John Wick: 2. felvonás (John Wick 2.) (2017) 228

John Wick: Chapter 2
122' · amerikai · akció, thriller, krimi 18

John Wick, a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja… [tovább]

angol
angol

Képek 1

Szereposztás

Keanu ReevesJohn Wick
Bridget MoynahanHelen Wick
Ian McShaneWinston
John LeguizamoAurelio
Lance ReddickCharon
Thomas SadoskiJimmy
Laurence FishburneThe Bowler King
CommonCassian
Ruby RoseAres
Riccardo ScamarcioSantino D'Antonio

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Nyx

A John Wick első részét nekem az egyszemélyes hadsereg hadjárata sztorin kívül egy nagyon fontos dolog tette kiemelkedő akciófilmmé: a környezet. A filmben bemutatott New York egy olyan kis játszóteret alkotott, ahol mindenfelé bűnbandák és mestergyilkosok mászkálnak, a hatalmas metropolisz helyett egy zárt és kompakt tér lett belőle, amitől én úgy éreztem, mintha egy teljesen más világban játszódó történetet néznék. Még rátett egy lapáttal, hogy ahol lehetett, a készítők gyönyörű neonfényekkel vonták be a helyszíneket, amikért alapjáraton oda meg vissza vagyok.

Ez a stílusosság és különleges hangulat hiányzott nekem a második részből. Viszont már a film közben, amikor egy picit elcsüggedtem a hiányérzet miatt, rájöttem, hogy ezt nem kéne hibának felfognom. Hiszem a John Wick 2 egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy kitágítja az első részben megismert bűnözővilágot, bővebben kifejti annak sajátosságait és mindenekelőtt emeli a téteket. Miért kéne hát haragudnom egy folytatásra, ami fejlődni és terjeszkedni akar?

De ha már a hőn szeretett neonfényeimet nem kaptam vissza teljes mértékben, az akció miatt egy percig sem szabad panaszkodnom. Teljes gőzzel megy a lövöldözés és a csipihupi, annak sem a finomabb formája. Egy-két brutálisabb résznél kissé megakadt a levegő a tüdőmben (ceruza). A végkifejlet nekem kifejezetten tetszett, elég nyíltan vezeti fel a harmadik részt, viszont belegondolva a folytatás alaphelyzetébe, a lehetséges cselekménybe, én teljesen belelkesültem. Nem is beszélve arról, hogy a következő részben újra láthatnám Keanu Reeves-t, aki ettől a ponttól felőlem akár két órán keresztül kosarakat fonhatna, én akkor is szurkolnék neki.

2 hozzászólás
NaNa_88 

Ez sem egy túl okos film. :D
Ha emlékezetem nem csal, akkor az első rész jobban tetszett. Itt nekem a párbeszédnek nem nevezhető, egy szavas mondatok egymás mellé pakolása már rettentően kínos volt. Amikor Keanu Reeves egyetlen köszönömbe akarja belesűríteni a világ összes háláját, amit az arcával próbál csak visszaadni… Jaj, de rossz volt! :D
Volt bőven lehetetlen helyzet is. Ha nem a vásznon zajlanak az események ez a John bizony már rég a kutyája után halt volna. A 7 csillagot tőlem elsősorban a látványra kapta. Nagyon tetszik a képi világa, a rengeteg fény és szín, valamint az akciókban is kaptunk megint az arcunkba. Egyszer nekem ez is jó volt. Hétvégi gondolkodásmentes kikapcsolódás.

LoneWolf

Lehet, hogy velem van a baj, de már kezdem nagyon unni ezeket az agyatlan és kiszámítható akciófilmeket. Mi lesz a 3. részben, John Wick vs. The World? Legfeljebb akkor érdekelne igazán, ha összevonnák a Liam Neeson féle Taken-nel. Az ő párbajukat például szívesen megnézném. Mindenesetre a zenék tetszettek és vicces volt Keanu Reeves-t és Laurence Fishburne-t újra egy filmben látni.

Kiegészítés: Második nézésre már picit jobban tetszett, a világa azért jóval korrektebbül fel van építve, mint a műfaj többi filmjének, így a fenti kiborulásom nagyjából semmisnek lehet tekinteni és a csillagokat is feltornásztam picivel.
ui.: Az első még mindig jobb.

3 hozzászólás
Honey_Fly 

Kicsit nehéz értékelni mert nem tudom, hogy vígjátéknak fogjam-e fel vagy véresen komoly akciófilmnek. Mindenesetre menő lehet olyan keménynek lenni, hogy ha 3x karambolozol frontálisan utána még simán leversz félkézzel egy bandányi gengsztert és ha felrobbantanak utána lazán elsétálsz az éjszakában. És az persze alap, hogy egy pisztollyal kb. 120-at lősz tárcsere nélkül. Fura film, mert ezekkel a blőd marhaságokkal együtt tök jó hangulata van és jól szórakoztam. Meg fogom nézni a harmadik részt is.

4 hozzászólás
Szencsike 

Legalább most a kutyust nem bántották, mert durvább zúzás lett volna… Most is ugyanaz tetszik mint az első filmnél: az alvilág működése. Nem tudom, hogy a valóságban milyen lehet, de remélem akad valaki, akitől így fél és egyben ennyire tiszteli az alvilág. Klassz film volt, bár egy-két akciójelenet már-már lehetetlennek tűnt, meg az egyszavas mondatok is döccentek néha, de John Wick egy igazi kikapcsolódás. Mármint a nézőknek, neki annyira már nem… Jöhet a harmadik rész is! :)

risingsun

Az akciók felépítése lehet, hogy sablonos és egy idő után kiszámítható és unalmas (minden brutalitásuk ellenére is), azonban az alvilág felépítése, szabályai és rendszere még mindig lenyűgözően van megcsinálva. A történetet persze nyitva hagyták a végén, lehetőséget teremtve egy újabb brutális menetre.

Laren_Dorr 

Az akció sajnos már unalmas és vérszegény a folytatásban. Viszont az átvezető jelenetek alatt továbbra is olyan szavak jutottak az eszembe, mint Kamarilla, Maszkarádé. Semmi köze hozzá a filmnek, mégis ventrue-kat, brujah-kat, toreadorokat láttam, a maffiavezér nő pedig egy vérbeli Lasombra volt. :)

Saille 

Az első rész után nem nagyon akartam ezt már megnézni, de aztán a férjem miatt nekiültem. És hát roppant kellemesen csalódtam! Ez már egy vérbeli drámai, sőt tragikus filmnek sikerült. A sok-sok verekedés mellett, amelyek nem mellesleg kivételesen ötletesek és elképesztőek – szinte mint az Equilibrum-ban a pisztoly kata (l. a ceruzás „trükk” -nagyon durva!).
A film ezenkívül nagyon szépen fűzi össze a szálakat: kiderül, hogy Wick a tragikus vétséget ott követte el, hogy engedett az első részben a bosszúvágyának – mert aztán minden ebből következik. Miután az első részben felhívta magára a figyelmet az orosz maffia kiirtásával, most olyan felkéréssel keresik meg, amelyből nem jöhet ki jól: ha nem vállalja el, romba dől az élete, ha elvállalja, akkor az egész világa dől romba. A történet enged kiszállási pontokat, de Wickben mindig győz a bosszúvágy, vagyis újra és újra elköveti a tragikus vétségét, amelynek rendbe hozásán munkálkodik… Igy a végén már a támogatói is ellene fordulnak, sőt ők vágnak legjobban alá, mivel sikerült magára haragítani őket (is). A legvége egy fantasztikus függővég, a nyúl üregének a legmélye, ahonnan elvileg nincs hova menekülni….Na innen szép felállni – most már nagyon várom a jövőre jövő 3.részt! Remélem, megfelel majd az elvárásoknak!

Tamás

Az első résznek jót tett a másfél órás játékidő, ennek pedig rosszat a több mint két óra. Mert az akció a film háromnegyedénél kifullad. Ez után is van, de már nincsenek új trükkök, közömbössé válik a sok puffogtatás. A bérgyilkoshálózat is bővül a filmben, de inkább elmagyarázzák dialógusokon keresztül, mint hogy megmutatnák a folyamatokat (kivétel a vérdíj kitűzése, ami menő is volt). A legnagyobb bajom, hogy tudták, hogy akarnak harmadik részt, mégsem vittek át oda karaktereket. Pedig nem jutott mindegyiknek elég idő, nem kellett volna már itt elvarrni a szálaikat.

ViraMors

Korrekt akciófilm, ami nem szeretne többnek látszani ennél.


Népszerű idézetek

Sunshine 

– Nem hiszek a szememnek! John Wick. A férfi. A mítosz. A legenda. Visszavonulásból nem valami profi.
John Wick: Dolgozom rajta.

nykol

Winston: You stabbed the devil in the back. To him this isn't vengeance, this is justice.

Bubu 

Ares: Még látlak, John Wick.
John Wick: Nem, ha én látlak meg előbb.


Folytatása

Összehasonlítás

John Wick


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján