Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

617 tag · 726 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 22., 14:45 · Bővebben


Kedvencelte 42

Várólistára tette 330


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Szubjektíven nézve a dolgokat egyszerűen imádtam minden másodpercét. A casting nagyon jó volt, Tom Hiddleston, Owen Wilson, Sophia Di Martino és Jonathan Majors is lubickoltak a szerepükben, főleg Tom és Jonathan. Egyszerűen jó volt ránézni mennyire élvezi a szerepét, nagyon megszerettem a színészt spoiler. A történet végig nagyon izgalmas volt, a végén lévő cliffhanger után pedig ide nekem a folytatással!!!
Kicsit objektívebben már voltak azért vele problémáim. Mármint értem én, hogy egy 6 részes sorozat alatt vannak időbeli korlátok, de New York-Lokit valami eszméletlenül gyorsan kellett eljuttatni kvázi két epizód alatt a Thor:Ragnarök-Lokiig. spoiler Úgyhogy én még mindig jobban szeretem a Thor filmes Lokikat, de az ittenit is nagyon kedveltem, csak ez a hősszerelmes szerep annyira nem állt neki jól, főleg a vége felé. Ettől függetlenül továbbra is az egyik kedvenc karakterem és még mindig nagyon komplex személyiség, és azt sem állthatom, hogy nem volt jó végigkövetni a karakterfejlődését. Nagyon tetszettek Loki és Mobius párbeszédei, a többi Loki (bár sajnos nagyon kevés idejük volt, remélem Kid Lokival még találkozunk valamikor) És a zenéi is nagyon tetszettek, valamint a végén lévő állandóan változó képsorok is.
Szóval összességében ez egy nagyon szórakoztató sorozat volt, és bár vannak benne olyan dolgok, amiket annyira nem jól oldottak meg szerintem, mégis élveztem nézni, imádom a karaktereket, és nagyon kíváncsi vagyok mi lesz velük a továbbiakban.

Sydney 

A Wanda és a Falcon után nem tudtam mire számítsak, viszont nálam sokat jelentett, hogy egyben néztem meg a hat részt.
Loki karakteréhez jól passzol az össze-visszaság, de néha nem csak Loki volt az, aki nem értette mi történik körülötte.
A szerelmi szál erőltetett, de a Lokik felbukkanása nagyon tetszett.
Várom a második évadot, ahol remélem kevesebb lesz a fél órás „egy helyben ülünk és nézzük egymást” részek.

Judant

Csalódás. Borzasztó csalódás. Nagyon vártam pedig. Nagyon szerettem volna szeretni.

Úgy érzem hogy az epizódokat felváltva írják Shakespeare-t tanulmányozó önkéntes bölcsészek és részeg csimpánzok. És egyikük sem látta soha az előző filmeket pusztán az Avengers trailerét és egy Ragnarok complicationt.

Kezdjük a pozitivumokkal mert az a kevesebb: a zene remek. Eddigi legjobb Marvel soundtrackok, eléggé újszerű és eredeti hangzása van. A sztoriban vannnak érdekességek és jó ötletek, azt kell mondanom hogy nekem az alapötlet is eléggé tetszik. Ezentúl vannak vicces pillanatok, jó mondatok, klassz TH monológok és szórakoztató kaotikus jelenetek. Tom Hiddleston remek színész továbbra is. És persze szexi. Éljen canon bi Loki. Nos ennyi.

Promblémák: legnagyobb problámam ami miatt iszonyúan mérges vagyok az out-of-character és borzalmasan inkonzisztens Main Loki (továbbiakban ML) karakterizáció. Mi ez szánalmas, gyenge bohóc? Ennek semmi köze nincs az általam megszeretett Thor-Avengers-Thor 2 Lokihoz.
Ezzel a sorozattal csodás skizma jött létre, Star Wars-szindrómás megosztottság: lett „jó” Loki trilógia (T-A-T 2) és „rossz” Loki trilógia (TR-A:IW-Loki s.). Nem gondoltam volna hogy képesek lesznek velem kb megutáltatni egy Tom Hiddleston által játszott Lokit, de itt vagyunk… ML mellékszereplő a saját sorozatában! Nincsenek céljai. Nincsenek elképzelései, tevékenységei nagyrészt súlytalanok és „humor forrásként” funkcionálnak. Kb semmi nem alakít az eseményeken a 3dik rész óta. Nincs körmöntfontsága, finomsága, karizmatikussága, stílusa, terve, jó ötletei (a kifejezés amit keresnék hogy egy „subtle” karakterből sikerült „not subtle” karaktert csinálni de az istennek nem találok jó magyar szót rá). Minden az arcára van írva. Nincs titokzatossága, komplexitása, mélysége. Csak van és létezik súlytalanul. Egy bohócot csináltak belőle amit a szar Ragnarok kezdett el fhu de utálom azt a filmet. Tényleg szükséges volt ennyire lebutítani ezt a karaktert? Ennyire jelentéktelenné tenni? Arról ne is beszéljünk h ML folyamatosan gyengének van prezentálva pedig vagy kismillió képességét láttuk már egy újabbat is a 3dik részben itt, el is lett felejtve éljen a plot convinience, aki igenis tud jól harcolni Thor, Avengers elvileg a master of magic Thor igenis tud enchanting charmot használni T:R film de nézzétek van tőre! Hurrrá, éljen, whatever.
(És mi ez a baromság hogy Loki MINDENKIT elárul? Maximum Thort 2x de nehogy már árulásnak nevezzük hogy a vérszerinti apját aki kirakta hogy haljon meg sajnáljuk, vagy Odint aki elítélte Lokit azért amit ő és Thor is elkövetett majd közölte hogy Lokinak meg kellett volna halnia. Milyen remek apa! Szegény hogy nem érdemelte meg hogy "eLÁrUlJÁk")

Ami a legmérgesebbé tesz: Framing, hero/villian coding, incorrectly diagnostisied and used mental disorders, pro-abuse narratíva: Nem számítottam rá hogy bármilyen komoly téma is felszínre fog kerülni Lokival kapcsolatban. Nem vártam el hogy lesz szó az öngyilkossági kísérletéről, a mind controlról (Avengers), a kínzásról amit túlélt, a mentális problémáiról. És még ígyis sikerült alúlmúlni az elvárásaim! Loki folyamatosan hibáztatva van mindenért, pillanatig sincs elismerve hogy Thanosnak köze volt a viselkedéséhez az Avengers filmben, hogy Odin egy abuzív szülő aki „internalized racism”-ot alakított ki a fogadott gyerekében, és persze itt van a borszasztó kettősmérce amivel a hero vs villian coding karaktereket mérik (hogy Thor, Odin, Tony Stark, Natasha, Hulk stb és kitudja mennyi karakter mennyivel több embert megölt az oké, azt felejtsük el mert ők „hero codinggal” rendelkeznek, Loki bezzeg aki megölt 80+ embert kényszer alatt minden pillanatban el van ítélve emiatt) és mindez nem elég, a narratíva azt üzeni hogy mindent azért csinált mert figyelemre éhes, nárcisztikus személyiségzavarral rendelkező seggfej! Kikészít hogy Lokinak teljesen új személyiséget és problémákat csináltak és milyen csodás üzenetet közvetít ez a sorozat a mentális betegséggel küzködő egyéneknek! Nem baj ha szörnyen bánnak veled, megérdemelted, sőt bocsáss meg azoknak akik rosszat tesznek veled! Nem baj ha magányos vagy és szenvedsz ez így jó! Mentális betegséged van? Ugyan csak egy önző nárcisztikus szemét vagy!
Én magam igenis mentálisan beteg vagy és ez nem az én hibám és nem érdemlem meg hogy egyedül legyek. Loki comfort karakter volt számomra mert erősen BPD-sre hajaz a viselkedése, depressziós, szuicid hajlamai vannak; megrögzött félelme van az egyedülléttől és magánytól etc. Úgy érzem szembeköptek de persze a Marvelt nem érdekli ez csak a pénz

Szintén zavaró hogy a karakterek semmi megbánást nem mutatnak miután ML-t érzelmi és fizikai kínzásnak vetik alá, sőt a narratíva azt üzeni hogy szükséges volt és megérdemelt vagy vicces, (1 és 4dik rész) és hogy ezt amúgy a barátaiddal is megteheted. Jól van, én hozzá se szólnék többet ahhoz a barátomhoz aki ezt teszi velem (lásd 4dik rész) BOCSÁNATKÉRÉS/MAGYARÁZAT/MEGBÁNÁS nélkül pro-abuse yeeey

Össz: Persze értem én hogy nem kell ezt komolyan venni de számomra az hogy valami szórakoztató kell hogy legyen nem szinoníma az ostobasággal és didaktikus narratívával, azzal hogy hülyeségeket terjesztünk a mentális betegségekról és olyan írókat veszünk fel akik random összedobálják jeleneteket és korábbi kánont teljesen ignorálják. Én nem tudom és nem is akarom kikapcsolni a kritikus gondolkodási képességem.

Úgyhogy csalódás. Ez kevés, ennél milliószot jobb fanficek vannak. És az még ingyenes is.
Már előre félek Marvel mit csinálna Magnatóval, pláne ha Michael Fassbender Magnetója megjelenne, de INKÁBB NE. Nem bírnám elviselni hogy a másik komplex kedvenc képregényen alapuló karakterem elcsessze az mcu az ostoba érdektelenségével
btw: President Loki remekül nézett ki és legalább csinát valamit. Persze hogy gyors el is lett felejtve…

Megjegyzés utolsó rész után: nos, az utolsó rész legalább nem cseszett fel. Loki végre csinált valamit éljen. Más kérdés hogy úgy érzem ez a sorozat soha nem Loki karakteréről szólt, sem a karakter ünnepléséről inkább megalázásáról. Állandóan rossz következtetésekre sikerült jutni vele kapcsolatban. Az ötlet még mindig tetszik és én kedveltem a románcot is sorry not sorry.
De arról volt szó hogy Lokiról fog szólni sorozat és a már létező, nem az éppen most random kitalált! traumáiról és problémáiról. Hát arról egyáltalán nem szólt. Talán Tom Hiddleston miatt megnézem majd amiben Loki szerepel, de izgatott nem vagyok túlzottan. Amit én elképzeltem, azt a Lucifer sorozat írói meg tudták volna talán csinálni ezzel a karakterrel…

4 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Aztaaa…

Az első epizód után 8 csillag körül tájoltam be. Értetlenül álltam Owen Wilson előtt. Nem utálom, de nem értem, miért kellett őt behozni. Kicsit csalódásként éltem meg azt, hogy kb semmi új jelenet nem volt mert mindent is láttunk már valamelyik trailerben. Plusz hát kicsit lassú volt… De melyik pilot nem az? Tényleg. Melyik? Olyan, amit nem elfogultan néz valaki.
Aztán újra néztem és feltoltam 9-re. Meglátjuk az első évad után tolódik-e 10-re vagy marad 9-en.
1. részről bővebben: https://snitt.hu/filmnezesek/18280822

Részenként fogom bővíteni a fő értékelést, félő, hogy összegzéskor elfelejtek több mindent.

FélszipókásŐsmoly 

A színészek miatt valószínűleg belenézek a második évadba is (megkedveltem a főhős mindkét variánsát), de ez az egész nagy csalódás lett, főleg az utolsó része, ami majdnem értékelhetetlen számomra. A 4-5. rész kellemes lett, de a többi nagyon gyenge volt számomra – részletekről az egyes epizódoknál írtam. Legnagyobb gyengesége szerintem az, hogy a címszereplőről alig tudtunk meg többet, mint az eddigi mozikból, sőt, a közeggel, amibe helyezték, még messzire el is távolították attól, hogy azon a vonalon folytatódjon a karakter kibontása, amin eddig megismerhettük. Volt ugyan pár remek szóváltás a két fő Loki között a Lokiság lényegéről, de aztán kellően összezavarták ezt, hogy bármit is komolyan vegyek belőle. Számomra ez a Loki alig volt több az események csapongó tengerén sodródó alaknál.

Ami az előnyére szolgált:
– ötletes végcím képsorok és több zeneválasztás
– Sylvie és Loki közötti remek összjáték
– szereplőválasztások

Irasalgor

Ha a Wandavision volt a dráma, a Sólyom az akció, akkor a Loki pedig a történetmesélős sorozat volt, amely amellett, hogy ötvözte a Wandavision karakterdrámáját a Sólyom komolyabb témákat feszegető narratívájával, mindezt úgy, hogy a Marvel kozmikus vonala továbbhalad és megtörténik az, amire a Végjáték óta nem volt utalás: hogyan tovább? A Loki egyértelműen megkerülhetetlen szerepet játszik az MCU történetében, de a kisképernyős formanyelv művészei számára is utat mutat, hogyan lehet jól integrálni a kis- és a nagyképernyőket. Bár akadnak olyan elemei, ami biztos, hogy néhány rajongót kiakasztanak – Loki személyes „pálfordulása”, a vallásfilozófiai párbeszédek, vagy a romantikus szál –, de mindezek eltörpülnek amellett, hogy mennyire feszült, izgalmas sorozatról van szó, amely úgy képes megemelni az egész univerzum tétjeit, hogy mi is egy epizód alatt úgy érezzük, hogy az Infinity Saga tényleg csak a kezdet volt ehhez képest. Alig várom a Pókembert és a Dr. Strange 2-t!

Értékelés: 9/10

BlackWidow 

Tetszett ez a sok új dolog, ez a sok felettes hatalom, erő, amit bemutattak.
Tetszettek a multiverzum elméletek.
Loki karakterét amúgy is imádom. Jó volt, hogy kapott egy sorozatot.
Jók voltak benne a fordulatok, de szerintem ebből amúgy többet is ki lehetett volna hozni.
Nekem olyan kis kevés, erőtlen lett az első évad. Kevés volt szerintem az akció is benne.

futtetenne

Borzasztó nagy csalódás volt. Előttem @Judant már leírt majdnem mindent, csak pár gondolattal egészíteném ki/foglalnám össze a véleményemet.

Már a Thor 2 óta nyilvánvaló volt, hogy a Marvel nem tud mit kezdeni Loki karakterével, ha nem lett volna a Hall H jelenet (azaz TH a Loki kosztümben hatalmas sikert arat), ahol rádöbbentek mennyire népszerű is, akkor nem támasztják fel az utolsó pillanatban a film végén…. most rossz szájízzel azt mondom, lehet, hogy jobban jártunk volna, ha halott marad.

Mert amit a karakterével műveltek ebben a sorozatban, az eszméletlen kínos. Elérni, hogy Loki mellékszereplő legyen a saját sorozatában már önmagában művészet, de ennyire kifordítani magából és kb. viccet csinálni az életéből – miközben a traumái el vannak felejtve – nem csak megalázó, hanem a korábbi (és későbbi) Marvel filmek szembeköpése.
Kezdve onnan, hogy a közvetlenül Boszúállók utáni Loki (aki az avengerseket manipulálta igen sikeresen és majdnem leigázott mindenkit) hirtelen egy botladozó idiótává válik, akit Möbiusz és mindenki más simán átver, folyton kijátszik és felrúg, látszólag minden skilljét elvesztette, egészen a fiókos jelenetig, ami konkrétan lenullázta az egész Infinity War lényegét. (Aki látta tudja miről beszélek, nem fogok spoilerezni itt.)
Nekem nem azzal van problémám, hogy Lokinak új oldalát mutatják be, hanem a módszerrel és az eddig felépített karakterizáció látványos semmibevételével. (De mit is vártam a Thor3 után, ahol szintén 180 fokos fordulat volt mindenki viselkedésében….csak hogy viccessé tegyék). A humor végig erőltetett és kínos volt a sorozatban, egy-két jó jelenet akadt csak. De rendben, elfogadom, hogy mindenkinek más a humorérzéke, és azt is tudom, hogy a Marvel úgymond védjegye a „viccesség”, bár egy ideje már átestek ezzel a ló túloldalára. Úgyhogy beszéljünk inkább a forgatókönyvről.

Egy 6 részes sorozat igencsak rövid, ezért nem árt úgy felépíteni a történetet, hogy íve legyen. Na, ez sem sikerült itt. Komolyan az volt a benyomásom, hogy a készítőknek nem volt konkrétan kidolgozott terve, csapong az egész össze-vissza és még a záró epizódot is mellébeszélésnek éreztem, ahol a szereplők megvitatták kb. ugyanazt a 3 mondatot újra és újra. Tele volt filler részekkel kb. minden epizód, vagy értelmetlenül elnyújtott rohangálással, ami nem vitte előre a cselekményt. A CGI nem volt rossz, de megint azt éreztem, hogy inkább a háttérnek (TVA, jövőbeli bolygó, Alioth) tartogatták, a címszereplő képességeiből megint semmit sem láttunk, pedig ez volt az utolsó reményem. spoiler

Tényleg nem értem miért ment ennyire félre ez az egész, mikor a Wandáról és a Sam/Bucky sorozatokról csak jókat hallottam. Úgy tűnik Loki nem ér annyit, hogy normál sorozatot kapjon, vagy marvelék tényleg nem értik a karakterét. (Csak akkor TH miért asszisztál ehhez? Az executive producer titulusa nem tudom pontosan mit takar, de korábbi interjúi alapján nekem az volt a benyomásom, hogy a színész azért elég jól érti a karakterét szóval nem tudom értelmezni az itt nyújtott teljesítményét.)

Már eddig is úgy voltam vele, hogy kinőttem a Marvelből vagy legalább is elvesztettem az érdeklődésemet iránta, ez a sorozat csak beverte az utolsó szöget a koporsóba. A második évadot én biztos kihagyom. Szép volt az a 8-9 év fanság, amíg tartott, részemről ennyi volt.

U.i.: Megyek olvasok most vmi jobban megírt fanficet, hogy helyreálljon a lelki békém. spoiler

1 hozzászólás
Bunney 

Huhh teljesen össze vagyok zavarodva. Nem ilyen sorozatra számítottam. Van egy szó, amivel jellemezni tudnám az egészet, mert végig ezt éreztem: érdekes!
Mert érdekes volt! Nem volt meg az az érzés, amikor egy rész végén azt mondom, uhh na jó jöjjön a következő, mert nem bírom ki.
A hangulata nagyon tetszett, jó volt a zene, amivel fokozták ezt a feelinget. Nagyon Loki központú volt (jé, ki gondolta volna :P), bár nekem ez a sokféle variáns kicsit el lett túlozva.
A Sylvie karaktere nagyon szimpi lett, én csípném, ha fontosabb szerephez jutna szélesvásznon is.
Voltak benne részek, amik annyira nem fogtak meg, nem tetszettek, felesleges dolgok is akadtak, azok helyett egy kis bunyóval kitöltöttem volna az időt, mert néha kicsit sok volt a duma :)
Elővezet valamit, ami szerintem fontos lesz majd az elkövetkezendő filmekben… Pl. A Doctor Strange filmben úgy gondolom.
Lehet túl sokat vártam tőle és amiatt kicsit csalódtam. Szívem szerint 7et adtam volna, akármennyire is vagyok Loki fan, de a Tél katonája sorozattól nem volt rosszabb spoiler , és mivel annak 8at adtam, így ennek is dettó. Alapjába véve nem volt ez olyan rossz, még pár részt elbírt volna, kicsit több izgalommal.
Várjuk a 2.évadot ☺️♥✨

3 hozzászólás
Rémálom 

Ez a sorozat szórakoztató, egy kedves kis szerelmes levél Loki karakterének, és itt kb. ki is fújt. Én imádom Lokit, szóval nekem tökéletes comfort sorozat volt, de én is látom az ütemezési hibákat: gyakorlatilag akciófilmnek adja el magát, de sokszor szinte semmi sem történik, csak beszélgetnek, viszont számomra ez is szórakoztató volt.

Kifejezetten ez olyan volt, mintha fogták volna az összes Loki/OFC fanfic trope-ot és összeturmixolták volna a multiverzumot felvezető vázlatos ötletükkel. Láttam, hogy sokan negatívan állnak Loki karakteréhez itt, mert annyira fejben a saját headcanonjukkal önazonosulnak a karakterrel, hogy nem tudják feldolgozni Loki sosem volt komoly (Marvelről beszélünk :D), és váltig állítják semmi sosem volt Loki hibája. (Az ilyen fangirlöktől az ég mentsen meg engem, néhány fórumot már olvasni sem tudok tőlük.) Szóval ha az ember úgy áll hozzá, hogy Loki igenis hibázott és gonosz volt, és sosem volt az a kegyetlen dark edgy f**** prince, aminek egy csomó fanfic felépíti, akkor egy kellemes karakterelemző történet ez, de nem megy olyan mélységekbe, mint amit az ilyentől el lehetne várni. Ugyan megemlíti Thort és a családjuk dinamikáját, de olyan felszínesen, amikor pont ettől Loki Loki…

Kicsit néha össze-vissza, kapkodó vagy furcsa jeleneteken elidőző, és ha nem Lokiról szólna, nem is működne. Felépít csomó történetszálat, amit aztán elfelejt vagy jobban működne, ha kibontana – legalább két évadnyi adagot pakoltak 6 részbe… De ezektől a hibáitól (és az iszonyatos utolsó résztől) eltekintve én nagyon élveztem.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Mobius: You're very clever.
Loki: I know.

1. évad 2. rész – The Variant
MrsCumberbatch 

Loki: I don't need your sympathy.
Mobius: Good, 'cause I'm runnin' out of it.

1. évad 2. rész – The Variant
hopeisaprison 

Mobius: I can't believe you were D. B. Cooper! Come on!
Loki: I was young and I lost a bet to Thor.

1. évad 1. rész – Glorious Purpose
MrsCumberbatch 

Loki: Love is a dagger. It's a weapon to be wielded far away or up close. You can see yourself in it. It's beautiful. Until it makes you bleed. But ultimately, when you reach for it…
Sylvie: It isn't real.
Loki: Yeah.
Sylvie: Love is an imaginary dagger.
Loki: Doesn't make sense, does it?
Sylvie: No. Terrible metaphor.
Loki: Damn. I thought I had something there.

1. évad 3. rész – Lamentis
MrsCumberbatch 

– Please sign to verify this is everything you've ever said.
– What?
– Sign this, too.
– Oh, this is absurd.
– And this.

1. évad 1. rész – Glorious Purpose
MrsCumberbatch 

Mobius: I'm not taking you for a stroll along the promenade, much less an apocalypse.
Loki: Oh, Mobius, come on! What could possibly go wrong? We gotta properly test this theory.
Mobius: Well, here's a fun theory. You lure me out into the field, and stab me in the back. And that's a theory I don't wanna test.
Loki: I'd never stab anyone in the back. That's such a boring form of betrayal.
Mobius: Loki, I've studied almost every moment of your entire life. You've literally stabbed people in the back, like, 50 times.
Loki: Well, I'd never do it again, because it got old.

1. évad 2. rész – The Variant
MrsCumberbatch 

SYLVIE: Do you think that what makes a Loki a Loki is the fact that we're destined to lose?
LOKI: No. We may lose. Sometimes painfully. But we don't die. We survive.

1. évad 4. rész – The Nexus Event
MrsCumberbatch 

– Variant identified.
– I beg your pardon.

1. évad 1. rész – Glorious Purpose
MrsCumberbatch 

– How do you plead?
– Madam, a God doesn't plead. This has been a very enjoyable pantomime, but I'd like to go home now.
– Are you guilty or not guilty, Sir?
– Guilty of being the God of Mischief? Yes. Guilty of finding all this incredibly tedious? Yes. Guilty of a crime against the Sacred Timeline? Absolutely not, you have the wrong person.
– Oh, really? And who should we have?
– I suspect, the Avengers. I came into possession of the Tesseract because they traveled through time, no doubt in a last-ditch effort to stave off my ascent to God King.
– That's quite an accusation.
– Oh, believe me, you can smell the cologne of two Tony Starks.

1. évad 1. rész – Glorious Purpose
MrsCumberbatch 

Mobius: Maybe there's something that we missed.
Loki: Well, you're idiots. I suspect you probably missed a lot.

1. évad 2. rész – The Variant

Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján