Hazugságok hálója (2008) 77

Body of Lies
128' · amerikai · akció, dráma, thriller 16

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Leonardo DiCaprioRoger Ferris
Russell CroweEd Hoffman
Mark StrongHani
Carice van HoutenGretchen Ferris
Oscar IsaacBassam
Golshifteh FarahaniAisha
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hmmmmm… az amerikaiak hajlamosak azt hinni, hogy mindenhez ők értenek a legjobban, mindent a legjobban csinálnak, és persze tévedhetetlenek… Hát erre a filmre sem volt sok szükség. Mark Strong miatt érdemes volt végignézni, pedig én már nagyon fészkelődtem. Remélem az ilyen filmekkel is leállnak lassan, mert attól, hogy valamit elhúznak, túlbonyolítanak és teletűzdelnek káromkodásokkal, még nem lesz jó. Rossel Crowe karakterétől a falra tudtam volna mászni, arra vártam, mikor rendezik már végre át az önelégült ábrázatát… de hát erre várhattam. Szerintem nem véletlen, hogy még egy kedvencelést sem látok erről a filmről. :) DiCaprio viszont jó volt, mint mindig, rá semmi panasz nem lehet… ezt az egészet kár volt leforgatni… másra is lehetett volna költeni azt a pénzt, amiből ezt a valamit megalkották. Legalább bővült a „kínszenvedős” listám, lassan azt a kihívást is teljesítem :D

Honey_Fly 

Újdonságot nem láttunk. Gonosz terroristák, gonosz -de azért mégsem annyira- CIA, közepesen gonosz jordániai titkosszolgálat. A három főszereplőre nem lehet panaszunk. DiCaprio nagyon érezte a közel-keleti életet, Russel Crowe egy p@csfejet játszott, nagyon jól, Mark Strongnak pedig mindenki a lába előtt hevert. Nem véletlenül. Kár, hogy semmi izgalmas nem történt a filmben, mert amúgy jó is lehetett volna.

2 hozzászólás
ScarlettBlair

Jaj ez a sok lövöldözés, ármány, meg cselszövés és persze csúnya beszed annyira nem tetszett, de persze ez is egy Leo film szóval meg kellett néznem. Egyszer elment, de biztos, hogy nem fogom még 4718163919263719x megnézni, mint A nagy Gatsbyt.

Bubu 

Igazán remek akcióthriller. Néha ugyan belassult, de mindig fel sikerült pörgetni valami váratlan csavarral vagy akcióval. Ha az ember végignéz a főszereplőkön, tudhatja, hogy színvonalas színészi játékot kap a filmtől. Ha pedig a rendező nevét meglátja, az is egyértelművé válik, hogy a vezénylést is az egyik legjobb karmester végzi. Ridley Scott tulajdonképpen nem tud olyan műfajhoz nyúlni, amiben elbukna.
Azoknak mindenképpen pompás kikapcsolódást nyújt ez a film, akik szeretik a valóságszerű, sokszor nagyon véres ábrázolást és a csavaros történeteket.

Eva_Balazs

Izgalmas, jól összerakott film volt. DiCaprio hozta a tőle megszokott színvonalat. Találó a cím. A terrorizmus elleni harcban a jól megszervezett csapatmunka a legfontosabb. Hazugságoknak, az életét minden percben kockáztató beépített ügynök félrevezetésének nem lehet helye egy ilyen akcióban. A jordán titkosszolgálat sokkal szervezettebb volt, mint az amerikai. Mark Strong karaktere tetszett, Russel Crowe viszont egy tehetetlen, idegesítő figura volt. A kedvencem nem lett ez a film (a témája miatt), de nem bántam meg, hogy megnéztem.

Little_Monster 

Amerikát megragadta és fogva tartja a terror ellenes harc. Ezt pedig fél évente kötelező jelleggel egy filmnek is be kell mutatni. Persze a cél mindig magasztos, a főszereplő mindig erőn felül küzd akár egy látható, de inkább láthatatlan gonosz ellen. A végét pedig ismerjük. Újat nem kaptam ettől sem, a Közel-Kelet szar hely, eddig is tudtuk, a Kiadatás után egy évvel ennek se volt több értelme.


Népszerű idézetek

Bubu 

Most pedig berúgunk, mert aludni akarok a gépen. El kell vinnem a srácokat Az oroszlánkirályra. Megint. Ne legyen gyereke!

Honey_Fly 

Al-Saleem: In this world there's enough poverty and frustration and anger and passion. There will never be a shortage of martyrs.
Roger Ferris: Like these men. These men who are dispensable to you. These men, who blow themselves up in the name of Allah, who kill their own brothers and sisters, huh? There is no place in the Koran for the murder of innocent people and suicide. You know that.
Al-Saleem: It's a good try. But the Koran's saying „Do not say those slain in the cause of God are dead. They are alive but you are not aware of them.”
Roger Ferris: So you misinterpret the one book you believe in, hmm?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján