A szolgálólány meséje (2017–) 380

The Handmaid's Tale
60' · amerikai · sci-fi, dráma, sorozat 16 !
5 évad · 47 rész

14 díj · 26 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

Az Egyesült Államok romjain totalitárius állam épült, amelyben a nőknek nincsenek jogaik. A még megtermékenyülésre képesek egyetlen feladata az utódnemzés, szolgálóként dolgoznak az uralkodó osztály tagjainál. Margaret Atwood regényéből.

angol
angol

Képek 15

Szereposztás

Joseph FiennesThe Commander
Elisabeth MossOffred
Jordana BlakeHannah
O.T. FagbenleLuke
Samira WileyMoira
Yvonne StrahovskiSerena Joy
Max MinghellaNick
Alexis BledelOfglen
Madeline BrewerOfwarren
Ann DowdLydia néni

További szereplők

Kedvencelte 227

Várólistára tette 362


Kiemelt értékelések

ziara

Először nem akartam megnézni ezt a sorozatot, de mit hagytam volna ki… Egyszerűen olyan erővel hatott rám, amit nem hittem volna. Egyszerre voltam dühös és meghatott, és még ezer más, mert ez egy összetett műremek. Ha a színészi játékot nézem, ha rendezést, a fényképzést, a mondanivalóról nem is beszélve… Nagyon fontos film, életem meghatározó élménye.
A második évad után is ugyanazt mondhatom, amit az első után. A gyomrom görcsben volt, sírtam, dühöngtem, elérzékenyültem sokszor. Intenzív élményt nyújt ez a sorozat! Én is mindig ennyire erős nő szerettem volna lenni, de egyelőre csak lélekben vagyok ilyen. Életem meghatározó élménye, még mindig.
A harmadik évad elején kicsit nehezebben vettem fel a fonalat. De a végére… Szerintem már nem kellene a negyedik után több évad, lassan ki kellene futtatni valahová. De ha mégis lesz, nézni fogom, az biztos. Függő vagyok. Ez van.

MLauri

Ez a sorozat nagyon felkavarta a lelkivilágomat. Többek között azért is lett a kedvencem, mert mai valós problémákat dolgoz fel, és hihetetlen mennyiségű társadalomkritika van benne. Sokszor szavak nélkül is annyi mindent tud mondani. Hihetetlenül merész, hogy ilyen témát mutat be. Gyorsan szerethető karakterekkel. És mint minden sorozatban, itt is van egy ship amit alig várom hogy ennél is jobban érvényesüljön. spoiler Kedvenc szereplőm szerintem Moira, ugyanis she's my badass bitttch
Amilyen dolgokat és ahogyan bemutat az egész sorozat..remélem mi sosem élünk meg egy hasonló kort, tele elnyomással megint. Izgalmas. Elgondolkodtató. Kegyetlen. Brutális. Imádom!!!! Marhára várom a folytatást! <3

duracell

Kegyetlenül valóságos és örökké aktuális témát dolgoz fel. Nem tudom eldönteni, mi az ijesztőbb: látni, mennyire elborult a fogantatás és a szülés szertartása, vagy a tudat, hogy milyen könnyen egy ilyen társadalomban találhatnánk magunkat? Nagyon erős hangulattal operál a sorozat, ami az első résztől fogva beszippantott, és mind a tíz részen át kitartott: az igazi, torokszorító érzés, amit csak egy remekül megvalósított disztópia áraszthat magából. Igazi érzelmi hullámvasút, mindenkinek ajánlom a megnézését.

Charityy 

Iszonyatosan szívfacsaró, megrázó sorozat. Az egész olyan jól van megcsinálva, a rendezés, a képi világ, a színészi játék. Minden.
Nagyon megkedveltem a szereplőket és a szívem szorul meg, ha valami rossz történik velük, ugyanakkor együtt örülök velük, ha épp bátrak és sikerül valamit véghezvinniük.
Mindkét évad nagyon tetszett, nem is kérdés hogy folytatom. A könyvet még nem olvastam, így ahhoz hasonlítani nem tudom, de mindenképp sort kerítek majd rá.

Novecento

Mintapélda arra, hogyan kell egy regényt feldolgozni úgy, hogy ne csak pusztán megfilmesítés legyen belőle, hanem hozzá is adjanak a történethez. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. A modernesítés nagyszerűen sikerült, a hozzáadott cselekményelemek csak jót tettek neki, több rétege lett, mint amit a regényből kiolvastam. A színészek profin játszottak, a válogatott zene is passzolt, a rendezés is nagyszerű. Kicsit néha sok volt a lassú közeli snitt, de még elviselhető mértéken belül maradt, és a végére jóval lecsökkent a száma. A karakterek is több réteget kaptak, mint ami a könyvből kitűnt. Ezeken kívül a látvány is gyönyörű, a színek harmóniája csodálatos volt, öröm volt nézni, hibátlan operatőri munka volt. Nézzétek a sorozatot, nem fogjátok megbánni!
Nolite te bastardes carborundorum. ;)

Nadja_Blue

Először is nem olvastam a könyvet. Úgy vágtam neki, hogy szinte semmit nem tudtam a történetről, csak azt, hogy mindenki szereti, de végül én is csatlakoztam a sorozat rajongóihoz. Nagyon felkavaró, elgondolkodtató sorozat remek rendezéssel és színészekkel. Már a legelején magába szippantott a világ és ahogy néztem csak egyre több és több kérdés merült fel bennem, szóval muszáj volt darálni – már amennyire lehet. Merthogy voltak olyan részek, amiket csak nagyon nehezen tudtam végignézni. Legdurvábbak talán azok voltak, amikor a múltat mutatjákspoiler. Azzal, hogy ennyire a napjainkban játszódik nagyon valóságosnak hat az egész, mintha tényleg megtörténhetne mindez szép lassan, szinte úgy, hogy észre se vesszük az apró változásokat.

Pandalány

Mivel olvastam a könyvet, tudtam, mire számítsak. Ugyanakkor mégis értek meglepetések, hiszen vizuálisan átélni ugyanazt, mint amit olvastam, nem semmi volt. Izgalmas, érdekes, kegyetlen világot mutat be a sorozat, mégis van benne valami, amitől ott ragadtam a képernyő előtt.

Solo_Mayer 

Nem olvastam Atwood regényét, viszont láttam a 90-es filmet, az a könyv ismerete nélkül egy katyvasz volt, ide sorozat kellett, hogy maradéktalanul elénk tárja June világát. Elképesztő, hogy lehet egy ennyire utálatos társadalmat ilyen érdekesen ábrázolni, és még csak azt se tudom eldönteni, melyik évad tetszik jobban, az első, ami tele van újdonságokkal, vagy a második, ami akciódúsabb, pörgősebb. Mindkettő hihetetlenül izgalmas, a mondanivaló elgondolkodtató, a főszereplő telitalálat, a fényképezés csodálatos, de nem sorolom tovább, semmiben sem találok kivetnivalót. Ütős sorozat.

sipiarpi 

A könyv ismerete nélkül, pár információ birtokában ültem le a sorozat elé. Jól megcsinált drámai disztópia, aminek várom a következő évadát. Valószínűleg a kevésbé sikerült filmet is meg fogom nézni.

Mentavirág

Nem egyszerű sorozat ez. Azonnal magával ránt, az első résztől kezdve. A legrosszabb pedig talán nem is az, ami benne történik, hanem az, hogy ez a ’85-ben megírt történet ma is mennyire aktuális, és milyen „szépen” haladunk egy ilyen világ felé, szinte gondolkodás nélkül…
Elég rossz volt látni, ahogyan elszakították June-t a családjától, ahogyan darabokra törték a világát, főleg a visszaemlékezésekkel együtt, amikor apránként láthattuk kibontakozni ezt az eltorzult társadalmi rendet. A feszültség szinte folyamatosan tapintható, az ember már nem tudja, kinek higgyen, ki áll a jó vagy a rossz oldalon – és egyáltalán melyik oldal melyik? A legrosszabb, hogy még látod a gyermektelenek kétségbeesését is, a fájdalmat, hogy ők nem szülhetnek, ugyanakkor ez mégsem ad okot arra, hogy ilyen kegyetlenül bánjanak egy másik emberi lénnyel.
A színészi alakítás szinte mindenkitől lenyűgöző, tényleg minden rezdülést elhiszel nekik, amit ebben a kegyetlen világban csak tesznek. A lezárás érdekes volt, kíváncsi vagyok, milyen irányban folytatódik most, hogy a regény lényegében elengedte a kezét.


Népszerű idézetek

Sztavrogin

Offred: Nolite te bastardes carborundorum, bitches.

1. évad 4. rész – Nolite Te Bastardes Carborundorum
Sztavrogin

Offred: They should have never given us uniforms if they didn't want us to be an army.

1. évad 10. rész – Éjszaka
Szencsike 

June: Blessed be the fruit.
Janine: May the Force be with you.

Alexa18

June: Nem ilyennek kellene lennie az igazi világnak. Ez csak másnaposság egy kihalt valóság után.

Coralie 

Offred: Most ráébredtem a világra. Eddig aludtam. Így hagytuk, hogy megtörténjen. Amikor lemészárolták a Kongresszust, nem ébredtünk fel. Amikor ezt terroristákra fogták, és felfüggesztették az alkotmányt, akkor sem ébredtünk fel. Azt mondták, ez csak átmeneti rendelkezés. Semmi sem változik egyik pillanatról a másikra. Ha a fürdővíz fokozatosan melegszik, megfövünk, mire észbe kapunk.

1. évad 3. rész – Késés
1 hozzászólás
Norcsevit

Commander: We only wanted to make the world better.
Offred: Better?
Commander: Better never means better for everyone. It always means worse for some.

Pandalány

– Áldassék a gyümis pehely!
– Mióta vártad, hogy ezt elsüthesd?
– Egy ideje.

Novecento

Aunt Lydia: Girls, I know this must feel very strange. But ordinary is just what you're used to. This may not seem ordinary to you right now. But after a time, it will.
This will become ordinary.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján