Önkívület (2015) 176

Self/less
116' · amerikai · akció, sci-fi, thriller, rejtély

Damian (Sir Ben Kingsley), a dúsgazdag, nagy tiszteletben álló építész fényűző élete közel sem olyan tökéletes, mint elsőre látszik. Halálos betegséggel küzd, és napjai meg vannak számlálva. De talán nincs veszve minden számára. Egy nap egy különleges kutatásokat végző intézet, a Phoenix… [tovább]

Szereposztás

Ben KingsleyDamian
Ryan Reynoldsfiatal Damian
Matthew GoodeAlbright
Natalie MartinezMadeline
Sam PageCarl
Michelle DockeryClaire
Victor GarberMartin
Derek LukeAnton
Emily TremaineMallory
Sandra Ellis LaffertyPhyllis Jensen

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 101


Kiemelt értékelések

csartak 

Ez film csak a testcserés alapötletében sci-fi, a többi mind a mai környezetben játszódik, és tulajdonképpen csak egy rohangászós-verekedős-lövöldözős akció film dolog lesz belőle. Egy percnyi mélyebb gondolat nincs benne. (vagy kb. annyi)
Néha elég logikátlan is, és a vége meg elég kiszámíthatóan limonádé. Egyszer megnézve, pipa.

NaNa_88 

Meh… Lehetett volna jobb is. :/
Nekem az elején túl gyorsan lerendezték ezt az egészet. Túl gyorsan kibújt a szög a zsákból. Én azt hittem, hogy ez a nagy titok kiderítése lesz a fő szál. Azért egy 3 kattintásos Google keresésnél többet vártam. XD Az utána lévő rohangálás sem kötött le igazán, bár voltak benne jó kis jelenetek. A vége meg… Megint nem tudom akartam-e én ezt. Igazából nem. :D Az igaz, hogy nem illet volna a sem a karakterhez, sem a sztorihoz, ha úgy fejezik be, ahogy azt én szerettem volna. spoiler Úgy sajnálom, mert vártam ezt a filmet. Enyhén csalódtam.

Fay

Bár véleményem szerint az alapötletet Lissa Price: A testbérlők című könyvéből vették, és a cselekmény is eléggé kiszámítható volt, mégis élveztem. A szereplőket nagyon jól választották ki és a felvételek sem voltak semmik.
Ez az a típusú film, amiért nem sajnálom, hogy pénzt adtam. Ha szereted az akció-thrillereket, akkor semmiképp ne hagyd ki!

3 hozzászólás
mandu 

Én… Egyszerűen nem találok szavakat. Ez a film egyszerűen gyönyörű és megrázó. Mindenkinek nagyon tudom ajánlani.

MrsCumberbatch 

Nagyon jó alaptörténet, nem túl erős megvalósítás. De azért jó volt. Egyszernézős, érdekes, leköti az ember figyelmét. :))

victoria_m997

Nekem őszintén szólva nagyon tetszett. Izgalmas volt, újszerű, jó színészekkel. Remek kikapcsolódás.

ImagineNiki

Nagyon tetszett!
Még mindig a hatása alatt vagyok…! :P
Ryan Reynolds remekül játszik benne, minden jelenetet imádtam, amiben szerepelt! :) Kicsit hosszúnak tűnt a film, de lehet, hogy csak azért, mert már elzsibbadtam abban a mozis székben… Pont megfelelően izgalmas, ha ennél több akciót raknak bele, az már túlzás lenne. Végig fenntartja az érdeklődést, megérte befizetni rá! :)
A későbbiekben biztosan újranézem!

gazibla

Hát ez nagyon jó volt. 10-es skálán 12-es. :)

hypedne 

Jó volt, nem bántam meg, hogy moziban néztem, rosszabbra számítottam. Végig izgalmas volt, a vége pedig megható. :)

gigi685

Hát, van az a szabály – amit igazából most találok ki –, hogy ha a trailerből sejted, hogy mi lesz a film vége, ne adj ki rá pénzt, hacsak nem hallod mindenhonnan azt, hogy „hűha, ez a film extrém módon kiszámíthatatlan lesz”, különben már az első tíz percben eret vághatsz a moziban, ahogyan a hős rájön a trailerben vázoltakra, majd kiszámíthatóan összevissza vergődik, mígnem rájön az egyetlen megoldásra, ami lehet az egészre, és vége lesz.

Már az egész elején látszik, hogy szenvedtek a forgatókönyvírók, és csak lapozni akarnak. Megismerjük Damient, aki kibeszéli a képernyőről azt a pár információt magáról, amin az elkövetkezendő másfél órában rugózni fognak. Itt semmi szórakoztató értéke nincs a filmnek, annyi sem, mint ami ezután jön, ami azért elég ciki. Az egész nyitás statikus, egyhangú, és már itt kiderül, hogy mennyi sablonos karakterünk van.

Az egészet megspékeli egy rakás teljesen értelmetlen és erőltetett akció, amit egy szintén erőltetett és értelmetlen konfliktus vált ki . A film csak a kérdés azon részeivel nem foglalkozik, amik tényleg érdekesek lennének, minden mással (lövöldözés, gonoszan mosolygó Frankeinstein-doki, természettudományos képtelenségek garmadája, egymást bámuló, ostoba karakterek, értelmetlen vágások) természetesen dugig van. De Ryan Reynolds szerencsére három Google-keresés után rájön mindenre, szóval legalább ezzel nem húzzák az időnket.

A vágások tényleg idegesítőek. Mármint nem azzal van a baj, hogy a rendező kísérletezik, általában imádom is az ilyesmit, de itt konkrétan üvöltött, hogy azért kezdtek el szórakozni vele, hogy adjanak valamilyen stílust az amúgy steril, luxuscuccokkal operáló látványnak.

Külön meg kell említenem, hogy a filmben megismerjük a világ alighanem legbutább gyerekét, akit ha egy két méterrel arrébb lévő műanyag lóra ültetnek, nem hallja, amit az anyja olyan hangerővel üvölt, hogy az egész környék beleremeg, meg amúgy semmit se fog fel a cselekményből, hiszen aki gyerek, eleve agyhalott. De azért bele kellett tenni, mert a gyerek eleve cukiságfaktor, amivel lehet érzelmizsarolni a nézőt, hogy szeresse a filmet, és még kevesebbet kellene dolgozni, mondjuk egy értelmes forgatókönyvön.

Haragszom erre a filmre, mert lehetett volna tök jó is. Lehetett volna olyan kérdéseket is feltenni, amire nincs jó válasz, lehetett volna érdekes, jellemhibákkal, vagy akár jellemmel is rendelkező karaktert/karaktereket írni, lehetett volna sokkal erősebb a hangulat, lehetett volna benne kevesebb értelmetlen agresszió, erőszak és butaság, és lehetett volna egy olyan kemény sci-fi az egészből, hogy hetekig csak ülsz és pislogsz utána. Ehelyett az egész elveszett a sablonokban és az ötlettelenségben. Szomorú ez a film, és még csak nem is szórakoztató. Tölts le egy bármilyen akciófilmet, és megkapod ugyanezt ingyen vagy olcsóbban. Nem kell, hogy egy ilyen ócska film kitépje a szívedet és a reményeidet, hidd el nekem.


Hasonló filmek címkék alapján