Vérapó (2022) 191

Violent Night
112' · amerikai, kanadai · akció, vígjáték, fantasy, thriller, krimi 18 !

Amikor egy csapat zsoldos megtámadja egy gazdag család birtokát, a Mikulásnak kell közbelépnie, hogy megmentse a napot (és a Karácsonyt).

angol

Képek 8

Szereposztás

David HarbourMikulás
John LeguizamoScrooge
Beverly D'AngeloGertrude
Cam GigandetMorgan Steel
Alex HassellJason
Edi PattersonAlva
Alexis LouderLinda
André EriksenMézeskalács
Mitra SuriCukipálca
Brendan FletcherKrampusz

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

amnézia 

Ezt sem fogja egyik kereskedelmi csatorna sem leadni szenteste főműsoridőben a Frozen vagy a Grinch helyett.
A csilli-villi, habos-babos, cukormázas karácsonyi filmek között egy rendhagyó darab, brutalitással, morbidsággal és fekete humorral, ami jól áll neki, ugyanakkor a készítők a fentebb említett műfajjal is vegyítik, hisz megtalálhatóak benne az olyan karácsonyi klisék, mint higgyünk a csodákban, szeressük egymást stb. David Harbour ideális választás volt a lecsúszott, kiégett, iszákos Mikulás szerepére, akivel szerintem sokan azonosulnak ebben a kiábrándult érában én igen. Néhány alkalommal el is mosolyodtam, pedig ez nálam ritkán fordul elő manapság.
Nálam ment a kedvenc karácsonyi filmek közé.

3 hozzászólás
Kiskakukk 

Nekem ez sajnos minden tekintetben ingerküszöb alatt maradt.
(Még mindig tartom a véleményemet, hogy vérengzős darabokból továbbra is a Szörnyecskék (1984) a legjobb karácsonyi film.)

Azt viszont árulja már el valaki, honnan a csudából lehet olyan gyönyörű égősort venni, amivel a Télapót fojtogatta az egyik fickó spoiler, mert nagyon kéne egy olyan! :D

3 hozzászólás
Könyvmolykisasszony 

Sajnálom de nekem ez most egy nem. Az 5 csillag is David Harbournak szól, mert őt imádtam, jól hozta a szerepét. spoiler, a műfajok keverése nem igazán sült el jól, és az egész marha eseménytelenül és kínosan és feleslegesen húzódott el. A film egy vicceskarácsonyicsaládimeghittvéresakcióvígjáték akart lenne, de valahogy sem ez, sem az nem jött neki össze. Na nem baj, majd jövőre. spoiler

BeL1eVe 

Az érzelgős részek kicsit megfékezték a tempót, a Wirkola-féle elszálltságot, és a szójátékok néhol ugyan erőltetettek, de a beszólások, a Die Hard séma, a ritmusos, szaftos akciók és persze a lubickoló Harbour merőben szórakoztató egyveleget adtak.

Victorious 

Reszkessetek betörők 18+os kiadás. Vagy a reális amiben a halálos csapdák tényleg azok? :D
Igazából egynek elment a film, tömény akcióval, többnyire idegesítő és ellenszenves szereplőkkel és egy gyengécske mondanivalóval :D
Egy esti kikapcsolódásnak bőven megfelelt.

ShedowCat8 

Ez egy remek hátradölös film amit csak élvezni kell. :D

julcseee 

Na jo ez nekem tetszett :D ez tényleg egy jó kis öldöklős karácsonyi filmecske lett :D
(Nyilván nem szabad sokat várni tőle, de kikapcsolódásnak nagyon jó:) )

silentscream 

Nem igazán tudom hova tenni ezt a filmet. Elég furcsa az egyszer biztos, na meg morbid.

dulkap 

Az a bajom Wirkola filmjeivel, hogy összevissza adagolja a stílusokat a filmjeiben: van 10 perc egyébként baromi jó fekete komédia, majd 20 perc dráma, 10 perc akció, kicsi dráma stb. Nem egységesen folyamatosan elosztva vannak a dolgok és ettől nekem stílusilag csak egy nagy katyvasz. Pedig az alapsztorik mindig jók és jól is indulnak, csak aztán megtorpannak és keresik a helyüket, de összességében mindenből markol valamennyit, de aztán csak szétszórja.

Roßin 

Én azon csoportot fogom most erősíteni akik szerint előnyére lett a filmnek az hogy ötvözték a Télaput a Reszkessetek betörőkkel ahogy arra többször is utalnak a filmben. Amikor kijött akkor mondogatta öcsém hogy ezt meg kell nézzük, de én tisztára abba a hitben voltam hogy ez horror, azzal meg hagyjanak békén. Aztán barátnőm győzött meg hogy meg kell nézni. Köszönöm szépen neki mert ez baromi jó lett, imádtam minden percét.


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– Merry Christmas, Trudy.
– Merry Christmas, Daddy, ya filthy animal.
– She got to stay up late and watch Home Alone.

Ódor_Endre 

– Don't shit in my mouth and tell me it's chocolate cake.

Ódor_Endre 

– This is my, uh, fourth year as a Santa.
– Ah.
– How about you?
– Lost count. I forget why I started doing it in the first place.
– Same reason anybody does anything. The money.
– Money. Money. This whole planet runs on greed.
– It's the look on the kiddies' faces, innit? That's what does it for me.
– Ah, the look. Yeah, that look. Lasts about two seconds. As soon as they're finished unwrapping, they want the next present, they want the next cool thing. That's how this world works. And kids, what kids have become. They're just like little junkies. They're little shits. They just demand. They don't believe. They just want, crave, consume.

Ódor_Endre 

– Listen, you cocksucker. It's Christmas, so why don't you take your best offer, gift wrap it, and ram it up your fucking box.

Ódor_Endre 

– Jesus Christ.
– Nope. Just jolly old Saint Nick.

Ódor_Endre 

– I can't thank you enough, Mister…
– Claus. But please call me Santa.


Hasonló filmek címkék alapján