Korra legendája (Avatár 2.) (2012–2014) 84

A Korra legendája az Avatár – Aang legendája világában játszódik, annak cselekménye után 70 évvel. Ebben a világban az emberiség négy népbe van osztva: a Víz Törzsei, a Föld Királysága, a Tűz Népe, és a Levegő Nomádjai. Minden népben vannak különleges emberek, az idomárok, akik képesek a népre… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 48

Szereposztás

Janet VarneyKorra (hang)
Jeff BennettShiro Shinobi - Radio Broadcaster (hang)
P.J. ByrneBolin (hang)
David FaustinoMako (hang)
J. K. SimmonsTenzin (hang)
Seychelle GabrielAsami Sato (hang)
Mindy SterlingLin Beifong (hang)
Logan WellsMeelo (hang)
Kiernan ShipkaJinora (hang)
John Michael HigginsVarrick (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 55

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Tiko

Régóta tervezem megírni az értékelést, de még mindig nem ülepedtek le a dolgok bennem teljesen.

1-2 évvel ezelőtt néztem meg a sorozat előzményét, az Avatár – Aang legendáját, amely rögtön a szívembe lopta magát. Utána belekezdtem ebben is, de az első pár rész után feladtam, nem jött be ez a pro-idomítós sztori. Most újra elővettem (bár az első évadon megint kicsit nehezen verekedtem át magam) és ebben sem kellett csalódnom. Aang legendájánál nem tudtam eldönteni, hogy gyerekeknek vagy fiatal felnőtteknek szánták inkább a történetet (érzésem szerint az előbbi), itt már egyértelműbb volt, hogy ez már az idősebb korosztálynak készült.

Dolgok, amik nagyon tetszettek:
– nagyon jó volt látni egy önálló, komplexen gondolkodó, problémamegoldó avatárt, aki történetesen lány
– nekem Bolin és Mako párosa sokkal szimpatikusabb volt, mint Katara és Sokka (őket bírtam a legkevésbé a korábbi sorozatban)
– itt már kicsit felnőttesebb témák kerültek előtérbe, bonyolultabb volt a cselekmény, nem csak jók és gonoszok álltak szemben egymással
– nagyon jó volt látni, hogy hogyan valósul meg a népek békés együttélése, szerintem nagyon eltalálták
– a mitológia, történelem bemutatása nagyon érdekes volt, pl Wan avatár történetét elmesélő rész volt az egyik legjobb
– tetszett a kicsit steampunk-os hangulat, ami Köztársaságvárost jellemezte
– a szellemvilág, a szellemek bemutatása és az ott játszódó részek lettek a kedvenceim
– nagyon jó volt látni újra a régi szereplőket
– J.K. Simmons, mint Tenzin ♥
– Tenzin családja és testvérei, Aang későbbi életének bemutatása
– valamint a befejezés is nagyon tetszett, meglepő és bátor, de nagyon szép

Ami kevésbé tetszett:
– pro-idomítás, nem-nem, nagyon nem
– hol van a gyönyörű intro?
– Shiro Shinobi-t sikerült meggyűlölnöm a végére, nem tudtam elviselni, ahogy minden rész az ő ordítozásával kezdődik

Nagyon szuper élmény volt, hamar a végére értem, olyan jó lett volna, ha van még több rész :(
Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze végig ezt is az Avatár – Aang legendája után.

moonchristal 

Az Aang legendájához képest ez a sorozat számomra hatalmas csalódás. Amit szerettem a másikban, a keleti vallás vonalát, az itt teljesen eltorzult, túl sok volt benne a harcjelenet, a főgonoszok túl sokan voltak, és lényegében nem különböztek semmit egymástól, és a céljaiktól.
Egyedül a régi szereplőknek örültem, de róluk túl keveset esett szó… persze voltak itt is jó karakterek, érdekes részek, de összességében nem azt kaptam, amit vártam. spoiler
Kár érte, de továbbra is meggyőződésem, hogy ami egyszer kerek, egész volt, azt vétek folytatni. Hát ez is ilyen volt.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Ha igazán le akarnám írni, mit gondolok erről a sorozatról, valószínűleg több oldalas esszé kerekedne ki belőle. Először is, méltó utódja az Aang legendájának. Az én szememben túl is szárnyalja azt. Míg az előző sorozat csak megalapozta a világ filozófiáját, törvényeit, történelmét, ez már a mélyvízbe dobja nézőit, és kapunk töménytelen mennyiségű társadalomkritikát (főleg az első könyv, de a négy, különböző rendszereket szimbolizáló antagonistával igazából mindegyik), tömör, hol szájbarágósabban, hol magyarázat nélkül adagolt keleti filozófiát (második könyv), és egy lehengerlően izgalmas történetet, amihez még gyönyörű animáció is társul.
A régi társaság tagjai is cameo-znak persze, de a Korra legendája már megáll a saját lábán, a karakterek egyenként regényekre való elemzést érdemelnének, de a protagonista, Korra egymaga el tudja vinni a hátán az egészet. Míg az avatar sokszor a szerepek elfogadásáról szólt, ez a történet inkább lerázásukról, önmagunk megtalálásáról, ami pont a tizenhét-tizennyolc (illetve akár a huszonévesek) korosztályának fő kérdése.
Szerencsére egyre ritkábban hallom, hogy valaki gyereksorozatnak titulálja, mert nem az. Olyan témákkal, olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyek egyszerűen nem férnek bele ebbe a meghatározásba, és magáért beszél, hogy a Korrát folyton hátráltató Nick persze levette a műsorról…
És hogy kész voltam-e elengedni a sorozatot, lezárni magamban a fejezetet, amit az Avatar és a Korra legendája jelentett? Nem. Természetesen nem voltam kész rá. Szerintem egyetlen rajongó sem. De azt hiszem van orvosság. Megnézem az egészet újra…
És végre belinkelem az elemzéseimet is:
Karakterelemzés, mind a négy könyv eseményeit szemügyre véve: http://katarafansite.gportal.hu/gindex.php…
És a legmegosztóbb könyv, a Szellemek elemzése. Többször láttam, hogy általánosságban egy kis réteg az, akik nagyon szeretik ezt az évadot (ők pedig többnyire a harmadikat nem kedvelik annyira), és szerintem ebben nagy szerepe van, hogy olyan töménységgel és magyarázat nélkül adagolja a filozófiát, hogy ha az ember nem figyel, nehéz összeszedni az összefüggéseket. Részben erre törekedtem, mikor megírtam ezt az elemzést: http://katarafansite.gportal.hu/gindex.php…

Victorious

Kövezzetek meg de nekem idősebb fejjel sokkal jobban bejön ez mint Aang.Az gyerekként tökéletes és most is nagyon jó de ha idősebben nézed sokkal komolytalanabb az egész.

2 hozzászólás
lilla_csanyi

Nincs több Korra. :(:(:( Nincs több Avatar rééész. :(:(:(
Mindig szomorú valaminek a végére érni, ami teljesen beszippant, ahol együtt fekszel-kelsz a szereplőkkel, ahol nap közben is a történeten kattogsz. Az avatar széria mindkét sorozata, az Aang és a Korra is abszolút ilyen volt nekem.
Korrával magával kicsit felemás volt a viszonyom, alapvetően kedveltem. Kompetens, értelmes női főszereplő, de a lobbanékonysága és az érzelmi viharai helyenként fárasztóak. A szinkronhangját sem irigylem; ahány falnak/kőnek/földnek nekicsapódik ez a csaj, annyi nyögést leszinkronizálni…Szerintem kívülről simán pornónak tűnhetett a hangok alapján. :D A team Avatar is nagyon jól lett összerakva megint: Bolin, Mako és Asami külön-külön is mind hibátlan karakterek, személyiségükkel sokat adnak hozzá a történethez. Asamit azért is kiemelném, mert annak ellenére, hogy nő, és még csak nem is bender, soha egy pillanatra sem érezzük, hogy haszontalan lenne, útban van, vagy csak töltelék szereplő – mindig feltalálja magát, és nem kell semmitől félteni, ráadásul érzelmileg is meglehetősen stabil. A többi szereplő közüll Tenzin, Varrick, Bhumi és Jinora állt a legközelebb a szívemhez. Az írók zsenialitását dicséri, hogy mindenben szembementek az előző sorozattal: női főszereplő aki harcosként kiváló, viszont kicsit suta a spiritualitáshoz (Aang-gal ellentétben), a szereplők idősebbek, a problémák teljesen mások, a környezet középkorias helyett steampunkos, egy darab küldetés helyett folyamatosan új és új problémák bukkannak fel…és mindezek ellenére a hangulat, a világ ugyanaz marad, csak fejlődik; remekül bővítik tovább a mitolóiáját, a működését. A végére a gonoszok lesznek kicsit gyengébbek sajnos: sem Kuvirának, sem Zaheernek nem lett olyan jól kidolgozott és mély háttérsztorija. Ezt leszámítva imádtam, és üresnek érzem kicsit a világot most, hogy nincs több Avatar. XD

Kemiviki 

1.évad: Jó évad volt, és a vége nagyon ütősre sikeredett. Egy gondom van, hogy jobban kibonthatták volna ezt az idomár, nem idomár ellentétet.
A karakterek jók, szerethető mindegyikük. Korra pedig rettentően sokat fejlődik ez alatt az évad alatt is.
Kedvencek: Meelo, Bolin, Lin.
2. évad: Nem rossz évad, de az eleje unalmas lett, plusz rettentően idegesítő, hogy Korra megint ennyire makacs, naiv megint. Nagyon érződött, hogy túl sok volt a karakter sokukkal nem is nagyon tudtak érdemben mit kezdeni.
Remélem a szerelmi szálakat végre hanyagolni fogják, ebben a sorozatban a romantika nagyon nem megy nekik.
Kedvenc részem Wan és Raaava története volt.
Kedvenc karakterek: Jinora, Bumi, Wan, Raava, Lin
3. évad: Igazán pörgős és eseménydús évad lett. Ez a legnagyobb kedvencem ( mondjuk ezen kijelentés előtt. érdemes lenne a 4. évadot is megnézni :D ).
Szerintem egy nagyon jó ellenfelet kaptunk Zaheer személyében, az eddigi legjobbat.
Kedvenc karakterek: Zaheer, Jinora, Asami, Lin
4. évad: Nem volt rossz évad, de számomra ez lett a leggyengébb. A történet lezárása nagyon tetszett, és rettentően sajnálom, hogy nem folytatódik tovább a történet. De végül is ez így lett kerek.
Összegezve: Fel kellett nőnöm, hogy megértsem és megszeressem Korra történetét, így felnőtt fejjel már teljesen más érzés nézni a történetet. Még szívesen néztem volna tovább, nagyon érdekel, vajon mik történtek a szellemvilágban történt látogatás után, merre vitte az út hőseinket.

nakomiyu

Szomorú voltam, hogy vége, pedig ez így lett kerek, nincs túlnyújtva, egy teljesen korrekt befejezéssel. Korra jellemfejlődése példás, ahogy idegesítő gyerekből felnő, magához és a feladatához is. A harcok látványosak, a végén néhol kissé kilóg CGI-lóláb, ám túlélhető. Az új karakterek számomra szerethetőbbek, mint az első sorozatban – bár nem tudom, hogy miért kell minden animációba egy idegesítően ordibáló karakter, aki nem vicces –, de ez már érezhetően idősebb korosztályt célzott meg, és érdekes volt látni a technikai fejlődést.
Szóval tetszett.

Hippoforaccus 

Elkezdtem nézni, de egy évad után abbahagytam. Nagyon gyenge.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Korra: Tudom már! Milyen volt, amikor megtanította az avatárt földet idomítani?
Toph: Á, nem volt nagy dolog. Hozzávágtam pár sziklát, panaszkodott, Sokka meg beleesett egy lyukba.
Korra: Valahogy azt hittem, nagyobb szám lesz… és mikor legyőzték a Tűz Urát? Az nem lehetett semmi!
Toph: Ó, igen. Meleg volt, egy léghajón voltam, és azt hiszem, megjelent valami óriási teknős. Micsoda nap…
Korra: Maga borzalmas mesélő…
Toph: Te vagy borzalmas hallgatóság!

Valentine_Wiggin 

Toph: Á, én már nem harcolok. El ne mondjátok Korrának, de iszonyúan fáj a hátam. Katarának is megvoltak az okai, hogy kihagyja a polgárháborút… Előbb-utóbb hagyni kell a gyerekeket játszani.

Valentine_Wiggin 

Toph: Kövess, Piciláb!
Aang: Toph… negyven éves vagyok, nem hagyhatnánk végre a beceneveket?
Toph: Bocs, de nem.

Valentine_Wiggin 

Wan: I'm sorry Raava. I've failed to bring peace. Even with Vaatu locked away, darkness still surrounds humanity. There wasn't enough time…
Raava: Don't worry. We will be together for all of your lifetimes. And we will never give up.

Valentine_Wiggin 

Mako: Te tudtad, hogy Kuvira építi ezt az izét?
Bolin: Naná, csak elfelejtettem említeni. MÉG SZÉP, HOGY NEM TUDTAM!

Valentine_Wiggin 

Mako: Figyelj, ha már nem akarsz vele járni, akkor csak szakítsatok.
Bolin: Szakítani? Olyat lehet?
Mako: Persze. A srácok elég gyakran csinálják.
Bolin: Hogyan?
Mako: Csak megmondod neki, hogy már nincs meg a szikra, vagy ilyesmi.
Bolin: Nem… hiszem, hogy ez tetszene neki.
Mako: Figyelj, egy kapcsolatot lezárni olyan, mint megszabadulni egy vérszívó piócától. Csináld gyorsan, aztán túl leszel rajta.
Bolin: Kösz, Mako. Mázlim, hogy ennyire profin töröd össze a lányok szívét.

perpetua

– Ha úgy nézel ki, mint én, tök mindegy milyen a dumád.
/Mako/

Babú

Baatar: Őrült vagy.
Varrick: Ezt tudtátok, amikor felvettetek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján