Emberi tényező (2013–2014) 48

A nem túl távoli jövőben játszódó Emberi tényező alaptörténete szerint 2048-ra annyira elszabadul a technológiai fejlődés, hogy már senki sem tudja kordában tartani azt, amit a bűnözők keményen ki is használnak. Ezért a rendőrség robotzsarukat vet be, méghozzá úgy, hogy párba állítják őket a… [tovább]

magyar
angol

Képek 5

Szereposztás

Karl UrbanJohn Kennex nyomozó
Michael EalyDorian
Minka KellyValerie Stahl nyomozó
Mackenzie CrookRudy Lom
Lili TaylorSandra Maldonado kapitány
Michael IrbyRichard Paul nyomozó
Gina CaranoDanica
Alessandro JulianiRamon Medina
Anthony KonechnyMX-43 '1'
Garfield WilsonMX-43 '3'

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Audrey_Cortez

Nagyon sajnálom, hogy elkaszálták.
Nem rég találtam csak rá, de egyből felkeltette az érdeklődésemet, mert azért mégis: zsaruk, robotok, jövő. KÜTYÜK. És nem is csalódtam benne. Minden egyes rész le tudott kötni, sosem gondoltam arra, hogy egy rész felénél ki kéne kapcsolni, sőt inkább csak ideges lettem, ha valami (khm.. valaki) megzavart. Akár több évadon keresztül is képes lettem volna még nézni John és Dorian párosat, hiszen remek páros voltak és eszméletlenül szórakoztatóak (jó…oké…meg jóképűek). Stahl nyomozót is megkedveltem úgy az évad közepére, viszont Maldonado kapitány teljes meglepetés volt: kellett egy ilyen női karakter! Rudy-ról pedig nem is beszélek, szerintem őt nem lehet nem szeretni.
Viszont! Ami teljesen meglepett az Paul nyomozó volt. Annyira ellenszenves, tipikusan az a „szemét zsaru”, aki minden ilyen filmbe/sorozatba kell, de mégsem tudtam ne kedvelni. Egyszerűen nem tudtam figyelmen kívül hagyni, és egyre szimpatikusabbá vált, főleg az utolsó részben!

Kemiviki 

Nagyon dühös vagyok, amiért egy ilyen jó sorozatot kaszáltak. Pedig volt benne rengeteg potenciál, és rengeteg lehetőség a továbbiakban.
A két főszereplőnk, John és Dorian párosa hihetetlenül jól működött, és a mellékszereplők is egytől egyig érdekesek és szerethetőek voltak. Nagyon tetszett a látványvilág, a humor, és külön plusz pont hogy a szerelmi szál nem volt erőltetett inkább szépen megbujt a háttérben. Érdekes kérdéseket is felvetettek egyes részek, melyek annyira megállják a helyüket manapság. Érdekes és izgalmas sorozatot kaszáltak el. :(
Szerintem érdemes ennek ellenére is megnézni, mert egy gyöngyszem a kategóriájában akkor is, meg hát Karl Urban <3

Ui: A készítők álltál meghatározott sorrend szerintem sokkal jobb, vannak apró részletek melyek ugy jobban észrevehetőbbek.

KillerCat

Egy kicsi innen,egy kicsi onnan,de a végeredmény mégis egy szerethető,izgalmas sorozat. Nem mondom,hogy sosem láttam hasonlót,de nagyon jól szórakoztam Kennex és Dorian párosán. Ráadásul látványnak sem utolsó a 2 pasas :-)

kkata76 

Furán lett vége, illetve nem is lett vége a sorozatnak, biztosan terveztek még legalább egy évadot, kár, hogy ezidáig nem készült folytatás.
Az alap felállás az unásig ismerős: tipikus buddy cop sorozat jelentéktelen női mellékszereplőkkel, minden részben külön ügy felderítésével – megoldásával.
De: a főszereplő páros eszméletlen jó, és ott van mellékszerepben Mackenzie Crook, aki Rudyt, a kocka zsenit alakítja fergetegesen. Érdekesek az ügyek is, és mint sci-fi is nagyon jó: minden részben kapunk valami csemegét a jövőbeli technológiából, legyen az egy szerves nyomtató (ami azonnal fogyasztható cupcake-eket is képes előállítani, persze a bűnözők nem erre használták), vagy vakumaszk vagy, mondjuk, genetikailag módosított és továbbfejlesztett emberek.
Nagyon érdekes sorozat.

Lulu23 

Az tetszett ebben a sorozatban, hogy teljesen elképzelhetően ábrázolta a cyber-fejlődést. Részletekbe menően és rendszerszemléletűen került kidolgozásra a világ.
Éppen ezért az egyik bánatom, hogy nem volt lehetőség jobban bemutatni a rejtett tartalékokat, spoiler.
De belegondolva, csak az egyik szemem sírt az elkaszálás miatt, így ugyanis megúsztuk az olyan boritékolt illúziórombolásokat, hogy Kennex összejön Stahllal, de aztán szétmennek, hogy Doriant meghackelik és egy részen keresztül rosszfiú lesz, ami aztán maradandó lelki sérülést okoz neki a kiszolgáltatottság miatt, sőt, ha ez a második évad végén lett volna, akkor felteszem Maldonadot is elmozdítják, hogy valami életúnt, kopasz férfi vegye át a részleg vezetését a harmadik évadtól.
Az okozott egy kis zavart, hogy az én ízlésemnek olykor túl erőszakos volt. Nem tetszett a sok ártatlan áldozat, akik legtöbbször elég brutális véget értek.
Értettem az alkotói szándékot, de azt hiszem a képlet nem stimmelt. AkcióSF-nek túl mélyen megismertük az áldozatok személyes tragédiáját. Thrillerhez túl pozitív volt az ügyek megoldása. A családbarát humor disszonáns volt a sok kábítószeres és szexrobotos témával.
Az igazi erőssége azonban a hétköznapi részletek – mint a virtuális kordon-szalag – mellett a szereplők jellemfejlődése volt. Tartalmas, reális és hihető dinamikájú.
Egészében egy érdekes, bár kissé dúrva, de magávalragadó filmélmény volt.

Juci

Nagyon bírtuk, kár, hogy elkaszálták :( Extra vicces volt a két főszereplő viszonya, és a felvetett kérdések is izgalmasak voltak.

sipiarpi 

Jó kis sorozat volt, sajnálom hogy vége lett. Jól működőtt Kennex és Dorian párosa. A látványvilág erősen emlékeztet az Én a robotra. Szívesen néztem volna még tovább.

LoneWolf

Nagyon érezhető volt rajta az „Én, a robot” című film hatása, de még ezzel együtt is tudott újat mutatni, azonban a korai és indokolatlan kaszával igen érdekes történetszálak maradtak elvarratlanul, amelyekért nagy kár, ráadásul ritka az olyan széria, amiben olyan nagyágyúkat láthatunk állandó főszerepben, mint Karl Urban…

Rémálom 

A koncepcióban volt potenciál, de onnantól, hogy a csatorna összevissza adta le a részeket már lehetett érezni, mennyit törődnek vele. Ha valaminek nem számít, milyen sorban nézik, akkor az már régen rossz, így meg a karakterizálás abszolút szétolvadt sorozat közben. A két főszereplő közötti évődés volt egyedül értékelhető, mert jöttek a végén az egyre gagyibb epizodikus részek, az undorító és erőltetett humorral és a túl későn behozott, összecsapott főszál.

2 hozzászólás
Bogas 

A kütyük érdekesek voltak, de a világépítés és a sci-fi nyelv jobban lekötött, mint a meglehetősen sablonos sztorik. Persze értem én, hogy egy amerikai rendőrös sorozatban az albán bűnöző és a túszdráma kihagyhatatlan elem, de ugyanakkor azt is értem, hogy elkaszálták a sorozatot. Így viszont megmenekültünk egy dögunalom (és valószínűleg nagyon klisés) konfliktustól, ami sok évadon át gyűrűzött volna, és amiről már most kiderült, hogy természetesen a főhős ex-barátnőjét is érinti. Phew. Sajnos a bromance sem igazán működött nekem, pedig egyébként elégedett lettem volna a párossal, ha még egy icipici kémia serceg köztük. Azért apránként elfogyott az évad, szórakoztató volt, de örülök, hogy még a tulajdonképpeni csúcson maradt abba.


Népszerű idézetek

Kemiviki 

Maldonado kapitány: Adódott egy kis gondunk.
John: Ja, egyetértek. Szerinted mégis mit akar a hátsómtól?

(8. rész)

Kemiviki 

John: Mi van?
Dorian: Bírod a burámat.
John: Hogy mondod?
Dorian: Kedvelsz engem.
John: Dehogyis.
Dorian: Dehogynem.
John: Nem.
Dorian: De. Határozottan.
John: Miből következtetsz erre?
Dorian: Az MX-et azért lőtted le mert sértegetett. Kedvelsz engem.
John: Nem. Azért lőttem le, mert nem fogta be a száját.
Dorian: Nem. Azért lőtted le, mert kedvelsz.
John: Folytasd csak és meglátod.
Dorian: Semmi baj John, én is kedvellek.

(8. rész)

[névtelen]

Dorian: I said magenta.
John Kennex: It was magenta!
Dorian: I said magenta. That was lavender.
John Kennex: The hell's magenta? There's 50 shades of purple in there!

(1x3 Are you Receiving?)

kkata76 

– Szörnyen nyugtalanító. Teljesen körbevesz valami haragos, vörös aura.
– Haragos, vörös aura. Szuper.
– A vörös a düh meg a frusztráció színe.
– Meg az almáé és a karácsonyé.
(5. rész)

kkata76 

– Nem tudsz csukott szájjal enni, azt kamuzod, hogy nem zselézed a hajadat és horkolsz.
– Honnan tudod, hogy horkolok!?
– Mesélte az okoságyad.
(12. rész)

Kemiviki 

Dorian: Tudod John, amint Page-nek meséltél arról, hogy beszakadt alattad a jég. Amikor farkasszemet néztem a fegyverrel, megértettem. Nem akartam meghalni. Az én esetem nyilvánvalóan más, de…
John: A halál az halál.
Dorian: Igen, azt hiszem igen.

(5. rész)

[névtelen]

John Kennex: I like smart women. Women who are smarter than me.
Dorian: That shouldn't be too hard.

(1x2 Skin)

[névtelen]

Dorian: His vitals suggest he is lying.
John Kennex: Yep.
Dorian: Or, he doesn't like you very much.
John Kennex: Add him to the list with kids and cats.

(1x2 Skin)

[névtelen]

Sandra Maldonado: John, I don't know what to do with you.
Richard Paul: I can give you a list of things what I'd do with him.
Sandra Maldonado: Richard, let me handle this.
Richard Paul: [to Kennex] You better watch your ass. Your partner better watch his ass, too.
Sandra Maldonado: Richard, go down and find yourself another MX. We've got a problem here, John.
John Kennex: Yeah, I agree. I mean, what do you think he wants to do with my ass?

(1x8 You Are Here)

Audrey_Cortez

Richard Paul: Nahát. Hol marad az éljenzés, hogy visszatértem?
John Kennex: Mindjárt falhoz csapom magam örömömben. Hallod! Ki kéne menned egy kicsit.
Richard Paul: Tényleg? Miért?
John Kennex: Megnézni, hogy ott vagyok-e.

1x13


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján