Psycho-Pass (Psycho-Pass 1.) (2012–2013) 45

Ez lenne történetünk helyszíne, a jövőbeli Japán. Mindenhol futurisztikus gépek, lenyűgöző felhőkarcolók. Továbbá egy rendszer mindenek felett, mely az emberek hétköznapjait hivatott könnyebbé, biztonságosabbá és élhetőbbé tenni. Ez lenne az úgynevezett Szibüllák Rendszere, mely – röviden… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Seki TomokazuKougami Shinya (hang)
Sakurai TakahiroMakishima Shougo (hang)
Hanazawa KanaTsunemori Akane (hang)
Masutani YasunoriChoe Gu-Sung (hang)
Hidaka NorikoDominator (hang)
Nojima KenjiGinoza Nobuchika (hang)
Ishida AkiraKagari Shuusei (hang)
Sawashiro MiyukiKaranomori Shion (hang)
Sakakibara YoshikoKasei Joushuu (hang)
Itou ShizukaKunizuka Yayoi (hang)

Kedvencelte 19

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

p_LillaRéka 

Megmondom őszintén az első 5 rész valamiért nagyon nem fogott meg, viszont a világ rendszere brutális volt és nagyon érdekes úgyhogy folytattam és abszolút nem bántam meg. Az elején amennyire nem tetszett később már legalább ugyanannyira be is szippantott. Izgalmas volt, pörgős és maga a világ és annak rendszere is nagyon jól ki van dolgozva. De az is biztos, hogy kell ehhez az animéhez egy bizonyos hangulat szerintem nálam is ez lehetett a gond az elején és emiatt nem tudott lekötni. Ami egy pici negatívum, hogy a szereplők közül 1-2 kivétellel nem igazán került közel hozzám senki. Nem volt velük gond, de engem most annyira nem tudott megfogni egyikőjük sem.
Amit még nagyon szerettem, hogy van benne jó pár olyan brutálisan sokkoló és horrorisztikus jelenet amikre egyáltalán nem számítottam és csak lestem, hogy ez most így wtf.
Összességében tetszett és szerintem egy nagyon jó krimi anime a Psycho Pass, szóval aki szintén szereti a műfajt és a realisztikusabb animéket azok nyugodtan kezdjenek neki, mert nem fognak csalódni.
Még annyit a végére, hogy az anime grafikájá szerintem brutálisan jól néz ki. Nagyon szépen passzol ehhez az egész világhoz.
Zenék terén viszont nem volt túl kiemelkedő egyik opening sem tetszett mindegyiket áttekertem, és az endingekre ugyanez igaz.

Kiskakukk 

Az 1. évadról a véleményem: mestermű.

ELKÉPESZTŐEN JÓ SCI-FI ÉS KRIMI IS EGYBEN! Olyan, mintha a Különvélemény és a Gattaca lenne összegyúrva, szóval akinek azok tetszettek, ezt ki ne hagyja! A komolyabb, földhözragadtabb animék kedvelőinek meg aztán mindenképp ajánlom.

Nagyon-nagyon jól felépített, baromi izgalmas, elgondolkodtató anime egy félelmetes jövőképpel, nagyszerű karakterekkel. 22 rész az első évad és már az első epizód olyan magasra dobta a labdát és olyan sokat, hogy aggódtam is kicsit, le tudja-e később csapni. És lecsapta mindet. Végig ugyanazt a (nagyon magas) szintet hozta. *taps* Nagyon ritka az ilyen, de itt egyik részt sem éreztem gyengébbnek a többinél. Ahol nem volt annyi cselekmény, ott a párbeszédekkel ragadták meg a figyelmemet.

Amiket imádtam:
– A hangulatát és hogy folyamatosan fenntartotta a feszültséget, egyáltalán nem lehetett kiszámítani, mikor kivel mi fog történni!
– A karaktereket és hogy saját magukat kérdőjelezik meg
– Nem csak a „rosszak” haláloznak el, hanem a „jók” is.
– Végre nem gimnazisták a főszereplők!!! (Köszönöm, köszönöm! * hatalmas megkönnyebbülés* ) Két fontosabb szereplő ugyan nagyon fiatal, de átlagban 30-hoz közeli mindenki,az egyik fontosabb karakter pedig egy öreg hapsi (Jaj, őt mennyire bírtam!!!).
– NINCSENEK SZUPERHŐSÖK! Földhözragadt az anime, itt tényleg úgy alakul egy bunyó vagy baleset, ahogy a való életben is elképzelnénk. Ha valakit lelőnek, az kínlódik, ha fejbe vágják, elájul, stb és nem kel föl ezer sebből vérezve újult erővel. Annyira üdítő volt ilyet látni. Az egyik főszereplő pl. hiába üti a zsákot az edzőteremben és gyúrja magát izompacsirtára, simán lent marad, ha fejbe vágják/lelövik, stb. Beégtél, Shinya. :D Még az egyszálbél spoiler :D.
– Minden bűntény izgalmas volt (némelyik kimondottan horrorba hajlott). A kedvencem talán a vadászos eset volt.
– Rengeteg „aztakrva” momentum van benne.
– Mindenkivel azonosulni lehet. A bűnözőkkel és a bűnüldözőkkel -a nyomozókkal és a kényszerítőkkel- is! Sőt, már az első résznél azon gondolkoztam, hogy engem már rég lecsuktak volna ebben a világban. :D
– Jók voltak az aláfestő zenék és szép volt az anime kivitelezése is.

Ami nem tetszett:
– Az openingek és az endingek zenéje olyan tipikus kis japán tinglitangli tucatzene, inkább nem is ragozom. :D

Summa summarum: csont nélkül 10 pont jár neki.

A 2. évadról röviden: gyenge, nyomába se ér az elsőnek. Valahol olvastam, hogy más volt az író, mint az elsőnél. Hát baromira meglátszott. A sztori még hagyján, de olyan nyakatekert magyarázatot adtak mindenre és olyan unalmas volt az egész, hogy rendesen lefárasztott. Pár új karakter tetszett, de ennyi. Értékelésem erre az évadra 5/10, de inkább nem is akarok róla tudomást venni.

Akit érdekel a sorozat, az nézze meg az első évadot, a másodikat meg nyugodtan hagyja a fenébe. :)

3 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Psycho-Pass


Hasonló filmek címkék alapján