A Da Vinci-kód (Robert Langdon 1.) (2006) 517

The Da Vinci Code
149' · francia, amerikai, angol, máltai · thriller, rejtély 16

0 díj · 1 jelölés

A neves amerikai tudós, Robert Langdon éppen Párizsban tartózkodik, amikor az éjszaka közepén telefonon keresik. A Louvre egyik jól őrzött termében holtan találták a múzeum egyik kurátorát, és a rendőrség abban bízik, Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt: az áldozat mellett ugyanis… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Tom HanksRobert Langdon
Audrey TautouSophie Neveu
Ian McKellenSir Leigh Teabing
Jean RenoBezu Fache kapitály
Paul BettanySilas
Alfred MolinaManuel Aringarosa püspök
Jean-Yves BertelootRemy Jean
Jürgen ProchnowAndre Vernet
Jean-Pierre MarielleJacques Saunière
Etienne ChicotCollet hadnagy

További szereplők

Kedvencelte 92

Várólistára tette 126


Kiemelt értékelések

szaniko62

Már nyár óta keresek egy filmet, csak azért kezdtem el ezt is, de nem ez az :D remélem a második rész lesz
Igazából, már rájöttem, hogy régebben láttam már, valószínűleg azért mert anya hatalmas Tom Hanks rajongó :D Én meg szeretem az olyan filmeket, amikben nagy szerepe van a történelemnek – vagy annak átírt változatának.
Örülök, hogy kicsit felelevenedtek a kb. 7 évvel ezelőtti emlékek Párizsról, illetve a 4 évvel ezelőttiek Londonról. Nagyon jó volt látni! <3
Abszolút többször nézős kategória, de már nem tud akkor izgalmat nyújtani, mint legelőször.
És a könyvhöz is nagyon meghozta a kedvem! :D

viky0222 

Zseniális. Nem is értem, hogy maradhatott ki eddig az életemből. Minden egyes perc fontos, tele van meglepő fordulatokkal, teljesen lekötötte a figyelmemet. Elgondolkodtató és érdekes koncepció, szuper színészek. Nem tökéletes, de talán e miatt mégis az. Biztos vagyok benne, hogy a könyvet is el fogom majd olvasni.

Negative_Singularity

Félelmetesen zseniális – olyannyira, hogy 10 éve ül a polcomon a könyv, de még nem mertem elolvasni. Vannak írói elmék, amikbe óvatosan kell elmerülni; a filmbeli vizualitás is gyökeret feszít belém.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem tetszett a film. Jók voltak a színészek, és a történet is tetszett. Izgalmas volt, és nagyon érdekes, bár még nem olvastam a könyvet.

MrsCumberbatch 

Nos, kétség sem fér ahhoz, hogy ez nálam pontosan 50%-os. A második fele nagyon izgalmas volt, de mivel az elején majdnem bealudtam nem tudok többet adni mint 5 csillag. Érdekes történet, egész jó kidolgozás, meglepő fordulatok spoiler, de nem akkora remekmű, mint hangoztatják…. :'D Számomra!

Marcsi 

Minden hibájával tisztában vagyok és akkor is szeretem. Bármikor csípjük el Férjjel, végignézzük. Eleve a könyvet is nagyon szeretem, Tom Hanks-et is, Audrey Tautou-t ezt csak csücsörítve lehet kimondani is, Gandalfot oppardon Ian McKellen-t is, így természetes, hogy ezt is. Nekem nagyon tetszik a történet, a nyomozás, a sok titok és nem vérremenő teológiai vita miatt nézek filmet…

danlin 

Kedvelem ezt a filmet, a könyvet előbb olvastam, és a film méltó adaptációja. Minden színész kiválóan lett kiválogatva, Tom Hanks-et nagyon szerettem ebben a szerepben. A film végig izgalmas, és történészként tudom értékelni a történelmi hátteret és rejtélyeket. Többször láttam, de nem tudom megunni.

Pandalin

Mindig leköt, pedig pontosan tudom mikor mi következik és mi a vége. A könyvet még nem olvastam, de idén mindenképp pótolni fogom!
Szerintem mindenkinek érdekes ha valamiről kiderül, hogy mást jelent, mint aminek hittük. És ebben rengeteg ilyen felismerés van. Ugye ott van az Utolsó vacsora című kép, ami ez egyik kedvenc jelenetem, meg hát maga szent grál mivolta. Sok történet van az egyház titkolózásáról, titkos társaságokról, keresztes lovagokról Istenről, Jézusról… de ez különösen kedvenc. Az ilyen „leleplező” filmeket amúgy is kedvelem.
A színészek közül konkrétan nem nyűgözött le senki, hozták, ami várható volt tőlük, amit a karakterük megkövetelt, rossznak senkit se mondanék, de itt a sztori volt a lényeg és nem a színészi játék.
Nekem nagy kedvencem a film és remélem a könyvben sem fogok csalódni. :)

Rekuuu663

Amikor örökre belém égett, hogy mennyi időm van segíteni egy hasi sérültön, míg elvérez.

E_W

Nekem nagyon bejön ez a film, imádom a művészettörténettel és vallással átszőtt, megoldandó rejtélyekről szóló filmeket, a Da Vinci-Kód pedig nem szűkölködik a váratlan fordulatokban. A zenéjét külön kiemelném, mert zseniális. Tom Hanks-nek is remekül áll ez a szerep – mit kell még mondanom? Lehet, hogy újra fogom olvasni a könyvet…


Népszerű idézetek

TribeBubu 

Azok vagyunk, akit védünk. Az, amiért kiállunk.

TribeBubu 

Amióta csak egy igaz isten létezik, azóta gyilkolnak a nevében.

Bogesxd 

Minél több hímvessződ van, annál magasabb a rangod. A fiúk már csak ilyenek.

BlackSwan

Sosem vesszük észre azt, ami előttünk van.

system456 

Sophie: – Számítok a segítségére.
Robert: – Ezt nekem kellene mondanom!

system456 

Teabing: – Pompás, magukkal egy percet sem unatkozom.

Perly 

Robert: Vár rátok a Szent Grál az ősi Roslinban. Nagymesterek műve méltó nyughelyet ad. Hol penge és kehely őrzi a kapukat. Örökre megpihent a csillagok alatt.

DeadBite

The Holy Grail ’neath ancient Roslin waits.
The blade and chalice guarding o’er Her gates.
Adorned in masters’ loving art, She lies.
She rests at last beneath the starry skies.


Folytatása

Összehasonlítás

Robert Langdon


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján