Jurassic World – Bukott birodalom (Jurassic Park 5.) (2018) 452

Jurassic World: Fallen Kingdom
128' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

Három évvel a Jurassic World katasztrófája után a Nublar-sziget vulkánja, a Sibo-hegy kitörni készül, mely nagy valószínűséggel a sziget, ezzel együtt a dinoszauruszok pusztulásával járna. Benjamin Lockwood, John Hammond egykori társa egy expedíciót szervez minél több dinoszaurusz megmentésére… [tovább]

magyar
angol

Képek 14

Szereposztás

Chris PrattOwen Grady
Bryce Dallas HowardClaire Dearing
Jeff GoldblumIan Malcolm
BD WongDr. Henry Wu
James CromwellBenjamin Lockwood
Geraldine ChaplinIris
Ted LevineKen Wheatley
Toby JonesGunnar Eversol
Rafe SpallEli Mills
Daniella PinedaZia Rodriguez

További szereplők

Kedvencelte 55

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

Sydney 

Még várjuk a plusz jelenetet :D
Király volt!!!!

Nagyon-nagyon vártam. Abszolút nem csalódtam. A logika ugyan néhol csúfos kudarcot vall spoiler, de ezeknél nagyobb bajom sose legyen.
Nagyon tetszett, hogy a dínók sorsát aktuálpolitikai kérdésként kezeli a film.

8 hozzászólás
Szeszj 

Végre én is megnéztem, nem is tudom, nekem tettszett, de közben annyira mégse, mármint persze jó volt, az első fele tökéletes, bár nekem nagyon érzelmes is, bevallom kicsit pityeregtem, na jó nem kicsit! :D De a második felével már annyira nem jött be, főleg hogy egy házban játszódott, az olyan gagyi volt. Meg ami nem tettszett az a spoiler. Szóval szerintem jó film, persze vannak benne hibák, nem is kevés sajnos, de én akkor is imádom! :D A szereplők jók voltak, az újak is a kislányt és a 2 kutatót megkedveltem! :D A dinók még mindig nagyon jók, imádom őket ! ^-^ Főleg Rexi és Blue! ❤
A zenék még mindig jók! :D
A vége érdekes volt, kíváncsi leszek a következő részre!
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
Törpillaa 

Nem volt olyan rossz ez. Bár kicsit jobb volt az előző része. Ez is izgalmas volt, és látványos is. Imádtam Chris Pratt szerepét, még mindig nagyon jó. A többi szereplő is jó volt, főleg a T Rex, és Blue, nagy kedvenceim lettek. :-)

2 hozzászólás
kiruu

A csillagokat a látványra adtam. Mert az ütős. De a sztori…
Kék és Owen tündériek, nem is értem, hogy mit keres a képben Claire. Egyszerűen borzalmas karakter, és rettentően idegesítő.
Egyébként tényleg látványos, de újat már nem tud nyújtani. Nincs tovább hova ragozni a sztorit.

Nihilchan 

Bajban vagyok a csillagozással és az értékeléssel. Mert a hét csillag alapján úgy tűnhet, hogy szerettem a filmet, de ez nem igaz. Viszont tagadhatatlanul látványos, izgalmas és kiválóan szórakoztam rajta, vagyis minden másodperce lekötött, tehát kevesebbre sem lenne szép értékelni. Ugyanakkor én szerettem volna több dinoszauruszt és kevesebb embert látni. Elvégre a gyermeklelkű énem kedveli ezeket a filmeket, aki őslényekre vágyik, nem pedig a felnőtt énem, akit kegyetlenül idegesít a két főszereplő. És volt pár iszonyatos, irritáló jelenet is. Filozófiai szempontból persze nagyon érdekes eszmecserét lehetne folytatni erről az egész dinós históriáról, meg a génmanipulációról és társairól, de ebbe nem mennék bele egy filmes oldalon. Viszont, ami biztos, hogy szerintem a „sima”, „átlagos” dinoszauruszok is kegyetlenül epic lények a mindenféle módosított izék nélkül is.

LoneWolf 

Sokan beletörődtünk már abba, hogy az eredeti műveket szinte lehetetlenség felülmúlni. Az Elveszett Világ és a 3. rész esetén még reménykedtünk, de a Jurassic World megjelenésére már a legtöbben csak azért fohászkodtak, hogy ne kapjunk olyan szánalmas elemeket, mint az általános iskolás tornatermi gyakorlatok által lezúzható raptorok, vagy a mára slágerré vált „Alan!”, szintén egy raptor előadásában, de még sorolhatnánk a förtelemeket, amiket nekik köszönhettünk.
Manapság, ha beülünk egy modern folytatásra, már csak abban bízunk, hogy legalább jól szórakozunk majd. Az adott film kikapcsol, megnevettet, elvarázsol a látványával, netán elfog bennünket a nosztalgia, visszaidézve a kellemes borzongást, ami még az első megtekintésénél fogott el bennünket. Persze néha az is elég, ha a sztorit nem egy ötéves szintjén álló, túlfizetett balek írta, tele megmagyarázhatatlan logikai bukfenccel, ami mondjuk egy fantasy / sci-fi esetén nem is mindig teljesíthető. A Bukott Birodalom azonban többnyire eleget tesz ezeknek a feltételeknek, hiszen nagyjából az előző epizód minőségét hozza, közben pedig igyekszik valami olyat csempészni a már többé-kevésbé bevált képletbe, ami legalább kicsit újnak hat.
Az előzetesek alapján is nyilvánvaló volt, hogy a történet ezúttal elég kontrasztos és két részre bontható, melynek első fele erősen a nosztalgiára és a látványra majd. A dinoszauruszok kimenekítése egyébként több szempontból is az Elveszett Világ alapsztorijának megismétlése, pár apróbb változtatással, miáltal akkora meglepetés senkit sem fog érni, mégis igazi CGI hullámvasút lett, egy igencsak erős, érzelmi töltetű záróképpel. Idáig kb. egy rossz szavam sem volt, sőt! Olyannyira hatásosra sikeredett, hogy az említett inspiráló részt nálam ezzel meg is előzte a ranglétrán.
Innen viszont akkora fordulóponthoz érkeztünk, hogy nem igazán tudtam mire vélni. Nevezzük ezt innentől Jurassic World: „A Kaptár”-nak. A zombikhoz ugyan köze nem volt szerencsére, a kastély, a hirtelen beszűkült környezet, illetve a biológiai fegyverkezéshez felhasznált lények (Ennek alapjait az előzőben lefektették, szóval lényegében ezt a szálat vitték tovább.) már leginkább azt juttaták eszembe. Magával az ötlettel még ki is békültem volna, viszont bizonyos megoldások olyannira ZS-kategóriásak, hogy a kiemelkedő kezdés után visszasüllyedtünk a „Magassarkúban futjuk le a T-rex-et” és egyéb SyFy channel-es borzalmak szintjére. spoiler Nem is szépítem, a film második felvonása egy az egyben az előzőt koppinja, csupán kicsiben.
Persze ennek ellenére még egy-egy bugyutának ható ötlet is eredetinek hatott és elnéztem neki olyanokat, mint a spoiler.
Mázlijuk azonban, hogy ezúttal sem vették halálosan komolyra a figurát, így poénokból sincs hiány, amiket cseppett sem éreztem erőltetettnek, hisz Crisp Rat, mármint Chris Pratt hozza a tőle megszokott Star-Lord formát, mellékszereplőink pedig kidolgozatlanságuk ellenére is többnyire hasznos elemét képezték a cselekménynek. Ezek mellett a BB (Nem a pezsgő!) szépen felkészítette a terepet eme 2. trilógia befejezéséhez is, melynek valami spoiler feelingű sztorit tudnék elképzelni, csak dinoszauruszokkal, de ez a lehetőség még így sem valószínű.
Összegezve: Helyenként klisés, bugyuta, mégis meglepően szórakoztató.
Ha tetszett az előző, akkor a Bukott Birodalommal is elégedett leszel, ha pedig folytatódnak a trendek, a 3. után ezt is megveszi a Disney és jöhetnek az olyan alkotások, mint az „Ian Malcolm: Egy Jurassic Park történet”, vagy a „Jurassic World: Blue” (Kék), de inkább ne adja az ég!

1 hozzászólás
UViki 

Nem tudom ki hogy van vele, de ez nekem annyira nem tetszett. Kiszámítható volt, néhol unalmas, bár sírni így is tudtam rajta.

Shad 

Amennyiben levesszük a látványt és a hollywoodi sztorit és ijesztgetést, azért az elgondolkodtató, hogy ha létezne a technológia az emberiség hajszál pontosan így reagálna rá….

evé

Mindig oda tud szögezni a képernyő elé ez a világ. Nem tudom hány bőr lehúzásig lesz így, de még mindig végig izgulom és rettegem ezeket a filmeket!

balika88

Nem lett ez rossz film, de az előzőnél gyengébbnek éreztem. Teljesen más közegbe lett behelyezve az egész film, amiről egyelőre nem tudom eldönteni hogy jó ötlet volt-e vagy sem.
A szigetes jelenetek nagyon jóra sikerültek, látványban odavert az a rész. Visszaköszönt rengeteg olyan pillanat amik az előző részekben voltak (pl. a legelső részből elég sokat szemezgettek ahogy láttam)
A vége pedig szépen megalapozott a folytatásnak. spoiler Összességében 1 jó kikapcsolódás volt ez a film, biztos hogy meg fogom még nézni párszor :-)


Népszerű idézetek

Bence 

Owen: És most mi van? Egy könyvelővel jársz? Biztosítási ügynökkel? Szép a bőröd… Bőrgyógyásszal?

Razor 

Owen: Fél a repülőn?
Franklin: Felülne egy öt mázsás lóra, amit folyton hajszolnak?
Owen: Én átmotoroztam a dzsungelen egy falka raptorral.
Franklin: …Mi nem illünk össze.

Pandalin 

Claire: Jobb ember vagy, mint amilyennek tartod magad.
Owen: Szerencsesütikbe kéne írnod.

Pandalin 

Ian Malcolm: Ezek a lények már előttünk itt voltak, és ha nem vigyázunk, ők lesznek itt utánunk.

Pandalin 

Ian Malcolm: Hányszor kell még látniuk a bizonyítékot? Hányszor kell még elmagyarázni?!
Mi okozzuk a saját kihalásunkat! Túl sok tilalmat szegtünk meg és az otthonunkat alapjaiban járja át és fertőzi meg a kapzsiság és a politikai megalománia.

Corvus_CoRex 

Ian Malcolm: Szenátor úr, megbocsásson, de Isten nem része az egyenletnek. […] Mi okozzuk a saját kihalásunkat.

Bogesxd 

Claire: Owen! Légy óvatos, oké?
Owen: Ha nem térnék vissza…. ne feledd, miattad jöttem ide.


Folytatása

Összehasonlítás

Jurassic Park


Hasonló filmek címkék alapján