22 mérföld (2018) 25

Mile 22
94' · amerikai · akció, thriller 18

Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út… [tovább]

magyar

Szereposztás

Mark WahlbergJames Silva
Lauren CohanAlice Kerr
John MalkovichBishop
Ronda RouseySam Snow
Iko UwaisLi Noor
Sam MedinaAxel
Natasha GoubskayaVera
Keith Arthur BoldenKing
Jenique HendrixKnight
Billy SmithRook

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Bence211 

A 22 mérföld nem tökéletes, valószínűleg nem akart mindenáron az lenni és a műfajából kiindulva nagyon nehéz feladata van olyat produkálni, amit még nem láttunk valamilyen formában korábban valahol. Ám a hibáitól eltekintve megtalálhatóak benne a zsánerre jellemző momentumok megtoldva nem várt eseményekkel. A premiert követő időszakot eltekintve kap hideget-meleget Berg újonca, mégis megtörtént a bejelentés a film trilógiává bővítésére feldobva a kérdést, mi várható a folytatásban. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

sgtGiggsy 

Peter Berg rendezte akciófilm, naná, hogy nagyon vártam.
Éééés csalódtam.
Csak egy kérdés úgy elöljáróban. Miért alkalmazol egy MMA harcost az egyik női főszerepre, ha az egyetlen női verekedős jelenetben a másik színésznőt használod?
Na mindegy. A nagyobb gond inkább ott van, hogy nem igazán áll össze a film egy rendes egésszé, ami az egyébként jól sikerült végecsavart is tönkreteszi.
A problémák sora Mark Wahlberg karakterével kezdődik. Tipikusan az az alak, akiknek főszereplők a filmek végén be szokták verni az orrát, hogy végre megkapják, amit érdemel. Ennyire ellenszenves f.szparaszt főszereplőt nagyon-nagyon rég nem láttam. És igazából a csapatának többi tagja sincs tőle olyan sokkal lemaradva. Ez még akkor is gondot jelentene, ha amúgy kidolgozott karakterek lennének, de nem azok.
Persze miért sírok én a karakterek minősége miatt egy folyamatosan pörgő akciófilm esetében, igaz? Hát azért, mert az akció a film második felében jön elő, és a történet szempontjából fontos lenne, hogy érezzünk valamit a karaketerek iránt.
És ha már az akció előjött. A sztori alapján ugyebár Wahlberg csapata egy hiper-szuper különleges alakulat, amivel csak az a baj, hogy az akció meg, amit lefolytatnak, ezt semennyire sem mutatja meg. Sőt, kifejezetten amatőrnek hat. Egyszerűen nem igazán jön le, hogy ők mit csináltak volna jobban, mint két szimpla tengerészgyalogos tűzcsapat hasonló támogatás mellett.
Szóval látványos akciófilm, de azon túl semmi.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján