A Bourne-rejtély (Bourne 1.) (2002) 189

The Bourne Identity
119' · amerikai, német, cseh · akció, thriller 16

Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti… [tovább]

Képek 13

Szereposztás

Matt DamonJason Bourne
Franka PotenteMarie
Chris CooperConklin
Clive OwenProfesszor
Brian CoxWard Abbott
Adewale Akinnuoye-AgbajeWombosi
Julia StilesNicolette
Orso Maria GuerriniGiancarlo
Gabriel MannDanny Zorn
Tim DuttonEamon

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

Rebarbara

Oh Matt, where have you been all my life? :D Vajon miért kerültem én ezt az embert eddig?
A túlzásoktól eltekintve, nekem ez a film tetszett. Nem hasonlítom semmihez, megnéztem, jó volt és kész! Jöhet a következő :)

Kriszta

Mióta láttam a régi verziót, már tudom, hogy miért nem szerettem soha ezt a filmet igazán.

TribeBubu 

Jó volt az értékelése, sokfelől hallottam, hogy nagyon jó film. De nekem nem adott sok újat. Igaz, az akció nem annyira az én műfajom. Valamivel azért jobban tetszett a közepesnél. És persze nem vette el a kedvemet a folytatások megtekintésétől, elvégre jelenleg is tervben van egy új rész elkészítése, ez pedig már az ötödik lesz a Bourne filmek sorában. Csak van benne valami, ami így vonzza a közönséget. Meg látok benne annyit, hogy a folytatásokban még jobban kivirágozhat a történet.

Sunshine 

Valahogy kimaradt eddig ez a Bourne széria. (Csak nekem van olyan érzésem tőle, hogy amerikai James Bond-ot akarnak belőle? Persze némi csavarral, hiszen Jason a „saját cége” ellen dolgozik. Még egy hasonló zenét is összedobtak (ami engem egyébként irritál… sikerült olyat összehozni, hogy 2 mp után szeretném lesöpörni az asztalt, csak ne halljam).
Ez szerintem jó első rész lett, tele kérdésekkel, titkokkal és persze meneküléssel kifulladásig. Egyedül a szerelmi szál bosszantott kicsit (évek óta mondom, hogy nem kell kötelező jelleggel szerelmi szálat beleírni olyan filmekbe, amik köszönik, anélkül is megvannak). Mindegy. A rózsaszín-romantikus-lelkű nézőknek is kell valami, amire azt mondhatják, hogy tetszett a filmben.

desertangelable 

Rájöttem, hogy mi a bajom ezzel a sorozattal. Nem Matt Damonnak kellett volna adni a főszerepet, mert nem hiszem el neki. Nekem nem hiteles ebben a szerepben, valószínűleg ezért nem fogott meg annyira. A könyvet olvastam, az tetszett, de a film felejthető, legalábbis nekem.

5 hozzászólás
Winterspell

Nem teljesen szabad akaratomból ültem neki ennek a filmnek, anyát ugyanis érdekli a hamarosan premierező új Bourne-film, és ezért nekem meg kell néznem az előző négyet.
Sajnos nem nagyon kötött le maga film, és több elemét láttam már más akciófilmekben. Akciófilmnek persze nem rossz, csak nem az én ízlésvilágomnak felel meg. Plusz szerintem Matt Damon itt még eléggé fiatal volt egy ilyen szerephez (nekem legalábbis úgy tűnt).
Van az a sanda gyanúm, hogy Marie, aki a film során szép lassan átment Kötelező Szerelmi Szállá, a következő filmben ott fogja hagyni a fogát…Valahogy van ez az érzésem…

LeaIris2001

Öhm… Nos… Szóval, nem lettem lenyűgözve, habár Matt Damon alakítása fenomenális, a harcjelenetek gyönyörűek, a sztori pedig érdekes, de valahogy nem fogott meg még sem…


Folytatása

Összehasonlítás

Bourne


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján