Terminál (2004) 255

The Terminal
128' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát… [tovább]

angol

Képek 21

Szereposztás

Tom HanksViktor Navorski
Catherine Zeta-JonesAmelia Warren
Stanley TucciFrank Dixon
Chi McBrideJoe Mulroy
Diego LunaEnrique Cruz
Barry Shabaka HenleyRay Thurman
Corey ReynoldsWaylin
Zoe SaldanaDolores Torres
Kumar PallanaGupta Rajan
Eddie JonesSalchak

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 47

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Zajec_Sternenkind 

Ez a film valami zseniálisan kaparja felszínre az emberi érzelmeket. Egyrészt Viktor elveszettsége a hivatali és diplomáciai adminisztráció és politika hurokjában félelmetesen hiteles, főleg most, a 21. században; de feltalálja magát, nem is akárhogy úgy, hogy közben nem felejti el a hazát.
A barátság és összetartás új fokát mutatta meg nekem, ami idegenek egymásra utaltságából cseperedett, és volt itt még szerelem, elengedés, önfeláldozás és céltakan kicsinyesség is Dixon részéről; mind-mind zsigerig emberi. És Viktor idonka, amiért Amerikába utazott… tanulhatnánk tőle. Van mit.
Zseniális-gyanús alkotás.

Rebane 

Nem nagyon használom azt a jelzőt, hogy cuki, de ebben az esetben indokolt. :)
Nagyon kedves történet, Viktor karaktere pedig igazán szeretetreméltó!

Bogas 

Engem ez most nagyon feldobott. Tisztában vagyok vele, hogy Tom Hanks kiváló színész, valahogy mégis mindig meg tud lepni. A televíziós jelenet egészen pazar volt. Meg úgy az egész film nagyon szívmelengetőre sikerült. És Zoe Saldana mint Star Trek-rajongó Dolores Torres? Nem egy ilyen kis szórakoztató apróság jött szembe.

2 hozzászólás
silentscream 

Tetszett a film hangulata, illetve érdekes elképzelés. :) Egy kis esti kikapcsolódáshoz tökéletes, volt benne némi humor is. :D Szerettem a reptéri személyzetet, akik segítettek Viktornak. Illetve érdekesek voltak Viktor ötletei azzal kapcsolatban hogyan töltse el az idejét, illetve hogyan keressen pénzt.

dorcika

Elejétől a végéig tele van vicces jelenetekkel a film, ezért azt mondom, hogy érdemes rászánni egy estét.
Viszont engem zavart, hogy ahhoz képest hogy milyen szokatlanul és érdekesen indul, hamar átmegy egy nagggyon didaktikus élet-allegóriába az egész. (Ami egyébként adja magát, a témából fakadóan, de nem lehetett vola egy kicsit kevésbé egyértelművé tenni az üzenetet?)
A másik bajom, hogy a közepe felé kicsit leül a film, mintha a készítők nem tudták volna, hogy milyen jeleneteket tegyenek még bele. És hát Steven Spielberg mégiscsak Steven Spielberg, szóval mi mást kezdene a maradék idővel, mint hogy elviszi a történetet egy meglehetősen giccses irányba? (gondolok itt pl. a szökőkútra, meg a végén a musicalbe illő össznépi Viktor után rohanásra.) Jobb lett volna, ha nem amerikaiak készítik ezt a filmet, lehet, hogy egy nyugat-európai vagy egy távolkeleti forgatókönyv-író és rendező többet is kihozott volna belőle.
Egyébként meg nekem a Zeta-Jones által alakított stewardess rettenetesen ellenszenves volt, nem is tudom, miért kellett volna cukinak tartanom a Viktorral közös évődésüket… spoiler

Tamás

Tom Hanks zseniálisan hozza a figurát és a filmben akadnak jó poénok is, a végeredmény mégis pont annyira izgalmas, mint valójában egy repülőtéren várakozni két órát és közben figyelni az utazókat. Egy ilyen helyen sokféle szerzet megfordul, tehát bármikor bekerülhetett volna akárki is a cselekménybe, ezt mégsem használták ki Spielbergék. Helyette az Idétlen időkig kevésbé szórakoztató verzióját láttam, amiben helyet kaptak unalmas barátok és egy szerethetetlen vágy tárgya. spoiler És kapott az egész egy művészfilmes mázat, hogy ez a hétköznapi ember nem hétköznapi esetéről szól, és hogy mennyire csudi izgi a reptéri élet szociológiai szempontból. Valójában a film üres, és még egy antagonista Tucci sem menti meg.

Timi98 

Nagyon szórakoztató és kreatív film. Tom Hanks nagyszerűen előadja a terminálon ragadt fickó szerepét. Ha nem ő játszaná, akkor nem is lenne ilyen humoros.
Néha halálra röhögtem magam :D
Diego Luna tökre illik a karakterére, és Catherine Zeta Jones is sokkal jobban alakít, mint más filmjeiben (na jó, kivétel a Zorro és az Ízlések és pofonok). Tucci pedig idegesítő mint mindig :D
A vége nagyon tetszett. Hihetetlen hogy egy egy helyszínen játszódó 2 órás filmet ennyire érdekesre lehet elkészíteni. De hát Spielbergnek ez is megy. :)

Little_Monster 

Viktor Navorski az egyik legszerethetőbb karakter, akit Tom Hanks valaha alakított, nagy kedvencem ez a film!

Londonna 

Nem egy szokványos darab. De mindenképpen érdekes története és mondanivalója van. Értem a film üzenetét, csak azt nem, hogy miért pont annak kell rejtőznie a dobozban, aminek. Vagy csak velem van a baj, hogy nem feltétlenül tartom az ilyesmit olyan fontos dolognak. :)

Nagyon tetszett benne Tom Hanks és Stanley Tucci. Előbbi igencsak meggyőzően alakította az angolul nem igazán, csak nagyon aprócskát értő embert, aki rákényszerül arra, hogy elsajátítsa a nyelvet, s a sors fura fintora, hogy erre meg is lesz a lehetősége… A kényszer nagy úr, s sok mindent ki tud hozni az emberből, aki egy rendkívül találékony lény tud lenni. :)

Stanley Tuccit nagyon kedvelem, már több filmben és sorozatban láttam, de még egyszer sem volt olyan, hogy ne tetszett volna, amit csinál. Itt is remekül alakítja a feltörekvő és empátiátlan főnököt. Bár abban, hogy empátiátlan lenne, nem feltétlenül vagyok biztos. Az elején látszik, hogy azért neki is van szíve, de amikor felfedezi, hogy a nem kívánatos személy milyen jól be tudott illeszkedni és feltalálta magát, hát… Kicsit elgurul a gyógyszere… :)

A film két órás, mégsem éreztem azt, hogy sok lett volna. Teljesen jól kitöltötte az időt, lekötötte a figyelmet. Nem lehetett rajta unatkozni. :)

Aki pedig már járt valamelyiken, és netán használta is az adott repteret, az még inkább el tudja képzelni ezeket a sokszor megmosolyogtató, sokszor elkeserítő pillanatokat.


Népszerű idézetek

schummyka 

Viktor: Amelia, volna kedve bekapni? Bekapni falat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján