DC Szuperállatok Ligája (2022) 13

DC League of Super-Pets
100' · amerikai · akció, animációs, kaland 12

Krypto szuperkutya: tud repülni, és csak egy egészen kicsit nagyképű – de hát melyik kutya maradna szerény, ha Superman a gazdája, akivel osztozik a szupererőn, és együtt harcol Metropolis elvetemült bűnözői ellen? Csakhogy az Igazság Ligájának összes tagját, így Supermant is elrabolja egy… [tovább]

angol
magyar
angol

Szereposztás

Dwayne JohnsonKrypto
Kevin HartAce
John KrasinskiSuperman (hang)
Vanessa BayerPB (hang)
Natasha LyonneMerton (hang)
Kate McKinnonLulu (hang)
Marc MaronLex Luthor (hang)
Keanu ReevesBatman
Dascha PolancoGreen Lantern (hang)
Ben SchwartzMark (aka Fire Guinea Pig) (hang)

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

züzzentdamo

Ez egy szórakoztató gyerek mese. Nem akar túl bonyolult történetet, nem akar túl könnyű tanulságot átadni, hanem egy család által élvezhető mese barátságról, különböző személyiség típusokról (és igen, én ezt is beleláttam), néha klisés humorról, ami viszont kicsiknek első osztályú.

Még felnőtt fejjel is kapott az ember pár tanulságot: önbecsülés fontossága, másoktól való függés túlértékelése, énközpontúságról való leszoktatás. Gyerekekkel meg pláne bőkezűen bán a film, hiszen a cuki állatokon kívül (akik már több filmből is összetevődhettek volna) van tanulság az állatok iránti tiszteletről, felelősségről, aztán ott a bajtársiasság, barátság, nem minden ember/állat az, aminek kinéz. És a legfontosabb, hogy a macskák mind kétszínűek, kívülről aranyos plüssi szőrmókok, belülről undorító ösztönlények, akik csak irritálni akarnak. (Amúgy szeretem a macskákat… legalábbis néhányat. Kutyapárti vagyok.)

A grafika tetszett, kellően letisztult és kellően színes lett. Nem voltak benne animált hibák és nem volt vontatott sem. Történetileg nem túl bonyolult, de szépen ívelt, és nem akarja komolyan venni a DC-t. Nagyon sok humor van a képregény óriás kárára, no meg a szuperhősökére is.

Nekem tetszett, ajánlom mindenkinek, akinek 12 évesnél kisebb gyerkőce van, a sárga karika ellenére.

amnézia 

10/7,5, ha lehetne úgy csillagozni, de mivel jobban tetszett azoknál a filmeknél, amiknek mostanában 7-et adok, 8-at kap.

Az állati főszereplőkkel nálam ritkán lehet mellélőni, a történet is érdekelt, a dc-s atmoszféra pedig megadta az egész ízét. No meg azért nem minden nap látni egy Lex Luthort bálványozó, tengerimalac (nekem egyébként kicsit sem hajazott rá, még szőrösen sem) villaint, aki ráadásul egy sereget is létrehoz a fajtársaiból :D.
A vége felé kicsit leült, de a befejezés visszaadta azt, amit az elején éreztem.
Jobban örültem volna annak, ha mindegyik összeterelt szuperhősnek van egy olyan állata, ami az ő karakterjegyeit hordozza, és abból hoznak ki valamit, bár így a film vége értelmét vesztette volna.

Supermant itt egy túlidealizált műmájernek éreztem, mondjuk alapból nem kedvelem a szuperhőst.
Ace története kellően szomorú és elkeserítő. Sajnos tipikus az ilyen. Viszont pozitívum, hogy az állatok iránti tiszteletet közvetíti.


Népszerű idézetek

Nocharity 

Lex: Where are my superpowers?
Batman [punching him in the face]: They're overrated.

Nocharity 

I'll count down from 4, but I'm starting at 2 cause I'm evil.

Nocharity 

Who you gonna save? The man you love or the woman he does?


Hasonló filmek címkék alapján