Psycho-Pass (Psycho-Pass 1.) (2012–2013) 40

Ez lenne történetünk helyszíne, a jövőbeli Japán. Mindenhol futurisztikus gépek, lenyűgöző felhőkarcolók. Továbbá egy rendszer mindenek felett, mely az emberek hétköznapjait hivatott könnyebbé, biztonságosabbá és élhetőbbé tenni. Ez lenne az úgynevezett Szibüllák Rendszere, mely – röviden… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Seki TomokazuKougami Shinya (hang)
Sakurai TakahiroMakishima Shougo (hang)
Hanazawa KanaTsunemori Akane (hang)
Masutani YasunoriChoe Gu-Sung (hang)
Hidaka NorikoDominator (hang)
Nojima KenjiGinoza Nobuchika (hang)
Ishida AkiraKagari Shuusei (hang)
Sawashiro MiyukiKaranomori Shion (hang)
Sakakibara YoshikoKasei Joushuu (hang)
Itou ShizukaKunizuka Yayoi (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Az 1. évadról a véleményem: mestermű.

ELKÉPESZTŐEN JÓ SCI-FI ÉS KRIMI IS EGYBEN! Olyan, mintha a Különvélemény és a Gattaca lenne összegyúrva, szóval akinek azok tetszettek, ezt ki ne hagyja! A komolyabb, földhözragadtabb animék kedvelőinek meg aztán mindenképp ajánlom.

Nagyon-nagyon jól felépített, baromi izgalmas, elgondolkodtató anime egy félelmetes jövőképpel, nagyszerű karakterekkel. 22 rész az első évad és már az első epizód olyan magasra dobta a labdát és olyan sokat, hogy aggódtam is kicsit, le tudja-e később csapni. És lecsapta mindet. Végig ugyanazt a (nagyon magas) szintet hozta. *taps* Nagyon ritka az ilyen, de itt egyik részt sem éreztem gyengébbnek a többinél. Ahol nem volt annyi cselekmény, ott a párbeszédekkel ragadták meg a figyelmemet.

Amiket imádtam:
– A hangulatát és hogy folyamatosan fenntartotta a feszültséget, egyáltalán nem lehetett kiszámítani, mikor kivel mi fog történni!
– A karaktereket és hogy saját magukat kérdőjelezik meg
– Nem csak a „rosszak” haláloznak el, hanem a „jók” is.
– Végre nem gimnazisták a főszereplők!!! (Köszönöm, köszönöm! * hatalmas megkönnyebbülés* ) Két fontosabb szereplő ugyan nagyon fiatal, de átlagban 30-hoz közeli mindenki,az egyik fontosabb karakter pedig egy öreg hapsi (Jaj, őt mennyire bírtam!!!).
– NINCSENEK SZUPERHŐSÖK! Földhözragadt az anime, itt tényleg úgy alakul egy bunyó vagy baleset, ahogy a való életben is elképzelnénk. Ha valakit lelőnek, az kínlódik, ha fejbe vágják, elájul, stb és nem kel föl ezer sebből vérezve újult erővel. Annyira üdítő volt ilyet látni. Az egyik főszereplő pl. hiába üti a zsákot az edzőteremben és gyúrja magát izompacsirtára, simán lent marad, ha fejbe vágják/lelövik, stb. Beégtél, Shinya. :D Még az egyszálbél spoiler :D.
– Minden bűntény izgalmas volt (némelyik kimondottan horrorba hajlott). A kedvencem talán a vadászos eset volt.
– Rengeteg „aztakrva” momentum van benne.
– Mindenkivel azonosulni lehet. A bűnözőkkel és a bűnüldözőkkel -a nyomozókkal és a kényszerítőkkel- is! Sőt, már az első résznél azon gondolkoztam, hogy engem már rég lecsuktak volna ebben a világban. :D
– Jók voltak az aláfestő zenék és szép volt az anime kivitelezése is.

Ami nem tetszett:
– Az openingek és az endingek zenéje olyan tipikus kis japán tinglitangli tucatzene, inkább nem is ragozom. :D

Summa summarum: csont nélkül 10 pont jár neki.

A 2. évadról röviden: gyenge, nyomába se ér az elsőnek. Valahol olvastam, hogy más volt az író, mint az elsőnél. Hát baromira meglátszott. A sztori még hagyján, de olyan nyakatekert magyarázatot adtak mindenre és olyan unalmas volt az egész, hogy rendesen lefárasztott. Pár új karakter tetszett, de ennyi. Értékelésem erre az évadra 5/10, de inkább nem is akarok róla tudomást venni.

Akit érdekel a sorozat, az nézze meg az első évadot, a másodikat meg nyugodtan hagyja a fenébe. :)

3 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Psycho-Pass


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján