Naruto Shippuuden (Naruto 2.) (2007–2017) 94

Naruto Hurricane Chronicles · ナルト- 疾風伝
24' · japán · akció, animációs, kaland, sorozat, anime 16 !
24 évad · 500 rész

A Naruto sorozat folytatásában Naruto két és fél év edzés után hazatér. Miután Sasuke elhagyta Avarrejteket, a fiú vágya, hogy erősebbé váljon, és megmentse a barátját, csak növekedett.
Eközben az Akatsuki, az elit ninjákból álló titokzatos szervezet lassan közelít borzalmas céljához… ha a… [tovább]

Képek 195

Szereposztás

Takeuchi JunkoUzumaki Naruto (hang)
Nakamura ChieHaruno Sakura (hang)
Inoue KazuhikoHatake Kakashi (hang)
Katsuki MasakoTsunade (hang)
Sugiyama NoriakiUchiha Sasuke (hang)
Mizuki NanaHyuuga Hinata (hang)
Toochika KouichiHyuuga Neji (hang)
Ishikawa HideoUchiha Itachi (hang)
Ishida AkiraGaara (hang)
Ootsuka HouchuuJiraiya (hang)

További szereplők

Kedvencelte 95

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Valami nagyon frappáns, jó összefoglaló értékelést akartam írni, de így, hogy friss élmény a sorozat zárása, nem vagyok benne biztos, hogy menni fog.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire a szívemhez fog nőni ez a világ, a történet, a karakterek, a jelképek… az első sorozatról azt írtam „pozitív csalódás, ha igazán röviden akarnám jellemezni”. Nos, ezt a shippuudenről nem mondhatom el. Jóra számítottam, mert az eredeti sorozat is jó volt, de nem gondoltam, hogy ennyire jó.
A világ fantasztikus. Úgy egyesített millió kultúrkört és mitológiát, hogy nincs hiba, kiegészítik egymást, gyönyörűen csavarta ki az archetípusokat, öröm volt részletről részletre megismerni.
Áradt belőle a kamasz életérzés, az útkeresés, a testvérek-barátok kapcsolatai és konfliktusai, az, ahogy a karakterek haladtak előre, megtanultak hinni egymásban, felelősséget vállalni a tetteikért, és nagybetűsen FELNŐTTEK. Élveztem minden pillanatát, mert jelenlegi életkoromban én is pont a határon vagyok… utolsó időszakomat töltöm a nagykamaszkorban, így az életérzések, a világnézetek, amiket láttam, meg tudtak ragadni.
És a karakterek. Rövidre kellene fognom, de azért a főszereplőkről mindenképp ejtek néhány szót:
Naruto elképesztően jó főhős. Amennyire irritált az első sorozat kezdetén, annyira izgultam érte, szurkoltam neki, és hittem benne ennek a végére. Olyan barát volt az egész történet alatt, amilyet az emberek legtöbbje kívánna, mindig hűséges, és végtelenül kitartó.
Sasuke a kedvencem, már egy ideje, de a sorozat végére tényleg kétségtelenül övé ez a hely. Rengeteget hibázott, arrogáns volt, önző, és végigbotladozott a cselekményen, megjártuk vele az őrületet, a kétségbeesést, a gyászt, de végig megérthető és szerethető figura maradt.
Sakura is az eredeti sorozatban idegesítő, szerelmes kislányként tűnt fel, ennek a végére viszont erős, határozott és hűséges lett. Rengeteget fejlődött, fantasztikus karakterré nőtt fel.
Kakashit a legutóbbi értékelésemben úgy jellemeztem, hogy „haláli” és mást nagyon nem tudtam rá mondani. Most mondok, mert rengeteget megtudtunk a múltjáról, sokkal mélyebb, és tragikusabb figura, mint az ember gondolná, de gyönyörű volt, ahogy felállt a mélységekből, és igazi mesterré vált.
A többiek pedig… Gaara még mindig a kedvenceim között van, ő is remek emberré vált, Itachiról már alig hiszem el, miket gondoltam néha az eredeti sorozat alatt, annyira megszerettem, és még folytathatnám a sort. Szinte mindenkiben volt valami, amiért nagyon lehetett szeretni, és amiért nagyon örültem, hogy végigmentem velük az útjukon.
És persze a jó fillereket még meg fogom nézni, jönnek a filmek, és áprilisra várható a Boruto… biztos, hogy nézni fogom, mert még egy darabig nem akarom elhagyni ennek az animének a világát.
Az elemzésem első része: https://todaywiggin.blogspot.com/2020/05/naruto-nagyele…
Második része: https://todaywiggin.blogspot.com/2020/06/naruto-nagyele…
Harmadik része: https://todaywiggin.blogspot.com/2020/11/naruto-nagyele…
Negyedik része: https://todaywiggin.blogspot.com/2021/08/naruto-nagyele…
Videóváltozata: https://todaywiggin.blogspot.com/2021/08/naruto-nagyele…

6 hozzászólás
Liza 

És akkor végignéztem mind a 720 részt: az összes részt (igen, az összes fillert is), filmet, de még az ovákat is. És nem, nem tudok kevesebbet adni 10 csillagnál, mert annak ellenére, hogy voltak fillerek és történetszálak, amiktől a hajamat téptem, összességében mégis egy olyan fenomális történetnek lehettem a részese, amiért megérte időnként fillereket nézni. Naruto csodás főszereplő, de akkor is tartom magamat annál, hogy a mellékszereplők nélkül nem lett volna olyan sikeres ez a sorozat, mint amilyen lett: elég Sakurát, Sasukét, Kakashit, Gaarát, vagy éppen Kushinát és Minatót említeni, de még akkor ikonikus filler-szereplőkről nem is beszéltem, mint az ombaaa. Emellett pedig izgalmas, többrétű történetszállal apellál, ami időnként megnevettet, párszor szívet melengető, megint máskor pedig megríkat: egy igazi érzelmi hullámvasút volt ez a sorozat, de hálásabb nem is lehetnék, hogy a részese lehettem.
Újranézni a sorozatot, that is my ninja way!

3 hozzászólás
molly_

A sok – nagyrészt idegesítő és gagyi – filler ellenére én nem tudok 10 pontnál kevesebbet adni rá, bár tény hogy elfogult vagyok. Általános iskolától kezdve egészen egyetemista koromig Narutot néztem, és valószínűleg még fogok nyugger koromban is. Ezen nőttem fel, hozzám tartozik, most már jön velem életem végéig.

Szinte minden szereplőt megkedveltem a végére – valamilyen szinten még Sakurával is sikerült kibékülnöm –, nem tudnék kedvenc karaktert választani (de élek-halok az egész Akatsukiért).
Az animáció minősége változó, hol jobb, hol rosszabb. A zenék még a telefonomon is rajta vannak, nagyon szeretem őket, bár az OP/ED-k a sorozat vége felé mintha egyre rosszabbak lettek volna, de annyi baj legyen, azokat mindig áttekertem és kész.
Szerintem valahol a Peinnel való csata után kezdett süllyedni a színvonal, ott fel is adtam és nem néztem vagy 1 évig, csak a mangát követtem, de aztán azt éreztem, hogy határozottan hiányzik az életemből az animesorozat, egyre jobban visszahúz felé a szívem. :D

Így végszóként csak annyit mondok, tegnap fejeztem be, de ma már azt érzem, hogy kezdeném elölről. :'D Oké, jöhet a Boruto, de nem hinném, hogy az új generációból lesznek olyan nagy kedvenceim, mint azok, akiket valószínűleg már sosem látunk viszont, azaz olyanok mint spoiler

Alicia

Négyszer álltam neki értékelést írni, de egyszerűen nem tudom szavakba önteni. Így csak ennyit írok.

GokYuuSa

Vége.

A Naruto nekem mindig fontos helyen csücsült az életemben, holott a történettel való kapcsolatom eléggé furcsa volt. Kisiskolás koromban már imádtam, 14 évesen láttam minden itthon leadott részt (mesés magyar szinkronnal), amiknek még közük se volt a Shippuudenhez. A kedvencem volt. Valamiért mégse néztem tovább. Olvastam egy ideig, rengeteg spoiler megtalált a neten, mégse. Valamiért élveztem, hogy ha láttam egy AMV-t mindig találtam benne valami újat, amin gondolkodhattam :D Ez sokáig tartott. Tavaly ütött be a guta, hogy pedig én ezt megnézem, így amilyen gyorsan csak tudtam, ledaráltam és valamikor január elején érhettem be. Most meg itt ülök 23 éves fejjel, és épp realizálom, hogy vége.

Szóval összességében mindig is szerettem, de sose gondoltam volna, hogy az lesz a storyból ami lett belőle. Zseniális volt. Durva, megható, sokkoló és nagyon szerethető. Mitológiai és vallási alapok többféle kultúrából összemosva, emellett pedig rettenetesen realista. A karakterek teljesen emberiek, emberi hibákkal és pszichológiai problémákkal. Egyetlen karakter volt a rengetegből, akit egyáltalán nem szerettem. spoiler

Maguk az Uchihák nagyon belopták magukat a szívembe, pont azért, mert talán a leginkább defektes karakterek közé tartoztak. Itachi volt a kedvencem az elejétől fogva, de a szívemhez nőtt Sasuke és Madara, de ott van Hashirama, Iruka, Orochimaru… Igen, a rosszfiúkat is kedvelem :D spoiler Sosem felejtem el, nem is most néztem meg utoljára és nagyon remélem, hogy az utódja megérdemli majd azt a helyet, amit ez a sorozat harcolt ki neki.

10 hozzászólás
MewIchigo_Fan_Daniel 

Nehéz bármit is írnom.
Ilyenkor szándékosan csak másnap szoktam értékelést írni, de most muszáj azonnal megtennem.
A történetet nem szeretném részletezni. Túlságosan sokáig tartana.
Egyedül a fillerek mennyiségét jegyezném meg. Igen, utolérte a mangát és kellett egy kis „kitöltés”, de… áh. Legalább valami értelmes lett volna. Vagy olyan, amit nem rágtak a szánkba előtte 2x. :”D Ezért lett csak 7 csillagos az értékelés. :”)
A zenék tökéletesek. OST, opening, ending… ez mind-mind tökéletesen passzoltak az egész animéhez.
És hát… a karakterek. Együtt nőttünk fel szinte. Nehéz lesz elengedni őket. spoiler Hiányozni fognak. Mondhatom így is. spoiler
Az tuti, hogy egy korszak lezárult és ezzel talán az egyik legrégebb óta követett animét zártam le az 500. résszel. spoiler spoiler
Szép volt, jó volt… vége lett.

oscuridad

Vége.. :(:
Valami úgyis ki fog maradni ebből az értékelésből, de megpróbálom.
Ez volt az első hosszabb anime amit végig néztem. Régen nem mertem bele kezdeni, mert ötszáz rész, úgyis elunnám. Aztán belekezdtem, és már az első évad nagyon tetszett. Végül egy idő után váltottam a mangára, így azzal jóval előbb végeztem.

Mivel a hetes csapat hiányos kapnak egy új tagot. Az elején utáltam Sait, de később egyre inkább megkedveltem. Yamato meg tök para a nézéseivel, de vele sincs gond. :D
A Sasukes részek kezdetben nagyon irritáltak, ennek ellenére az sem volt unalmas, csak kevésbé érdekelt, mint a többi konohai történés. A végére sikerült egy picit újra megkedvelnem Sasuket.
Kedvenc részeim: minden ahol Minato és/vagy Kushina szerepelt. spoiler Ezenkívül a Pein (vagy Pain)-es részek is izgalmasak voltak. Illetve az utolsó két évad. Tökéletes lezárása volt az animének, hogy ennyi rossz után egy vidámabb, viccesebb lezárást kapott a sorozat.
Az egész gyengesége vagy erőssége (kinek mi), hogy végül szinte az összes gonosznak van egy szomorú háttere. Ami magyarázat lehet arra, hogy miért lettek rosszak. Nekem ez leginkább Madara, és Obito miatt volt érdekes.
A szereplőkről nagyon sokat lehetne írni, de annyira nem mennék bele. Több látványos jellemfejlődés is történik. Idővel mindenki felnő a sorozat végéig.
Akik miatt sírok – szószerint, vagy csak képletesen: spoiler
Néhány karakter, akiket nem sikerült megkedvelni semmi miatt: spoiler Najó utóbbi kettőnek elnézem. Orochimaru az utolsó évadban nagyon vicces az esküvős részekben.XD
Ennyi részre sok filler is jutott. Ez elég változatos – voltak jobb és kevésbé jók is. Ezekkel inkább az időzítés zavart, főleg a háború alatt. Valahogy lehetett érezni, hogy nem igazán illenek be a cselekménybe. Ettől függetlenül ezek még így sem voltak olyan unalmasak, mint spoiler az "alap"sorozatban.
Volt egy filler, ami különösen tetszett: spoiler például Sasuke miatt. XD Vicces volt ez a néhány jelenet. Na meg hogy Narutoból Menma lett. Ezt szívesebben néztem volna, mint az utána lévő Tsunades részeket. Azt bevallom egy kicsit untam.
Sok-sok kedves rész volt számomra, de mindet biztosan nem tudnám, és nem is szeretném leírni.
Az openingeket nagyon megszerettem. Az endingeket annyira nem, bár nem is nagyon néztem meg őket.
Összességében számomra nagyon eltalált az egész sorozat. Elképzelhető, hogy valamikor még újra nézzem, de egyelőre maradok a kiegészítő részeknél. Csak még kell egy kis idő, hogy ezt elengedjem. Bár valamilyen szinten velem marad.

Dreamborder 

Első évad kivégezve. Nem volt nehéz, még így is sok volt az üresjárat.
Azért nem volt olyan, mint a sima Naruto végén a filler részek, de lehetett érezni, hogy még csak most kezdünk belemelegedni a cselekménybe. Minden esetre jó volt mindenkit újra látni, így „3 év múlva”. :) Még mindig szeretem ezt a bandát, Garát pedig valamiért különösen szeretem, így nagyon-nagyon szorítottam érte. Az utolsó előtti rész nagyon megható volt, talán az tetszett a 32 rész közül leginkább. Na meg az új Sakura, wow! :) Nem semmi, milyen erőssé vált! :)
Jöhet a második évad! :)

ZsoltNagy_2

Egyszer olvastam egy írást, hogy aki szereti a Naruto-t az élete során 3x nézi meg. Elsőnek fiatalként, másodjára mikor felnő, harmadjára már a gyermekével. Nekem ez volt a második végig nézésem. Sosem gondoltam volna, hogy újra meg fogom nézni, de már várom, hogy akkorák legyenek a gyerekeim, hogy újra nézhessem velük az egészet és megszeressem velük Naruto világát. Sajnos majdnem 1 évbe telt mire befejeztem, de ez a sok másik jó sorozat miatt volt. Aki egyszer úgy dönt, hogy végig nézi mindenképpen eredeti japán hanggal tegye, mert csak úgy az igazi szerintem.

Tejesember

Imádom, harmadszorra nézem végig. :D Már ameddig meg vannak.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Az az igazán erős, aki képes megbocsátani magának, és elfogadni a valódi énjét.

Valentine_Wiggin 

Madara: Érzed még a fájdalmat. Az azt jelenti, nem vagy halott.

Valentine_Wiggin 

Tsuchikage: Itt az idő, hogy kérdezz. Mi öregek, szívesen válaszolunk neked, nem igaz, Danzou?
[…]
Gaara: Rendben. Egy kérdésem lenne.
Tsuchikage: Mondd, és válaszolunk, gyermek.
Gaara: Mikor adtad fel önmagad?

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Tobi: Amikor egy ember megtanul szeretni, el kell viselnie a gyűlölet kockázatát is.

Valentine_Wiggin 

A háború olyan, mint egy élőlény. Másodpercről másodpercre változik.

Valentine_Wiggin 

Shikamaru: Ki eszik rament reggelire?
Naruto: Reggel, délben, este. A testem fele ramenből áll.

Valentine_Wiggin 

Itachi: Ha tényleg tudni akarod, ki vagy valójában, gondold át az életed, és ismerd el a hibáid!

Valentine_Wiggin 

Sasuke: Kakashi. Most olyan vagy, mint Sakura. Szóval legyél kicsit csöndben.

15 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján