Jurassic World – Bukott birodalom (Jurassic Park 5.) (2018) 145

Jurassic World: Fallen Kingdom
128' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

2016-ban a Jurassic World újra megnyitotta kapuit, kiküszöbölve a korábbi park hibáit. Miután egy új hibrid fajt példánya megszökött, az események kis híján tragédiába torkolltak, így a parkot kénytelenek voltak bezárni az üzemeltetők. Csakhogy néhány jól idomítható raptor, melyek tökéletesen… [tovább]

magyar
magyar

Képek 7

Szereposztás

Chris PrattOwen Grady
Bryce Dallas HowardClaire Dearing
Jeff GoldblumIan Malcolm
BD WongDr. Henry Wu
James CromwellBenjamin Lockwood
Geraldine ChaplinIris
Ted LevineKen Wheatley
Toby JonesGunnar Eversol
Rafe SpallEli Mills
Daniella PinedaZia Rodriguez

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 186


Kiemelt értékelések

Sydney 

Még várjuk a plusz jelenetet :D
Király volt!!!!

Nagyon-nagyon vártam. Abszolút nem csalódtam. A logika ugyan néhol csúfos kudarcot vall spoiler, de ezeknél nagyobb bajom sose legyen.
Nagyon tetszett, hogy a dínók sorsát aktuálpolitikai kérdésként kezeli a film.

8 hozzászólás
Törpillaa 

Nem volt olyan rossz ez. Bár kicsit jobb volt az előző része. Ez is izgalmas volt, és látványos is. Imádtam Chris Pratt szerepét, még mindig nagyon jó. A többi szereplő is jó volt, főleg a T Rex, és Blue, nagy kedvenceim lettek. :-)

2 hozzászólás
LoneWolf

Sokan beletörődtünk már abba, hogy az eredeti műveket szinte lehetetlenség felülmúlni. Az Elveszett Világ és a 3. rész esetén még reménykedtünk, de a Jurassic World megjelenésére már a legtöbben csak azért fohászkodtak, hogy ne kapjunk olyan szánalmas elemeket, mint az általános iskolás tornatermi gyakorlatok által lezúzható raptorok, vagy a mára slágerré vált „Alan!”, szintén egy raptor előadásában, de még sorolhatnánk a förtelemeket, amiket nekik köszönhettünk.
Manapság, ha beülünk egy modern folytatásra, már csak abban bízunk, hogy legalább jól szórakozunk majd. Az adott film kikapcsol, megnevettet, elvarázsol a látványával, netán elfog bennünket a nosztalgia, visszaidézve a kellemes borzongást, ami még az első megtekintésénél fogott el bennünket. Persze néha az is elég, ha a sztorit nem egy ötéves szintjén álló, túlfizetett balek írta, tele megmagyarázhatatlan logikai bukfenccel, ami mondjuk egy fantasy / sci-fi esetén nem is mindig teljesíthető. A Bukott Birodalom azonban többnyire eleget tesz ezeknek a feltételeknek, hiszen nagyjából az előző epizód minőségét hozza, közben pedig igyekszik valami olyat csempészni a már többé-kevésbé bevált képletbe, ami legalább kicsit újnak hat.
Az előzetesek alapján is nyilvánvaló volt, hogy a történet ezúttal elég kontrasztos és két részre bontható, melynek első fele erősen a nosztalgiára és a látványra majd. A dinoszauruszok kimenekítése egyébként több szempontból is az Elveszett Világ alapsztorijának megismétlése, pár apróbb változtatással, miáltal akkora meglepetés senkit sem fog érni, mégis igazi CGI hullámvasút lett, egy igencsak erős, érzelmi töltetű záróképpel. Idáig kb. egy rossz szavam sem volt, sőt! Olyannyira hatásosra sikeredett, hogy az említett inspiráló részt nálam ezzel meg is előzte a ranglétrán.
Innen viszont akkora fordulóponthoz érkeztünk, hogy nem igazán tudtam mire vélni. Nevezzük ezt innentől Jurassic World: „A Kaptár”-nak. A zombikhoz ugyan köze nem volt szerencsére, a kastély, a hirtelen beszűkült környezet, illetve a biológiai fegyverkezéshez felhasznált lények (Ennek alapjait az előzőben lefektették, szóval lényegében ezt a szálat vitték tovább.) már leginkább azt juttaták eszembe. Magával az ötlettel még ki is békültem volna, viszont bizonyos megoldások olyannira ZS-kategóriásak, hogy a kiemelkedő kezdés után visszasüllyedtünk a „Magassarkúban futjuk le a T-rex-et” és egyéb SyFy channel-es borzalmak szintjére. spoiler Nem is szépítem, a film második felvonása egy az egyben az előzőt koppinja, csupán kicsiben.
Persze ennek ellenére még egy-egy bugyutának ható ötlet is eredetinek hatott és elnéztem neki olyanokat, mint a spoiler.
Mázlijuk azonban, hogy ezúttal sem vették halálosan komolyra a figurát, így poénokból sincs hiány, amiket cseppett sem éreztem erőltetettnek, hisz Crisp Rat, mármint Chris Pratt hozza a tőle megszokott Star-Lord formát, mellékszereplőink pedig kidolgozatlanságuk ellenére is többnyire hasznos elemét képezték a cselekménynek. Ezek mellett a BB (Nem a pezsgő!) szépen felkészítette a terepet eme 2. trilógia befejezéséhez is, melynek valami spoiler feelingű sztorit tudnék elképzelni, csak dinoszauruszokkal, de ez a lehetőség még így sem valószínű.
Összegezve: Helyenként klisés, bugyuta, mégis meglepően szórakoztató.
Ha tetszett az előző, akkor a Bukott Birodalommal is elégedett leszel, ha pedig folytatódnak a trendek, a 3. után ezt is megveszi a Disney és jöhetnek az olyan alkotások, mint az „Ian Malcolm: Egy Jurassic Park történet”, vagy a „Jurassic World: Blue” (Kék), de inkább ne adja az ég!

1 hozzászólás
negike

Végre én is megnéztem, nem is tudom, nekem tettszett, de közben annyira mégse, mármint persze jó volt, az első fele tökéletes, bár nekem nagyon érzelmes is, bevallom kicsit pityeregtem, na jó nem kicsit! :D De a második felével már annyira nem jött be, főleg hogy egy házban játszódott, az olyan gagyi volt. Meg ami nem tettszett az a spoiler. Szóval szerintem jó film, persze vannak benne hibák, nem is kevés sajnos, de én akkor is imádom! :D A szereplők jók voltak, az újak is a kislányt és a 2 kutatót megkedveltem! :D A dinók még mindig nagyon jók, imádom őket ! ^-^ Főleg Rexi és Blue! ❤
A zenék még mindig jók! :D
A vége érdekes volt, kíváncsi leszek a következő részre!
https://www.youtube.com/watch…

Pnikolett

Az előző rész határozottan jobban tetszett. Akkor tényleg nagyon lelkes voltam,itthon meg is néztem másodjára is. Ennél nem hiszem,hogy így lesz.
Vontatottnak éreztem a film elejét, aztán hál istennek beindult és sokszor izgultam mi fog történni a következő percekben. Látványra voltak igazán jó jelenetek. A történet viszont összességében nem fogott meg annyira.
Sajnálom azért, valamilyen szinten csalódás volt,bár azért azt sem mondanám,hogy nem tetszett,csak legalább olyan szintet vártam, mint az előző volt.

ViraMors

Kár érte.
Nem túl rég, talán az Utazók kapcsán említettem, mennyi minden múlik azon, mit vársz egy filmtől. Mostanában jellemzően nem szoktam túl sokra számítani, itt is csak két apróságot szerettem volna megkapni: látványt és szórakozást.
A látvány a helyén volt a többit elbaltázták. Klisés jelenetek, sablon megoldások, az összes rossz fiút utoléri a dínó formába öntött karma, míg a jók oldalán alig van áldozat. Az is off-screen. Vérszegény, elfuserált családi matiné jellege van ettől a történetnek, amiből viszont már kinőttem.

