Vivy: Fluorite Eye's Song (2021–2021) 14

ヴィヴィ -フローライトアイズソング-
24' · japán · akció, sci-fi, animációs, kaland, sorozat, thriller, anime 17 !
1 évad · 13 rész

A NiaLand egy mesterséges intelligencia témájú vidámpark. Itt lép minden este színpadra a világ első, mesterséges intelligenciával rendelkező humanoidja, Vivy, aki bár nem túl népszerű, mégis minden vágya, hogy az éneke egyszer megérintse az embereket és boldoggá tegye őket. Egy nap megjelenik… [tovább]

Szereposztás

Tanezaki AtsumiVivy (hang)
Fukuyama JunMatsumoto (hang)
Hikasa YoukoEstella (hang)
Akesaka SatomiGrace (hang)
Hidaka RinaOphelia (hang)
Uchiyama YumiElizabeth (hang)
Yamane AyaLeclerc (hang)
Fukushima JunM (hang)
Koyama RikiyaAntonio (hang)
Koyasu TakehitoMatsumoto Osamu (hang)

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon szeretem a mesterséges intelligenciával és az androidokkal, a velük kapcsolatos morális kérdésekkel foglalkozó dolgokat. Ebből a szempontból megkaptam, amit vártam, sőt; ahhoz képest, ahogy kezdődött a történet, az anime abszolút túlmutatott saját magán. Nagyon érdekes volt a sztori és izgalmas is, meg persze kérdéses, hogy sikerül-e a tervet véghez vinni. Szép, kerek egészet kaptunk, méghozzá filler nélkül, ami szintén dicséretes dolog. A látvánnyal nem igazán volt bajom, a dalok között akadt egy-kettő, ami tetszett. Ugyanakkor kevesebb éneklésnek jobban örültem volna, illetve a vége szerintem túlzottan, csöpögősen és tocsogósan nyálas lett. Ettől függetlenül természetesen atomjaimra bőgtem magam. Szerintem érdemes volt megnézni, klassz kis sci-fi alkotás. Fukuyama Junt pedig külön kiemelném Matsumoto hangjaként; imádtam.

Popovicsp87 

Ettől az animétől nem vártam semmit.
Ahhoz képest nagyon meglepett, hogy belevittek egy ilyen időutazásos történetet.
Nagyjából két rész tesz ki egy adott loopot (remélem jól használom), itt megismerhetjük a helyzetet, a hozzá kapcsolódó drámát. Az akciók nagyon látványosak, néha a döntések tényleg nehezek. Érdemes figyelni, mert nem mindig rágják a szánkba, hogy egy-egy esemény között mennyi idő telik el.
A számok nem rosszak.
Egyedüli negatívum, hogy Matsumoto nagyon hadar. :P

GentleRain 

Már a története megvett magának, aztán az első epizód után nem volt megállás. Nagyon jó kis történet, igazán egyedi, és nemcsak énekelgetnek, meg világmegváltanak benne. Rengeteg fontos, morális kérdést feszeget, többek között, hogy az androidoknak lehetnek-e érzéseik, szabad akaratuk, vagy pedig csupán egyszerű gépek. Nagyon tetszett az egész, a dalok, a grafika, a karakterek, az egész anime hangulata. Nem vagyok egy sci-fi rajongó, de itt mindig izgultam, és vártam az újabb és újabb epizódokat. A rövidsége ellenére nem egy zsúfolt anime, hanem szépen halad a végkifejlet felé. Még abban sem lehettünk biztosak, vajon mi lesz a vége. Szóval, egy szónak mint száz, nem csalódtam benne. Érdemes volt végignézni hétről-hétre.


Hasonló filmek címkék alapján