Mr. Robot (2015–2019) 224

3 díj · 8 jelölés

Elliot antiszociális zavarban szenved. Nappal egy cégnél dolgozik biztonsági szakemberként. Éjszakánként viszont rossz embereket kapcsol le, úgy hogy meghekkeli minden netes hozzáférésüket. Felkelti egy titokzatos anarchista (Mr. Robot) figyelmét, aki betoborozza magához, hogy együtt… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 67

Szereposztás

Rami MalekElliot Alderson
Christian SlaterMr. Robot
Portia DoubledayAngela Moss
Carly ChaikinDarlene
Martin WallströmTyrell Wellick
Frankie ShawShayla
Sunita ManiTrenton
Michel GillGideon Goddard
Ben RappaportOllie Parker
Ron Cephas JonesRomero

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Mr. Robot

16 tag · 14 karc · Utolsó karc: 2020. augusztus 20., 16:06 · Bővebben


Kedvencelte 136

Várólistára tette 307


Kiemelt értékelések

Kopaszkutya 

Egyszerűen zseniális ez a sorozat. A szereplők, a fényképezés, a zenék. És a HANGULAT, így csupa nagy betűvel. Utoljára ilyet az Utopia nézése közben éreztem. Az év egyik legnagyobb meglepetése, különösen annak fényében, hogy melyik csatorna sugározza. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az összeesküvéseket, nem irtózik a fura fazonoktól és nem idegenkedik az informatiakai zsargontól.

7 hozzászólás
Charityy 

Zseniális hangulat, téma, szereplők. Elliot merengéseit szeretem a legjobban, amikor saját magával vívódik.

Honey_Fly 

Verem a fejem a falba. Soha többé még be nem fejezett sorozatot…
Kezdem azzal, hogy Rami Malek iszonyatosan jó. Úgy viszi a sorozatot, hogy mindenki más csak kispályás mellette.
Az első rész zseniális, aztán ahogy haladunk előre nekem kicsit laposodott, mondjuk 7 csillagig, hogy aztán a 8-9 megint üsse a 10-et. Egyébként a téma nagyon hálás, kismillióan érzik hasonlóan magukat és zakatol a fejükben, hogy a világgal valami nagyon nincs rendben. Aztán csinálják tovább a mindennapokat és nem változik/változtatnak semmi/t. spoiler Haladunk arra, hogy egyszer majd valaki felnyitja a szemünket úgy igazán. De az nagyon fog fájni.

krlany 

1. évad
Ritka jó sorozat. Érdekes, izgalmas, tele sok váratlan fordulattal, és ehhez még csak az sem kell, hogy térdig tocsogjunk a vérben, bár az is előfordul… Nagyon súlyos képek, helyzetek, melyek igencsak elgondolkodtatók. Hogy finom legyek és nőies: odab.sz. Egyelőre imádom.

Nocharity 

Az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam, és hatalmas kedvencem. Olyan pszichológiai mélységekbe megy el, amikbe csak kevesen mernek, és ráadásul mindezeket hitelesen adja elő. A szereplők és az őket játszó színészek is zseniálisak, a történet pedig nem csak évadonként, hanem akár részenként is fordulatos és megkapó. Tipikusan az a mű, aminél azt érzi az ember, hogy olyan, mintha neki találták volna ki. Én legalábbis biztosan ezt érzem.

troublemaker

Fantasztikus sorozat. Igaz, 1-2 epizód nekem kicsit elnyújtottra sikeredett (és a hangulat sem maradt túlságosan hű az előző évadokhoz), de ez az utolsó évad gyönyörűen rátette a pontot az i-re.

MrsCumberbatch 

Egyszerűen imádom. Nem egy könnyen emészthető sorozat. Nem egy gagyi sitcom, amit főzés közben és/vagy háttérzajnak bedobsz.
Ez egy olyan sorozat, ami elgondolkodtat, amit le kell ülni és meg kell érteni. Egy percet sem szabad kihagyni, mert könnyen elvesztheted a fonalat.

Ez a sorozat csak azoknak fog tetszeni, akik képes arra hogy leüljenek és elejétől a végéig csendben nézzék és értelmezzék a történéseket. Akik pedig magasabb szinten tanulják/értik az informatikát, annak +1 ok a nézésre.

Persze. Kicsit letargikus a hangulata és az operatőr nagyon kezdő lehetett mert a fejek mindig a sarokban vannak és ez k**va idegesítő xd és lehet kicsit sok benne a paranoia/összeesküvés elmélet, de szerintem ezeket a hibákat spoiler leszámítva, zseniális alkotás.

shieldmaidenwithflowers

Számomra az utóbbi évek legnagyobb sorozatélménye. Ajnároztam már egy pár sorozatot, van is kedvencem, de ez most hivatalosan is az első helyre lépett.

A képek, a zenei világ, Elliot elmélkedései, monológjai, és Rami Malek zseniális játéka emelik ezt a sorozatot magasan a többi fölé.
De vigyázni kell vele, nagyon veszélyes is egyben. Az arra hajlomasaknál, szorongóknál, depressziósoknál, hát eléggé mellbevágó olykor.
És akkora WTF élmények vannak benne. Rami Malek zseni, Sam Esmail szintén, aki megalkotta. De Christian Slater is.

csartak

Új filmsorozat, még csak az első (pilot) rész ment le, de szerintem nagyon biztató, és sok helyen kapott jó kritikát. Érdekes volt, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. Ajánlom a kockáknak. :) De azoknak is, akik szeretik a számítógép hackeléssel kapcsolatos sztorikat, az összeesküvés-elméleteket, és a különc figurákat. Emellett erősen kritizálja a folyamatos netes jelenlétet, többek között a Facebook-ot.. Egyelőre ennyi a vélemény. :)
Még egy kis infó itt: http://www.sorozatjunkie.hu/2015/05/29/pilot-mr-robot/

Little_Monster 

Rami Malek nagyon jó, ezzel kell kezdenem, nehogy később elfelejtsem megemlíteni. A sorozat eddig látott 10 része érdekes volt, de nem tudom azt mondani, hogy maradéktalanul lekötött volna. Nagyjából a második részben rájöttem, hogy mi lesz a vége fele a csattanó, így a harmadik résztől már teljesen más szemmel néztem a sorozatot, és a jelenetek csak alátámasztották a feltételezésem. Egyébként nem volt rossz, a beállítások és zenék nagyon tetszettek, a történet lehetett volna kicsit ütősebb, de azért sikerült úgy abbahagyniuk, hogy azonnal folytatni akarjam a második évaddal. Karakterábrázolásból és társadalomkritikából csillagos ötös, már csak ezért megéri rászánni az időt. Ja, meg Carly Chaikin miatt is.


Népszerű idézetek

Tiko

Mr. Robot: The World is a dangerous place, Elliot, not because of those who do evil, but because of those who look on and do nothing.

1. évad 2. rész – eps1.1_ones-and-zer0es.mpeg
1 hozzászólás
csartak

Egy világ, ami ábrándokra épült! Szintetikus érzelmek kapszulaformában, pszichológiai hadviselés reklámok álcájában, gondolatmódosító vegyületek ételek külsejével, agymosó szemináriumok a média köntösében, ellenőrzött, elkülönített buborékok a szociális hálózatok arculatában. Hogy ez igazi? Beszéljünk a valóságról?
A századforduló óta köszönőviszonyban sincs az életünk a valósághoz. Kikapcsoltuk, kivettük az elemeit, génmanipulált kaján éltünk, miközben a maradékokat a civilizáció végtelenségig táguló kukájába dobáltuk. Márkásított házakban éltünk, amiket vállalatok védettek le, melyek zavaros számokra épülnek, amik le-fel ugrálnak egy digitális kijelzőn, bűvöletük pedig az emberiség a leghosszabb álmába ringatja. Elég mélyre kell ásnod, kölyök, ha bármi igazit akarsz találni. Az átverések birodalmában élünk, egy birodalom, amiben túl sokáig éltél.

Kopaszkutya 

I bet you right now some writer's working hard on a TV show that'll mess up this generation's idea of hacker culture.

1. évad 4. rész – eps1.3_da3m0ns.mp4
Molli

Elliot: I'm good at reading people. My secret: I look for the worst in them.

Molli

Tyrell Wellick: Give a man a gun and he can rob a bank. Give a man a bank and he can rob the world.

1. évad 2. rész – eps1.1_ones-and-zer0es.mpeg
Eirian

Is that what God does? He helps? Tell me, why didn't God help my innocent friend who died for no reason while the guilty ran free? Okay. Fine. Forget the one offs. How about the countless wars declared in his name? Okay. Fine. Let's skip the random, meaningless murder for a second, shall we? How about the racist, sexist, phobia soup we've all been drowning in because of him? And I'm not just talking about Jesus. I'm talking about all organized religion. Exclusive groups created to manage control. A dealer getting people hooked on the drug of hope. His followers, nothing but addicts who want their hit of bullshit to keep their dopamine of ignorance. Addicts. Afraid to believe the truth. That there's no order. There's no power. That all religions are just metastasizing mind worms, meant to divide us so it's easier to rule us by the charlatans that wanna run us. All we are to them are paying fanboys of their poorly-written sci-fi franchise. If I don't listen to my imaginary friend, why the fuck should I listen to yours? People think their worship's some key to happiness. That's just how he owns you. Even I'm not crazy enough to believe that distortion of reality. So fuck God. He's not a good enough scapegoat for me.

2. évad 2. rész – eps2.0_unm4sk-pt2.tc
Evione 

Krista: What is it about society that disappoints you so much?
Elliot: Oh I don't know, is it that we collectively thought Steve Jobs was a great man even when we knew he made billions off the backs of children? Or maybe it's that it feels like all our heroes are counterfeit; the world itself's just one big hoax. Spamming each other with our burning commentary of bullshit masquerading as insight, our social media faking as intimacy. Or is it that we voted for this? Not with our rigged elections, but with our things, our property, our money. I'm not saying anything new. We all know why we do this, not because Hunger Games books makes us happy but because we wanna be sedated. Because it's painful not to pretend, because we're cowards. Fuck Society.

1. évad 1. rész – eps1.0_hellofriend.mov
Tiko

Elliot: Don’t ever make decisions when you’re on morphine.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján