A szolgálólány meséje (2017–) 77

The Handmaid's Tale
60' · amerikai · sci-fi, dráma, sorozat
2 évad · 23 rész

6 díj · 2 jelölés

Az Egyesült Államok romjain totalitárius állam épült, amelyben a nőknek nincsenek jogaik. A még megtermékenyülésre képesek egyetlen feladata az utódnemzés, szolgálóként dolgoznak az uralkodó osztály tagjainál. Margaret Atwood regényéből.

angol
angol

Képek 7

Szereposztás

Joseph FiennesThe Commander
Elisabeth MossOffred
Jordana BlakeHannah
O.T. FagbenleLuke
Samira WileyMoira
Yvonne StrahovskiSerena Joy
Max MinghellaNick
Alexis BledelOfglen
Madeline BrewerOfwarren
Ann DowdLydia néni

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 48

Várólistára tette 181


Kiemelt értékelések

MLauri

Ez a sorozat nagyon felkavarta a lelkivilágomat. Többek között azért is lett a kedvencem, mert mai valós problémákat dolgoz fel, és hihetetlen mennyiségű társadalomkritika van benne. Sokszor szavak nélkül is annyi mindent tud mondani. Hihetetlenül merész, hogy ilyen témát mutat be. Gyorsan szerethető karakterekkel. És mint minden sorozatban, itt is van egy ship amit alig várom hogy ennél is jobban érvényesüljön. spoiler Kedvenc szereplőm szerintem Moira, ugyanis she's my badass bitttch
Amilyen dolgokat és ahogyan bemutat az egész sorozat..remélem mi sosem élünk meg egy hasonló kort, tele elnyomással megint. Izgalmas. Elgondolkodtató. Kegyetlen. Brutális. Imádom!!!! Marhára várom a folytatást! <3

ziara

Először nem akartam megnézni ezt a sorozatot, de mit hagytam volna ki… Egyszerűen olyan erővel hatott rám, amit nem hittem volna. Egyszerre voltam dühös és meghatott, és még ezer más, mert ez egy összetett műremek. Ha a színészi játékot nézem, ha rendezést, a fényképzést, a mondanivalóról nem is beszélve… Nagyon fontos film, életem meghatározó élménye.

duracell 

Kegyetlenül valóságos és örökké aktuális témát dolgoz fel. Nem tudom eldönteni, mi az ijesztőbb: látni, mennyire elborult a fogantatás és a szülés szertartása, vagy a tudat, hogy milyen könnyen egy ilyen társadalomban találhatnánk magunkat? Nagyon erős hangulattal operál a sorozat, ami az első résztől fogva beszippantott, és mind a tíz részen át kitartott: az igazi, torokszorító érzés, amit csak egy remekül megvalósított disztópia áraszthat magából. Igazi érzelmi hullámvasút, mindenkinek ajánlom a megnézését.

Novecento

Mintapélda arra, hogyan kell egy regényt feldolgozni úgy, hogy ne csak pusztán megfilmesítés legyen belőle, hanem hozzá is adjanak a történethez. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. A modernesítés nagyszerűen sikerült, a hozzáadott cselekményelemek csak jót tettek neki, több rétege lett, mint amit a regényből kiolvastam. A színészek profin játszottak, a válogatott zene is passzolt, a rendezés is nagyszerű. Kicsit néha sok volt a lassú közeli snitt, de még elviselhető mértéken belül maradt, és a végére jóval lecsökkent a száma. A karakterek is több réteget kaptak, mint ami a könyvből kitűnt. Ezeken kívül a látvány is gyönyörű, a színek harmóniája csodálatos volt, öröm volt nézni, hibátlan operatőri munka volt. Nézzétek a sorozatot, nem fogjátok megbánni!
Nolite te bastardes carborundorum. ;)

sipiarpi 

A könyv ismerete nélkül, pár információ birtokában ültem le a sorozat elé. Jól megcsinált drámai disztópia, aminek várom a következő évadát. Valószínűleg a kevésbé sikerült filmet is meg fogom nézni.

piciszusz 

Nagyon!! Egyik ismerősöm lehúzta, mondom csak azért is megnézem. 4 rész után mondtam neki, hogy kabbe, ez marha jó, nem tudom mi bajod van (nem tudott elvonatkoztatni a sok „szexjelenettől”, holott nem azon volt a hangsúly, hanem a lelki elnyomáson). A könyvet még nem olvastam, de mindenképpen pótolni fogom, remélem kicsit bővebb háttérinfót kapok majd az egész szervezet felépítéséről, mert nagyon érdekelne.
A cast szerintem tökéletes, minden egyes színész ámulatba ejtett folyamatosan, totál 1984 hangulatom volt végig. Nyomasztott, elkeserített, hogy ilyen világot alakítottak ki és ezt az egészet marha jól fokozták a jelmezekkel, zenékkel és vágóképekkel is.
A lányok és a parancsnok-feleségek szituját is totálisan meg tudtam érteni, felváltva szerettem és utáltam őket, de persze June-nak drukkolok.

Haspók 

az első résztől kezdve megfogott ez a sorozat. nagyon tetszik a stílusa, a téma legfőképpen és a színészi játékok. egytől egyig kitűnő. a disztópikus jövő ábrázolása elképesztően reálisnak tűnt mindvégig.
felháborító, őszinte, minden csak nem megszokott. lekötött mindvégig. voltak, akik lassúsággal vádolták a filmet, de nekem pont ez jött be, ahogy ők ábrázolták a dolgokat, érzelmeket.. részenként csepegtették az infókat, s közben át tudtam érezni a fájdalmuknak egy részét. reméljük soha nem lesz ilyen a valóságban..
a könyvet is el szeretném olvasni, nagyon meghozta a kedvemet hozzá ez a sorozat .

Lali 

Ez egy igen jó sorozat.
Szinte minden vonatkozásában profi.
Nagyon tetszett, hogy a szereplők egyáltalán nem sematikusak, több szemszögből, árnyaltan igyekeztek őket bemutatni.
A világ kimunkáltsága nekem néhol hiányos vagy nem annyira jó, de ezt a szereplők mikrokörnyezete, illetve a személyes történetek, megélések jól ellenpontozzák. Végül is ez a fontosabb.

Persze keményen lehúzó ez a disztópia, különösen a ma Magyarországán.
De gondolom az amerikaiaknak is igen aktuális.
És sajnos jó eséllyel amíg ember az ember, aktuális is marad.

A második évadra pedig igen-igen kíváncsi vagyok, hogy hová folytatják a regényt.

Kemiviki 

Meg kell jegyeznem itt az elején, hogy eléggé erősen érint a sorozat, és nem akarok megbántani senkit sem a véleményemmel, de én ezt látom és érzem. Én azt vallom, hogy a nő joga legyen eldönteni, hogy akar e gyereket vagy sem. Senkinek sem szabadna ebbe beleszólnia, turkálnia a másik „méhében”, és nem kellene lenézni azért senkit mert nem hajlandó gyereket szülni.
1. évad: A történet már az elejétől nagyon mélyen megérintett, mert ez egy lehetséges jövő, sőt vannak egyes momentumai, amelyek a mai napig aktuálisak. Mert mit is hangoztatnak? A nő menjen a konyhába, meg szüljön gyereket. Ne akarjon semmit se, rendelje magát alá a férjének, mert a hagyományos értékek ezek… Potyogtassunk még több gyereket mert elfogyunk, ez a nők hibája mert védekeznek. A védekezés meg egyenlő a gyilkossággal… Egy állásinterjún a legfontosabb hogy mikor akar szülni az ember… Vannak pozíciók melyeket nem tölthetünk be, mert belül hordjuk a szaporító szerveinket. Holott semmivel sem vagyunk kevesebbek mint a másik nem.
Nagyon is elgondolkodtató ez a sorozat, és sok sok kérdést vet fel az emberben, hogy vajon miért alakult ez így.
A sorozatban felépített társadalom brutális, kegyetlen, megalázó. A szolgálólányok egy tenyészkanca szintjére vannak süllyesztve, akikkel bármit meg lehet tenni, mert nem tudnak ellenkezni. És a vicc, hogy ezen társadalom megalkotásában nők is részt vesznek!
A sorozat hangulata, képi világa nagyon jól eltalált, a zenék is illettek nagyon az egyes jelenetekhez.
A színészi munka eszméletlenül jó, és senkire se lehet rosszat mondani. Egyedül a Serena-t (Mrs. Waterford) játszó Yvonne Strahovski-t emelném ki, aki teljesen hihetően és bámulatos módon játssza a semmitől sem visszariadó, gonosz, szívtelen dögöt, aki June-ban látja a reményt arra hogy újra rendben legyen a házassága, mintha a gyerek mindent megoldana.
Kedvenc szereplőm June , Emily és Moira lett.

dorottya_k 

Sajnos a könyvet még nem olvastam, így nincs összehasonlítási alapom, de ez a sorozat egy csoda. A színészek, a hangulat, a zene, minden tökéletesen el lett találva. Sokszor igen nyomasztó részek voltak, és ezt imádtam benne. Teljesen át tudtam élni, hogy milyen lenne egy ilyen világban élni, ilyen rideg körülmények között.
Várom a folytatást, remélem hozza majd az első évad színvonalát.


Népszerű idézetek

Sztavrogin 

Offred: Nolite te bastardes carborundorum, bitches.

(1. évad 4. rész)

jenesaisquoi

Every love story is a tragedy if you wait long enough.

Alexa18 

June: Nem ilyennek kellene lennie az igazi világnak. Ez csak másnaposság egy kihalt valóság után.

Sztavrogin 

Offred: They should have never given us uniforms if they didn't want us to be an army.

(1x10)

MLauri

June: A perfect gift. A girl trapped in a box. She only dances when someone opens the lid, when someone else winds her up. If this is a story I'm telling, I must be telling it to someone. There's always someone, even when there's no one. I will not be that girl in the box.

Novecento

Aunt Lydia: Girls, I know this must feel very strange. But ordinary is just what you're used to. This may not seem orinary to you right now. But after a time, it will.
This will become ordinary.

Sztavrogin 

Offred: Blessed are the meek… They always left out the part about inheriting the Earth.

(1x01)

Norcsevit

Commander: We only wanted to make the world better.
Offred: Better?
Commander: Better never means better for everyone. It always means worse for some.

Norcsevit

Serena Joy: How do you feel?
Offred: You don't just feel pregnant 30 seconds after a man cums.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján