Született gyilkosok (1994) 147

Natural Born Killers
118' · amerikai · dráma, romantikus, krimi 18

Útszéli lerobbant kocsma, unott arcú pincérnőkkel, és a helyhez illő vendégekkel. Fiatal pár érkezik. A fiú falatozik, a lány a wurlitzert bűvöli táncával. Néhányan a vendégek közül hangos megjegyzésekkel kísérik az eseményeket. Nem sokáig. A fiatal pár pillanatok alatt lemészárolja közönségét.… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Woody HarrelsonMickey Knox
Juliette LewisMallory Knox
Tom SizemoreDet. Jack Scagnetti
Robert Downey Jr.Wayne Gale
Tommy Lee JonesWarden Dwight McClusky
Rodney DangerfieldEd Wilson, Mallory's Dad
Jared HarrisLondon Boy
Pruitt Taylor VinceWarden Kavanaugh
Edie McClurgMallory anyja
Russell MeansÖreg indián

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 43

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Ellen_Ripley

Mickey és Mellory története örökre kedvencem lett. A történet kiválóan van felépítve, a karaktereket remekül kibontották. Az események annyira sodornak magukkal, hogy észre sem veszed, hogy egy filmet nézel. S emellé társul még minden idők legjobb soundtrack-je. Ebben a filmben minden jó. Még a plakátja is (évekig a szobám falán volt, a videótékából könyörögtem el :))

Hópárduc 

Szerintem borzalmas volt…..azt hittem, hogy egy jó kis thriller lesz és annyit dícsérték már, de….nekem nem jött be. Pedig a színészeket is csípem….

Sapadtribizli

Hogy miért ez az egyik kedvenc filmem?
Mert nagyon szeretem a szimbólumrendszerét, amivel operál.
Mert, azt hiszem, számomra avad szabadságot jelképezi a film. Vad, mert ez a féle szabadság már nem tartható kordában, és túlcsordul önmagán.
Mert ezt a féle őrült-szabadságot is csak egy másik ember szeretete/szerelme tudja igazán táplálni.
És mert nagyon illenek hozzá a jobbnál-jobb Leonard Cohen dalok.

3 hozzászólás
Ik4r0s

Keresem az állam, de nem találom. Ez a film szó szerint brutális. A zene remekül betalál, és azt hiszem, hogy a Nine Inch Nails – Something I Can Never Have örökre összeforr nálam a film végével. Nem is tudom, hogy mi mocskosabb. Mickey és Mallory ámokfutása, vagy Wayne közvetítése, hogy egy show-t és ezzel együtt sztárt csinált a két gyilkosból. Komolyan mondom sokkban vagyok. Woody Harrelson és Juliette Lewis eszméletlen páros, remekül működik köztük a kémia, és ők tényleg mindenben és mindenhova követik egymást. Én megadom a 10/10-et a filmnek.

dulkap 

Nagy kedvencem a film, de valamiért rég láttam már. Minap adta a tv és lecsaptam rá és nem csodálkoztam, hogy az egyik kedvencem. Hihetetlenül erős film, briliáns rendezői megoldásokkal, zseniális alakításokkal és nagyon mély társadalomkritikával. Itt még Stone bátrabban csinált filmet. Azért én megnéznék egy Tarantino féle változatot is.

LeaIris2001

Azta… Mindig is imádtam a Bonnie és Clyde jellegű sztorikat, ez pedig csak hab a tortán.
Képtelen vagyok jelenleg egy értelmes, összefüggő véleményt alkotni, de csak egyetlen dolog: Robertnek jól áll az a kis szőke a hajában… :3

M_Lloris

Mintha egy pszichopata fejébe látnánk bele. Hátborzongatóan hatnak az erőszakos jelenetek lassú zenei aláfestéssel. Na meg azok a színeffektusok! Imádtam. Egészen a legvégéig… de most komolyan, egy tömeggyilkos párosnak nem az a boldog vég, hogy lesz egy rakat gyerekük és együtt öregszenek meg. Mallory meg is mondta a filmben. Szembe kell menniük a golyózáporral és együtt szabadon meghalni. Ezt leszámítva király volt.

Traclon

Nekem valahogy nem esett le, hogy mit is kellene ezen a filmen annyira nagyon imádni…?

Dániel_H 

Erőszakos, értelmetlen, véres csalódás volt.

Asteraoth

Ez egy tényleg szélsőségesen erőszakos „filmkísérlet”, vagy pilot. Néhol feszengve röhögtem, hiszen a valódi médiára reflektál. A egész filmben az a legnagyobb baj, hogy milyen közel áll a valóságunkhoz. Ez egy üzenet nekem, hogy ugyan fogjunk már mindenhol vissza, ahol csak tudunk; és ne a Káin és Ábel szinten…a külső valóságunk képe biztosan tart a filmben vázolt kép felé (Ukrajna, Venezuela, USA [!] stb. Túl sokat tudok.), de belül mindig lesz egy emberi út, ez a mi választásaink kérdése.

„dráma, romantikus, krimi” +triller, és még egy 18 évesnek sem ajánlott. Kizárólag érett emberek nézzék ezt meg.


Népszerű idézetek

schummyka 

Mickey:
I realized my true calling in life.
Wayne Gale:
What's that?
Mickey:
Shit, man, I'm a natural born killer.

schummyka 

Wayne Gale:
Miért gyilkolás útján kell megtisztulni, miért?
Mallory Knox:
Mert ahányszor csak kézbe veszem a pisztolyom, mindig eszembe jut mire vagyok hivatott.
Wayne Gale:
Na és mire vagy hivatott, Mickey?
Mallory Knox:
Baszod. Én egy született gyilkos vagyok.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján