Terminál (2004) 349

The Terminal
128' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát… [tovább]

angol

Képek 25

Szereposztás

Tom HanksViktor Navorski
Catherine Zeta-JonesAmelia Warren
Stanley TucciFrank Dixon
Chi McBrideJoe Mulroy
Diego LunaEnrique Cruz
Barry Shabaka HenleyRay Thurman
Corey ReynoldsWaylin
Zoe SaldanaDolores Torres
Kumar PallanaGupta Rajan
Eddie JonesSalchak

További szereplők

Kedvencelte 70

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

Negative_Singularity

Ez a film valami zseniálisan kaparja felszínre az emberi érzelmeket. Egyrészt Viktor elveszettsége a hivatali és diplomáciai adminisztráció és politika hurokjában félelmetesen hiteles, főleg most, a 21. században; de feltalálja magát, nem is akárhogy úgy, hogy közben nem felejti el a hazát.
A barátság és összetartás új fokát mutatta meg nekem, ami idegenek egymásra utaltságából cseperedett, és volt itt még szerelem, elengedés, önfeláldozás és céltakan kicsinyesség is Dixon részéről; mind-mind zsigerig emberi. És Viktor idonka, amiért Amerikába utazott… tanulhatnánk tőle. Van mit.
Zseniális-gyanús alkotás.

Pandalány

Nagyon jó film. Érdekes, humoros, érzelmes. Egyszerre sajnáltam és nevettem Victoron, Tom elképesztően jól hozta a karaktert.
Örülök, hogy végre megnéztem.

Rebane 

Nem nagyon használom azt a jelzőt, hogy cuki, de ebben az esetben indokolt. :)
Nagyon kedves történet, Viktor karaktere pedig igazán szeretetreméltó!

Bogas 

Engem ez most nagyon feldobott. Tisztában vagyok vele, hogy Tom Hanks kiváló színész, valahogy mégis mindig meg tud lepni. A televíziós jelenet egészen pazar volt. Meg úgy az egész film nagyon szívmelengetőre sikerült. És Zoe Saldana mint Star Trek-rajongó Dolores Torres? Nem egy ilyen kis szórakoztató apróság jött szembe.

2 hozzászólás
silentscream

Tetszett a film hangulata, illetve érdekes elképzelés. :) Egy kis esti kikapcsolódáshoz tökéletes, volt benne némi humor is. :D Szerettem a reptéri személyzetet, akik segítettek Viktornak. Illetve érdekesek voltak Viktor ötletei azzal kapcsolatban hogyan töltse el az idejét, illetve hogyan keressen pénzt.

dorcika

Elejétől a végéig tele van vicces jelenetekkel a film, ezért azt mondom, hogy érdemes rászánni egy estét.
Viszont engem zavart, hogy ahhoz képest hogy milyen szokatlanul és érdekesen indul, hamar átmegy egy nagggyon didaktikus élet-allegóriába az egész. (Ami egyébként adja magát, a témából fakadóan, de nem lehetett vola egy kicsit kevésbé egyértelművé tenni az üzenetet?)
A másik bajom, hogy a közepe felé kicsit leül a film, mintha a készítők nem tudták volna, hogy milyen jeleneteket tegyenek még bele. És hát Steven Spielberg mégiscsak Steven Spielberg, szóval mi mást kezdene a maradék idővel, mint hogy elviszi a történetet egy meglehetősen giccses irányba? (gondolok itt pl. a szökőkútra, meg a végén a musicalbe illő össznépi Viktor után rohanásra.) Jobb lett volna, ha nem amerikaiak készítik ezt a filmet, lehet, hogy egy nyugat-európai vagy egy távolkeleti forgatókönyv-író és rendező többet is kihozott volna belőle.
Egyébként meg nekem a Zeta-Jones által alakított stewardess rettenetesen ellenszenves volt, nem is tudom, miért kellett volna cukinak tartanom a Viktorral közös évődésüket… spoiler

Little_Monster 

Viktor Navorski az egyik legszerethetőbb karakter, akit Tom Hanks valaha alakított, nagy kedvencem ez a film!

LooneyLuna23

A dramatikus kezdés után elég hamar feloldódott a film, a háttérben ugyan fontos mondanivalót fogalmazott meg a bevándorlókhoz való hozzáállásról, de inkább a humorra és a derűs pillanatokra koncentrált, miközben bemutatta, hogy egyszerű főhőse szorult helyzete ellenére is milyen ügyesen feltalálja magát. Kalandjai során a reptér, az ott lévő üzletek alkalmazottainak színes mikrovilágát is közelebbről megismerhettük, s természetesen a romantika sem maradhatott ki. Megmondom őszintén, mindkét szerelmi szálat eléggé meseszerűnek éreztem, de szerencsére nem estek át a giccshatáron, és kedvelhetőek voltak a párosok. Ami a főszereplőt illeti, őt egyből a szívembe zártam, ez főként Tom Hanks alakításának köszönhető, aki a tőle megszokott természetességgel játszotta el a külföldi utazót, aki önhibáján kívül a repülőtéren ragad. Az elején nagyon sajnáltam a történtek miatt, aztán elkezdtem szurkolni neki, hogy sikerüljön hasznos időtöltést találnia, a szerelmi szálnál is izgultam érte, egyszóval kivívta a karakter iránti szimpátiámat a hitelességével. Az, hogy miért érkezett Amerikába és miért várt rendületlenül hónapokat, nagyon szép és megható fordulata volt a filmnek, illetve a szerelmi szál is tartogatott meglepetéseket, és érdekes módon nem bántam, hogy nem úgy alakult, ahogy vártam. Kedves kis vígdráma ez, megvannak a maga szerethető karakterei és szórakoztató jelenetei, amiért érdemes szánni rá egy estét.

piciszusz 

Nekem ez valamiért kimaradt eddig,de örülök hogy pótoltuk.


Népszerű idézetek

schummyka 

Viktor: Amelia, volna kedve bekapni? Bekapni falat.


Hasonló filmek címkék alapján