Loki (Marvel) (2021–2023) 356

1 díj · 4 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2022

Loki (megint) ellopta a Tesseractot, amivel sikerült tönkretennie az idővonalat. Tette miatt beidézte őt az Idővariációs Hatóság (Time Variance Authority), egy bürokratikus szervezet, ami időn és téren kívül létezik. Loki most választhat: vagy törlik a valóságból, vagy szövetségre lép Mobiussal.

angol
angol
angol

Képek 73

Szereposztás

Tom HiddlestonLoki
Sophia Di MartinoSylvie
Owen WilsonMobius M. Mobius
Richard E. GrantClassic Loki
Gugu Mbatha-RawRavonna Renslayer
Erika ColemanFlorence Schaffner
Wunmi MosakuHunter B-15
Eugene CorderoCasey
Tara StrongMiss Minutes (hang)
Sasha LaneHunter C-20

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

664 tag · 953 karc · Utolsó karc: 2024. február 19., 12:18 · Bővebben


Kedvencelte 105

Várólistára tette 272


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Szubjektíven nézve a dolgokat egyszerűen imádtam minden másodpercét. A casting nagyon jó volt, Tom Hiddleston, Owen Wilson, Sophia Di Martino és Jonathan Majors is lubickoltak a szerepükben, főleg Tom és Jonathan. Egyszerűen jó volt ránézni mennyire élvezi a szerepét, nagyon megszerettem a színészt spoiler. A történet végig nagyon izgalmas volt, a végén lévő cliffhanger után pedig ide nekem a folytatással!!!
Kicsit objektívebben már voltak azért vele problémáim. Mármint értem én, hogy egy 6 részes sorozat alatt vannak időbeli korlátok, de New York-Lokit valami eszméletlenül gyorsan kellett eljuttatni kvázi két epizód alatt a Thor:Ragnarök-Lokiig. spoiler Úgyhogy én még mindig jobban szeretem a Thor filmes Lokikat, de az ittenit is nagyon kedveltem, csak ez a hősszerelmes szerep annyira nem állt neki jól, főleg a vége felé. Ettől függetlenül továbbra is az egyik kedvenc karakterem és még mindig nagyon komplex személyiség, és azt sem állthatom, hogy nem volt jó végigkövetni a karakterfejlődését. Nagyon tetszettek Loki és Mobius párbeszédei, a többi Loki (bár sajnos nagyon kevés idejük volt, remélem Kid Lokival még találkozunk valamikor) És a zenéi is nagyon tetszettek, valamint a végén lévő állandóan változó képsorok is.
Szóval összességében ez egy nagyon szórakoztató sorozat volt, és bár vannak benne olyan dolgok, amiket annyira nem jól oldottak meg szerintem, mégis élveztem nézni, imádom a karaktereket, és nagyon kíváncsi vagyok mi lesz velük a továbbiakban.

Sydney 

A Wanda és a Falcon után nem tudtam mire számítsak, viszont nálam sokat jelentett, hogy egyben néztem meg a hat részt.
Loki karakteréhez jól passzol az össze-visszaság, de néha nem csak Loki volt az, aki nem értette mi történik körülötte.
A szerelmi szál erőltetett, de a Lokik felbukkanása nagyon tetszett.
Várom a második évadot, ahol remélem kevesebb lesz a fél órás „egy helyben ülünk és nézzük egymást” részek.

Judant

Csalódás. Borzasztó csalódás. Nagyon vártam pedig. Nagyon szerettem volna szeretni.

Úgy érzem hogy az epizódokat felváltva írják Shakespeare-t tanulmányozó önkéntes bölcsészek és részeg csimpánzok. És egyikük sem látta soha az előző filmeket pusztán az Avengers trailerét és egy Ragnarok complicationt.

Kezdjük a pozitivumokkal mert az a kevesebb: a zene remek. Eddigi legjobb Marvel soundtrackok, eléggé újszerű és eredeti hangzása van. A sztoriban vannnak érdekességek és jó ötletek, azt kell mondanom hogy nekem az alapötlet is eléggé tetszik. Ezentúl vannak vicces pillanatok, jó mondatok, klassz TH monológok és szórakoztató kaotikus jelenetek. Tom Hiddleston remek színész továbbra is. És persze szexi. Éljen canon bi Loki. Nos ennyi.

Promblémák: legnagyobb problámam ami miatt iszonyúan mérges vagyok az out-of-character és borzalmasan inkonzisztens Main Loki (továbbiakban ML) karakterizáció. Mi ez szánalmas, gyenge bohóc? Ennek semmi köze nincs az általam megszeretett Thor-Avengers-Thor 2 Lokihoz.
Ezzel a sorozattal csodás skizma jött létre, Star Wars-szindrómás megosztottság: lett „jó” Loki trilógia (T-A-T 2) és „rossz” Loki trilógia (TR-A:IW-Loki s.). Nem gondoltam volna hogy képesek lesznek velem kb megutáltatni egy Tom Hiddleston által játszott Lokit, de itt vagyunk… ML mellékszereplő a saját sorozatában! Nincsenek céljai. Nincsenek elképzelései, tevékenységei nagyrészt súlytalanok és „humor forrásként” funkcionálnak. Kb semmi nem alakít az eseményeken a 3dik rész óta. Nincs körmöntfontsága, finomsága, karizmatikussága, stílusa, terve, jó ötletei (a kifejezés amit keresnék hogy egy „subtle” karakterből sikerült „not subtle” karaktert csinálni de az istennek nem találok jó magyar szót rá). Minden az arcára van írva. Nincs titokzatossága, komplexitása, mélysége. Csak van és létezik súlytalanul. Egy bohócot csináltak belőle amit a szar Ragnarok kezdett el fhu de utálom azt a filmet. Tényleg szükséges volt ennyire lebutítani ezt a karaktert? Ennyire jelentéktelenné tenni? Arról ne is beszéljünk h ML folyamatosan gyengének van prezentálva pedig vagy kismillió képességét láttuk már egy újabbat is a 3dik részben itt, el is lett felejtve éljen a plot convinience, aki igenis tud jól harcolni Thor, Avengers elvileg a master of magic Thor igenis tud enchanting charmot használni T:R film de nézzétek van tőre! Hurrrá, éljen, whatever.
(És mi ez a baromság hogy Loki MINDENKIT elárul? Maximum Thort 2x de nehogy már árulásnak nevezzük hogy a vérszerinti apját aki kirakta hogy haljon meg sajnáljuk, vagy Odint aki elítélte Lokit azért amit ő és Thor is elkövetett majd közölte hogy Lokinak meg kellett volna halnia. Milyen remek apa! Szegény hogy nem érdemelte meg hogy "eLÁrUlJÁk")

Ami a legmérgesebbé tesz: Framing, hero/villian coding, incorrectly diagnosed and used mental disorders, pro-abuse narrative: Nem számítottam rá hogy bármilyen komoly téma is felszínre fog kerülni Lokival kapcsolatban. Nem vártam el hogy lesz szó az öngyilkossági kísérletéről, a mind controlról (Avengers), a kínzásról amit túlélt, a mentális problémáiról. És még ígyis sikerült alúlmúlni az elvárásaim! Loki folyamatosan hibáztatva van mindenért, pillanatig sincs elismerve hogy Thanosnak köze volt a viselkedéséhez az Avengers filmben, hogy Odin egy abuzív szülő aki „internalized racism”-ot alakított ki a fogadott gyerekében, és persze itt van a borszasztó kettősmérce amivel a hero vs villian coding karaktereket mérik (hogy Thor, Odin, Tony Stark, Natasha, Hulk stb és kitudja mennyi karakter mennyivel több embert megölt az oké, azt felejtsük el mert ők „hero codinggal” rendelkeznek, Loki bezzeg aki megölt 80+ embert kényszer alatt minden pillanatban el van ítélve emiatt) és mindez nem elég, a narratíva azt üzeni hogy mindent azért csinált mert figyelemre éhes, nárcisztikus személyiségzavarral rendelkező seggfej! Kikészít hogy Lokinak teljesen új személyiséget és problémákat csináltak és milyen csodás üzenetet közvetít ez a sorozat a mentális betegséggel küzködő egyéneknek! Nem baj ha szörnyen bánnak veled, megérdemelted, sőt bocsáss meg azoknak akik rosszat tesznek veled! Nem baj ha magányos vagy és szenvedsz ez így jó! Mentális betegséged van? Ugyan csak egy önző nárcisztikus szemét vagy!
Én magam igenis mentálisan beteg vagyok és ez nem az én hibám és nem érdemlem meg hogy egyedül legyek. Loki comfort karakter volt számomra mert erősen BPD-sre hajaz a viselkedése, depressziós, szuicid hajlamai vannak; megrögzött félelme van az egyedülléttől és magánytól etc. Úgy érzem szembeköptek de persze a Marvelt nem érdekli ez csak a pénz

Szintén zavaró hogy a karakterek semmi megbánást nem mutatnak miután Lokit érzelmi és fizikai kínzásnak vetik alá, sőt a narratíva azt üzeni hogy szükséges volt és megérdemelt vagy vicces, (1 és 4dik rész) és hogy ezt amúgy a barátaiddal is megteheted. Jól van, én hozzá se szólnék többet ahhoz a barátomhoz aki ezt teszi velem (lásd 4dik rész) BOCSÁNATKÉRÉS/MAGYARÁZAT/MEGBÁNÁS nélkül pro-abuse narratíva, milyen aranyos
Továbbá: a TVA karakterek egy pillanatig sem gondolkodnak el hogy bármi rosszat is ők személyesen tettek volna. Mobius egy borzalmas karakter a tettei alapján. Az egyetlen ok amiért szeretik és én is úgy éreztem hogy kedvelem mert Owen Wilson játssza és a színész annyira karizmatikus/van egy nagyon kellemes, szimpatikus kisugárzása hogy mindenki ignorálja, hogy egy manipulatív, abuzív segg.

Össz: Persze értem én hogy nem kell ezt komolyan venni de számomra az hogy valami szórakoztató kell hogy legyen nem szinoníma az ostobasággal és didaktikus narratívával, azzal hogy hülyeségeket terjesztünk a mentális betegségekról és olyan írókat veszünk fel akik random összedobálják jeleneteket és korábbi kánont teljesen ignorálják. Én nem tudom és nem is akarom kikapcsolni a kritikus gondolkodási képességem.

Úgyhogy csalódás. Ez kevés, ennél milliószot jobb fanficek vannak. És az még ingyenes is.
Már előre félek Marvel mit csinálna Magnatóval, pláne ha Michael Fassbender Magnetója megjelenne, de INKÁBB NE. Nem bírnám elviselni hogy a másik komplex kedvenc képregényen alapuló karakterem elcsessze az mcu az ostoba érdektelenségével. Ahogy jelenleg állunk csinálnának belőle egy nácit…
btw: President Loki remekül nézett ki és legalább csinát valamit. Persze hogy gyors el is lett felejtve…

Megjegyzés utolsó rész után: Az egész rész egy pofázás volt egy random új karakterről és azt próbálja üzenni a sorozat, hogy „hát az hogy nincs szabad akarat nem is olyan rossz dolog srácok”. Wtf. De Loki végre csinált valamit szval éljen, i guess. Más kérdés hogy úgy érzem ez a sorozat soha nem Loki karakteréről szólt, sem a karakter ünnepléséről inkább megalázásáról. Állandóan rossz következtetésekre sikerült jutni vele kapcsolatban. Az ötlet még mindig tetszik és én kedveltem a románcot is mert Sylvie legalább valami kedvességet mutatott Loki iránt.

De arról volt szó hogy Lokiról fog szólni sorozat és a már létező, nem az éppen most random kitalált! traumáiról és problémáiról. Hát arról egyáltalán nem szólt. Talán Tom Hiddleston miatt megnézem majd amiben Loki szerepel, de izgatott nem vagyok túlzottan. Amit én elképzeltem, azt a Lucifer sorozat írói meg tudták volna talán csinálni ezzel a karakterrel… RADIKÁLIS JAVASLAT: adjuk olyan embernek a projektet aki szereti a karaktert, legalábbis kedveli, ismeri vagy érdekli akiről írnia kell/rendeznie! (mert mostanában ez nem egy népszerű hozzáállás)

Megjegyzés eltelt idő után: miután láttam részleteket az eredeti (undorító) scriptől és interjú részleteket megállapíthattam hogy minden ami ebben rossz Mike Waldron hibája. Szerintem az első Thor filmet nem is látta. És hogy egy percig is párhuzamot mert vonni Sorkin zseniális forgatókönyvével/párbeszédekkel (Steve Jobs film)! A Steve Jobs párbeszédekben több az akció mint itt összesen. Ennek a sorozatnak van egy jó „flow”-ja, nézni egész jó de utána az ember valami üres semmit érez. Így azt kell mondanom: ennek a sorozatnak jó a rendezője és rossz a forgatókönyvírója.

4 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Aztaaa…

Az első epizód után 8 csillag körül tájoltam be. Értetlenül álltam Owen Wilson előtt. Nem utálom, de nem értem, miért kellett őt behozni. Kicsit csalódásként éltem meg azt, hogy kb semmi új jelenet nem volt mert mindent is láttunk már valamelyik trailerben. Plusz hát kicsit lassú volt… De melyik pilot nem az? Tényleg. Melyik? Olyan, amit nem elfogultan néz valaki.
Aztán újra néztem és feltoltam 9-re. Meglátjuk az első évad után tolódik-e 10-re vagy marad 9-en.
1. részről bővebben: https://snitt.hu/filmnezesek/18280822

Részenként fogom bővíteni a fő értékelést, félő, hogy összegzéskor elfelejtek több mindent.

FélszipókásŐsmoly 

A színészek miatt valószínűleg belenézek a második évadba is (megkedveltem a főhős mindkét variánsát), de ez az egész nagy csalódás lett, főleg az utolsó része, ami majdnem értékelhetetlen számomra. A 4-5. rész kellemes lett, de a többi nagyon gyenge volt számomra – részletekről az egyes epizódoknál írtam. Legnagyobb gyengesége szerintem az, hogy a címszereplőről alig tudtunk meg többet, mint az eddigi mozikból, sőt, a közeggel, amibe helyezték, még messzire el is távolították attól, hogy azon a vonalon folytatódjon a karakter kibontása, amin eddig megismerhettük. Volt ugyan pár remek szóváltás a két fő Loki között a Lokiság lényegéről, de aztán kellően összezavarták ezt, hogy bármit is komolyan vegyek belőle. Számomra ez a Loki alig volt több az események csapongó tengerén sodródó alaknál.

Ami az előnyére szolgált:
– ötletes végcím képsorok és több zeneválasztás
– Sylvie és Loki közötti remek összjáték
– szereplőválasztások

futtetenne

Borzasztó nagy csalódás volt. Előttem @Judant már leírt majdnem mindent, csak pár gondolattal egészíteném ki/foglalnám össze a véleményemet.

Már a Thor 2 óta nyilvánvaló volt, hogy a Marvel nem tud mit kezdeni Loki karakterével, ha nem lett volna a Hall H jelenet (azaz TH a Loki kosztümben hatalmas sikert arat), ahol rádöbbentek mennyire népszerű is, akkor nem támasztják fel az utolsó pillanatban a film végén…. most rossz szájízzel azt mondom, lehet, hogy jobban jártunk volna, ha halott marad.

Mert amit a karakterével műveltek ebben a sorozatban, az eszméletlen kínos. Elérni, hogy Loki mellékszereplő legyen a saját sorozatában már önmagában művészet, de ennyire kifordítani magából és kb. viccet csinálni az életéből – miközben a traumái el vannak felejtve – nem csak megalázó, hanem a korábbi (és későbbi) Marvel filmek szembeköpése.
Kezdve onnan, hogy a közvetlenül Boszúállók utáni Loki (aki az avengerseket manipulálta igen sikeresen és majdnem leigázott mindenkit) hirtelen egy botladozó idiótává válik, akit Möbiusz és mindenki más simán átver, folyton kijátszik és felrúg, látszólag minden skilljét elvesztette, egészen a fiókos jelenetig, ami konkrétan lenullázta az egész Infinity War lényegét. (Aki látta tudja miről beszélek, nem fogok spoilerezni itt.)
Nekem nem azzal van problémám, hogy Lokinak új oldalát mutatják be, hanem a módszerrel és az eddig felépített karakterizáció látványos semmibevételével. (De mit is vártam a Thor3 után, ahol szintén 180 fokos fordulat volt mindenki viselkedésében….csak hogy viccessé tegyék). A humor végig erőltetett és kínos volt a sorozatban, egy-két jó jelenet akadt csak. De rendben, elfogadom, hogy mindenkinek más a humorérzéke, és azt is tudom, hogy a Marvel úgymond védjegye a „viccesség”, bár egy ideje már átestek ezzel a ló túloldalára. Úgyhogy beszéljünk inkább a forgatókönyvről.

Egy 6 részes sorozat igencsak rövid, ezért nem árt úgy felépíteni a történetet, hogy íve legyen. Na, ez sem sikerült itt. Komolyan az volt a benyomásom, hogy a készítőknek nem volt konkrétan kidolgozott terve, csapong az egész össze-vissza és még a záró epizódot is mellébeszélésnek éreztem, ahol a szereplők megvitatták kb. ugyanazt a 3 mondatot újra és újra. Tele volt filler részekkel kb. minden epizód, vagy értelmetlenül elnyújtott rohangálással, ami nem vitte előre a cselekményt. A CGI nem volt rossz, de megint azt éreztem, hogy inkább a háttérnek (TVA, jövőbeli bolygó, Alioth) tartogatták, a címszereplő képességeiből megint semmit sem láttunk, pedig ez volt az utolsó reményem. spoiler

Tényleg nem értem miért ment ennyire félre ez az egész, mikor a Wandáról és a Sam/Bucky sorozatokról csak jókat hallottam. Úgy tűnik Loki nem ér annyit, hogy normál sorozatot kapjon, vagy marvelék tényleg nem értik a karakterét. (Csak akkor TH miért asszisztál ehhez? Az executive producer titulusa nem tudom pontosan mit takar, de korábbi interjúi alapján nekem az volt a benyomásom, hogy a színész azért elég jól érti a karakterét szóval nem tudom értelmezni az itt nyújtott teljesítményét.)

Már eddig is úgy voltam vele, hogy kinőttem a Marvelből vagy legalább is elvesztettem az érdeklődésemet iránta, ez a sorozat csak beverte az utolsó szöget a koporsóba. A második évadot én biztos kihagyom. Szép volt az a 8-9 év fanság, amíg tartott, részemről ennyi volt.

U.i.: Megyek olvasok most vmi jobban megírt fanficet, hogy helyreálljon a lelki békém. spoiler

1 hozzászólás
Irasalgor 

1. évad
Ha a Wandavision volt a dráma, a Sólyom az akció, akkor a Loki pedig a történetmesélős sorozat volt, amely amellett, hogy ötvözte a Wandavision karakterdrámáját a Sólyom komolyabb témákat feszegető narratívájával, mindezt úgy, hogy a Marvel kozmikus vonala továbbhalad és megtörténik az, amire a Végjáték óta nem volt utalás: hogyan tovább? A Loki egyértelműen megkerülhetetlen szerepet játszik az MCU történetében, de a kisképernyős formanyelv művészei számára is utat mutat, hogyan lehet jól integrálni a kis- és a nagyképernyőket. Bár akadnak olyan elemei, ami biztos, hogy néhány rajongót kiakasztanak – Loki személyes „pálfordulása”, a vallásfilozófiai párbeszédek, vagy a romantikus szál –, de mindezek eltörpülnek amellett, hogy mennyire feszült, izgalmas sorozatról van szó, amely úgy képes megemelni az egész univerzum tétjeit, hogy mi is egy epizód alatt úgy érezzük, hogy az Infinity Saga tényleg csak a kezdet volt ehhez képest. Alig várom a Pókembert és a Dr. Strange 2-t!

Értékelés: 9/10

2. évad:
Bár audiovizuálisan tényleg remek lett az évad – főleg a zene! –, ahogyan az idei év erősebb Marvel-alkotásai közé sorolnám, hiszen egy kompakt történettel rendelkező, karaktereiben és színészi játékában erős sorozatot kaptunk, viszont mégis valahol kevesebb, mint az első évad volt. Látványát tekintve rendkívül visszafogott, dialógusközpontú megközelítést kapunk, amely akkor lenne erősebb, ha a filozófiai, predesztinációra épülő vonalat még jobban kibontották volna, ahelyett, hogy csak néha elpuffogtatnak egy-két frázist a szabad akaratról és a káoszról, mint egy Assassin’s Creed-epizódban. Ezt leszámítva viszont hozta a kötelezőt, s habár akkora pontszámot nem tudok rá adni, mint az első évadra, de akkor is maradt a Loki-sorozat az, ami az előző évad volt: a Marvel-sorozatok egyik legerősebbike és legfontosabbika.

8/10

1 hozzászólás
BlackWidow

Tetszett ez a sok új dolog, ez a sok felettes hatalom, erő, amit bemutattak.
Tetszettek a multiverzum elméletek.
Loki karakterét amúgy is imádom. Jó volt, hogy kapott egy sorozatot.
Jók voltak benne a fordulatok, de szerintem ebből amúgy többet is ki lehetett volna hozni.
Nekem olyan kis kevés, erőtlen lett az első évad. Kevés volt szerintem az akció is benne.

Christinewinchester 

Loki az egyik nagy kedvenc, így meglehetősen nagy elvárásokkal indultam neki a sorozatnak. Örültem, hogy találtak egy „kibúvót”, s ismét láthatjuk Tom Hiddlestont Lokiként, aki ezúttal sem okozott csalódást. Owen Wilson számomra kellemes meglepetés volt, s a színészválasztás is jól sikerült.
Viszont hiába vártam több napot az értékeléssel, azt kell írnom, hogy az elvárásom nem ugrotta meg, lehetett volna ez sokkal jobb is. Sokkal. (Nem hittem volna, hogy a The Falcon and the Winter Soldier jobban fog tetszeni, pedig az sem volt hibátlan.)
Az alapötlet, a TVA, számos dialógus vagy humor tetszett, s nem arról van szó, hogy utáltam volna, vagy nem vártam volna. Azt sem bántam, hogy van lassabb, akciótlanabb rész is.
Legnagyobb bajom a forgatókönyvvel volt. Ami nem tetszett az Loki hiteltelen 2 perces „karakterfejlődése”. Néha az az érzésem volt, mintha az író nem látta volna az előző filmeket. Számomra a románc sem volt az igazi, maga a tény is fura, illetve kémia sem volt meg hozzá, s a vége fordulat sem lepett meg. Ugyanakkor a legvégén azért mégiscsak sikerült felcsigázni, hogy mi is lesz a 2. évadban, remélem kapunk egy jobb forgatókönyvet, itt sem a színészeken múlt.
Mindenképpen újrafogom nézni valamikor, ezúttal egymás után…

2. évad: A 8 csilaggal igazán kegyes voltam az 1. évadra, de szerencsére az új évad sokkal jobban tetszett, pedig az sem volt tökéletes. Többek között például nem értettem a koncepciót amögött, hogy Timely olyan nagy szünetekkel beszél. Viszont az utolsó rész, nemcsak vizuálisan volt gyönyörűen megoldva, hanem méltó lezárás is volt a karakternek, s utána sokáig nem is eresztett.

Victorious 

Összességében:
Végül szerintem így a 3. helyre tudom tenni a Marvel sorozatok közül (nem is próbálom tagadni, hogy bőven van elfogultságom a Wandavision felé, Hawkeye-nál pedig túlságosan megfogott a földhözragadtabb történet és a karácsonyi hangulat) , de kidolgozottság tekintetében kétségkívül ez áll az első helyen a hibái ellenére.
Kerek egész volt a történet (legalábbis szerintem nem kell neki folytatás), szépen bemutatta a multiverzumot és Kangot is. Plusz kaptunk olyan szerethető karaktereket, mint Mobius vagy OB. Előbbi főleg meglepetés, mert sokan furcsállták Owen Wilsont egy ilyen sorozatban :D Sylvie-t igazából inkább az első évadban szerettem.
Remélhetőleg a későbbi marvel sorozatok tudnak tanulni ebből és nem ms marvel vagy she-hulk szintű darabokat kapunk….

1.évad
Számomra valahol a WandaVision és a F+WS között van. Mindenképp jobb volt,mint az utóbbi, de az előbbi szintjét szerintem nem érte el.
A 2.-4.-5. rész mindenképp tetszett, izgalmasak voltak, tetszettek a karakterek interakciói, a humor is a helyén volt,szépen adagolta a válaszokat. Owen Wilson Mobiusa meglepően jó karakter lett, bírtam a Lokival való kapcsolatát. Sylviet is bírtam, bár a Lokival való kapcsolata kicsit nyálas volt nekem, de semmiképp nem mondanám rossznak.
Tetszettek a különböző Loki variánsok, különösen Classic és természetesen Aligátor Loki :D
A 3. rész sajnos eléggé filler volt, a 6. rész meg nagyon felvezető volt. Voltak szálak amik annyira nem haladtak semerre (pl a 2.rész végén levő dolognak semmi következménye nem volt) és a 6.részben a TVA szál kicsit összecsapott volt. Kangnak ez a verziója nem jött be, de látok a színészben és az elmondottakban potenciált, így reménykedem benne,hogy jól alakítják majd a „fő” verzióját.

+jah amúgy a zene mindenképp remek volt

Meglátjuk mit hoz majd a 2.évad. Egyelőre egy 8 csillagot adnék neki.

2.évad
Végül ennek is elértünk a végére (?).
Igazából tetszett az évad és végül elég jól lezárták a történetet és Loki szálát. Mobius továbbra is remek és OB pedig egy remek új karakter lett. Jonathan Majors igazából többnyire remek Kang (és variánsai, persze van mikor kicsit sok, de az inkább az írókon múlik), remélhetőleg nem lesz lecserélve. Sylvie kicsit sok volt többször.
Szerintem felviszem 9-re a csillagozást.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Mobius: You're very clever.
Loki: I know.

1. évad 2. rész – A variáns
MrsCumberbatch 

Loki: I don't need your sympathy.
Mobius: Good, 'cause I'm runnin' out of it.

1. évad 2. rész – A variáns
hopeisaprison 

Mobius: I can't believe you were D. B. Cooper! Come on!
Loki: I was young and I lost a bet to Thor.

1. évad 1. rész – Fennkölt cél
MrsCumberbatch 

Loki: Love is a dagger. It's a weapon to be wielded far away or up close. You can see yourself in it. It's beautiful. Until it makes you bleed. But ultimately, when you reach for it…
Sylvie: It isn't real.
Loki: Yeah.
Sylvie: Love is an imaginary dagger.
Loki: Doesn't make sense, does it?
Sylvie: No. Terrible metaphor.
Loki: Damn. I thought I had something there.

1. évad 3. rész – Lamentis
MrsCumberbatch 

– Please sign to verify this is everything you've ever said.
– What?
– Sign this, too.
– Oh, this is absurd.
– And this.

1. évad 1. rész – Fennkölt cél
MrsCumberbatch 

Mobius: I'm not taking you for a stroll along the promenade, much less an apocalypse.
Loki: Oh, Mobius, come on! What could possibly go wrong? We gotta properly test this theory.
Mobius: Well, here's a fun theory. You lure me out into the field, and stab me in the back. And that's a theory I don't wanna test.
Loki: I'd never stab anyone in the back. That's such a boring form of betrayal.
Mobius: Loki, I've studied almost every moment of your entire life. You've literally stabbed people in the back, like, 50 times.
Loki: Well, I'd never do it again, because it got old.

1. évad 2. rész – A variáns
MrsCumberbatch 

– Variant identified.
– I beg your pardon.

1. évad 1. rész – Fennkölt cél
MrsCumberbatch 

SYLVIE: Do you think that what makes a Loki a Loki is the fact that we're destined to lose?
LOKI: No. We may lose. Sometimes painfully. But we don't die. We survive.

1. évad 4. rész – A nexusesemény
_Sophie_

Loki: The Timekeepers have built quite the circus. And I see the clowns are playing their parts to perfection.
Mobius: Big metaphor guy. I love it. Makes you sound super smart.
Loki: I am smart
Mobius: I know.
Loki: Okay.
Mobius: Okay.

1. évad 1. rész – Fennkölt cél
MrsCumberbatch 

Mobius: Maybe there's something that we missed.
Loki: Well, you're idiots. I suspect you probably missed a lot.

1. évad 2. rész – A variáns

Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján