Kedvencelte 12

Várólistára tette 140


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Nekem ez sajnos minden tekintetben ingerküszöb alatt maradt.
(Még mindig tartom a véleményemet, hogy vérengzős darabokból továbbra is a Szörnyecskék (1984) a legjobb karácsonyi film.)

Azt viszont árulja már el valaki, honnan a csudából lehet olyan gyönyörű égősort venni, amivel a Télapót fojtogatta az egyik fickó spoiler, mert nagyon kéne egy olyan! :D

3 hozzászólás
amnézia 

Ezt sem fogja egyik kereskedelmi csatorna sem leadni szenteste főműsoridőben a Frozen vagy a Grinch helyett.
A csilli-villi, habos-babos, cukormázas karácsonyi filmek között egy rendhagyó darab, brutalitással, morbidsággal és fekete humorral, ami jól áll neki, ugyanakkor a készítők a fentebb említett műfajjal is vegyítik, hisz megtalálhatóak benne az olyan karácsonyi klisék, mint higgyünk a csodákban, szeressük egymást stb. David Harbour ideális választás volt a lecsúszott, kiégett, iszákos Mikulás szerepére, akivel szerintem sokan azonosulnak ebben a kiábrándult érában én igen. Néhány alkalommal el is mosolyodtam, pedig ez nálam ritkán fordul elő manapság.
Nálam ment a kedvenc karácsonyi filmek közé.

3 hozzászólás
Könyvmolykisasszony

Sajnálom de nekem ez most egy nem. Az 5 csillag is David Harbournak szól, mert őt imádtam, jól hozta a szerepét. spoiler, a műfajok keverése nem igazán sült el jól, és az egész marha eseménytelenül és kínosan és feleslegesen húzódott el. A film egy vicceskarácsonyicsaládimeghittvéresakcióvígjáték akart lenne, de valahogy sem ez, sem az nem jött neki össze. Na nem baj, majd jövőre. spoiler

BeL1eVe 

Az érzelgős részek kicsit megfékezték a tempót, a Wirkola-féle elszálltságot, és a szójátékok néhol ugyan erőltetettek, de a beszólások, a Die Hard séma, a ritmusos, szaftos akciók és persze a lubickoló Harbour merőben szórakoztató egyveleget adtak.

Victorious 

Reszkessetek betörők 18+os kiadás. Vagy a reális amiben a halálos csapdák tényleg azok? :D
Igazából egynek elment a film, tömény akcióval, többnyire idegesítő és ellenszenves szereplőkkel és egy gyengécske mondanivalóval :D
Egy esti kikapcsolódásnak bőven megfelelt. (talán kaphat egy hatost inkább, majd később meglátom)

Kritizátor 

Az mindenképpen az alkotás javára írható, hogy szinte egyáltalán nem veszi magát komolyan. Persze vannak benne mély és érzelmesebb pillanatok például, amikor betekintést kapunk Télapó múltjába. Meg természetesen az alkotás fő üzenete a család, az összetartozás és a szeretet erejéről szól, de ez egy karácsonyi film esetében valahol talán el is várható. Ugyanakkor a film számos jelenete egyáltalán nem családbarát. Bár a kötelező WOKE üzenetek azért persze helyet tudtak benne kapni.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/john-wick-unnepi-kiadasban-ve…

Nikita88

Ha nem egy tipikus karácsonyi, de mégis valahogy az ünnep jelentőségét megörző filmet néznél, akkor ez a tökéletes választás.

Roboraptor

A Vérapó inkább működik, mint nem, de lehetett volna bőven vágni közel kétórás játékidejéből. Wirkola nyersen, de humorral „belezi ki” a karácsonyi filmek sémáját, ötletesen gyártva gyilkos szerszámokat az ikonikus díszekből és kellékekből, mikzöben Harbour prímán hozza a kiégett Santa Claust. Többet is ki lehetett volna hozni a koncepcióból, és jobban körbejárni az egyedi, mitikus elemeket, de még így is, brutalitása ellenére könnyedén fogyasztható alkotás született. Ironikus módon príma családi film, amit családdal még véletlenül sem érdemes megnézni. Viszont remek alternatíva, ha már neked is tele az angyalkád a romantikus nyáltól és az erőltetett vígjátékoktól, de azért valami kis száncsengős mókára vágynál – ha nem bánod, hogy itt a télapónak nem csak a ruhája, de szakálla és ökle is piros lesz.

Kritika: https://www.roboraptor.hu/2022/12/15/verapo-film-kritika/

Réjj

Ez a film határozottan nem való mindenkinek. Fekete hummorral és véres jelenetekkel nem spórol. Nem mindennapi „karácsonyi” történet, de ez nem jelenti hogy karácsonyra való. Egy nézést megér, de többet lehet nem.


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– Merry Christmas, Trudy.
– Merry Christmas, Daddy, ya filthy animal.
– She got to stay up late and watch Home Alone.

Ódor_Endre 

– Don't shit in my mouth and tell me it's chocolate cake.

Ódor_Endre 

– This is my, uh, fourth year as a Santa.
– Ah.
– How about you?
– Lost count. I forget why I started doing it in the first place.
– Same reason anybody does anything. The money.
– Money. Money. This whole planet runs on greed.
– It's the look on the kiddies' faces, innit? That's what does it for me.
– Ah, the look. Yeah, that look. Lasts about two seconds. As soon as they're finished unwrapping, they want the next present, they want the next cool thing. That's how this world works. And kids, what kids have become. They're just like little junkies. They're little shits. They just demand. They don't believe. They just want, crave, consume.

Ódor_Endre 

– Listen, you cocksucker. It's Christmas, so why don't you take your best offer, gift wrap it, and ram it up your fucking box.

Ódor_Endre 

– I can't thank you enough, Mister…
– Claus. But please call me Santa.

Ódor_Endre 

Santa Claus: Which one of you did that? You can't go two seconds without crapping on the roof like a bunch of pigeons? So unprofessional.


Hasonló filmek címkék alapján