Shad 

Amennyiben levesszük a látványt és a hollywoodi sztorit és ijesztgetést, azért az elgondolkodtató, hogy ha létezne a technológia az emberiség hajszál pontosan így reagálna rá….

ScarlettBlair

Hát nekem ez valahogy sokkal jobban tetszett mint az előző rész, pedig az is magyon tetszett. Nem tehetek róla, nem vagyok az a fajta ember, aki a kákán is keresi a csomót, és csak azért is össze hasonlítom a legeslegelső résszel, amit nyilván nem lehet felül múlni, hanem csak simán élvezem. Az első fele különösen jóra sikeredett. Főleg amikor elmenekülnek a szigetről, nagyon érzelmesre sikerült.
A második fele érdekes volt, főleg a kérdés amit feszeget, és durva belegondolni, hogy ilyen a valóságban is létezik/létezne az tuti.
Az egyetlen dolog amin felháborodtam, (tudom, hogy ne a leglényegesebb mozzanat, de akkor is), hogy az Istenben van az, hogy a két szemüveges szereplő elveszti a szemüvegét, és utána is tökéletes a látásuk. Oké nekem annyira durván nem rossz a szemem, de például a barátom a múltkor vezetés közben véletlenül kiverte a szeméből a kontaklencsét és egyből meg kellett állnunk, mert fél szemére alig látott valamit :D jó tudom, ne akadjak fent ilyeneken, de ha már egyszer szerencsétleneket szemüvegesre álmodták meg az elején, miért nem maradhattak azok ? :D

szl22

Az élet utat tör. spoiler
Számomra egy nagyon felemelő moziélmény volt a Jurassic World. Egész kicsi korom óta a filmek nagy szerelmese voltam és vagyok, a fentebb említett film pedig csak fokozta ezt bennem. Annyira vártam a folytatást, vagy milliószor megnéztem a trailert, tűkön ülve vártam a mai napot.
Azt kell, hogy mondjam, a film nálam úgy teljesített, ahogy azt gondoltam. De mégsem, mert kicsit több borzongást, cselekményszálat és kérdés vezetett fel, amikbe néhol bele lehet kötni, vagy elgondolkozni rajtuk. spoiler Az még csak a jéghely csúcsa volt! Ott indultak be a dolgok, amikor spoiler, mert spoiler. Csak gratulálni tudok spoiler! És persze nem maradhat el spoiler, de az is balul sül el, hisz spoiler. Azt azért meg kell, hogy mondjam, kifejezetten ijesztőre és hátborzongatóra sikeredett, azért plusz pont jár (nálam). Viszont a végét nem igazán tudtam hova tenni. spoiler Igaz, sok nyitott kérdést dobott fel a végére, ami akár teret engedhet egy folytatásnak, vagy így hagyják és merjük azt feltételezni, hogy spoiler.
A többi részről nem szeretnék írni, túl sok lenne. Összességében a film szerintem nagyon ott volt, a vége miatt járt a mínusz egy csillag. Csavarokkal teli, szórakozató, hátborzongató, igen látványos filmről van szó, amit bátran merek ajánlani. Aki teheti, mindenképp 3D-ben nézze meg!

3 hozzászólás
balika88

Nem lett ez rossz film, de az előzőnél gyengébbnek éreztem. Teljesen más közegbe lett behelyezve az egész film, amiről egyelőre nem tudom eldönteni hogy jó ötlet volt-e vagy sem.
A szigetes jelenetek nagyon jóra sikerültek, látványban odavert az a rész. Visszaköszönt rengeteg olyan pillanat amik az előző részekben voltak (pl. a legelső részből elég sokat szemezgettek ahogy láttam)
A vége pedig szépen megalapozott a folytatásnak. spoiler Összességében 1 jó kikapcsolódás volt ez a film, biztos hogy meg fogom még nézni párszor :-)


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján