A rajtaütés 2. (2014) 16

The Raid 2: Berandal · Serbuan maut 2: Berandal
150' · amerikai, indonéz · akció, thriller, krimi 18

A történet ott folytatódik, ahol az előző részben abbamaradt. Rama arra kényszerül, hogy elvállaljon egy veszélyes feladatot, mert csak így tudhatja biztonságban a családját. Az egyetlen ember, akiben megbízik Bunawar, aki a rendőrség korrupcióellenes csoportját vezeti. Bunawar megbízza, hogy… [tovább]

Indonéz · Magyar

Szereposztás

Iko UwaisRama / Yuda
Arifin PutraUco
Oka AntaraEka
Yayan RuhianPrakoso
Tio PakusodewoBangun
Alex AbbadBejo
Julie EstelleAlicia
Donny AlamsyahAndi
Tegar SatryaBowo
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

csartak 

A második részt néztem meg először, mert azt dicsérték jobban. Eszméletlen jó pörgős film, tele adrenalinnal. A verekedések jól kidolgozottak és brutálisak. A lassítások még hatásosabbá teszik, pl. mikor a börtönben az összecsapás előtt a lecseppenő vizet mutatták, szinte érezhető volt a hamarosan kirobban harc energiája…

hankman

A sztori egészen zavaros, nem maradt meg bennem szinte semmi. Zavarosan visszahoznak több karaktert is, de csak elég lesz egyre koncentrálni.
Két jelenet viszont totálisan ott van a szeren, amikor a rabokat könyököli halomra és agyba főbe a szűk mosdóban na az awesome! Meg az autó üldözéses jelenet is oda van téve, ezt mit sem mutatja az alábbi videó, nézzétek 1:59-től
https://www.youtube.com/watch…

King_Diamond

Nagyon örülök, hogy viszonylag hamar csináltak magyar szinkront a Rajtaütés második részéhez. Mint az első résznél is írtam már, baromi látványos akciójelenetekkel tarkított film, a második része pedig, ha lehet, még brutálisabb lett. Észre sem vettem, olyan gyorsan elrepült ez a két és fél óra. Most megnéztem még a kivágott jeleneteket is filmből, azok is hasonlóan kemények, akár benne is maradhattak volna, kb. 10 perccel lett volna hosszabb, ami nem osztott-szorzott volna már. Mivel nem olyan régen láttam az első részt, így emlékeztem a szereplők egy részére, és a főszereplőn kívül jó volt egy-két színészt/karaktert újra látni feltűnni. Aki valamit nem értett, az nézze meg újra, mert tökéletesen érthető a cselekmény, a verekedések/koreográfiák letaglózóak, szó szerint, eszméletlenül brutálisan jók. Bár, nem is csoda, hiszen a főszereplő képzett harcos és ő volt a fő kaszkadőr/betanító a verekedéses jeleneteknél. Szóval aki azzal jön, hogy hiteltelen, azt elküldeném, hogy verekedjen meg a főszereplővel, nem sokáig húzná szerintem.
Egyedül az idegesített, hogy nem szinkronizáltak le minden szöveget, felirat pedig nem volt a filmhez, így a (szerintem) japán és esetleges indonéz párbeszédeket nem értettem, még szerencse, hogy nem volt olyan sok belőlük. Habár érdekes volt hallani a szereplők eredeti hangját olykor.
Ahogy olvastam, már készül a harmadik része. Remélhetőleg minél hamarabb elkészül, mert ez a második rész nekem még az elsőnél is jobban tetszett. Ennek megfelelően 10/10-et kap.

Mr_Catharsis91 

Nekem is elég nehezen követhető volt a sztori. Az első részben tetszett a zárt rendszer, de itt mintha nehezen tudták volna előre vinni a történetet. A börtön-verekedések nagyon meg lettek csinálva, de szerintem a 150 perc játékidő túl bő volt neki. Arról nem is beszélve, hogy a rendőrség szerepe annyira háttérbe szorult, hogy nem alakult ki egy olyasfajta izgalmas és jó kontraszt, ami mondjuk a Téglában (meg a Szigorúan piszkos ügyekben) működött.

Kíváncsi leszek mivel rukkolnak majd elő a 3. részben, mert hogy itt „nesze semmi fogd meg jól”-elv működött a történet szempontjából, a látvány nekem meg már kevés, hogy csak az elcsavarja a fejemet. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján