Zombi expressz (Vonat Busanba 1.) (2016) 254

Train to Busan · 부산행
118' · dél-koreai · akció, dráma, thriller, horror 18 !

0 díj · 1 jelölés

A film néhány utas viszontagságait követi nyomon, akik vonaton igyekeznek Szöülból Buszan felé. A bonyodalmat egy éppen kitörő, vírus által terjedő járvány okozza, amely a fertőzött embereket zombivá változtatja.

kóreai · angol
magyar

Képek 15

Szereposztás

Gong YooSeok Woo
Ma Dong SeokSang Hwa
Jung Yoo MiSung Gyeong
SoheeJin-hee
Choi Woo ShikYoung Gook
Kim Soo AhnSoo An (Seok Woo lánya)
Jung Suk YongMozdonyvezető
Jang Hyuk JinGi Chul

Kedvencelte 35

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Haspók 

A legizgalmasabb, leghatásosabb, leglátványosabb, legkiszámíthatatlanabb, legjobb zombis film amit ez idáig láttam. Egy percig sem lehetett unatkozni, csak úgy pörögtek az események. Körömlerágós volt a javából ! Így kell ám izgalmakkal teli filmet csinálni.

Charityy 

Teljesen új köntösbe helyezte a zombikat. Gyorsabbak, szívósabbak.
A történet pörög rendesen, egy percre sem hagy unatkozni. Jönnek rendesen a zombik is, párszor frászt is kaptam tőlük.
Ami még pozitívum, hogy a vége is kiszámíthatatlan. Nem gondoltam volna, hogy csak ilyen kevesen élik túl, bár akik maradtak, azokat én is a túlélők közé soroltam volna. Egy szereplőnek a haláláért viszont nagyon drukkoltam. Nehogy megússza már az a kis önfejű p*cs xdd
A film leginkább arra helyez hangsúlyt, hogy ki mit tenne egy ilyen szituációban, amikor az élete forog kockán. Csak saját magát mentené vagy inkább feláldozná magát?

pvik13 

Egyszerűen NAGYON látványos és izgalmas mindenek felett. Egy elpazarolt perc sincs benne. Kiszámíthatatlan volt egy cselekedetet se lehetett előre megérezni. A zombi filmek közt számomra kiemelkedő. Teljesen máshogy mutatta be őket és ez csúcs volt. spoiler

3 hozzászólás
Nihilchan 

A legjobb zombis film, amit valaha láttam! Elképesztően látványos, izgalmas, érdekes a cselekménye és szívből lehet drukkolni a szereplők többségének. Ugyanakkor viszonylag kiszámíthatatlan is; engem legalábbis meglepett a vége. A zombik nagyon jól néznek ki és tetszett, hogy mutatják ugyan, mi történik, de nem annyira gusztustalan, hogy felforduljon tőle az ember gyomra. Gyakorlatilag nincs unalmas perce a filmnek. Mindenképpen érdemes megnézni!

5 hozzászólás
Katyesz

Leszögezném én nem vagyok oda a zombi filmekért, de ennyit régen röhögtem. Ezek szuperképességű, hangya zombik voltak! :D Na jó, viccet félretéve nem volt ez annyira rossz film, de azért erősen voltak hiányosságai. Azért, mint minden zombi film erősen kiszámítható, de én szeretem, ha van valami háttérsztori is. Konkrétan semmit nem tudni honnét jöttek, hova mennek, mi célt szolgálnak. Viszont a végén erősen meglepődtem. spoiler A kislány szereplése csillagos ötös nálam.
(Gong Yoo-nak milyen jól áll a kezében a baba! ^.^ )

2 hozzászólás
Emerson 

A vonat miatt volt várólistás, ez nem is kérdés. Sajnálom, hogy ennyire mellőzött helyszín. Van kismillió egyszáz autós film, meg repülős film, meg hajós és űrhajós film, no de vonatos?!? Alig. Felháborító és felettébb diszkriminatív! :-)
A zombik gyorsak voltak és kikerülhetetlenek, a karakterek hülyék voltak, szóval hozta az elvárt zombulós film szintjét. Alapvetően elégedett voltam a látvánnyal, tipikus egyszernézős ökörség.

4 hozzászólás
Nevra 

Mikor először láttam az előzetest, biztos voltam benne, hogy nem fogom megnézni. Pusztán unalomból kapcsoltam be. Erre kaptam ez rendkívül izgalmas zombis filmet. Bár a lassú zombik híve vagyok…ez nem vont le semmit az élményből.
Mindemellett kihirdetném a legutálatosabb karakter verseny nyertesét. Azt a pofát. Nem tudom mi volt a neve, de szerintem mindenki tudja kire gondolok. Huu de idegesített..
A főszereplő szimpatikus volt, meg a spoiler nő, és a kislányból egyszer még nagy színésznő lesz.
Az viszont nem tetszett, hogy szinte mindenki spoiler még a spoiler is.
Nagyon tetszett a vonatos megoldás.
Ha legközelebb vonatra ülök, ez a film tuti biztos eszembe jut majd.

p_LillaRéka 

Nem sok zombis filmet láttam eddigi életem során , de határozottan ez volt a legjobb! Végig izgalmas, pörgős, egy unalmas perc nem volt ez alatt a majdnem 2 óra alatt. Bár a film szinte majdnem végig nagyon kiszámítható volt, minden pontosan úgy történt ahogy gondoltam hogy fog és pont ezért a legvégére én nem számítottam, szóval még meglepnie is sikerült.
Nyilván nem egy világmegváltó film, de szerintem ebben a zombis akció műfajban ez egy remekül sikerült darab.

dulkap 

Nagyon gondolkodtam a 6 és a 7 csillag közt, mert igazából semmi újat nem nyújtott és annyira feszült sem volt. De mivel eléggé látványosra sikeredett és unalmas sem volt így talán kicsit felülpontoztam. Egynek jó kis zombi-mozi, de én nem éreztem rajta azt a csodát, ami körüljárta a filmet nézői és kritikusi szempontból.

3 hozzászólás
Mr_White 

Jó kis zombifilm, a gyors-zombi fajtából, ennek megfelelően pörögnek is az akciójelenetek. A karakterek jók, annak ellenére, hogy elég sablonosak, de szépen illeszkednek a sztoriba. A véres harapás mellett a fő kérdés, hogy ki milyen erkölcsi tartással viseli a megpróbáltatásokat. Nagy újdonságokat nem tudunk meg az emberi jellemről azért. A végére életben maradók száma kicsit meglepett. A plakát is „vicces”: spoiler.
Azon gondolkodtam, hogy ez a film simán működne némafilmként is, csak a zörejekkel, max a telefonok feliratait kellene tudni olvasni, amúgy minden meg van mutatva, minden az arcokra van írva.


Folytatása

Összehasonlítás

Vonat Busanba


Hasonló filmek címkék alapján