Birmingham bandája (2013–) 67

Peaky Blinders
60' · angol · dráma, sorozat, krimi
5 évad · 30 rész

0 díj · 1 jelölés

A múlt század eleji Birminghamben játszódik ez a nagy ívű brit gengsztersorozat, amely egy bűnbanda félelmet nem ismerő vezére, Thomas Shelby (Cillian Murphy) ambícióinak köszönhető gyors feltöréséről szól. A bűnszervezet magára irányítja a Belfastból érkezett Chester Campbell főfelügyelő (Sam… [tovább]

angol
angol

Képek 30

Szereposztás

Cillian MurphyThomas Shelby
Sam NeillInspector Chester Campbell
Paul AndersonArthur Shelby
Helen McCroryAunt Polly
Joe ColeJohn Shelby
Sophie RundleAda Shelby
Tom HardyAlfie Solomons
Ned DennehyCharlie Strong
Annabelle WallisGrace Burgess
Tony PittsSergeant Moss / Inspector Moss

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Peaky Blinders (Birmingham bandája)

22 tag · 10 karc · Utolsó karc: 2019. augusztus 9., 09:33 · Bővebben


Kedvencelte 56

Várólistára tette 214


Kiemelt értékelések

phantomoftardis

Első perctől kezdve beleszerettem a sorozatba, hiszen ’20-as évek, gengszterek, Angila, Cillian Murphy, tehát rögtön megvett magának. Ezeken kívül a színészek nagyon jól hozzák a karaktereiket, a történet jól fel van építve (igaz a harmadik évadnál kezdett kicsit belaposodni, de visszatudta hozni a szokott színvonalat). Egyszerűen imádom az egész sorozat hangulatát. Kíváncsian várom a folytatást!

viky0222

Nem is tudom, mit írhatnék. Ez a sorozat tökéletes. Oké, vannk hibái, de egyszerűen nem tud érdekelni, mert minden egyes részt imádtam. Fantasztikus a történetvezetése, tele van meglepő fordulatokkal, lehet izgulni a szereplőkért, lehet utálni őket (ezt úgy jó értelemben, mikor azért írták őket, hogy utálni lehessen, a színész jól játszik, vagy éppen teljesen emberien időnként hibázik az illető), lehet őket szeretni, lehet őket csak tátott szájjal bámulni, mert hát, na… :D A színészek egytől egyig zseniálisak, Cillian Murphy-vel az élen, aki egymaga már elviszi az egészet a hátán.
2018. abszolút kedvence nálam, egy rossz szót nem tudok rá szólni. Vagyis de, mert nem vagyok még mindig kibékülve spoiler De minden percet megér, a cinematography is fantasztikus, a jelmezek és az akcentusok (!!) is.
Sokat nem is érdemes tudni a sorozatról csak nézzétek meg!! By the order of the Peaky Blinders.

szirmocska

Stílusosan annyit mondhatnék, hogy ez f***ing crazy volt! (már bocs!)
Ha bírod, hogy véres, kemény, meg durva, de szereted, ha fineszes, pimasz, fordulatos és őrülten szórakoztató, akkor ez a te sorozatod! Fúúúú, de messze van még az október! Ez most rendesen odatett! A történet, a hangulat, a színészek, minden!
Ez meg egy közvetlenül az utolsó rész után megírt értékelés, szóval elnézést, de ha megnézted, szerintem te is hasonlóan magasröptű leszel… ;)

Trixi 

Már az első évad óta kerülgettem ezt a sorozatot, hogy meg kéne néznem. De hát engem hol érdekelnek a bűnözők, a drogok, a bandaháborúk? Nos, nem igazán érdekelnek, többnyire kerülöm is az ilyen filmeket. De Cillian Murphy – porcelánarcú uraság – miatt belevágtam. Aztán csak lestem, eddig is nagyon bírtam őt, de ezt a szerepet mintha ráöntötték volna. Minden mozdulata, pillantása, ordítása a helyén volt. Hamar (nagyon hamar) megszerettem a sorozatot, a karaktereit, a dinamikáját, na meg persze a zenéjét (külön öröm volt P.J.Harvey-t hallani – anno nagyon szerettem ;) ). Talán a harmadik évad volt egy kicsit mélypont számomra, az urizálás nem jött be. Vhol biztos jól mutat, de sokkal jobban szerettem azokat a jeleneteket, amik Small Heath-ben játszódtak, a szürke, füstös utcákon a sorházak között, vagy a szabadban. Nem azt mondom, hogy nem volt izgi, mert sokszor csattant az állkapcsom a földön, és kapkodtam a levegőt, de a negyedik évad Small Heath-i jelenetei visszahúzták ebből a mélypontból a sorozatot. Szerettem a fel-felbukkanó sztárokat – Tommy Flanagan, Tom Hardy, stb. – egyedül Adrien Brody volt röhejes (bocsi). Nem tudtam komolyan venni, egyszerűen nem volt félelmetes, és a hangja …… attól bárki gyilkossá válna kínjában :D :D . A kedvencem (Tommyn és Pollyn kívül) Arthur volt. Nagyon bírtam azt a kis idiótát :D :D , imádtam az akcentusát (face=fájsz), a hangját, a karakterét spoiler.
Annak ellenére, hogy gengszterekről szól a sorozat, bizony engem megvettek kilóra :D , és ráadásul még szurkolok is nekik (igen, lődd le, igen, taposd ki a belét, stb – ááááá, kicsit sem vagyok pszichopata :D :D :D )

Novecento

A 2. évadig 10/10-et adtam volna, de sajnos továbbnéztem, és a harmadik közel sem volt olyan zseniális. Egyébként egy nagyon erős atmoszférájú, igazi angol sorozat, jó alakításokkal, a mindig fantasztikus Cillian Murhpyvel és a zseniális Tom Hardy vendégjátékával. A zenék csodásak, a történet hol jobb, hol kevésbé összeszedett, de mindenképpen megéri nézni, nagy élmény.

piciszusz 

Első évadot most fejeztem be, és nagyon tetszik a sorozat. Kicsit lassan bontakoznak ki a dolgok, de legalább kibontanak minden szálat kapkodás nélkül.

Orsolya_Tikászné_Gárdos

Teljesen lenyűgözött. Annyi erő, dinamika van benne. Ahogy a testvérek mennek…. A képi világa rozsdás acél.
És a vége. Nem tudom nem összevetni az Aranyélet elképesztő csalódásával. Ez az igaz gengszterfilm befejezés.

Skadi

Ez egy nagyon szépen összerakott sorozat. Tisztességes epizódhossz, jó zene, hangulat, fordulatok ezrei.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Polly: Benned van anyád józan esze, de apád vadsága is. Küzdenek benned. Anyád győzzön!

Fireheart 

Grand Duchess Izabella: I'm curious. What was your father's profession?
Thomas Shelby: Well, he told fortunes, and he stole horses. Often, he would tell a man that his horse would be stolen, and they would marvel at his powers when it was.

3x03

Sastojci

Ada: Now hug me, like you came out here because you were emotional.
Arthur: I am emotional. I just don't know what fucking emotion it is.

(4x01)

adrica 

TOMMY: Get yourself a decent haircut, man. We're going to the races.

(1. évad, 2. rész)

Fireheart 

Thomas Shelby: You can change what you do, but you can't change what you want.

3x03

Fireheart 

Campbell: Shouldn't you be busy?
Thomas Shelby: When you've planned something well, there's no need to rush.

2x05

adrica 

ALFIE: There are fucking rules for a fucking reason.

(2. évad 3. rész)

adrica 

POLLY: Why should the boys have all the fun?

(3. évad 5. rész)

adrica 

DANNY WHIZZ-BANG: Don't bury me anywhere there's mud, okay? Promise me? Bury me on a hill.

(1. évad 1. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján