Anna (2019) 158

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuper intelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az… [tovább]

angol
magyar

Képek 23

Szereposztás

Luke EvansAlex Tchenkov
Cillian MurphyLenny Miller
Helen MirrenOlga
Sasha LussAnna
Alexander PetrovPetyr
Lera AbovaMaud
Nikita PavlenkoVlad
Anna KrippaNika
Eric GodonVassiliev
Ivan FranekMossan

További szereplők

Kedvencelte 15

Várólistára tette 130


Kiemelt értékelések

Echo

Nem rajongok az akció filmekért,de ez most nagyon bejött. Már régóta várólistás, úgyhogy ideje volt megnézni.
Az elején még zavart,h ugrál az időben,de a végére hozzászoktam. A történet kellőképpen izgalmas volt és a főszereplőt is egészen megkedveltem.

desertangelable 

Röviden ezt tudnám elmondani a filmről : 5 évvel később, 3 hónappal korábban, 1 évvel később, 6 hónappal korábban, két héttel később, 4 hónappal korábban.

Törpillaa 

Tetszeni azért tetszett, nem is volt olyan rossz film, csak ez a sok időbeli ugrás engem is összezavart. De azért a cselekmény és a sztori is tetszett, bár sokszor nem igazán tudtam eldöntetni, hogy melyik jelenet mikor történt meg, jól összekeverték. Anna szimpatikus volt, bár ahhoz nagyon értett, hogy tegye szét a lábait. A verekedős akciójelenetek részei, nem igazán tűntek túl hitelesnek, de egynek elment. Bírtam Helen Mirrent és Luke Evast, ők ketten elég jók voltak, és a karaktereik is tetszettek. De amúgy tényleg nem volt rossz film, csak engem nem igazán győzött meg, hogy a kedvenceim közé soroljam, de azért nem bánom, hogy megnéztem, kíváncsian voltam erre a filmre.

TribeBubu 

Kicsit már kezd sok lenni az egyszemélyes hősökről szóló filmekből. Szerencse, hogy ez annál több, mert a folytonos csavarok azért feldobják a sztorit, de sajnos a vége nem durran olyan nagyot, mert ha már elszórtak jó néhányat a készítők az első másfél órában, a néző számít rá, hogy lesz még pár a végén is. Sorolhatnám a prókat és a kontrákat még egy darabig, az Anna marad egy kissé súlytalan, vasárnapi kémfilmnek. Nem váltja meg a világot, egyszer meg lehet nézni, de kb. ennyi elég is belőle. Továbbá az a tény, hogy Luc Besson rendezte, egy kis plusz csalódással tölti meg az élményt, mert bár nem bővelkedik a direktor bravúros filmekben, az a néhány, ami maradandó élmény volt, bizony kiemelkedően emlékezetes darab.

BlackWidow 

Barátnőm ajánlotta, mert ő nagyon bírja a főszereplő nőket, akik ennyire kemények.
És szerintem nagyon is jót ajánlott, mert nagyon tetszett.
Először is nagyon gyönyörű volt Anna.
Másrészről okos, ravasz és nagyon cseles.
Tetszett a cselekménye is, tetszett, hogy hiába úgymond hősnő, mégis realisztikus, mert hibázott.
Volt 1-2 dolog, ami elég furcsa volt nekem magában a karakterben, de ez egyáltalán nem rontott az élményen.
A végén pedig nem tudtam, hova kapkodjam a fejemet, annyira elképedtem és tényleg nagyon jó volt.

Kiskakukk 

Nikita 2.0 csak jobb nővel (nagyon szép ez a csaj) és jobb pasival (Luke Evans).
Ja és úgy mellesleg klasszul van összevágva, szeretem, amikor kirakósként áll össze a sztori.

Jó film, érdemes megnézni.

LeaIris2001

Nem túl nagy reményekkel ültem be a filmre, főleg, mivel túl jól összevágottnak, érdekesnek találtam a trailert, és tudjuk, mostanság ez már nem garancia a film minőségére nézve. Sőt, moziba sem akartam rá elmenni, de végül nyertem egy páros jegyet, és még milyen jókor jött!
Tudom, hogy Luc Besson körül most megy a felhajtás, és hogy egyébként egy megkérdőjelezhető emberi lény, de egy zseni a pasi. Nem tudom, személyesen ő felelt-e Sasha Luss beválogatásáért, de az biztos, hogy jó választás volt. Egyrészt, nem a tipikus, szexi nő, Kim Kardashian idomokkal, másrészt, az alakítása sem volt utolsó. Bár ennyi film alapján nem tudom megítélni, milyen színész, az Annában jól végezte a dolgát.
De akkor beszéljünk a filmről. Egyáltalán nem olyan, mint a Lucy, az Atomszőke vagy épp a Vörös Veréb, mert bár mindegyik tetszett, ennyire azért nem.
Egyrészt, a vágás nagyon kreatívan lett megoldva, habár az elején idegesített az ide-oda ugrálás az időben, végül megértettem a lényegét, és a filmben haladva egyre inkább szimpatikus lett, ahogyan összeillesztették a kirakós darabjait. Nem is az, hogy összekavarták a darabkákat, és újra összerakták, hanem ahogyan összerakták. Egyszerre csak annyit mutattak, amennyit mutatni akartak, ami éppen a sztori szempontjából épp csak fontos volt. Aztán néhány jelenettel később visszatértek ugyanide, más szemszögből, egy fontos darabbal kiegészítve ugyanazt a jelenetet. És nagyon jól működött!
Másrészt, ugyan nem, mintha hasonlót sem láttam volna, de Anna háttértörténete meglehetősen érdekes és elég egyedi. Talán az egész narratíva, vagy épp a jelenetek sorrendje…
De maga az egész sztorija, hogy hogyan toborozták be, előtte mik történtek vele… Esetleg a képi világ, amit külön kiemelnék, mert esztétikailag nagyon sok „vágókép” jelent kielégítő. De egyébként is, esztétikai szempontból gyönyörű ez a film. A jelmeztervező és a sminkes is gyönyörű munkát végzett, ugyanis Anna egyszerre volt elegáns és szexi, de mégsem mutatott magából túl sokat. Mondjuk, ez több karakterre is igaz volt, de nála különösen szembetűnő volt.
Térjünk vissza Annára. A színésznőnek a film közben volt egy különleges kisugárzása, amit minden női kémfilmben keresel, de nem mindben találod meg. Egyszerre volt veszélyes, elegáns, szexi, mégis visszafogott és ártatlan. Olyan, mint amilyennek egy valódi kémnőt elképzelsz.
Mellesleg, külön szimpatikus volt, hogy itt nem volt az a tipikus meltdown, hogy a szerelméért kettős ügynök lesz, és micsoda érzelmi töltet… Egyszóval, nem volt tipikus, libás kiborulás, és bőgés… Volt kiakadás, de sokkal elfogadhatóbb, hihetőbb és kevésbé klisés indokból, ráadásul sokkal reálisabb és nem picsogásba átcsapó módon. Emiatt pedig sokkal inkább együtt tudtam vele érezni, mintha jött volna az a sokszor látott fordulat…
A sztoriról annyit, hogy egyébként nem egy nagy szám, annyira azért nem mindblown, de mivel ilyen kreatívan van összevágva, az amúgy is egészen izgalmas fordulatoktól sokszor annak ellenére is eldobtam az agyam, hogy egyébként kitaláltam a fél cselekményt.
A többi szereplőről… Helen Mirren zseniális, mint mindig. Annyira imádtam, hogy egyszerre volt kemény, veszélyes, tiszteletet parancsoló, mégis humoros, cinikus. És már csak a cselekményben való szerepéért is járna neki egy nagy pacsi.
A love interestekről; az egyik kicsit tipikusabb módon gabalyodott össze Annával, a másik nem annyira. Mindketten zseniálisan alakítottak, Cillian Murphy a nem szokásos Adonisz, akinek olyan kisugárzása volt, és olyan szöveget nyomott le… Szép kontrasztot alkotott a férfiideálhoz közelebb álló Luke Evanshez, akinek a karaktere is inkább hajazott a klisés love insterestre, mégis, meg bírt maradni szerethető, jól összerakott figurának, jól keveredtek benne a megszokott férfi főszereplő jellemvonásai egy rettenthetetlen, orosz kémével.
A szexjelenetek szintén hitelesnek hatottak, hiszen elég nehezen veszi be az ember gyomra a gyengéd, YA szintű összebújós micsodát egy ilyen kalibarű filmnek. Viszont, mint az akciójelenetek, pörgősek, kíméletlenek, karakterhűek és esztétikailag kielégítűek voltak. Ezalatt pedig szexjelent szinten nem a felesleges izommutogatást, hanem inkább a hiteles, szép megkoreografálást értem.
Anna akciójelenetei külön megérnenek egy misét, John Wick kreativitásával, hidegvérével, kegyetlenségével, profizmusával és szexi lazaságával vetekedik. Külön kiemelném a felvételi szögeket, a különböző szemszögből, módszerrel felvett jelenetek szépen egymásba olvadnak, nem tűnik művínek, mintha csak ott állna a néző, pörgősek, szinten igencsak kreatív megoldásokat használnak.
Sasha Luss alakításáról még annyit, hogy amikor kell, megfelelően érzelmes, de nem csap át picsogásba, higgadt, fegyelmezett, és gyönyörűen hozza Anna különböző álarcait, mikor arról van szó. Nincs túltolva, nyáladzásba fojtva a szerelmi szál sem, de azok a jelenetek sem klisések, nincsenek túljatszva, ahol a főszereplő fél, retteg.
Összességében nekem nagyon tetszett, nem tudok negatívumot kiemelni, nincs olyasmi, ami ne nyerte volna el a tetszésemet. Úgy gondolom, aki csak teheti, menjen el, nézze meg moziban, mert kellemes élmény, számomra pozitív csalódás volt, ennyire jóra nem számítottam.

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Nem rossz. Bár ez a sok ugrálás kicsit össze zavart. Nem sok értelmét láttam hogy folyamatosan 3 hónappal korábban 5 héttel később egy hónappal korábban 3 hónappal később. Már abban is elvesztem hogy akkor most mi van…? Mi a jelen és mi múlt? Mi történt leghamarabb? Kinek az oldalán áll és miért? Ki áll mellette és ki nem?

De a vége nagyon tetszett. Nagyon jó a tanulsága.
https://snitt.hu/idezetek/52157

Kincsanna 

Az van, hogy nekem tetszett ez a film…
Van benne egy nagy adag girlpower, de még pont nem zavaró.
Annyit ugrál az időben, hogy még pont nem untat.
Jó sokat kell modell-jellegű lánykákat nézegetni, de még épphogy nem volt tőle csömöröm.
Az biztos, hogy nem Luc Besson legjobb filmje, de én jól szórakoztam és ez most pont elég volt.

brena 

Igen jó volt, kicsit John Wick nőben+vörös veréb+Mission impossible, de pont jól egybe gyúrva. ÉS a kedvenc pasijaimmal, vagány helyszíneken.
Sasha Luss nevét pedig megjegyzem!
Update: 3hét után újra megnéztem,másodjára még jobb volt :)


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Megtanította, hogyan vigyázzak magamra, mert más nem teszi meg helyettem.

Sonnenschein 

Olga Annához: A veszély sosem figyelmeztet.

(kiképzésről, körültekintésről, felkészülésről)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján