Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 1.) (2002–2003) 24

攻殻機動隊 STAND ALONE COMPLEX (Koukaku Kidoutai STAND ALONE COMPLEX)
24' · japán · akció, sci-fi, animációs, sorozat, krimi, anime 18
1 évad · 26 rész

A nem is olyan távoli jövőben az emberiség számára már lehetségessé vált a teljes (hús-gép) test transzplantáció. Ennek következtében megnő az emberek fizikai ereje, és a „hagyományos emberi”, valamint a kibernetikus világ közti határvolnal elhomályosul. A bűnözők teljes mértékben… [tovább]

Szereposztás

Tanaka AtsukoKusanagi Motoko (hang)
Saka OsamuAramaki Daisuke (hang)
Ootsuka AkioBatou (hang)
Yamadera KoichiTogusa (hang)
Imai YukaFem (hang)
Ogasawara ArisaKanzaki Reiko (hang)
Takayama MinamiKuroha (hang)
Mayama AkoMarta (hang)
Tsuzurahara MiyuMoe (hang)
Sumitomo YuukoNasami Kurta (hang)

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

rocketdog 

Jelenleg az első és egyetlen anime, ahol a 26 epizód során egyszer sem pörgettem tovább az openinget, egyszerűen gyönyörű ez a szám: https://www.youtube.com/watch…
A történet során számomra túlságosan nagy szerepet kapott a hétköznapi krimi és nyomozósdi, ami nem kötötte le a figyelmem, ezért lassan is haladtam vele. Van azért pár rész, ahol belemennek némi filozófiába, ott már jobban emlékeztet a filmekre.
A tachik pedig a legcukibbak :D

ChEebor 

Nagyon bejött a sorozat. Jól visszaadja az eredeti film világát, miközben teljesen alternatív történetet mutat be. A karakterek nagyszerűek, habár egy kicsit kevesebb fókuszt kapnak, mint a filmben, cserébe ott vannak a tachikomák, akik hatalmas arcok. A történetvezetés is jó, egyrészt a főtörténetszál érdekes és izgalmas, és elég jól sikerül hozzákeverni az epizodikus kalandokat. A zene szuper, az opening elképesztően hatásos, de a záródal is megér egy említést: a leírhatatlanul béna engrish ellenére is van benne valami nagyon stílusos.

flamepetals

Azért kezdtem el nézni, mert most jön a film, meg elég híres a sorozat, és még egy kihívásra is jó volt, de nekem ez nem nagyon jön be. Én amerikai krimiken nőttem fel, ahol főleg az emberi tényező az, ami vonzóvá tesz egy sorozatot. Az, hogy a csapat hogy működik együtt, milyenek az interakciók közöttük, és itt ez számomra nem vot meg, így pedig unalmas volt az egész a 10. részig, ami meg szerintem nem volt jól megcsinálva, bár a történet maga érdekes lett volna.. Némelyik embernek vannak jellemzői, de igazából még a pókszerű robotoknak volt a legkidolgozottabb a személyisége. Tovább jelenleg nem tervezem nézni, bár lehet, hogy egyszer ha nagyon unatkozom visszatérek hozzá.
Feltételezem a végén lesz egy nagy csavar a Nevető Emberrel, de arra jó lesz a film. Annyira nem volt érdekes az a szál, hogy végignézzem miatta. Egyedül talád Batou-t sikerült megkedvelnem valamennyire.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

rocketdog 

Batou: Miért nem megyünk mi ketten egyszer moziba?
Kusanagi: Köszönöm, de ha van olyan film, amit látni akarok, akkor arra egyedül megyek el.
Batou: És amik nem érdekelnek annyira?
Kusanagi: Arra nem megyek.

rocketdog 

Batou: Testet és agyat ugyan váltogathatsz, de tudod, hogy vannak dolgok, amiktől sosem szabadulhatsz meg.

1. évad 24. rész – C: Sunset in the Lonely City – ANNIHILATION

Folytatása

Összehasonlítás

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex


Hasonló filmek címkék alapján