Psycho-Pass (Psycho-Pass 1.) (2012–2013) 53

Ez lenne történetünk helyszíne, a jövőbeli Japán. Mindenhol futurisztikus gépek, lenyűgöző felhőkarcolók. Továbbá egy rendszer mindenek felett, mely az emberek hétköznapjait hivatott könnyebbé, biztonságosabbá és élhetőbbé tenni. Ez lenne az úgynevezett Szibüllák Rendszere, mely – röviden… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Seki TomokazuKougami Shinya (hang)
Sakurai TakahiroMakishima Shougo (hang)
Hanazawa KanaTsunemori Akane (hang)
Masutani YasunoriChoe Gu-Sung (hang)
Hidaka NorikoDominator (hang)
Nojima KenjiGinoza Nobuchika (hang)
Ishida AkiraKagari Shuusei (hang)
Sawashiro MiyukiKaranomori Shion (hang)
Sakakibara YoshikoKasei Joushuu (hang)
Itou ShizukaKunizuka Yayoi (hang)

Kedvencelte 22

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ami utópia, az nálam nyerő, ami disztópia, azt pedig egyenesen imádom. Ez egy nagyon jó disztopikus elgondolás, jól megvalósítva, kellemes animációval és karakterdizájnnal, erős-ütős openingekkel (nem feltétlenül jöttek be) és kiváló, nem a legsablonosabb szereplőkkel.

Makishima egy brutális, ugyanakkor megfontolt és zseniális férfi, aki nem hisz a Szibüllák Rendszerében, pontosan azért, mert azon kicsi csoporthoz tartozik, akik immunisak az utcai és mindenféle szkennerekre, a pszichéjük pedig sosem ködösödik vagy felhősödik be még akkor sem, amikor éppen gyilkolnak. Ehhez társul a műveltsége, az esze, a kifinomultsága meg fangirl szempontból az is, hogy az első pillanattól óriási OTP Shinyjával, és az, hogy sok animés gonosszal ellentétben nem mert-csak gyilkol, hanem célja, nem is olyan buta és meggondolatlan célja van. Szóval kedveltem, már amennyire egy hidegvérű gyilkost kedvelni lehet. Sakurai Takahiro pedig ismételten zseniális hangjátékot nyújtott.

A többiekkel és elégedett voltam, főleg Kougami Shinyával, aki észben és erőben is méltó ellenfele volt Makishimának, kettejük macska-egér játéka pedig a legüdítőbb színfoltja volt a történetnek, ráadásul gondoltak a női nézőkre is, és Shinyának köszönhetően befigyelt némi nem zavaró fanservice is. Az egység többi tagját is nagyon kedveltem, közülük leginkább Masaoka-sant, akinek képviseletében egy nem csömör, de kellően érdekfeszítő családi dráma is felütötte a fejét, illetve két igen dekoratív hölgynek köszönhetően némi yuri mellékszál is megfigyelhető, ami meg azért tetszett (alapvetően nem szeretem a yurit), mert igazán belevaló, dögös, okos nők voltak a szereplői. Az örök napfény Kagari-kun volt, a csapat fejese, Ginoza pedig a legcukibb a legesendőbb és valamennyire a legemberibb karakter is. Imádtam őket.

Egyedül a kis naiv, túlságosan jóhiszemű újonccal, Akane-channal nem tudtam mit kezdeni sokáig, mert az ilyen tökéletes és pozitív szereplők irritálnak, de az utolsó három epizódra nagyon megemberelte magát és csak egy elégedett fejbólintással tudtam zárni a teljesítményét. (Emberileg akadt némi problémám vele, de sebaj.)

A cselekmény majdnem epizodikus, inkább kisebb tömbökből áll, viszont mindegyik bűneset nagyon érdekes, és mindegyik hátterében ott van Makishima Shougo, mint átfogó erő. Egyáltalán nem unalmas, nincs tele fillerekkel, nekem például az a rész, amikor az egyik Kényszerítő múltjába tekinthettünk bele kifejezetten tetszett, és igazán sajnálom, hogy nem kaptunk ilyet mindenkivel.

Most igen csak szuperlatívuszokban nyilatkoztam az animéről, pedig vannak hibái, de a noitamina ismételten bizonyított, úgyhogy nagyon elégedett vagyok

p_LillaRéka 

Megmondom őszintén az első 5 rész valamiért nagyon nem fogott meg, viszont a világ rendszere brutális volt és nagyon érdekes úgyhogy folytattam és abszolút nem bántam meg. Az elején amennyire nem tetszett később már legalább ugyanannyira be is szippantott. Izgalmas volt, pörgős és maga a világ és annak rendszere is nagyon jól ki van dolgozva. De az is biztos, hogy kell ehhez az animéhez egy bizonyos hangulat szerintem nálam is ez lehetett a gond az elején és emiatt nem tudott lekötni. Ami egy pici negatívum, hogy a szereplők közül 1-2 kivétellel nem igazán került közel hozzám senki. Nem volt velük gond, de engem most annyira nem tudott megfogni egyikőjük sem.
Amit még nagyon szerettem, hogy van benne jó pár olyan brutálisan sokkoló és horrorisztikus jelenet amikre egyáltalán nem számítottam és csak lestem, hogy ez most így wtf.
Összességében tetszett és szerintem egy nagyon jó krimi anime a Psycho Pass, szóval aki szintén szereti a műfajt és a realisztikusabb animéket azok nyugodtan kezdjenek neki, mert nem fognak csalódni.
Még annyit a végére, hogy az anime grafikájá szerintem brutálisan jól néz ki. Nagyon szépen passzol ehhez az egész világhoz.
Zenék terén viszont nem volt túl kiemelkedő egyik opening sem tetszett mindegyiket áttekertem, és az endingekre ugyanez igaz.

Kiskakukk 

Mestermű.

ELKÉPESZTŐEN JÓ SCI-FI ÉS KRIMI IS EGYBEN! Olyan, mintha a Különvélemény és a Gattaca lenne összegyúrva, szóval akinek azok tetszettek, ezt ki ne hagyja! A komolyabb, földhözragadtabb animék kedvelőinek meg aztán mindenképp ajánlom.

Nagyon-nagyon jól felépített, baromi izgalmas, elgondolkodtató anime egy félelmetes jövőképpel, nagyszerű karakterekkel. 22 rész az első évad és már az első epizód olyan magasra dobta a labdát és olyan sokat, hogy aggódtam is kicsit, le tudja-e később csapni. És lecsapta mindet. Végig ugyanazt a (nagyon magas) szintet hozta. *taps* Nagyon ritka az ilyen, de itt egyik részt sem éreztem gyengébbnek a többinél. Ahol nem volt annyi cselekmény, ott a párbeszédekkel ragadták meg a figyelmemet.

Amiket imádtam:
– A hangulatát és hogy folyamatosan fenntartotta a feszültséget, egyáltalán nem lehetett kiszámítani, mikor kivel mi fog történni!
– A karaktereket és hogy saját magukat kérdőjelezik meg
– Nem csak a „rosszak” haláloznak el, hanem a „jók” is.
– Végre nem gimnazisták a főszereplők!!! (Köszönöm, köszönöm! * hatalmas megkönnyebbülés* ) Két fontosabb szereplő ugyan nagyon fiatal, de átlagban 30-hoz közeli mindenki,az egyik fontosabb karakter pedig egy öreg hapsi (Jaj, őt mennyire bírtam!!!).
– NINCSENEK SZUPERHŐSÖK! Földhözragadt az anime, itt tényleg úgy alakul egy bunyó vagy baleset, ahogy a való életben is elképzelnénk. Ha valakit lelőnek, az kínlódik, ha fejbe vágják, elájul, stb és nem kel föl ezer sebből vérezve újult erővel. Annyira üdítő volt ilyet látni. Az egyik főszereplő pl. hiába üti a zsákot az edzőteremben és gyúrja magát izompacsirtára, simán lent marad, ha fejbe vágják/lelövik, stb. Beégtél, Shinya. :D Még az egyszálbél spoiler :D.
– Minden bűntény izgalmas volt (némelyik kimondottan horrorba hajlott). A kedvencem talán a vadászos eset volt.
– Rengeteg „aztakrva” momentum van benne.
– Mindenkivel azonosulni lehet. A bűnözőkkel és a bűnüldözőkkel -a nyomozókkal és a kényszerítőkkel- is! Sőt, már az első résznél azon gondolkoztam, hogy engem már rég lecsuktak volna ebben a világban. :D
– Jók voltak az aláfestő zenék és szép volt az anime kivitelezése is.

Ami nem tetszett:
– Az openingek és az endingek zenéje olyan tipikus kis japán tinglitangli tucatzene, inkább nem is ragozom. :D

Summa summarum: csont nélkül 10 pont jár neki.

3 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Psycho-Pass


Hasonló filmek címkék alapján