Angyalok és démonok (Robert Langdon 2.) (2009) 414

Angels & Demons
138' · amerikai, olasz · akció, thriller, rejtély 12 !

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos… [tovább]

magyar
magyar

Képek 10

Szereposztás

Tom HanksRobert Langdon
Ewan McGregorCamerlengo Patrick McKenna
Ayelet ZurerVittoria Vetra
Stellan SkarsgårdCommander Richter
Pierfrancesco FavinoOlivetti
Armin Mueller-StahlStrauss bíboros
Nikolaj Lie KaasMr. Gray / Assassin
Thure LindhardtChartrand
Rance HowardBeck bíboros
David PasquesiClaudio Vincenzi

További szereplők

Kedvencelte 79

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Egy időben faltam Dan Brown könyveit, de az az igazság, hogy meguntam őket. Most jó volt kicsit visszarázódni ebbe az izgalmas, akciódús, szellemileg is építő világba Robert Langdon segítségével. A szereposztás nagyon tetszett és érdekes volt a téma is; szerintem jó volt a kivitelezés. Valamiért mégsem ragadott magával igazán, nem tudom, miért. Könyvben nálam az ilyen sztorik jobban ütnek.

viky0222 

Ezt is nagyon-nagyon éveztem, hasonlóan A Da Vinci-kódhoz. Minden pontja érdekes és elgondolkodtató. Sok mindenre rávilágít, a fordulataival pedig levett a lábamról. Azt hiszi az ember, oké, megoldották a rejtvényt, majd jön az újabb csavar a vége előtt pár perccel. Egy percig sem unatkoztam, és a színészeket is nagyon bírtam. Biztosan többszörnézős.

szaniko62

Ááá, igen, végre. Ez az a film amit kerestem *-*
Rövid sztori hozzá annyi, hogy 5 évvel ezelőtt anyával voltunk Olaszországban, és azt hiszem már hazafele tartottunk, mikor az idegenvezető ezt rakta be. A film végére a busz fele kidőlt, mindenki nagyon fáradt volt, és nekem is sikerült bealudnom :D Azóta keresem a filmet, hogy megnézhessem, elejétől a végéig. :D

Jaj, nagyon jó volt. *-* A nagy csavarra valahogy emlékeztem – ezek szerint félálomban csak végignézhettem. :D Isteni volt újra látni Olaszországot, a filmnek köszönhetően azt is kiderítettem hol pizzáztunk anyával :D
Maga a történet egyébként szerintem nagyon szuper, a filmre se tudok mondani semmi rosszat. Le a kalappal egyrészt Dan Brown előtt – nagyon hamar szeretném megkaparintani a könyveit –, másrészt a rendező, és a színészek előtt. Kezdem érteni miért szereti ennyire anya Tom Hanks-t. :D Abszolút újranézős ez is.

Negative_Singularity

Angyalok és démonok – milyen tökéletes cím! Mi a jó és mi a rossz? Intrika ez egyáltalán, ami a végén egy orbitális csavarral arcon csapott? Zseniális, a szavakat sem találom, mindegy hányszor láttam már.

„Tökéletlen a hit; tökéletlen minden egyes ember.”

danlin 

Akárcsak az első részt, ezt is kiválóan filmesítették meg. Se a szereplők kiválasztásában, se a játékukban nincs hiba. A legjobban Ewan McGregor tetszett, aki szerintem különösen jól alakította a camerlengot, annak ellenére, hogy tudtam, mi lesz a vége, nem tudtam nem szeretni a karakterét. Magasra tették a lécet, vajon az Inferno átugorja-e?

farkas_niki 

Kegyetlen film volt. Ugyanakkor roppant izgalmas, érdekes, szuper nyomozós cselekménnyel! Nekem kicsit sok volt a spoiler, mégis tetszett!

Greylupus

Nagy kedvenc. Többek között eme film / könyv miatt szeretnék eljutni Rómába és végigjárni az összes helyszínt, amit a történet érintett.

Timi98 

Az első részhez hasonlóan fenomenális, érdekes témákat bocolgat, nem kevés valósághű tartalommal rendelkezik, pörgős és izgalmas és hát Tom Hanks tökéletes alakítása. :) Nekem az első jobban tetszett, nem tudom pontosan miért…talán kicsit kidolgozottabb/ kidolgozottabbnak tűnik, több az információ mennyiség amit az első film ad. Ennek ellenére 8 csillagot érdemel, hisz szép alkotás, a szereplőválogatás, a helyszínek…stb. és a zenéje is figyelemre méltó, sokat tesz hozzá hangulatilag. A film vége pedig…bummmm. Zseniális.

Sydney 

Tetszett-tetszett, DE… nagyon szeretem Dan Brown könyveit, így elfogult vagyok a filmmel kapcsolatban is. Ha nem lenne a könyv, akkor 9 csillagnál rosszabbat semmi esetre sem adtam volna. Annyira sok és fontos részben különbözik a film a könyvtől, hogy a könyv ismeretében ezek nagyon is bántó különbségek (Vittoria háttértörténete, Kohler CERN-igazgató hiánya, a preferito-k sorsa, a Haszasszin jelleme, a Camerlengo története, a média teljes kihagyása stb.)
Jó film, tetszett, izgalmas és pörgős, az embernek egy percre sem lankadhat a figyelme, mert valami fontosról lemarad. Robert Langdon fantasztikus figura, belecsöppen az események sűrűjébe, leleplezi az összeesküvést és ismét megmenti a napot (a világot).

ECTO_1 

Ezt kivételesen a könyv elolvasása után láttam, de már a könyvben is a Camerlengo volt a kedvencem, és amikor kiderült, ki játsza a filmben… Tellllitalálat :) Ewan remekül érti a dolgát, csak a vége ne lett volna olyan mint a könyvben… :,( Lehet, hogy a módszerei nem voltak éppenséggel ideálisak, de valahogy meg lehet érteni, mit miért tett. Csak azt sajnálom, hogy pár fontos részlet kimaradt a filmböl, de tudom, hogy nem lehet szóról szóra olyan mint a könyv.


Népszerű idézetek

Klitty

Strauss bíboros: És amikor ír rólunk, mert ugye írni fog rólunk, ha megkérhetem, legyen kíméletes!

Klitty

Strauss bíboros: Tökéletlen a hit. De csak mert tökéletlen minden egyes ember. Mindegyik. (saját magára mutatva) Még ez is itt.

Klitty

Ki az elmaradott, az ostoba? Aki nem tudja megmondani, mi a villám vagy aki nem hajlandó tisztelni a villám iszonyatos erejét?

system456 

Langdon: – Vatikáni rendőr? Én csak egy levelet vártam maguktól.

Pázsint_Dalma_Györgyi

Bókkal kísérteni valakit épp akkora bűn, mint fogadni a bókot.

TribeBubu 

Vittoria: Ez komoly üzenet: tudomány és hit egyesítése.
Strauss bíboros: Mindkettő kell a világnak.


Népszerű triviák

Süntüske 

Mivel a film bemutatása előtt nem lehetett borítékolni, hogy sikeres lesz, és további Dan Brown-adaptációk fogják követni, csupán szóló produkciónak szánták, nem pedig egy franchise nyitányának. A forgatókönyv kedvéért tehát kivettek minden olyan, a regényből származó utalást, ami a korábban megjelent Angyalok és démonokra vonatkozott. Miután azonban a filmverzió is hatalmasat szólt, úgy döntöttek, az Angyalok és démonokat is adaptálják, csak előzmény helyett folytatást kreáltak belőle. Később pedig egy harmadik Langdon-kaland, az Inferno is vászonra került.

[port.hu]

Kapcsolódó filmek: Angyalok és démonok (2009) · A Da Vinci-kód (2006) · Inferno (2016)

Angyalok és démonok (2009) A Da Vinci-kód (2006) Inferno (2016)

Kapcsolódó művészek: Dan Brown


Folytatása

Összehasonlítás

Robert Langdon


Hasonló filmek címkék alapján