For All Mankind (2019–) 48

0 díj · 2 jelölés

Képzeljünk el egy olyan világot, amelyben a globális űrverseny nem ért véget. Ronald D. Moore (Outlander – Az idegen, Csillagközi romboló) „mi lett volna, ha” jellegű sorozata NASA-asztronauták – korunk hősei és rocksztárjai – és családjaik történetén át mesél erről a világról.

angol
angol
angol · angol

Képek 9

Szereposztás

Joel KinnamanEdward Baldwin
Michael DormanGordo Stevens
Jodi BalfourEllen Waverly
Wrenn SchmidtMargo Madison
Sarah JonesTracy Stevens
Shantel VanSantenKaren Baldwin
Chris BauerDeke Slayton
Olivia TrujilloAleida Rosales
Chris AgosBuzz Aldrin
Michael HarneyJack Broadstreet

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 145


Kiemelt értékelések

eNNBeus 

3. évad után

Ez a sori benne van a legjobb 5-ben amit valaha láttam, és meg merem kockáztatni látni fogok.
Mind a három évad más hangulatú, szépen követi az aktuális kor jellemzőit (nem mellékesen zeneileg is, ráadásul a szívemhez nagyon közeli módon). A karakterek gyönyörű fejlődésen változásokon mennek keresztül, a sztori is piszok jó, újra és újra és újra. A harmadik évadban úgy arcul csap minden egyes részben, nem győztem bekapkodni a nyugtatókat, egy nap alatt le lehetett volna darálni az egészet. Csak ajánlani tudom, és nem csak a scifi kedvelőinek, mert ez egyben dráma, akár aktuális politikai tükörnek is mondhatjuk, és piszok jó a humora.
Fölösleges is a tartalmat olvasni, ebbe bele kell kezdeni és kész.
♡⁠♡⁠♡♡♡⁠♡⁠♡♡♡⁠♡⁠♡♡

4. évad után

Az a nagy helyzet, hogy ez az éved sajnos nemcsak hogy unalmas, hanem a motivációk sem voltak a helyükön. Nem emberi, hanem anyagi motivációk, és innentől nem volt benne izgalom, valódi dráma. Ez előzőekben a konfliktusok gyújtó erejét pont az adta hogy valóban azt éreztem, itt az emberiségért történnek dolgok. A fekete piacos vonalat hagyjukis, túl sok volt abból és kevés minden másból ami ennek a sorozatnak az ütőereje volt. Emiatt az éves miatt sajnos -2 csillag, és nagynagy szívfájdalom.

1 hozzászólás
csokidani 

Negyedik evad:
Nagyon csalodott vagyok, irto gyenge lett ez az evad. Az egeszbol max egy egesz estes film jott volna ki, mig pl az elozo evadban minden resz olyan volt egy onallo film. Rengeteg toltelek mellekszal, rengeteg ostobasag; az egesz csak idohuzas volt es kifutott egy ostoba blődsegre.
Nagyon csalodott vagyok

Harmadik evad utan:

Oszinten nem hittem, hogy az eddigiekre ra lehet tenni egy lapattal. De nem hogy az evadra tettek ra, hanem reszrol reszre! Brutal evad volt, minden resz mintha kulon film lett volna, annyi esemeny volt bennuk. Hihetetlen, fantasztikus evad volt!
Masodik evad utan:
Ezt is imadtam. Nagyon nezeti magat. Picit mintha lassabban indult volna be, kicsi uresjaratokat is ereztem, de osszessegeben nagyon jo volt. Elveztem az urversenyt, a holdbazist, a karakterek valtozasait. Az utolso ket resz meg nagyon odab…ott. Es a vegen ahogy bedobtak a horgot a 3. evadhoz. Siman bekaptam.
Nagyon varom.

Vege az elso evadnak. Piszkosul tetszik ez az alternativ vonalvezetesu urverseny. Nincs tulsagosan elragaszkodva a „valosagtol”, ez igy meg kozelibbe teszi, jobban bele lehet kapaszkodni. Jo es megkulonboztetheto karakterek, jo sztori, gyonyoru űr/Hold kepek.
Nagyon bele lehet zuhanni a sorozatba. Mindenkepp megnezos lesz a 2. evad is!

Coralie 

Bevallom, amikor elkezdtem nézni, az első rész nem igazán rántott be. Fura volt ez az alternatív történelem, bár a témát érdekesnek találtam, alapból mindig érdekelt minden, ami az űrkutatással / űrhajózással kapcsolatos. A második rész is kicsit döcögött, de a harmadik végül meggyőzött. Nagyon érdekesen mutatták be, hogy mi lett volna, ha már az Apollo program idején kerültek volna be nők is az űrhajós kiképzésbe. Ennél a résznél kedveltem meg igazán a szereplőket és innentől kezdve az események is felpörögtek. Annyira, hogy az évad végére már rendesen izgultam, hogy kivel mi lesz és mi fog történni a Holdon ezek után. Most meg már ott tartok, hogy nagyon várom a második évadot is! A megvalósítás és a képi világa is tetszett. (Annak meg külön örültem, hogy Joel Kinnaman ismét főszerepet kapott egy sorozatban.)
szerk: A harmadik évad végén is még mindig a top10-es sorozataim között van! Nagyon szeretem!! Az egyik legjobb sci-fi.
És a negyedik évad után is változatlanul kedvenc. :)

Szencsike 

4. évad (2024. február 17-18.): Virágzó marsi kolónia, fekete piac, űrtolvajlás, legalábbis az űrben ezek voltak a kulcsszavak. Margo szála volt a legérdekesebb, az új SzU rendesen bekeményített. És valahol igaz, a fejlődésnek mindig ára van, szépen keretbe lett foglalva Margo szála. Aleida vitte a prímet még, nagyon szépen elmesélték, hogy élte meg az elmúlt éveket. Ed, egy morgós vénember lett, igaz, rendesen megtört az évek alatt, mert elveszített mindent és mindenkit, aki fontos volt neki. Isten áldja Észak-Koreát!

3. évad (2023. január 7-8.): Voltak benne szappanoperás részek (ide-oda csűrés csavarása a Mars-versenynek), de izgalmas volt minden ami a Földön és ami a Marson történt. Voltak nagyon nehéz pillanatok (főleg az utolsó epizód eseményei), és volt jó néhány vidám pillanat. Bizonyos fordulatok előre megjósolhatóak voltak, szóval erre az évedra 9 pontot tudnék adni, de vajon hogy folytatódik a történet 2003-ban: hazajötte-e a díszes társaság a Marsról, mi lesz Margo-val, Jimmy és Danny sorsa is érdekesen alakulhatott, és vajon igazgató lett-e Aleidából, illetve hogy alakul egyáltalán a nagyvilág sorsa ebben az alternatív világban?

2 évad megtekintése után (2021. július 25. – augusztus 3.):
Egy sorozatajánló blogbejegyzésben olvastam, hogy van ez az alternatív történelemmel foglalkozó sorozat: mi lett volna ha az amerikaiak helyett az oroszok érnek először a Holdra? Érdekes egy alapfelvetés, és úgy voltam vele, hogy próbáljuk meg. Az eredmény: az év sorozatélménye lett nálam a sorozat.
Biztos vagyok benne, hogy lehet benne hibákat találni (nálam talán az szúrta itt-ott a szememet, hogy néha bizony kissé szappanoperákba beillő sztorit kapott egy-két szereplő – Karen pl. – ), de az egész elvitt. Egy olyan élmény nyújtott amit nagyon kevés sorozat tud adni: kerek egész a világ amit bemutat, hiszen aki az alternatív történelmet akarja megmutatni, kismillió lehetőség áll előtte és mégis nagyon valódinak tűnik. Ügyeltek a technikai fejlődés bemutatására is és ez is hihetőnek tűnik (látva a valós eredményeket). A szereplők karakterfejlődése (minimális hibákkal együtt) zseniális utat jár be (főleg Gordo, Margo esetében, Ed, Molly, Ellen, Tracy, kb. ugyanolyanok maradtak), de alapvetően mindenki igazán kedvelhetőre, szerethetőre sikerültek, mégha nem is feltétlenül viselkedtek „megfelelően” egy-egy szituációban. Olyanok akikkel szívesen leülnénk egyet sörözni vagy épp lehetne tőlük tanulni, mind a hibáikból mind a sikereikből.
A történetvezetés kerek egész, egyszerűen profi az egész sorozat.
Berendelték a negyedik évadot, és a harmadik is lassan érkezik, és mint minden zseniális sorozat esetében a várakozás lesz a legrosszabb. De addig természetesen újra lehet nézni elölről, akár többször is.

Emerson 

Az 1. évaddal úgy voltam, csapjunk bele. Bár ez a hódítsuk meg az űrt téma kb annyira hoz lázba, mint egy másszunk fel egy baromi nagy hegy tetejére, aztán tűzzük ki rá a zászlót. Az alternatív történetvezetés jót tett a sorozatnak és még úgy-ahogy el is lehetett hinni, hogy ez akár tényleg megtörténhetett volna (nagyjából a második évad végéig), de ahogy haladtunk előre mintha elgurult volna a forgatókönyvírók gyógyszere. Igazából azon csodálkozom, hogy az UFO-k nem kerültek képbe.
Továbbá azt is sérelmeztem, hogy a rettentő tapasztalt űrhajósaink egytől egyik két lábon járó időzített bombák voltak (kivéve Danielle-t), a nikotinfüggő alkoholizmus mintha munkaköri követelmény lett volna. spoiler
Nemrég olvastam, hogy jön az 5. évad, anyám borogass! Szerintem ha a 3.-nál befejezik, nem csinálnak hülyét az eddig felépített karakterekből…
Kegyelemből adok neki 7 csillagot, de ez inkább az első két évadnak szól, a 3.-at csak kíváncsiságból néztem, a 4.-et pedig megszokásból.

Roboraptor 

A For All Mankind az eddigi 40 epizódjában is egy szép ívet járt be, szóval folytatás nélkül is megállja a helyét – sőt, ki is emelkedik a sorozatmezőnyből, saját műfajában különösen.

4. évad kritika: https://www.roboraptor.hu/2024/01/29/for-all-mankind-4-…

STVN 

Letettem a hajam. Ez egy nagyon korrekt sorozat. Néha nagyon belassul, néhol van pár kihagyhatatlan klisé, de basszus, ilyen korrekt sci-fi / drámát nem sokat látni. A látványvilág zseniális, a színészek mind nagyon jól hozzák a karakterjeiket. A 3. évad ütős, olyan merészet dobnak elém minden epizódban hogy csak lesek, de számomra kicsit szappanoperás a stílus elég sokszor…. ennek ellenére is azt gondolom, nem szabad kihagyni. ;)


Népszerű idézetek

Coralie 

A Földön kell rendbe tenni a dolgokat, mielőtt talicskával hordanánk a pénzt arra az Isten háta mögötti kődarabra.

3. évad 9. rész – Hazatérés
Bookwormie 

A szavaknak nincs szárnyuk, mégis messze szállnak.

4. évad 10. rész – Peresztrojka
Bookwormie 

A haladást soha nem adják ingyen. Mindig van ára.

4. évad 10. rész – Peresztrojka
Szencsike 

Margo: Az igazság mítosza a kezdetektől lenyűgözött. Ez vonzott a mérnöki pályára. A jó és rossz ideája. Hogy én irányítom a dolgokat. De az igazság az, hogy a világ soha nem olyan egyszerű, mint szeretnénk. Nem lehet besűríteni egy egyenletbe. Különösen nem az emberi faktort. Gyarló, kiszámíthatatlan, ellentmondásos figurák vagyunk. Életem nagy részét leélve jöttem csak rá, hogy pont ezek a tulajdonságok tesznek minket ellenállóvá. Ez támasztotta alá azt a valószínűtlen elképzelést, hogy bármi lehetséges. Még a legsötétebb időkben is. Tisztelt bíróság! Nekem mindig azt mondták, hogy az érzéseink nem akadályozhatnak az igazság keresésében. Visszapillantva azonban nem hiszem, hogy ez így lenne. Az érzéseink nem mindig kézenfekvők. Akadályozhatják a haladást. De az érzéseink segítségével érthetjük meg igazán a minket körülvevő világot. És azt az újat, ami ránk vár.

4. évad 10. rész – Peresztrojka

Hasonló filmek címkék alapján