Amerikai szépség (1999) 356

American Beauty
122' · amerikai · dráma, romantikus, szatíra

15 díj · 16 jelölés

Lester Burnham átlagos férfi, szürke és unalmas fickó, aki legszívesebben folyton a tv előtt ülne. Az élete azonban egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozik, és ennek két oka van, az egyik az, hogy ki akarják rúgni a munkahelyéről, a másik pedig, hogy elmegy a feleségével egy iskolai… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Kevin SpaceyLester Burnham
Annette BeningCarolyn Burnham
Thora BirchJane Burnham
Wes BentleyRicky Fitts
Mena SuvariAngela
Chris CooperFitts ezredes
Peter GallagherBuddy Kane
Allison JanneyBarbara Fitts
Scott BakulaJim Olmeyer
Sam RobardsJim Berkley

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 110

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

Imma 

Nagyon irritált, hogy a főhőst pozitív karakternek állítja be.

11 hozzászólás
Nevra 

Barátnőmtől kérdeztem, hogy tud-e ajánlani valami jó filmet. Nézzem az az Amerikai szépséget.
Utána néztem kik szerepelnek benne. Kevin és Annette (akkor még nem rajongtam érte).
Na mondom adok egy esélyt ennek a filmnek.
Megnéztem és egyszerűen imádtam. Másnap újra megnéztem. Sose voltam túl nagy Kevin Spacey rajongó. Régebben láttam pár filmben, de itt akkorát alakított. Nagyon bírtam. Azok a pillanatok amikor Kevin bámul a tornaterem lelátóján. Ott megállítottam a filmet és 5 percig azon a tekinteten nevettem.:DD A stílusát is bírtam a beszédét is.
Viszon a lányuk Jane. Na ő néha kiakasztott.. spoiler de azért jól játszott.
Ohh és a másik aki idegesített az Angela. A nagyképű stílus..uhh. Szerintem belőle elég ennyi.:D
Allison. Nagyon örültem amikor láttam, hogy Ő is szerepel. spoiler de az jó volt. A férje..én tuti nem bírnám mellette.
És végre a kedvencem. Annette Bening *-* *-* . Ahh imádtam. Imádtam mindent amit mondott, amit tett spoiler nagyon vicces volt:D
A stílusa nagyon tetszett. Mellesleg elképesztően gyönyörű itt is. spoiler Szerintem nélküle nem lenne olyan jó film.
A film vége spoiler
Tetszett ez a sok családi dráma.

Charityy 

Nagyon tetszett a film, a sztori elég érdekesre sikeredett. Egyedül annyi kifogásom van, hogy Kevin Spacey karakterét pozitívnak állították be, amikor ennek semmi alapja nincsen..

Filmdoki

A Spacey botrány után teljesen máshogy lehet erre a filmre is tekinteni. Spaceyt azért még mindig remek színésznek tartom, ezért az alakításáért pedig megérdemelten vette át másodjára is az aranyszobrocskát. Számomra miatta volt igazán élvezetes a film, zseniális volt minden egyes rezdülése, mondata. Maga a film ellenben összhatás tekintetében számomra nem volt akkora élmény, meg merem kockáztatni, picit talán túlértékelt is, de vannak benne nagy igazságok. A rendezőtől jobban tetszett a Bőrnyakúak.

Zsu

Már nagyon régóta várólistás volt nekem ez a film, és valami nagyon jóra számítottam. Sajnos csalódtam, talán egyszerűen túl nagyon voltak az elvárásaim. Azt is értem, hogy miért szeretik annyian, de nekem nem lesz kedvenc.

ercypici

Ez első „művész film” amit láttam…… éééés….. Tetszett.
Szerettem. Kevin Spacey megvett kilóra. Zseniális. A film is.
Thora Bircht ( aki nekem mindig Bitch marad :D:D:D )viszont nem szerettem lehet a szinkron miatt ,nem jött át nekem.
A többi része 10es! :)

ptagi

Nos, egészen másra számítottam.
A leírást nem olvastam el, mert tapasztalatom szerint a legtöbb full spoiler. Néztem belőle pár fotót, Kevin Spacey jó pasi, van benne egy helyes szöszke lány, hát ez egy vicces-romantikus filmnek vasaláshoz elmegy. Aha…. hát tiszta szerencse, hogy egy ruhát sem pörköltem meg, de néha hangosan csodálkoztam (férj szintén, hogy mit nyihogok, hűházok fejhallgatóval a fejemen), mert nem erre számítottam, de jó volt!
Tele fordulatokkal, kicsit sem kiszámítható, de nagyon emberi, és elhiszed, hogy ez így akár meg is történhetne.
Csak hát nem kéne….

Little_Monster 

Baráti körünkben Kevin Spacey néhány itt elhangzó mondata szállóige. Sokszor, sok jelenetét láttam, számomra így szórakoztatóbb és többet mond, mint egyszerre végignézve az egészet. Imádom a karaktereket, jó pár jelenetet és a társadalomkritikát. Méltán híres, időtálló darab.

Kitticica

Szuper film, nem is értem, hogy maradhatott ki eddig az életemből. Miután megnéztem még napokig a fejemben volt, nagyon erőteljes és őszinte alkotás. Kevin Spacey tényleg a világon az egyik legjobb színész, Annette Benningtől pedig végig kirázott a hideg, annyira hiteles volt.

JustABookishSoul

Nagyon sokszor láttam már ezt a filmet. Legelőször kisebb koromban, mondanom sem kell, semmit sem értettem belőle. Azonban ahogy egyre nőttem, egyre jobban megértettem minden egyes nézéssel. Tele van annyi igazsággal, hogy az évek alatt mióta kijött a nagyközönség elé még mindig a lábán áll. Hibátlanul bemutatja, hogy a tökéletesség nem létezik, főként nem az amerikai tökéletesség. Egyáltalán nem unalmas, egy igazi klasszikus!


Népszerű idézetek

Rebane 

Honey, I'm so proud of you. I watched you very closely, and you didn't screw up once!

woolfe

A feleségem és a lányom is azt hiszi, hogy irdatlan nagy vesztes vagyok. És igazuk van. Elvesztettem valamit. Nem tudom pontosan, mi az, de tudom, hogy nem voltam mindig ilyen…kába. De tudjátok mit? Sosincs késő megtalálni, ami elveszett.

Nevra 

Carolyn: A férjem Lester.
Buddy: Örvendek.
Lester: Oh, mi már találkoztunk, tavaly ugyanezen karácsonykor a Sheratonban…
Buddy: Ahh igen!
Lester: Oh, semmi baj, én sem emlékeznék magamra!
Carolyn: Édes ne butáskodj!
Lester: Rendben szívem nem butáskodom.

woolfe

Azt hiszem, igen dühös lehetnék amiatt, ami velem történt, de nehéz dühösnek lenni, amikor oly sok szépség van a világban. Néha úgy érzem, hogy egyszerre látom mindet és túl sok. A szívem felduzzad, mint egy léggömb, és majd szétrobban. Aztán eszembe jut, hogy ellazuljak, és ne próbáljak meg belekapaszkodni. Aztán esőként rám hullik az egész és nem érzek mást, csak hálát hülye kis életem minden percéért.

Nevra 

Carolyn: Are you trying to look unattractive?
Jane: Yes.
Carolyn: Well, congratulations. You've succeeded admirably.

1 hozzászólás
Zajec_Sternenkind 

Az életben nincs rosszabb, mint átlagosnak lenni.

Zajec_Sternenkind 

Angela: Maga hogy van?
Lester: Ezt már nagyon régen nem kérdezte tőlem senki…

Charityy 

I don’t think there’s anything worse than being ordinary.

EBrody

Egy olyan nap volt, amikor bármelyik percben leeshet a hó… és a levegő tele van elektromossággal… szinte hallani lehet. És ez a zacskó csak táncolt velem… mint egy kisgyerek, ha könyörög, hogy játssz vele. 15 percen át. Ekkor jöttem rá, hogy ott van… ez a teljes élet, a dolgok mögött… és ez a hihetetlen jótékony erő, mely azt akarja, hogy tudjam, nincs okom félni… (…) Néha olyan sok a szépség a világban, úgy érzem, ki se bírom. És a szívem egyszer csak megszakad.

Zajec_Sternenkind 

Ez a lányom, Jane. Egyke. Teljesen tipikus tinédzser. Dühös, bizonytalan, zavart. Bár mondhatnám neki, hogy ez elmúlik, de nem akarok hazudni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján