Harcosok klubja (1999) 791

Fight Club
139' · amerikai, német · dráma 18 !

0 díj · 2 jelölés

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját… [tovább]

Képek 42

Szereposztás

Edward NortonJack
Brad PittTyler Durden
Helena Bonham CarterMarla Singer
Jared LetoAngyalarc
Meat LoafRobert 'Bob' Paulson
Zach GrenierRichard Chesler
David AndrewsThomas
George MaguireCsoportvezető
Christina CabotCsoportvezető
Rachel SingerChloe

További szereplők

Kedvencelte 452

Várólistára tette 311


Kiemelt értékelések

NannyOgg 

Az egyetlen film, amit valaha is háromszor (vagy négyszer?) néztem meg a moziban.

Brad Pittnél csak a pépesre vert Brad Pitt a jobb.
Edward Norton for President.
Helena Bonham Carter a tökéletes Marla.

És végül, de legelső sorban: Palahniuk. Itt kezdődött minden. Apa rajongástól túlhevült szíve vagyok.

2 hozzászólás
Ottivilága 

Az ilyen filmek sikere kapcsán, mint a harcosok klubja, mindig eszembe jut, hogy miért nem bátrabbak egy kicsit (főleg mainstream vonalon) a filmesek és a filmstudiók. Mert milyen is ez a film? Elvont? Igen. Provokatív? Igen. Erőszakos? igen. Siker volt? Igen. Szeretik a nézők? Igen (jelenleg Imdb 11. hely)

Ha fel kéne sorolnom megfilmesíthetetlen írókat, akkor szerintem Palahniuk köztük lenne. Mert minden mondatnak van öt almondata + néhány nyelvi geg. Minden regénye nekem olyan, mint egy nagydumás monológja, aki nem tudja abbahagyni… Fincher bravúrja szerintem az, hogy nem saját olvasatában, hanem a könyvhöz hűen adja vissza, nemcsak a történetet, hanem a mondanivalót és ezt az egész groteszk világot (amiben tulajdonképpen manapság élünk). Nyelvi gegek mellett (mert bőven idéz a könyvből), rengeteg a képekben megjelenő geg. Mint amikor az Ikea-ból vásárolt bútorokat bemutatva a lakásból Ikea katalógus lesz…Felveszi a regény (meglehetősen viharos) tempóját és nincs megállás a végéig. A fogyasztói társadalom bírálata, mindenfajta művészeti kompromisszum nélkül. Tulajdonképpen számomra azért válik ennyire erőssé, mert soha nem éreztem azt, hogy „hát itt finomítsunk kicsit a sztorin” vagy „Hű ez már itt túl erőszakos lesz”. Maximumon pörög végig az egész.

Én nagy rajongója vagyok Edward Nortonnak, de számomra ennek a filmnek Brad Pitt a motorja. Valami hitetlen energiával és gátlástalansággal játssza a mindannyiunkban élő lázadót (aki a valóságban a lehető legritkább esetben tör felszínre).

Összességében annyit tudnék mondani, hogy szeretném, ha az amerikai filmgyártásnak többször lenne ilyen, életközeli élménye.

pvik13 

Ez a film komolyan MINDBLOWING! Fel kell dolgozni vagy legalább még egyszer megnézni mert az sem árt. Edward alakítsa zseniális ahogy Pitt-é is és nagy jó partnerek a filmbe, lehet látni hogy a szívüket lelküket beleadták.. A dolgok amiket közöl és meg akar velünk értetni a film az erős és igaz, olykor mondhatni sad but true.

AniTiger 

Kéne az a „ahányszor megy a tévében, én megnézem”-gomb, mert nálam ez az egyik ilyen film! Odáig vagyok Edward Nortonért.

5 hozzászólás
Nihilchan 

Nem bánom, hogy eddig kimaradt ez a film az életemből, mert ehhez megfelelően érettnek kell lenni, úgy gondolom. A színészi munka kiváló, bár a karaktereket nem kedveltem és azonosulni sem tudtam velük. A történet se semmi, bár ez Palaniuk érdeme. Jól összerakott film, amire figyelni kell, valószínűleg nem ártana többször megnézni.

Zahra 

Nem igazán erre számítottam, de nagyon tetszett, a színészek zseniálisak.

Lunemorte

Nem igazán értem, hogy eddig ez miért maradt ki az életemből. Valamiért a cím miatt eddig teljesen másra gondoltam, azt hittem hogy van egy klub, ahol püfölik egymást az emberek, aztán ennyi…Hát tévedtem. Ez egy nagyszerű pszicho-dráma. Edward Norton rendkívül jól alakította a szerepét, Brad Pitt pedig igazi kemény fickó volt…Ez igen…..

Almost_Zed 

„Megvolt az életközeli élményünk!”
(Tyler)

BlackWidow

Hűh.
Kövezzetek meg, de nem tudom. Az elején nagyon zavarosak voltak a dolgok. A végére értettem meg mindent. Bár, ez nem meglepő, de szerintem ezt a filmet az embernek legalább kétszer meg kell néznie, hogy rendesen átláthassa.
A filmet eddig is eléggé elvontnak tartottam, de a végére ért csak a csúcspontjára. Egyre durvább és durvább lett, ahogy közeledtünk a vége felé. Nem akartuk egy részletben megnézni, mert későn lett vége, de az utolsó 1 óra csak úgy repült. Peregtek a dolgok. A végén szinte nem tudtam becsukni a számat.
spoiler.
Továbbá spoiler Ti erről mit gondoltok?

2 hozzászólás
valdezier

Hát én nem tudom, eddig miért nem néztem meg ezt a filmet, de az biztos, hogy még egy párszor meg fogom, mert zseniális! Nem tudnék benne kifogásolható részletet mondani, nem hiába kultfilm. Lenyűgöző a történet, a színészi játék, a vágás, az operatőri munka, minden úgy, ahogy van.
Ha úgy jártál, mint én, hogy még nem láttad ezt a filmet, pótold a lemaradást! Hidd el, megéri.


Népszerű idézetek

csartak

Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs.

Gigglemug

Ha ezt olvasod, akkor ez a figyelmeztetés neked szól. Minden szó, amit itt olvasol, elvesz egy másodpercet az életedből. Nincs más dolgod? Annyira üres az életed, hogy őszintén: nincs semmi más ötleted, mivel töltsd ezeket a perceket? Vagy a bárminemű „hatalomtól” általában tátva marad a szád, és tiszteled és hitelesnek tartod azt, aki ezt tőled megköveteli? Mindent elolvasol, amit elvárnak, hogy elolvass? Mindig azt gondolod, amit elvárnak, hogy gondolj? Lépj le a kéródból. Találkozz egy ellenkező neművel. Hagyd abba a mértéktelen vásárlást és maszturbálást. Mondj fel a munkahelyeden. Köss bele valakibe. Bizonyítsd be, hogy élsz. Ha nincs igényed rá, hogy ember legyél, statisztikai adat leszel. Figyelmeztettelek.

ercypici

Régi mondás, hogy azt bántjuk, akit szeretünk. Ez fordítva is igaz.

woolfe

Így ismertem meg Marla Singert. Az volt az életfilozófiája, hogy bármikor meghalhat. A tragédiája pedig az, hogy nem halt meg.

ercypici

Tyler Durden: Nem a munkád vagy… és nem is a bankbetéted! Nem a kocsid vagy és nem a tárcád tartalma! Nem egy menő ruha vagy! Egy bohóckodó ganajkupac vagy a világban.

ercypici

Tyler Durden: Vészkijárati eljárás a levegőben, 30 000 láb magasságban. A biztonság illúziója.
Na: Aha. Valószínűleg.
Tyler Durden: Tudja miért tesznek oxigénmaszkot a gépre?
Na: Hogy lélegezhess.
Tyler Durden: Az oxigén mámort okoz. Katasztrófális vészhelyzetben nagyon mélyeket lélegzel. Ettől mámoros leszel, engedelmes. Elfogadod a sorsod. Itt van az egész a képen. Kényszerleszállás vízre, 600 mérföld per órával. Kisimult arcok. Nyugodtak, mint a hindu tehenek.
Na: Ez… ez egy érdekes elmélet.

woolfe

Ne akarj mindent megszerezni! Ne akarj tökéletes lenni! Te egyszerűen csak élj a világba, hadd jöjjön, aminek jönnie kell!

Molli

Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél.

Lunemorte

Hogy maga szenved? Menjen el kedd este a metodista templomba, ott találkozhat a hererákosokkal. Azok szenvednek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján