Az elveszett világ (Jurassic Park 2.) (1997) 319

The Lost World: Jurassic Park
129' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

0 díj · 12 jelölés

Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammond-tól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit,… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Jeff GoldblumDr. Ian Malcolm
Julianne MooreDr. Sarah Harding
Richard AttenboroughJohn Hammond
Pete PostlethwaiteRoland Tembo
Vince VaughnNick Van Owen
Arliss HowardPeter Ludlow
Vanessa Lee ChesterKelly Malcolm
Peter StormareDieter Stark
Harvey JasonAjay Sidhu
Richard SchiffEddie Carr

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 56

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Chriss 

még mindig nagyon szeretem ezt a filmet, de inkább a dínók miatt. Nem tudom, Sarah-t ki engedte át biológiából. Tulajdonképpen a legtöbb gebasz miatta van, annyira idióta. Ha őt kihagyják, talán még 10 csillagot is adtam volna :) A látványt és a zenét imádom, és persze a dinoszauruszokat. De ezt a filmet is sikerült telepakolni klisékkel, ami nem tett neki jót. Ettől eltekintve elégedett vagyok vele, mindig végigizgulom, hiába tudom, mi a vége :)

kiruu 

Nem hiszem el, hogy most meg kutyát kell ennie annak a csúnya gonosz dinónak. Az nem hat meg, ha embereket zabál, mert ilyen idiótákat nyugodtan, de a kutyát.. ne már.

Kemiviki 

Nincs olyan jó mint az első rész, de DINÓÓÓÓÓ!!! :D
Dr. Malcolm jó karakter volt, de a két nő mellette. A lányát ott hagytam volna vacsorának a dinóknak.

BlackWidow

A második rész kevésbé tetszett, mint az első.
A főszereplő női karakter itt is idegesített. Értem én, hogy mekkora lázban van, de istenem. Minek kell konkrétan belerohanni a dinó szájába?? Annyira lelkes, hogy nem érdekli, hogy centiken múlik az élete.
Amúgy itt is nagyon tetszettek a dinók, meg hogy már saját szigetük is van.
Baj csak ott lehet, ahol az ember megjelenik.
Ezt nagyon sok film (+ történelem) is alátámasztotta már.

LukeSkywalker 

A folytatás némiképp kifogott még magán Spielbergen is. (Valaki belegondolt már, mennyire nehéz egy kultklasszikusnak folytatást rendezni? Kérdezzék csak meg George Lucast, Irwin Kershnert vagy James Cameront). Mert ugye az első rész felért egy revelációval. Film(technika)történeti pillanat volt, amint megláttuk ezeket az évmilliók óta kihalt állatokat sétálni élő, lélegző lényekként. Mostanra mindez elfogadottá vált, tudtuk, mire számítsunk. És mindenki azt kívánta, a készítők múlják felül az első részben látottakat. Hát, félig-meddig sikerült. Technikai szempontból mindenképp. A dinoszauruszok még élethűbbek, még nagyszerűbbek. A történet sántít picit, főleg az utolsó harmada. Megint John Williams menti meg a produkciót (sokadszorra), az ő zenéje tele új témákkal, fantasztikus kalandzene.
A Los Angelesben játszódó rész némileg átmegy Godzillába, de Spielberg azt is ügyesen oldja meg. Nem kellett volna, de ha már így találták ki, ám legyen.
A Jurassic Park 1 egy tökéletes zsánerfilm, műfajteremtő klasszikus. A JP2 méltó folytatás, de nem képes túlszárnyalni elődjét. Talán nem is kell.

3 hozzászólás
szymba23 

Jobban tetszett mint az első rész, izgalmasabb volt. Kifejezetten szurkoltam folyamatosan a dínóknak. Az emberek megalkotnak valamit, amit fel se fognak igazából és utána elszabad a pokol. Steven Spielberg nagyon jó rendező ilyen téren, megmutatja nagyon sok filmjében az emberiség hibáit és katasztrófáit amit épp mi okozunk.

NoraMoha

Az első sokkal jobban sikerült és ez a rész nekem kicsit hosszúnak is tűnik, a felénél már azt érzem, hogy vége lehetne. A raptorok itt is durvábbak nekem, mint a T-Rex. A vége pedig, na ne már az nagyon nem kellett volna, tisztára, mint a Godzilla. Szóval ez első maradt a kedvenc :)

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

Ez egy nagyon jó folytatás. Jól illeszkedik az első részhez. Izgalmas, vicces, pörgős film. Az előzményhez hasonlóan akárhányszor meg tudom nézni, sose unom meg.

Londonna 

Gyerekként odavoltam a Jurassic Park filmekért, ma már lanyhult a lelkesedésem, ám ettől függetlenül ha beleszaladok valahol valamelyik részbe, szívesen ott is maradok előtte és végignézem. Szerintem az első és a második rész kifejezetten jó, a harmadik elmegy, de az új… Bele se merek kezdeni.
Ezt, a második részt emlékeim szerint még moziban is láttam! Méghozzá a sulival. Lelkesen jártam ugyanis mozizni délutánonként az iskolával. Sok filmet láttam így széles vásznon, még ha az eredeti premiernél (jóval) később is… :)
Személyes kedvencem Jeff Goldblum, bírom a pasit, meg úgy általában az alakításait is. Akire rácsodálkoztam, az Julianne Moore. Imádom a csajt, de nem bírok rájönni, hogy csinálja, hogy egyáltalán nem öregszik, sőt, inkább fiatalabbnak néz ki, mint 20 évvel ezelőtt. Durva. :))))
Lehet gonosz dolog, de én mindig előszeretettel drukkolok a dinóknak. Kedvenceim a raptorok és a T-Rexek. :D (plusz Allosaurus) De ez nem újkeletű, már kiskoromban is a ragadozók voltak a szívem csücskei a vérmességük ellenére. A készletemben akadtak mindenféle műanyag- és gumi dinók, illetve gyűjtöttem szorgalmasan a matricákat is – albumba – természetesen. Mikulásra kaptam ajándékba Stegosaurust, Triceratopsot meg Diplodocust a családtól – mert könyörögtem némi dinó-ellátmányért. Viszont határozottan emlékszem, mennyire fel voltam háborodva, hogy csupa béna növényevővel szúrták ki a szemem… :D

KyKy

Ez a rész sokkal gyengébb, mint az előző, de én – vessenek rám követ – akkor is szeretem. Tetszik a T-rex család drámája még akkor is, ha hihetetlen kicsit az egész, a szereplők itt is jók, bár nekem hiányoznak a régiek.


Népszerű idézetek

Pandalin

dr. Ian Malcolm: Hűha, mindig így kezdődik. Aztán jön futás meg a sikítás.

Leah 

– Jól vagytok? Mit hozzak?
– Kötelet!
– Kötelet. Más valamit?
– Igen. 3 dupla sajtburgert, sok hagymával.
– Nekem hagyma nélkül.
– És egy almás sütit.

Leah 

– A ragadozó nem vadászik ha nem éhes.
– Ellentétben az emberrel!

Corvus_CoRex 

Ian: Könyörögtem, hogy hallgassatok rám. Érthetően beszélek. Tudtommal nincs akcentusom.

Barbella

John Hammond: Ne féljen. Nem esem bele a régi hibákba.
Dr. Ian Malcolm: Nem, ezúttal újakat követ el.


Folytatása

Összehasonlítás

Jurassic Park


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján