22 mérföld (2018) 37

Mile 22
94' · amerikai · akció, thriller 18

Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út… [tovább]

magyar

Szereposztás

Mark WahlbergJames Silva
Lauren CohanAlice Kerr
John MalkovichBishop
Ronda RouseySam Snow
Iko UwaisLi Noor
Sam MedinaAxel
Natasha GoubskayaVera
Keith Arthur BoldenKing
Jenique HendrixKnight
Billy SmithRook

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt rossz, izgalmas volt, és nagyon bírtam benne az akciójeleneteket. A szereplők sem voltak rosszak, de a befejezés érdekes volt, elbírt volna még pár jelenetet. Mark pedig egy zseni, bírom a csávót. :-D

Bence211 

A 22 mérföld nem tökéletes, valószínűleg nem akart mindenáron az lenni és a műfajából kiindulva nagyon nehéz feladata van olyat produkálni, amit még nem láttunk valamilyen formában korábban valahol. Ám a hibáitól eltekintve megtalálhatóak benne a zsánerre jellemző momentumok megtoldva nem várt eseményekkel. A premiert követő időszakot eltekintve kap hideget-meleget Berg újonca, mégis megtörtént a bejelentés a film trilógiává bővítésére feldobva a kérdést, mi várható a folytatásban. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

Emese_Szalai 

Nem volt olyan rossz mint vártam. Az előzetes alapján rohadtul nem erre számítottam, már csak történetben sem.

sgtGiggsy 

Peter Berg rendezte akciófilm, naná, hogy nagyon vártam.
Éééés csalódtam.
Csak egy kérdés úgy elöljáróban. Miért alkalmazol egy MMA harcost az egyik női főszerepre, ha az egyetlen női verekedős jelenetben a másik színésznőt használod?
Na mindegy. A nagyobb gond inkább ott van, hogy nem igazán áll össze a film egy rendes egésszé, ami az egyébként jól sikerült végecsavart is tönkreteszi.
A problémák sora Mark Wahlberg karakterével kezdődik. Tipikusan az az alak, akiknek főszereplők a filmek végén be szokták verni az orrát, hogy végre megkapják, amit érdemel. Ennyire ellenszenves f.szparaszt főszereplőt nagyon-nagyon rég nem láttam. És igazából a csapatának többi tagja sincs tőle olyan sokkal lemaradva. Ez még akkor is gondot jelentene, ha amúgy kidolgozott karakterek lennének, de nem azok.
Persze miért sírok én a karakterek minősége miatt egy folyamatosan pörgő akciófilm esetében, igaz? Hát azért, mert az akció a film második felében jön elő, és a történet szempontjából fontos lenne, hogy érezzünk valamit a karaketerek iránt.
És ha már az akció előjött. A sztori alapján ugyebár Wahlberg csapata egy hiper-szuper különleges alakulat, amivel csak az a baj, hogy az akció meg, amit lefolytatnak, ezt semennyire sem mutatja meg. Sőt, kifejezetten amatőrnek hat. Egyszerűen nem igazán jön le, hogy ők mit csináltak volna jobban, mint két szimpla tengerészgyalogos tűzcsapat hasonló támogatás mellett.
Szóval látványos akciófilm, de azon túl semmi.

BeL1eVe

Mocskosul vártam ezt a filmet, de azt nem gondoltam volna, hogy Oliver Megaton, Paul W.S. Anderson után Peter Berg-re anyakönyvezteti magát. Mert csak így tudnám elhinni azt a rettenetes vágómunkát ami itt van nagyrészt.
spoiler
Amúgy a Cohan meg az Uwais még elviselhetőek a filmben, na de Wahlberg miket művel itt? Nem elég hogy egy nettó seggfej, aki mindenkinek beszól, de rémirritáló volt az a folyamatos befőttes gumi csattogtatása.
Ami menti a helyzetet egy lightos középszerre, hogy nem unalmas, van azért elvétve minimális izgalom (a nyitóakció pl még egészen türhető), de még mindig nem hiszem el, hogy Peter Berg (aki a Lone Survivor-rel, a Deepwater Horizon-nal, és a Patriots Day-el, egy szenzációs „trilógiát” szállított) ezt kiadta a kezei közül. spoiler
Csak remélni tudom, hogy a következő filmje (amit szintén Wahlberg-gel forgat) megint egy Túlélő kaliberű lesz és hogy kirúgja az itteni vágóját. Mérhetetlen csalódás.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján