando szerepe, karaktere tokeletesen megnyert maganak. Grogut biztos voltam benne, hogy utalni fogom, olyan nagy hype vette korul, de megzabaltam volna legszivesebben.
Es ellentetben a SW filmekkel, nekem ez sci-fi volt, ez is plusz pont.
Na szoval bejott az egesz, varom a folytatast.


Népszerű idézetek

csartak 

I’m A Mandalorian. Weapons are a part of my religion.

csartak 

– We have you 4 to 1.
– I like those odds.

csartak 

Bounty Hunter: Hand over the child, Mando, I might let you live. I can bring you in warm or I can bring you in cold.
Mando: That’s my line.
(Episode 5)

ViraMors 

I can bring you in warm… Or I can bring you in cold.

1. évad 1. rész – Chapter 1 - The Bounty
2 hozzászólás
Near 

You know, you're not so bad. For a droid.

SzRéka 

Mando: No. I have enough pets.

2. évad 3. rész – Chapter 11 - The Heiress
jancsibohi 

– What is that thing?
– I keep it around for luck.

2. évad 5. rész – Chapter 13 - The Jedi
Kizi 

Mando: You can live free of worry.
Cara: I'm already free of worry, and I'm not in the mood to play soldier anymore. Especially fighting some local warlord.
Mando: He's not a local warlord. He's Imperial.
Cara: I'm in.

1. évad 7. rész – Chapter 7 - The Reckoning

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján