Anna (2019) 23

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuper intelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az… [tovább]

angol
magyar

Képek 6

Szereposztás

Luke EvansAlex Tchenkov
Cillian MurphyLenny Miller
Helen MirrenOlga
Sasha LussAnna
Alexander PetrovPetyr
Lera AbovaMaud
Nikita PavlenkoVlad
Anna KrippaNika
Eric GodonVassiliev
Ivan FranekMossan
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 143


Kiemelt értékelések

LeanneIrisPrice 

Nem túl nagy reményekkel ültem be a filmre, főleg, mivel túl jól összevágottnak, érdekesnek találtam a trailert, és tudjuk, mostanság ez már nem garancia a film minőségére nézve. Sőt, moziba sem akartam rá elmenni, de végül nyertem egy páros jegyet, és még milyen jókor jött!
Tudom, hogy Luc Besson körül most megy a felhajtás, és hogy egyébként egy megkérdőjelezhető emberi lény, de egy zseni a pasi. Nem tudom, személyesen ő felelt-e Sasha Luss beválogatásáért, de az biztos, hogy jó választás volt. Egyrészt, nem a tipikus, szexi nő, Kim Kardashian idomokkal, másrészt, az alakítása sem volt utolsó. Bár ennyi film alapján nem tudom megítélni, milyen színész, az Annában jól végezte a dolgát.
De akkor beszéljünk a filmről. Egyáltalán nem olyan, mint a Lucy, az Atomszőke vagy épp a Vörös Veréb, mert bár mindegyik tetszett, ennyire azért nem.
Egyrészt, a vágás nagyon kreatívan lett megoldva, habár az elején idegesített az ide-oda ugrálás az időben, végül megértettem a lényegét, és a filmben haladva egyre inkább szimpatikus lett, ahogyan összeillesztették a kirakós darabjait. Nem is az, hogy összekavarták a darabkákat, és újra összerakták, hanem ahogyan összerakták. Egyszerre csak annyit mutattak, amennyit mutatni akartak, ami éppen a sztori szempontjából épp csak fontos volt. Aztán néhány jelenettel később visszatértek ugyanide, más szemszögből, egy fontos darabbal kiegészítve ugyanazt a jelenetet. És nagyon jól működött!
Másrészt, ugyan nem, mintha hasonlót sem láttam volna, de Anna háttértörténete meglehetősen érdekes és elég egyedi. Talán az egész narratíva, vagy épp a jelenetek sorrendje…
De maga az egész sztorija, hogy hogyan toborozták be, előtte mik történtek vele… Esetleg a képi világ, amit külön kiemelnék, mert esztétikailag nagyon sok „vágókép” jelent kielégítő. De egyébként is, esztétikai szempontból gyönyörű ez a film. A jelmeztervező és a sminkes is gyönyörű munkát végzett, ugyanis Anna egyszerre volt elegáns és szexi, de mégsem mutatott magából túl sokat. Mondjuk, ez több karakterre is igaz volt, de nála különösen szembetűnő volt.
Térjünk vissza Annára. A színésznőnek a film közben volt egy különleges kisugárzása, amit minden női kémfilmben keresel, de nem mindben találod meg. Egyszerre volt veszélyes, elegáns, szexi, mégis visszafogott és ártatlan. Olyan, mint amilyennek egy valódi kémnőt elképzelsz.
Mellesleg, külön szimpatikus volt, hogy itt nem volt az a tipikus meltdown, hogy a szerelméért kettős ügynök lesz, és micsoda érzelmi töltet… Egyszóval, nem volt tipikus, libás kiborulás, és bőgés… Volt kiakadás, de sokkal elfogadhatóbb, hihetőbb és kevésbé klisés indokból, ráadásul sokkal reálisabb és nem picsogásba átcsapó módon. Emiatt pedig sokkal inkább együtt tudtam vele érezni, mintha jött volna az a sokszor látott fordulat…
A sztoriról annyit, hogy egyébként nem egy nagy szám, annyira azért nem mindblown, de mivel ilyen kreatívan van összevágva, az amúgy is egészen izgalmas fordulatoktól sokszor annak ellenére is eldobtam az agyam, hogy egyébként kitaláltam a fél cselekményt.
A többi szereplőről… Helen Mirren zseniális, mint mindig. Annyira imádtam, hogy egyszerre volt kemény, veszélyes, tiszteletet parancsoló, mégis humoros, cinikus. És már csak a cselekményben való szerepéért is járna neki egy nagy pacsi.
A love interestekről; az egyik kicsit tipikusabb módon gabalyodott össze Annával, a másik nem annyira. Mindketten zseniálisan alakítottak, Cillian Murphy a nem szokásos Adonisz, akinek olyan kisugárzása volt, és olyan szöveget nyomott le… Szép kontrasztot alkotott a férfiideálhoz közelebb álló Luke Evanshez, akinek a karaktere is inkább hajazott a klisés love insterestre, mégis, meg bírt maradni szerethető, jól összerakott figurának, jól keveredtek benne a megszokott férfi főszereplő jellemvonásai egy rettenthetetlen, orosz kémével.
A szexjelenetek szintén hitelesnek hatottak, hiszen elég nehezen veszi be az ember gyomra a gyengéd, YA szintű összebújós micsodát egy ilyen kalibarű filmnek. Viszont, mint az akciójelenetek, pörgősek, kíméletlenek, karakterhűek és esztétikailag kielégítűek voltak. Ezalatt pedig szexjelent szinten nem a felesleges izommutogatást, hanem inkább a hiteles, szép megkoreografálást értem.
Anna akciójelenetei külön megérnenek egy misét, John Wick kreativitásával, hidegvérével, kegyetlenségével, profizmusával és szexi lazaságával vetekedik. Külön kiemelném a felvételi szögeket, a különböző szemszögből, módszerrel felvett jelenetek szépen egymásba olvadnak, nem tűnik művínek, mintha csak ott állna a néző, pörgősek, szinten igencsak kreatív megoldásokat használnak.
Sasha Luss alakításáról még annyit, hogy amikor kell, megfelelően érzelmes, de nem csap át picsogásba, higgadt, fegyelmezett, és gyönyörűen hozza Anna különböző álarcait, mikor arról van szó. Nincs túltolva, nyáladzásba fojtva a szerelmi szál sem, de azok a jelenetek sem klisések, nincsenek túljatszva, ahol a főszereplő fél, retteg.
Összességében nekem nagyon tetszett, nem tudok negatívumot kiemelni, nincs olyasmi, ami ne nyerte volna el a tetszésemet. Úgy gondolom, aki csak teheti, menjen el, nézze meg moziban, mert kellemes élmény, számomra pozitív csalódás volt, ennyire jóra nem számítottam.

2 hozzászólás
brena

Igen jó volt, kicsit John Wick nőben+vörös veréb+Mission impossible, de pont jól egybe gyúrva. ÉS a kedvenc pasijaimmal, vagány helyszíneken.
Sasha Luss nevét pedig megjegyzem!
Update: 3hét után újra megnéztem,másodjára még jobb volt :)

hashtaghetimozi 

Az akciók jól működtek, bár a kémfilm jelleg banális és idegesítő a sok időugrálás, valamint a sok csavar kioltja egymást. De valahogy szerettem. Mindezek ellenére nem tudok haragudni erre a filmre és nem tudom utálni. Van valami megmagyarázhatatlan bája, ami miatt még ha húztam is néha a szám, azért élveztem. Ez van, Anna elrabolta a szívem.

Biann

A bekategorizálását egy kicsit elnézték (mint mostanában szokás), semmiképp sem thrillernek mondanám és a 18-as karikát is soknak érzem, de talán ez utóbbit még rá lehet mondani. Ezen kívül nagyon tetszett, szerencsére a trailerben nem lőttek le minden történést. Nagyon tetszett a főszereplő (mint a megformáló színészt, mint a felépítését tekintve), és a történet is izgalmas, kiszámíthatatlan és fordulatos volt. Az akciójelenetek kreatívak és látványosak voltak még számomra is, pedig alapesetben nem vagyok oda annyira értük.
Végre egy jó film!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján