John Wick: 2. felvonás (John Wick 2.) (2017) 321

John Wick: Chapter 2
122' · amerikai · akció, thriller, krimi 18

John Wick, a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja… [tovább]

angol
angol

Képek 1

Szereposztás

Keanu ReevesJohn Wick
Bridget MoynahanHelen Wick
Ian McShaneWinston
John LeguizamoAurelio
Lance ReddickCharon
Thomas SadoskiJimmy
Laurence FishburneBowery King
CommonCassian
Ruby RoseAres
Riccardo ScamarcioSantino D'Antonio

További szereplők

Kedvencelte 33

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

Nyx

A John Wick első részét nekem az egyszemélyes hadsereg hadjárata sztorin kívül egy nagyon fontos dolog tette kiemelkedő akciófilmmé: a környezet. A filmben bemutatott New York egy olyan kis játszóteret alkotott, ahol mindenfelé bűnbandák és mestergyilkosok mászkálnak, a hatalmas metropolisz helyett egy zárt és kompakt tér lett belőle, amitől én úgy éreztem, mintha egy teljesen más világban játszódó történetet néznék. Még rátett egy lapáttal, hogy ahol lehetett, a készítők gyönyörű neonfényekkel vonták be a helyszíneket, amikért alapjáraton oda meg vissza vagyok.

Ez a stílusosság és különleges hangulat hiányzott nekem a második részből. Viszont már a film közben, amikor egy picit elcsüggedtem a hiányérzet miatt, rájöttem, hogy ezt nem kéne hibának felfognom. Hiszem a John Wick 2 egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy kitágítja az első részben megismert bűnözővilágot, bővebben kifejti annak sajátosságait és mindenekelőtt emeli a téteket. Miért kéne hát haragudnom egy folytatásra, ami fejlődni és terjeszkedni akar?

De ha már a hőn szeretett neonfényeimet nem kaptam vissza teljes mértékben, az akció miatt egy percig sem szabad panaszkodnom. Teljes gőzzel megy a lövöldözés és a csipihupi, annak sem a finomabb formája. Egy-két brutálisabb résznél kissé megakadt a levegő a tüdőmben (ceruza). A végkifejlet nekem kifejezetten tetszett, elég nyíltan vezeti fel a harmadik részt, viszont belegondolva a folytatás alaphelyzetébe, a lehetséges cselekménybe, én teljesen belelkesültem. Nem is beszélve arról, hogy a következő részben újra láthatnám Keanu Reeves-t, aki ettől a ponttól felőlem akár két órán keresztül kosarakat fonhatna, én akkor is szurkolnék neki.

2 hozzászólás
Chriss 

Én nem nagyon értem azt a nagy hájpot a film körül. Kliséhalmaz az egész. Jól átmosta az agyamat. Igazából a kihívás miatt nézem / néztem meg. Megszenvedek azért a plecsniért :) spoiler

1 hozzászólás
Törpillaa 

Ez a része is nagyon pörgős volt, akciódús, látványos, lövöldözős, vérengzős, verekedős. A szereplők szintén jók voltak, főleg John Wick tetszett most is. spoiler De legalább a kutyának nem lett semmi baja. :-) Izgi volt, a zenék is, és a sztori is jó volt. Bár ebben nem igazán sokat beszéltek, inkább a bunyón és a lövöldözés, és az akció jeleneteken volt a hangsúly, de jó volt.

BlackWidow 

Frissen kivégezve a második részt azt kell, hogy mondjam, hogy John Wick a bosszúja végére mindig magára haragít még egy embert.
spoiler.
Tetszett ez a rész, itt is nagyon jól megvoltak csinálna az akciósabb jelenetek. Barátom pl. oda meg vissza van azért, hogy John cserél tárat, mert hogy ez mennyi filmben le van hagyva :D. De úgy tényleg hihetőbbek voltak, hogy a főhős is hibázhat, az ő seggét is szétrúghatják stb.

NaNa_88 

Ez sem egy túl okos film. :D
Ha emlékezetem nem csal, akkor az első rész jobban tetszett. Itt nekem a párbeszédnek nem nevezhető, egy szavas mondatok egymás mellé pakolása már rettentően kínos volt. Amikor Keanu Reeves egyetlen köszönömbe akarja belesűríteni a világ összes háláját, amit az arcával próbál csak visszaadni… Jaj, de rossz volt! :D
Volt bőven lehetetlen helyzet is. Ha nem a vásznon zajlanak az események ez a John bizony már rég a kutyája után halt volna. A 7 csillagot tőlem elsősorban a látványra kapta. Nagyon tetszik a képi világa, a rengeteg fény és szín, valamint az akciókban is kaptunk megint az arcunkba. Egyszer nekem ez is jó volt. Hétvégi gondolkodásmentes kikapcsolódás.

LoneWolf 

Lehet, hogy velem van a baj, de már kezdem nagyon unni ezeket az agyatlan és kiszámítható akciófilmeket. Mi lesz a 3. részben, John Wick vs. The World? Legfeljebb akkor érdekelne igazán, ha összevonnák a Liam Neeson féle Taken-nel. Az ő párbajukat például szívesen megnézném. Mindenesetre a zenék tetszettek és vicces volt Keanu Reeves-t és Laurence Fishburne-t újra egy filmben látni.

Kiegészítés: Második nézésre már picit jobban tetszett, a világa azért jóval korrektebbül fel van építve, mint a műfaj többi filmjének, így a fenti kiborulásom nagyjából semmisnek lehet tekinteni és a csillagokat is feltornásztam picivel.
ui.: Az első még mindig jobb.

3 hozzászólás
Honey_Fly 

Kicsit nehéz értékelni mert nem tudom, hogy vígjátéknak fogjam-e fel vagy véresen komoly akciófilmnek. Mindenesetre menő lehet olyan keménynek lenni, hogy ha 3x karambolozol frontálisan utána még simán leversz félkézzel egy bandányi gengsztert és ha felrobbantanak utána lazán elsétálsz az éjszakában. És az persze alap, hogy egy pisztollyal kb. 120-at lősz tárcsere nélkül. Fura film, mert ezekkel a blőd marhaságokkal együtt tök jó hangulata van és jól szórakoztam. Meg fogom nézni a harmadik részt is.

4 hozzászólás
Szencsike 

Legalább most a kutyust nem bántották, mert durvább zúzás lett volna… Most is ugyanaz tetszik mint az első filmnél: az alvilág működése. Nem tudom, hogy a valóságban milyen lehet, de remélem akad valaki, akitől így fél és egyben ennyire tiszteli az alvilág. Klassz film volt, bár egy-két akciójelenet már-már lehetetlennek tűnt, meg az egyszavas mondatok is döccentek néha, de John Wick egy igazi kikapcsolódás. Mármint a nézőknek, neki annyira már nem… Jöhet a harmadik rész is! :)

Popovicsp87 

Az első még nem volt rossz, de ezen már annyira érződik Wick természetfeletti képessége, hogy az már bosszantó.
Csak ő képes egy golyó-egy fejlövés pontossággal célozni? A film első felében konkrétan sebezhetetlen, aztán a másodikban már bebénázik egy-egy találatot. Eh…
Az akciókon nagyon érződik a koreográfia, mű az egész.
Kicsit többet vártam, Cassiannek például szurkoltam, de nem kaptam meg, amit reméltem. A főgonosz egy kis tök, a csaj pedig kaphatott volna szöveget. A fordulat nem lepett meg, nagyon kiszámítható.
A film annyiból jó, hogy jobban bővíti ezt az egész bérgyilkos-univerzumot, de ha a harmadik is ilyen lesz….
Egyébként nézeti magát, gyorsan elpörög.

risingsun

Az akciók felépítése lehet, hogy sablonos és egy idő után kiszámítható és unalmas (minden brutalitásuk ellenére is), azonban az alvilág felépítése, szabályai és rendszere még mindig lenyűgözően van megcsinálva. A történetet persze nyitva hagyták a végén, lehetőséget teremtve egy újabb brutális menetre.


Népszerű idézetek

Sunshine 

– Nem hiszek a szememnek! John Wick. A férfi. A mítosz. A legenda. Visszavonulásból nem valami profi.
John Wick: Dolgozom rajta.

nykol

Winston: You stabbed the devil in the back. To him this isn't vengeance, this is justice.

TribeBubu 

Ares: Még látlak, John Wick.
John Wick: Nem, ha én látlak meg előbb.


Népszerű triviák

UViki 

Keanu Reeves ismét bebizonyítja, hogy ő Hollywood egyik legmenőbb színésze. A John Wick: 2. Felvonásban (2017) a színész szinte az összes mutatványt maga vitte véghez. Ahhoz, hogy növelje kézségeit, 3 hónapon keresztül küzdősportokat, illetve a pisztoly használatát kellett gyakorolnia.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: John Wick: 2. felvonás (2017)

John Wick: 2. felvonás (2017)

Kapcsolódó művészek: Keanu Reeves


Folytatása

Összehasonlítás

John Wick


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján