Mr. Robot (2015–2019) 246

3 díj · 8 jelölés

Elliot antiszociális zavarban szenved. Nappal egy cégnél dolgozik biztonsági szakemberként. Éjszakánként viszont rossz embereket kapcsol le, úgy hogy meghekkeli minden netes hozzáférésüket. Felkelti egy titokzatos anarchista (Mr. Robot) figyelmét, aki betoborozza magához, hogy együtt… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 67

Szereposztás

Rami MalekElliot Alderson
Christian SlaterMr. Robot
Portia DoubledayAngela Moss
Carly ChaikinDarlene
Martin WallströmTyrell Wellick
Frankie ShawShayla Nico
Sunita ManiTrenton
Michel GillGideon Goddard
Ben RappaportOllie Parker
Ron Cephas JonesRomero

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Mr. Robot

18 tag · 14 karc · Utolsó karc: 2020. augusztus 20., 16:06 · Bővebben


Kedvencelte 149

Várólistára tette 336


Kiemelt értékelések

Kopaszkutya 

Egyszerűen zseniális ez a sorozat. A szereplők, a fényképezés, a zenék. És a HANGULAT, így csupa nagy betűvel. Utoljára ilyet az Utopia nézése közben éreztem. Az év egyik legnagyobb meglepetése, különösen annak fényében, hogy melyik csatorna sugározza. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az összeesküvéseket, nem irtózik a fura fazonoktól és nem idegenkedik az informatiakai zsargontól.

7 hozzászólás
csokidani 

Hianyozni fog. Es azt hiszem ez mondja el igazan, ha valami megfogja az embert.
Vegig biztos voltam benne, hogy nyolc csillagot fogok adni, de nagyon tetszett es megfogott a lezarasa, ugyhogy felpontoztam.
Egeszen egyedi sorozat, nem igazan tudnam mihez hasonlitani. Rendkivul profi, de emellett van lelke, es ez a nagy dolog. Nagyon osszetett a sztori, a lelki szintje pedig kivaltkepp. Minden szereplo remek, de Rami Malek zsenialis. Ezt a szerepet ra irtak, ezert szuletett meg. A mimikai, gesztikulalasa, meg a mozdulatlansaga is mind-mind kifejezo ebben a szerepben.
A zenek klasszak, a szamtalan kis geg, rejtett aprosagok mindig uditoen hatottak. Tenyleg minden mernoki pontossaggal volt adagolva.
Ami nem tetszett, az a vilagmegvalto, elittel leszamolos vonal, nekem sokszor tulzo volt, hogy mindig minden eppenhogy sikerul( ugy-ahogy)kicsit nonszensznek hatott, en pont ellettem volna a maganyos kiberharcos-onmarcangolos vonallal.

A vege pedig, huhhh….

Orulok hogy belekezdetem es vegigneztem. Nagyon tudom ajanlani annak, akinek kimaradt.

Zahra 

Zseniális hangulat, téma, szereplők. Elliot merengéseit szeretem a legjobban, amikor saját magával vívódik.

Honey_Fly 

Verem a fejem a falba. Soha többé még be nem fejezett sorozatot…
Kezdem azzal, hogy Rami Malek iszonyatosan jó. Úgy viszi a sorozatot, hogy mindenki más csak kispályás mellette.
Az első rész zseniális, aztán ahogy haladunk előre nekem kicsit laposodott, mondjuk 7 csillagig, hogy aztán a 8-9 megint üsse a 10-et. Egyébként a téma nagyon hálás, kismillióan érzik hasonlóan magukat és zakatol a fejükben, hogy a világgal valami nagyon nincs rendben. Aztán csinálják tovább a mindennapokat és nem változik/változtatnak semmi/t. spoiler Haladunk arra, hogy egyszer majd valaki felnyitja a szemünket úgy igazán. De az nagyon fog fájni.

krlany 

1. évad
Ritka jó sorozat. Érdekes, izgalmas, tele sok váratlan fordulattal, és ehhez még csak az sem kell, hogy térdig tocsogjunk a vérben, bár az is előfordul… Nagyon súlyos képek, helyzetek, melyek igencsak elgondolkodtatók. Hogy finom legyek és nőies: odab.sz. Egyelőre imádom.

Nocharity 

Az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam, és hatalmas kedvencem. Olyan pszichológiai mélységekbe megy el, amikbe csak kevesen mernek, és ráadásul mindezeket hitelesen adja elő. A szereplők és az őket játszó színészek is zseniálisak, a történet pedig nem csak évadonként, hanem akár részenként is fordulatos és megkapó. Tipikusan az a mű, aminél azt érzi az ember, hogy olyan, mintha neki találták volna ki. Én legalábbis biztosan ezt érzem.

troublemaker

Fantasztikus sorozat. Igaz, 1-2 epizód nekem kicsit elnyújtottra sikeredett (és a hangulat sem maradt túlságosan hű az előző évadokhoz), de ez az utolsó évad gyönyörűen rátette a pontot az i-re.

shieldmaidenwithflowers 

Számomra az utóbbi évek legnagyobb sorozatélménye. Ajnároztam már egy pár sorozatot, van is kedvencem, de ez most hivatalosan is az első helyre lépett.

A képek, a zenei világ, Elliot elmélkedései, monológjai, és Rami Malek zseniális játéka emelik ezt a sorozatot magasan a többi fölé.
De vigyázni kell vele, nagyon veszélyes is egyben. Az arra hajlomasaknál, szorongóknál, depressziósoknál, hát eléggé mellbevágó olykor.
És akkora WTF élmények vannak benne. Rami Malek zseni, Sam Esmail szintén, aki megalkotta. De Christian Slater is.

csartak

Új filmsorozat, még csak az első (pilot) rész ment le, de szerintem nagyon biztató, és sok helyen kapott jó kritikát. Érdekes volt, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. Ajánlom a kockáknak. :) De azoknak is, akik szeretik a számítógép hackeléssel kapcsolatos sztorikat, az összeesküvés-elméleteket, és a különc figurákat. Emellett erősen kritizálja a folyamatos netes jelenlétet, többek között a Facebook-ot.. Egyelőre ennyi a vélemény. :)
Még egy kis infó itt: http://www.sorozatjunkie.hu/2015/05/29/pilot-mr-robot/

Victorious 

Összességében
Kicsit „félve” kezdtem bele, mert a legutóbbi hypolt sorozatban (peaky blinders) nagyot csalódtam, de itt szerencsére már az első évad meggyőzött, hogy nem kell tartanom tőle.
Izgalmas és jól összerakott cselekménye volt, de a dráma és időnként a humor sem kerülte el, a karakterek többsége pedig szuper volt. Nem tökéletes, a 2. évad kicsit döcögős és más évadokban is született azért időnként pár annyira nem szimpatikus döntés, de ha az összképet nézem akkor ezek közel sem vonnak le annyit az értékéből, hogy ne tudjam nyugodtan mondani másoknak, hogy „igen! Ez egy remek sorozat, nézd meg!”

1.évad
Régóta várólistás volt a sorozat, a hype miatt kicsit tartottam tőle, de összességében eddig többségében bejön.
Izgalmas és kellően fordulatos többnyire érdekes karakterekkel és jó színészekkel.
Angela szála volt nekem kicsit döcögős plusz az évadzáró sem volt annyira a kedvencem.
Kíváncsi vagyok mit hoz a folytatás.

2.évad
Ha az összképet nézem továbbra is tetszik, bár érezhetően gyengébbre sikerült, mint az első évad. Ez leginkább abból fakad, hogy iszonyatosan lassú volt az eleje! Sokáig húzták ott a dolgokat, Tyrell eltűnése meg konkrétan egy egész évados „rejtély” volt ami szerintem nevetséges, főleg, hogy spoiler. Angela szerintem továbbra is a legkevésbé érdekelt főkarakterem, egyszerűen ő is meg minden amit csinál hidegen hagy.
De ettől még mint írtam nem volt rossz évad, jó volt az elején az Elliot-os csavar, Darlene ténykedése sem volt rossz a többiekkel, a FBI-os szál behozása meg külön öröm volt nekem.

3.évad
A döcögős 2.évad után szerencsére ez már szintén tudta hozni az első évad színvonalát. A karakterek érezhetően csúsznak le a lejtőn, alig volt bárkinek is valami felemelőbb zárása az évad végére, de úgy általánosságban is nagy káosz van a társadalomban. Talán nem voltak akkora fordulatok, mint az előző évadokban, de azért még így is voltak érdekesebb felfedések. Irving meg egy kedvelhető új karakter lett (persze ő sem normális :D)
Talán pár karakter kiírását kicsit jobban is meglehetett volna oldani, de azért komolyabb bajom nem volt velük.
Remélhetőleg nem kell az utolsó évadban sem csalódnom.

4.évad
Nem mondom, hogy minden tökéletes volt, de ha az összképet nézem akkor remek évad volt. Sok izgalmas és feszült rész született, a főkonfliktust és a karaktereket is sikerült jól lezárni. Bizonyos helyeken azért éreztem, hogy itt volt valami „kaptok még 1 évadot, zárjátok le” szerű dolog, mert 2 karakter halála is nagyon randomnak és elsietettnek érződött. Az utolsó kb 3 részért meg nem voltam túlzottan oda.
Annyira rosszak persze nem voltak, hogy teljesen lehúzzák az évadot és teljesen keserű szájízzel búcsúzzam.


Népszerű idézetek

Tiko 

Mr. Robot: The World is a dangerous place, Elliot, not because of those who do evil, but because of those who look on and do nothing.

1. évad 2. rész – eps1.1_ones-and-zer0es.mpeg
1 hozzászólás
csartak

Egy világ, ami ábrándokra épült! Szintetikus érzelmek kapszulaformában, pszichológiai hadviselés reklámok álcájában, gondolatmódosító vegyületek ételek külsejével, agymosó szemináriumok a média köntösében, ellenőrzött, elkülönített buborékok a szociális hálózatok arculatában. Hogy ez igazi? Beszéljünk a valóságról?
A századforduló óta köszönőviszonyban sincs az életünk a valósághoz. Kikapcsoltuk, kivettük az elemeit, génmanipulált kaján éltünk, miközben a maradékokat a civilizáció végtelenségig táguló kukájába dobáltuk. Márkásított házakban éltünk, amiket vállalatok védettek le, melyek zavaros számokra épülnek, amik le-fel ugrálnak egy digitális kijelzőn, bűvöletük pedig az emberiség a leghosszabb álmába ringatja. Elég mélyre kell ásnod, kölyök, ha bármi igazit akarsz találni. Az átverések birodalmában élünk, egy birodalom, amiben túl sokáig éltél.

Kopaszkutya 

I bet you right now some writer's working hard on a TV show that'll mess up this generation's idea of hacker culture.

1. évad 4. rész – eps1.3_da3m0ns.mp4
Molli

Elliot: I'm good at reading people. My secret: I look for the worst in them.

Molli

Tyrell Wellick: Give a man a gun and he can rob a bank. Give a man a bank and he can rob the world.

1. évad 2. rész – eps1.1_ones-and-zer0es.mpeg
Evione

Krista: What is it about society that disappoints you so much?
Elliot: Oh I don't know, is it that we collectively thought Steve Jobs was a great man even when we knew he made billions off the backs of children? Or maybe it's that it feels like all our heroes are counterfeit; the world itself's just one big hoax. Spamming each other with our burning commentary of bullshit masquerading as insight, our social media faking as intimacy. Or is it that we voted for this? Not with our rigged elections, but with our things, our property, our money. I'm not saying anything new. We all know why we do this, not because Hunger Games books makes us happy but because we wanna be sedated. Because it's painful not to pretend, because we're cowards. Fuck Society.

1. évad 1. rész – eps1.0_hellofriend.mov
Tiko 

Elliot: Don’t ever make decisions when you’re on morphine.

Tiko 

Life is so much easier when you’re numb.

MrsCumberbatch 

Az a baj a törléssel, hogy nem feltétlenül végleges.

3. évad 8. rész – eps3.7_dont-delte-me.ko

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján