Birmingham bandája (2013–2021) 142

Peaky Blinders
60' · angol · dráma, sorozat, krimi 18
6 évad · 36 rész

0 díj · 1 jelölés

A múlt század eleji Birminghamben játszódik ez a nagy ívű brit gengsztersorozat, amely egy bűnbanda félelmet nem ismerő vezére, Thomas Shelby (Cillian Murphy) ambícióinak köszönhető gyors feltöréséről szól. A bűnszervezet magára irányítja a Belfastból érkezett Chester Campbell főfelügyelő (Sam… [tovább]

angol
angol

Képek 49

Szereposztás

Cillian MurphyThomas Shelby
Sam NeillInspector Chester Campbell
Paul AndersonArthur Shelby
Helen McCroryAunt Polly
Joe ColeJohn Shelby
Sophie RundleAda Shelby
Tom HardyAlfie Solomons
Ned DennehyCharlie Strong
Annabelle WallisGrace Burgess
Tony PittsSergeant Moss / Inspector Moss

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Peaky Blinders (Birmingham bandája)

33 tag · 15 karc · Utolsó karc: 2021. április 19., 20:49 · Bővebben


Kedvencelte 111

Várólistára tette 358


Kiemelt értékelések

ziara 

Tudtam, hogy látnom kell. Nem is találom a szavakat. Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, annyira … Nem is tudom. Brutális, érzelmes, kemény. Imádom. Az összes szereplő telitalálat, a zenék, a filmezés szintén. Sosem tudhatjuk, mire szàmítsunk, de a Shelby-kben van még „muníció”. Én biztosan nézni fogom!

viky0222 

Nem is tudom, mit írhatnék. Ez a sorozat tökéletes. Oké, vannk hibái, de egyszerűen nem tud érdekelni, mert minden egyes részt imádtam. Fantasztikus a történetvezetése, tele van meglepő fordulatokkal, lehet izgulni a szereplőkért, lehet utálni őket (ezt úgy jó értelemben, mikor azért írták őket, hogy utálni lehessen, a színész jól játszik, vagy éppen teljesen emberien időnként hibázik az illető), lehet őket szeretni, lehet őket csak tátott szájjal bámulni, mert hát, na… :D A színészek egytől egyig zseniálisak, Cillian Murphy-vel az élen, aki egymaga már elviszi az egészet a hátán.
2018. abszolút kedvence nálam, egy rossz szót nem tudok rá szólni. Vagyis de, mert nem vagyok még mindig kibékülve spoiler De minden percet megér, a cinematography is fantasztikus, a jelmezek és az akcentusok (!!) is.
Sokat nem is érdemes tudni a sorozatról csak nézzétek meg!! By the order of the Peaky Blinders.

cirilla 

Első perctől kezdve beleszerettem a sorozatba, hiszen ’20-as évek, gengszterek, Angila, Cillian Murphy, tehát rögtön megvett magának. Ezeken kívül a színészek nagyon jól hozzák a karaktereiket, a történet jól fel van építve (igaz a harmadik évadnál kezdett kicsit belaposodni, de visszatudta hozni a szokott színvonalat). Egyszerűen imádom az egész sorozat hangulatát. Kíváncsian várom a folytatást!

szirmocska

Stílusosan annyit mondhatnék, hogy ez f***ing crazy volt! (már bocs!)
Ha bírod, hogy véres, kemény, meg durva, de szereted, ha fineszes, pimasz, fordulatos és őrülten szórakoztató, akkor ez a te sorozatod! Fúúúú, de messze van még az október! Ez most rendesen odatett! A történet, a hangulat, a színészek, minden!
Ez meg egy közvetlenül az utolsó rész után megírt értékelés, szóval elnézést, de ha megnézted, szerintem te is hasonlóan magasröptű leszel… ;)

barbymalik0112

Huhaaaa. Ezek után 2 évet várni? Bele fogok őrülni.
Nem is a Shelbyk lettek volna, ha nem rabolják el már az elején a szívemet. Alapjáraton is az akciódús sorozatoknak és filmeknek a rajongója vagyok, és ha ehhez hozzátesszük a fantasztikus kosztümöket és a brit akcentus csengését, nem csoda, hogy ennyire levett a lábamról a Peaky Blinders.
Egy évad 6x 1 óra, ami kevesebb, mint a Trónok harcánál. Ami nagy szó. Mi fér bele ennyi játékidőbe? Minden, kérem szépen. Mindent beletettek ebbe a keretbe, mégsem éreztem túl sűrűnek, így legalább mindig történt valami, ami vonzotta a figyelmemet és a tekintetemet.
Fantasztikus színészek játéka az egész sorozat, legfőképpen a Tommy Shelbyt megelevenítő Cillian Murphyé az érdem, amiért ennyire brutálisan valóságosan és kétségeket kizárólag tudta hozni a karaktert, aki érzelmeit elrejtve a munkájának és családjának él, meglovagolja az üzleti élet adta hullámokat, és mindeközben próbálja a bőrét is menteni. Ám mindeközben a néző feladata megtalálni a mélyen rejtőző embert, akinek igenis dobog a szíve.
Kiemelném még Arthurt a Shelby famíliából, akinek meredek Kálváriát kellett megmásznia a sorozat alatt. Először is önmagában kellett helyre raknia azt, hogy legidősebbként mégsem ő a család feje, hanem öccse osztogatja a parancsokat. Eközben állandó figyelemre vágyik, elismerésre. Nagyon a szívemhez nőtt a karaktere, empátiát ébresztett bennem, és drukkoltam neki végig, hogy megtalálja a helyét mind a családi életben, mind a világbeli rendeltetését.

Sok többévados sorozatnál érezhető a minőség romlása, ám a Peaky Blindersben spoiler egyre színvonalasabbá és izgalmasabbakká váltak az epizódok. A színészek látszólag apait-anyait beleadtak a játékaikba, ez pedig a képernyőn keresztül is jól megfigyelhető.
Rendkívül izgalmas és egyedi sorozat, a brit akcentus rajongóinak erősen ajánlott!

1 hozzászólás
Trixi 

Már az első évad óta kerülgettem ezt a sorozatot, hogy meg kéne néznem. De hát engem hol érdekelnek a bűnözők, a drogok, a bandaháborúk? Nos, nem igazán érdekelnek, többnyire kerülöm is az ilyen filmeket. De Cillian Murphy – porcelánarcú uraság – miatt belevágtam. Aztán csak lestem, eddig is nagyon bírtam őt, de ezt a szerepet mintha ráöntötték volna. Minden mozdulata, pillantása, ordítása a helyén volt. Hamar (nagyon hamar) megszerettem a sorozatot, a karaktereit, a dinamikáját, na meg persze a zenéjét (külön öröm volt P.J.Harvey-t hallani – anno nagyon szerettem ;) ). Talán a harmadik évad volt egy kicsit mélypont számomra, az urizálás nem jött be. Vhol biztos jól mutat, de sokkal jobban szerettem azokat a jeleneteket, amik Small Heath-ben játszódtak, a szürke, füstös utcákon a sorházak között, vagy a szabadban. Nem azt mondom, hogy nem volt izgi, mert sokszor csattant az állkapcsom a földön, és kapkodtam a levegőt, de a negyedik évad Small Heath-i jelenetei visszahúzták ebből a mélypontból a sorozatot. Szerettem a fel-felbukkanó sztárokat – Tommy Flanagan, Tom Hardy, stb. – egyedül Adrien Brody volt röhejes (bocsi). Nem tudtam komolyan venni, egyszerűen nem volt félelmetes, és a hangja …… attól bárki gyilkossá válna kínjában :D :D . A kedvencem (Tommyn és Pollyn kívül) Arthur volt. Nagyon bírtam azt a kis idiótát :D :D , imádtam az akcentusát (face=fájsz), a hangját, a karakterét spoiler.
Annak ellenére, hogy gengszterekről szól a sorozat, bizony engem megvettek kilóra :D , és ráadásul még szurkolok is nekik (igen, lődd le, igen, taposd ki a belét, stb – ááááá, kicsit sem vagyok pszichopata :D :D :D )

rhysciar

1. évad: Évek óta kerülgettem, sosem akartam megnézni, mert úgy éreztem, nem érdekel – ehhez képest nagyon jó kis sorozat, lassú, de a velejéig izgalmas. Persze sokat dob a latba a színészi gárda, akik egytől-egyig zseniálisak, és hát a kor, amiben játszódik, szintén sokat dob rajta – nekem speciel az egyik kedvenc korom az angol történelemben. Szóval jó kis sorozat, a történet végig leköti az embert, a színészek szimpatikusak, az egyedüli, ami számomra kicsit lehúzta a sztorit, az a romantika, és egy két dialógus: kicsit silányra, középszerűre sikeredett ez a két aspektusa a sorozatnak, de szerencsére nem égbekiáltóan gyenge részei, úgyhogy így is remekül lehet élvezni a sztorit.

2. évad: Továbbra is zseniális a történet, pörög minden benne, végig lekötött, izgalmas, a színészek nagyon jók – csak hát a romantika az nekem megint nem kellett volna, egyáltalán nem érdekel, hogy hány nő zuhan bele Thomasba, meg hát kicsit felületesen is kezelik ezt. Na és hát Grace… engem nagyon irritál ez a nő, kár, hogy elspoilereztem, hogy mi lesz vele, így nem fogok túlságosan meglepődni és spoiler.
Aminek viszont kimondottan örültem, az Campbell volt, minden mozzanatának örültem, mert régen láttam már ennyire féreg embert képernyőn, akit istenigazából lehet utálni. Azt mondjuk sajnálom, hogy teljesen kiforgatták a karakteréből, mert annak ellenére, hogy az első évadban azt hajtogatta, hogy őt aztán nem lehet megvesztegetni, és hogy ő mindig törvényes úton jár… no hát hagyjuk ezt a dolgot, hagyjuk… :D

5 hozzászólás
Skadi 

Ez egy nagyon szépen összerakott sorozat. Tisztességes epizódhossz, jó zene, hangulat, fordulatok ezrei.

Novecento 

A 2. évadig 10/10-et adtam volna, de sajnos továbbnéztem, és a harmadik közel sem volt olyan zseniális.* Egyébként egy nagyon erős atmoszférájú, igazi angol sorozat, jó alakításokkal, a mindig fantasztikus Cillian Murhpyvel és a zseniális Tom Hardy vendégjátékával. A zenék csodásak, a történet hol jobb, hol kevésbé összeszedett, de mindenképpen megéri nézni, nagy élmény.
*(Update: a 4. és 5. évad ismét hozza az első kettő színvonalát, nem szabad feladni a közepén)


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Polly: Benned van anyád józan esze, de apád vadsága is. Küzdenek benned. Anyád győzzön!

Fireheart

Grand Duchess Izabella: I'm curious. What was your father's profession?
Thomas Shelby: Well, he told fortunes, and he stole horses. Often, he would tell a man that his horse would be stolen, and they would marvel at his powers when it was.

3x03

Theana 

Grace Burgess: Happy or sad?
Thomas Shelby: Sad.
Grace Burgess: Okay, but I warn you; I'll break your heart.
Thomas Shelby: Already broken.

1. évad 2. rész – Episode #1.2
Theana 

Thomas Shelby: Do you dance?
Grace Burgess: If I’m asked properly.
Thomas Shelby: Lady Sarah of Connemara, will you dance with me?

1. évad 3. rész – Episode #1.3
Sastojci

Ada: Now hug me, like you came out here because you were emotional.
Arthur: I am emotional. I just don't know what fucking emotion it is.

(4x01)

adrica

FREDDIE: You think I can't handle Tommy Shelby?
POLLY: You can't. I'm having trouble these days and I'm twice the man you are.

1. évad 3. rész – Episode #1.3
adrica

POLLY: Men and their cocks never cease to amaze me.

1. évad 4. rész – Episode #1.4
adrica

TOMMY: This is my uncle Charlie. And this is my… whatever Curly is.

4. évad 5. rész – A párbaj
adrica

POLLY: Why should the boys have all the fun?

3. évad 5. rész – Episode #3.5

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján