A vihar magja (2014) 43

Into the Storm
89' · amerikai · akció, dráma, katasztrófafilm

Van, aki menekül, ha balszerencse közeleg, van, aki minél közelebb szeretne lenni – a kíváncsiság néha erősebb a félelemnél.
Egy kisvároshoz tornádó közelít. Sőt, nemcsak egy tornádó – egy különleges légköri jelenségnek köszönhetően egy sor forgószél támad egymás után ugyanarra a pontra. A… [tovább]

magyar

Szereposztás

Richard ArmitageGary
Sarah Wayne CalliesAllison
Matt WalshPete
Max DeaconDonnie
Nathan KressTrey
Alycia Debnam-CareyKaitlyn
Jeremy SumpterJacob
Arlen EscarpetaDaryl
Lee WhittakerLucas
Kyle DavisDonk

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Emerson 

Dafke megadom rá a 8 csillagot, mert rohadt jól szórakoztam. Igazi popcorn movie, amit egy percig sem szabad komolyan venni, mert akkor oda az élmény. Mindent tollba lehetett mondani, annyira sablonos volt és hát izgulni sem lehetett senkiért, mert a karakterekbe volt kódolva a sorsuk. A sztori a szokásos gigamegaüber tornádós, hétköznapi hős képzős, zászlólengető marhaság a kötelező repülő tehénnel, középiskolás IQ harcosokkal, azonos szellemi szinten lévő tornádó vadászokkal és önjelölt youtube sztárokkal. Kaptunk egy csomó látványos és vicces jelenet, meg bitang jó zenét, amit valahonnan loptak, csaknem sikerült rájönnöm, hol hallottam már hú de idegesítő
Már csak azt nem értem, hogy egy Titus-nak keresztelt vihar meg atomtámadásnak ellenálló monstrum járműre miért azt mondták, hogy „SHE”?!? Akkor adjanak neki női nevet! Vagy legyen a neve inkább Max, mint Zuckerberg lányának…
Na most a szereplőkről írtam egy litániát, de inkább cenzúráztam, mert távol áll tőlem, hogy bárki lelkébe is beletiporjak (de könyörgöm, miért kell egy 15 éves karaktert egy szteroiddal telepumpált 22 évesre bízni?)

abby 

Az egyik legégetőbb kérdésem ezzel a filmmel kapcsolatban az lenne, hogy mi a jó fenét keres ebben a förmedvényben Richard Armitage? Ennyire nem fizetett jól a Hobbit trilógia? Ezt félretéve a látvány tényleg remek, de a karakterek egy része fájóan buta és jellegtelen, bár nyilván egy látványfilmben nem is azokon van a hangsúly. Párszor amúgy elszakadt a cérna és muszáj volt felröhögnöm, még úgyis, hogy csak fél szemmel néztem végig a második felvonást. Gondolom a készítők részéről ez inkább egy ilyen katasztrófafilmes kliséket kiparodizáló valami akart lenni, ha igen, akkor annak oké. Ha komolyan gondolták, akkor viszont sajnálom őket.

1 hozzászólás
Törpillaa 

Hát lényegében tetszett a film, és eléggé látványosra sikerültek a jelenetek. De valahogy mégis kevés. Izgalmas részek is voltak, és vicces is. De én többre számítottam volna. A szereplők se voltak túl meggyőzőek. Hiányzott belőlük valami érdekesség, ami odavonzza a nézők figyelmét. Láttam már ennél sokkal jobb katasztrófafilmet.

Audrey_Cortez

Tipikus katasztrófafilm Hollywoodból.
Főhőseink, akik halálközeli élmények ellenére túlélik a történéseket, persze pár társuk kivételével.
A „többiek”, akik vagy meghalnak vagy csak…Fogalmunk sincs mi történik velük.
Meg persze a két idióta, akik minden hülyeségben benne vannak,de a végére valahogy biztos visszatérnek. Őszintén megmondom, vártam azt a pillanatot, amikor azt a két bolondot elfogja ragadni a tornádó, és végre nem kell tovább hallgatnom a hülyeségeiket. Erre nem visszatérnek? Úgy látszik, a tornádó sem bírta őket.
Ezek ellenére nem lett olyan rossz, bár inkább a látvány vitte az egész filmet.

Marcsi0603 

Nem a legjobb film, de nagyon szeretem a hurrikánokat nézni (átélni nem akarom), látványos jelenetek voltak benne az tuti. A hurikán minden elvisz. De tényleg mindent. A szereplők meg barmok, de ez a szokásos. Aki valami értelmesebb katasztrófafilmet nézne, és látta már a 2012-őt vagy a Holnaputánt, ezt ajánlom.

Ratsui 

Jó film, de kevès az emlèkezetes szìnèszi alakitàs. Viszont nagyon jól megcsinàlt cgi-s jelenetekkel van tele.

Coralie 

Igazi egyszer nézős film. Ha nem kezdünk el közben logikázni a látottakon, akkor még szórakoztató is. Erőssége a látvány, ami nagyon jó (ezért érdemes megnézni), hátránya a történet, ami nulla, lényegében azt történik benne, ami minden ilyen filmben megtörténne, akkor már inkább egy tornádós dokumentumfilmet nézek meg. Hiába, még sok-sok év után is a régi kedvenc, a Twister a nyerő ebben a témában. :)

ReNyx 

Ezek a katasztrófafilmek egyre rosszabbak lesznek. 5 csillagot is csak a látványvilágért kapott. A karaktereket kicsit jobban is kidolgozhatták volna. Oké… A látvány a lényeg, de attól egy filmnek nem kellene szükségszerűen butának is lenni. Végig miközben néztem, azon gondolkoztam, hogy minek is nézem egyáltalán. Tehát a látvány jó, de a tartalom az konkrét 0.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján