Kozmosz: Történetek a világegyetemről (Kozmosz 1.) (2014–2014) 24

Cosmos: A Spacetime Odyssey
45' · amerikai · sorozat, dokumentumfilm, természetfilm
1 évad · 13 rész

Carl Sagan mára ikonikussá vált sorozata több mint három évtizede indult hódító útjára. A sorozat a korábbi utódjaként az univerzum leghatalmasabb és legkisebb dimenziójú tájaira repíti a nézőket – korszerű tudományos ismeretekkel és felemelő, spirituális élményekkel egyaránt meglepve őket.

Szereposztás

Neil deGrasse Tysonönmaga
Seth MacFarlaneGiordano Bruno (hang)

Kedvencelte 14

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin

Nagyon jól, sci-fi hangulatban dolgozza fel a valós tudományos tényeket. Gyönyörű a látvány, a zene, van egy hangulata az egésznek, ami elősegíti a tanulást, végig fenntartja az érdeklődést. Már maga az intro és gyönyörű, és nagyon ajánlom bárkinek, aki érdeklődik a csillagászat, az űrkutatás, a fizika és egyéb természettudományok iránt.


Népszerű idézetek

BiRo

1599-ben még mindenki tudta, hogy a Nap, a bolygók és a csillagok, csupán fények a föld körül forgó égboltozaton, és hogy mi állunk e kicsiny, csak a számunkra teremtett univerzum középpontjában.
Az egész bolygón csupán egy ember volt aki végtelenül nagyobbnak képzelte a világot. És vajon hol töltötte az 1600-as újévet?
Hát persze, hogy börtönben.

Szelén

Hiszen a valóság sokkal csodálatosabb bárminél, amit el tudunk képzelni.

1. évad 1. rész – Az ismeretlen idő
Szelén

Ellenőrizd az ötleteidet kísérlettel és megfigyeléssel! Azokra az elméletekre alapozz, amelyek már kiállták a próbát! Vesd el azokat, amelyek tévesnek bizonyultak, kövesd a bizonyítékokat bárhová vezetnek, és mindenre kérdezz rá!

1. évad 1. rész – Az ismeretlen idő
Szelén

A csillagok ilyen helyeken, az úgynevezett csillagbölcsőkben halnak és születnek. Páracseppek módjára sűrűsödnek össze a gigászi gáz- és porfelhőkből. Annyira felforrósodnak, hogy a belsejükben az atomok magjai fúzióra lépnek. Így keletkezik a tüdőnkbe jutó oxigén, az izmainkban lévő szén, a csontjainkat alkotó kalcium, és a vérünkben keringő vas. Önök, én, és mindenki más is a csillagok anyagából állunk.

1. évad 1. rész – Az ismeretlen idő
ancsr

We all understand the twinge of discomfort at the thought that we share a common ancestor with the apes. No one can embarrass you like a relative.

Szelén

A tudomány az ismert és az ismeretlen határvonalán dolgozik. Nem félünk beismerni, ha valamit nem tudunk, nincs ebben semmi szégyen. Szégyellnivaló csak az, ha úgy teszünk, mintha mindenre megvolna a válaszunk.

1. évad 2. rész – Az élet folyói

Folytatása

Összehasonlítás

Kozmosz


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján