Kedvencelte 49

Várólistára tette 169


Kiemelt értékelések

pvik13 

Juuj olyan izgalmas volt az egész és a grafika is NAGYON DE NAGYON bejött és az összes főszereplő karakteert birtaam :DD Ez a zene ami benne van egyszerűen mindig tudja tükrözni éppen az ahhoz a jelenethez való hangulatot és ez annyira csodás <3 https://www.youtube.com/watch…

krlany 

1. évad
Jó kis mese… vannak benne vándorló népek, tündék, sárkányok, sötét mágus és küldetés (még óriás pók is) … ismerős recept… igen. ugyanaz pepitában, csak gyerekváltozatban… ettől függetlenül jó.
2. évad
Egyre több a kérdés, és egyre kevesebb a válasz.:D Még mindig jó, sőt egyre jobb. Bár „Szarumánt” egyre jobban utálom! És vajh ki az a tükörlakó?
3. évad
Ez elég gyilkos évad volt, és egyre csak szaporodnak a kérdések, talányok. A tükörlakóról még mindig nem tudunk semmit, bár egészen biztos, hogy csak kihasználja Szarumán-Virent, és előbb utóbb Szauron lesz belőle… és előbb-utóbb Callum is Gandalffá válik.

K_A_Hikari

Csak azért éltem a Netflix harminc napos ingyenes próbájával, hogy ezt a sorozatot megnézhessem. Nem számítottam semmire, de úgy beszippantott, hogy csak pislogtam. A történet izgalmas, a karakterek pedig zseniálisak, mindenkit szerettem valamiért.
Három évad, de nem ül le sehol spoiler, sőt, inkább részről-részre jobban nézeti magát.
Ha jó fantasy történetet keresel, aminek üzenete/tanulsága is van, kezdj neki a Sárkányhercegnek.
Csak halkan mondom: nem fogsz tudni megállni az első rész után.

Janus 

Ezt is újraírom. Negyedjére nézem végig, és… hát, fárasztó volt. Hehe, jól kezdem.
Aaron Ehasz (ezt amúgy hogy kell olvasni? Kétlem, hogy Ehasznak, mert nem magyar név… Ehaszz? Ehaszc? A Google fordító belecsuklik a névbe – neki valamilyen „éron heaz" jön ki – így ötletem sincs) az Avatár: Aang legendájában is jó rendező volt, hozzá kerültek a sorozat legjobb epizódjai (meg A jós is, ami… köhöm… nem volt a legjobb), azonban A sárkányhercegben szíve szerint kivirágozhatott, ugyanis itt fő alkotóként van jelen. A sárkányherceggel sok bajom van. Egyrészt, kicsit sem egyedi. Négyszer néztem végig, és minden alkalommal másra emlékeztet. Van benne Gyűrűk Ura, Trónok harca (ó, de nagyon sok Trónok harca), Így neveld a sárkányodat, Percy Jackson, és – mivel csak az egyik rendezőjéről beszélünk – Avatár is. A fantasy világ azonban elbújhat az összes előbb felsorolt mellett. Az összes fentinek remekbe szabott, kidolgozott és egyedi világa volt (kivéve az Így neveld a sárkányodat, de az nem is foglalkozott a világgal, szóval mindegy), azonban A sárkányherceg ismételten csak nem túlságosan kidolgozott és egyáltalán nem egyedi a világa. Az élővilág csak és kizárólag 100%-ban emberszabású lényekből áll. A varázsbéka, a főnix és a sárkány tökéletesen érti a beszédet és emberien gondolkodik, a sárkány pedig még beszél is. Oké, ezen túlteszem magam. De azon már nem, hogy az elfek gyakorlatilag abban különböznek az emberektől, hogy eggyel kevesebb ujjuk van. Ja, meg hülye akcentusuk. Abszolút nem sikerült az élővilágot érdekesen ábrázolni.
Na, de ha már ennyit szidtam, muszáj kiemelnem, hogy a mágia irdatlanul zseniális a sorozatban. Azt hiszem, megtaláltam azt a művet, ami a legkreatívabban használja fel a mágia adta lehetőségeket. A varázsigék, a rúnák, és az elemekre bontott mágia hihetetlenül friss és egyedi ötlet. A sötét mágia pedig külön zseniális.
A karakterek ugyanolyan nagyszerűek. A három főhős, Ezran, Callum és Rayla nagyszerű. Ezran jó karakter, a tesók közül egyértelműen a jobb. Callum igazából olyan, mintha Sokkát próbálta volna reprodukálni az író (fun fact: ugyanaz a Jack De Sena az angol hangja, mint Sokkának), csak idegesítőbb és kevésbé vicces. Sokkát nem lehet reprodukálni, oké? Sokka az Sokka! (Azt már nem említem meg, hogy Sokka egy az egyben Shikamaruról lett inspirálódva, sss!) De ha nem erőltetik a humorát, akkor ő is egy remek karakter. De a trióból a legjobb Rayla volt. Összetett, mély és nagyon jó karakter. Az egész sorozatból az egyik kedvencem.
Pozitív oldalról még Sorent kell megemlítenem. Róla annyit kell tudni, hogy pont olyan, mint Jaime Lannister. De tényleg, különbség nélkül. Úgy is néz ki, ugyanúgy öltözködik, ugyanúgy viselkedik, és ugyanaz a karakterfejlődése.
Negatív oldalról csak három kiemelendő karakter van.
Claudia, aki spoiler
A másik pedig Viren, aki zseniális karakter. Fenyegető, ijesztő, karizmatikus, manipulatív és erős karakter, valami irdatlan erős. De ami miatt az egyik kedvenc antagonistám lett, hogy van motivációja. Virent nem érdekelte a hatalom, nem emiatt árulta el a barátját, és nem emiatt akarja leigázni Xádiát. Viren egy dolgot akar: békét.
Tehát igen, gyerekmeséhez képest nincs egy karakter sem, akire rá lehetne mondani, hogy csak jó vagy csak rossz. (Talán a harmadik antagonista, Aaravos ilyen, de róla eddig kb semmit nem lehet tudni. Még annyit sem.) Tehát nincs Mary Sue (fiúkra a Marty Sue-t írja a Wikipédia, de kétlem, hogy létezik ember, aki használja ezt… maradjunk a Mary Sue-nál, fiúkra és lányokra is) karakter, és nincsen gonosz-Mary Sue sem. Hogy hívják a gonosz Mary Sue-t? A Wiki nem ír rá semmit (de a Wiki Arya Starkot is Mary Sue-nak sorolja. Végül is… van benne egy pici.)
Tehát a mágiarendszer és a karakterek nagyszerűek.
Viszont áttérnék a negatívumokra. Egy: az animáció bántja a szemet. Erre nem tudok jobbat mondani. Nem rossz, egyáltalán nem az, csak egy kicsit fura. Első néhány nézéskor tetszett, de most, a legutóbbinál már nem.
De ezen túlteszem magam.
Amin nem teszem túl magam, az az, hogy nem tudja, kiknek akar szólni. Ha gyerekes, akkor NAGYON gyerekes, és szekunder szégyenérzetet éreztem egy-két jelenet miatt, de ha éppen felnőttes, akkor pedig nagyon az. A gyerek a felét nem fogja érteni a sorozatnak (a harmadik évadban pedig egy-két horrorisztikusabb jelenet is becsúszott), a felnőttnek meg fáj a feje a gyerekes poénokról.
Az óriási pozitívum, hogy szól felnőttes dolgokról, és nem nézi egyből hülyének a nézőit, mint a legtöbb gyerekmese, de az negatívum, hogy ezeket a dolgokat gyakran rosszul ábrázolja. Egyáltalán nincs bajom az LMBTQ-val, és nem vagyok homofób, de a középkorban az elképzelhetetlen lenne, hogy gyakorlatilag (természetesen a főhösöket kivéve, azért van egy határ) minden karakter homoszexuális. Aanya királynő anyjai nem csak azért volt külön kínos, mert a középkorban elképzelhetetlen volt, hogy az ország vezetője a saját neméhez vonzódjon, hanem azért is, mert Aanya szüleiről azt tudjuk, hogy a VÉR SZERINTI (ki van mondva a sorozatban, hogy vér szerinti) szülei. Abba pedig nem megy bele a sorozat, hogy hogy történt a gyereknemzés két nőnél (jesszusom, egy gyereksorozattól azt várom el, hogy a gyereknemzésbe is menjen bele… mi az Isten bajom van?).
Ha már a párkapcsolatokat említettem, Callum és Rayla is jó együtt, ahogyan Amaya meg a naptűz elf is, őket bírtam. Kíváncsi vagyok, hogy a maradék négy évadban Ezran is fog-e valakit találni. Én valamiért Aanyával kezdtem shippelni, pedig egy közös jelenetük sincs, csak közös tulajdonságaik (fiatalkorú, kinézeténél sokkal bölcsebb uralkodók).
Zym, de főleg Csali is irdatlan aranyos karakterek (kezdetben azt hittem, hogy Csali csak azért van benne, mert az Avatár egyik rendezőjétől van ez a sorozat, és ott is két állatka volt, de van haszna és szerepe).
Mit akartam még… szerintem ennyi.
A sárkányherceg egy nem túl egyedi sorozat, ami képes megállni a lábán, és minden benne van, hogy az utóbbi évek egyik legjobb sorozatává nője ki magát, de ahhoz nagyon sokat kell még fejlődnie. Én bízom benne, négy évad még hátra van, bár kíváncsi vagyok, hogy hogy folytatódik. A harmadik évad eléggé lezárta a szálakat.
Két kérésem lenne a folytatáshoz: magyarázzák el, hogy Callum miért kap ekkora hatalmat. spoiler, és derüljün ki, hogy Ez miért ért az állatok nyelvén, és miért van telepatikus kapcsolatban Zymmel.
Ja, és még valami: eddig sokban másolta az Aangot, de abban NE másolja, hogy a főgonosz béna! Ozai az egyik legsemmilyenebb antagonista, akivel találkoztam, és egyelőre Aaravos sem mutat többet, persze eddig alig szerepelt. Szóval… dolgozzák ki Aaravost.

2 hozzászólás
Honey_Fly 

Végre egy izgalmas, mágikus, varázslényes mese amiben nincs idióta, deformált fejű szereplő. Normál hangon értelmes dialogusokat folytatnak a szerethető, fejlődő karakterek. Sok az erkölcsi dilemma, a megválaszolatlan kérdés. Remélem, hamar elkészül a folytatás.

A 3. évad a végére nagyon bedurvult, bőven 12-es karika, de még lehet, hogy az is kevés. spoiler Nagyon izgalmas 9 rész volt. Van kinek szurkolni, kit utálni, szeretni, sajnálni és a sztori sem fulladt ki, még mindig. Ismét várom a folytatást!

2 hozzászólás
Kemiviki 

1. évad: Aláírom, vannak hibái, de nekem ez lett az év meséje.
Az alapötlet nálam teli találat, s a világ is melyben játszódik. (Na jó, nekem a sárkányok meg az elfek nagy gyengéim a fantasy világban. Már csak egy csapat draenei meg vérfarkas hiányzik a teljes örömhöz. :D )
Nekem a kis csapatunk is nagyon tetszik, jók a karakterek és Rayla ellopta a szívemet. Szerintem nem titok, hogy ő a legnagyobb kedvencem, szerintem ő fejlődött a legtöbbet az évad során. Nagyon erős, talpraesett, de a szíve a helyén van.
Legnagyobb kérdőjelem Claudia és Soren felé van, sajnálnám őket, spoiler
A grafika „hibái” az elején zavartak, de őszintén a végére már fel sem tűnt. Megszoktam, ettől volt egyedibb egy kicsit.
Nagyon nagyon várom a következő évadot, ide vele most :)
2. évad: Nagyon kevés ez a 9 rész. Felcsigázza az embert, s bumm már vége is. És pont a legizgalmasabb résznél.
Míg az első évad Rayla karakterét helyezte előtérbe, most Callum kapta meg a „főszerepet” . sajnáltam spoiler miatt, viszont jeee hogy sikerült elérnie a vágyát!
Ezran <3 Hihetetlen, hogy milyen felelősségtudatos. Kíváncsi vagyok milyen akadályokkal kell szembenéznie a következő évadban.
spoiler huu hát rá rettentően kíváncsi vagyok. Annyira nagy kérdés még, hogy ki ő és mit akar valójában.
Ez az évad is nagyszerű lett, megint csak tűkön ülve várom a következő évadot. Rengeteg kérdésem maradt :)
3. évad: Egyszerűen fantasztikus sorozat. Imádom, még mindig.
Jó volt megismerni Rayla életét, spoiler
Ezran előtt le a kalappal, jó döntést hozott spoiler
És a spoiler .
4. évad:

Mentavirág

A testvérem mutatta a sorozatot, sikerült is egy nap alatt megnéznem mind a 9 részt. Nálam határozottan függőséget okozott, szóval csak óvatosan! :)
Az alapötlet elképesztő, a hat vagy hét energiaforrás alapján pedig gondolom következtetni lehet a tervezett évadok számára. Azért remélem, hogy belehúznak majd a készítésbe, mert nehéz lesz kivárni. :) Határozottan izgalmas, az ember csak még többet akar megismerni ebből a világból, ami tele van varázslatos lényekkel. Nagyon megszerettem Raylát (a cuki akcentusával együtt) és persze Callumot és Ezrant, valamint azóta is próbálok dűlőre jutni a Claudia-Soren testvérpárossal kapcsolatban, akik egyelőre pozitívak.
A történet izgalmassága mellett persze a kellő mennyiségű humor és dráma sem marad el, szóval a végére az érzelmek széles skáláját átélheti az ember. Kifejezetten jó figyelemelterelő, már csak azért is, mert két rész között (ha éppen nem tudjuk egyszerre megnézni), lehet azon kattogni, vajon mi lesz a következő lépés. :D Az egyetlen bajom vele, hogy annyira kevés, még az újranézést sem zárom ki, ha jönne a második évad. (És az vajon melyik könyv lesz? Az ég? Ki tudja?) Addig is arról ábrándozom, hogy lehetnék egy csapásra én is Moonshadow elf… :)

Nihilchan 

1. évad: Érdekes a történet, én legalábbis teljes mértékben vevő vagyok a sztorira; izgalmasnak tűnik. A karakterek tetszenek; személyes kedvencem Ezran, egyszerűen imádni való az a gyerek. Kilenc rész után vannak még kérdőjeles szereplők, bár pozitívan viszonyulok hozzájuk. Kicsit sajnálom, hogy ennyi epizód is csak bőven bemelegítés volt; a valódi akció szinte el sem kezdődött. A humora is tetszik. Az animációval meg kellett barátkoznom, de ez pár epizód után sikerült. Bevallom, az első rész nem nyűgözött le, de nem bántam meg, hogy folytattam, mert tényleg szerethető. Gyorsan lepörgethető, nézeti magát, szóval ha nem is azonnal, de valamikor majd folyt. köv.

Hippoforaccus 

Hát ez… Hát ez… le vagyok nyűgözve! Komolyan! Zseniális. Nagyszerű humorral átitatott, izgalmas, nagyon jól eltalált zenével átitatott, szép látványvilágú fantasy. Ritka kincs.
Két hibája van. Az egyik, hogy néhol kicsit darabos a mozgás, a másik spoiler Ez igazából nem spoiler, de lehet, hogy egyeseket bánt.

Oroa 

Nem nagyon szoktam animációs szorozatokat nézni, de ez felkeltette a figyelmem és még tetszett is. A történet nagyon jó, a szereplők aranyosak, a történések, nem kiszámithatóak.
Csak ajánlani tudom:)


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

– Elvégre is, a felfoghatatlan is, csak felfogás kérdése.
– Nem. Ennek nincs értelme.
– Tudom. A fejemben jobban hangzott…

1. évad 1. rész – A mennydörgés visszhangja
MrsCumberbatch 

– Még gyerek vagy Callum!
– 2 hónap múlva 15 leszek.
– Oh, 14 és 3/4-ed éves.
– 5/6-od..

1. évad 1. rész – A mennydörgés visszhangja
Near 

The great illusion of childhood is that adults have all the power and freedom. But the truth is the opposite. A child is freer than a king.

1. évad 2. rész – Ami megtörtént
Hippoforaccus 

Rayla: Callum. Caalluum! Hé! Ez a neved, nem? Callum. Clam? Vagy Gollam?

1. évad 4. rész – Vérszomjas
1 hozzászólás
Sztavrogin

Callum: One does not simply walk into Xadia.

2. évad 7. rész – Tűz és düh
TribeBubu 

Nem az erőszakos fenyegetéstől kell félni, mert a negédesség veszélyesebb. A kedves szavak fenyegetőbbek tudnak lenni, mint az éles tőrök.

2. évad 5. rész – A pecsét feltörése
Near 

Humans weren't born with magic. We were born with nothing. But we still found a way to do amazing things.

2. évad 2. rész – A félhold hazugságai
horsegirl 

Callum: Every time the lightning strikes, I can feel something.
Rayla: Yeah, me too. It feels good to know I won't be struck by lightning.

2. évad 4. rész – A könyörtelen útja
Nocharity 

– If I want him to trust me, don't have to stop hiding the truth?
– Real trust is about accepting even the dark parts we will never know.

2. évad 2. rész – A félhold hazugságai
Nocharity 

Rayla [acting like a human]: Let's go judge and critize things other humans do, and then do the exact same thing ourselves.

2. évad 4. rész – A könyörtelen útja

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján