Számkivetett (2000) 368

Cast Away
143' · amerikai · kaland, dráma 12

1 díj · 3 jelölés

Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Tom HanksChuck Noland
Helen HuntKelly Frears
Nick SearcyStan
Chris NothJerry Lovett
Lari WhiteBettina Peterson
Geoffrey BlakeMaynard Graham
Valerie WildmanVirginia Larson
Paul SanchezRamon
Leonid CiterFyodor
David Allen BrooksDick Peterson

További szereplők

Kedvencelte 69

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

carragher 

Hatalmas egy film nekem nagyon bejön. És a Wilson labda….:) Megkönnyeztem a „halálát”

LoneWolf 

Tom Hanks egyik legmeghatóbb alakítása, a film maga pedig a legnagyobb reklám, amit a Wilson röplabdája, vagy a FedEx cég kívánhatott magának, hiszen ki ne bízná csomagjait egy olyan szolgáltatóra, melynek dolgozói még több évnyi lakatlan szigeten töltött idő után is kézbesítik az adott küldeményt. A viccet félretéve, a főszereplő kitartása és küzdelme megindító, inspiráló és gyönyörű, melynek során teljesen bele tudjuk magunkat képzelni a helyébe, tehát ez az alkotás mindenkinek kötelező, aki repülni készül.

Kitticica

Szeretem Robert Zemeckis filmjeit, Tom Hanks pedig az egyik kedvenc színészem, így nem is értem hogy maradhatott ki ilyen sokáig az életemből a Cast away. A történet lenyűgözött már az ismertető alapján és nem csalódtam a kivitelezésben sem. Tetszett, hogy a film végig hősünket követi nyomon, ahogy próbálja túlélni a lakatlan sziget nyújtotta megpróbáltatásokat. (ezt még elnéztem volna egy ideig) A vége nagyon kiszámítható volt, de ez nem von le semmit a film értékéből. Tom Hanks ismét nagyon alakított.

viky0222 

Nem is értem, miért nem néztem meg korábban. Szeretem Tom Hanks filmjeit, minden egyes újabb alakításakor meg kell állapítanom, hogy nagyon jó színész. Fantasztikusan elviszi a hátán az egész filmet. Chuck kitartása és élni akarása végig elképesztett és csodáltam mindenért, amin képes volt keresztülmenni a túlélésért. Bennem nem hiszem, hogy lenne ennyi erő. Nagyon szerethető karakter lett, és Tom Hanks alakítása tényleg szuper, és még inkább megkedvelteti Chuck-ot. A történet kellően izgalmas volt, spoiler Időnként eléggé szívszorító volt, spoiler Kicsit hosszabb, mint kellene, de ettől függetlenül biztosan újranézném.

Nocharity 

Biztos voltam benne, hogy valamikor, gyerekkoromban láthattam pár jelenetet a filmből, mivel a labdával beszélős dolog felrémlett nézés közben, de az biztos, hogy olyan kicsi voltam még, hogy ezen kívül semmi sem maradt meg belőle. A retro filmekkel személy szerint nem állok valami nagy barátságban, szerintem nagyon kevés az, ami a mai ember ingerküszbéhez képes felérni, hacsak nem ezeken nőtt fel, és tölti ki a nosztalgia az űrt. Na ez kivétel. Képes végig fenntartani a figyelmed, úgy is, hogy közel sem olyan látványvilággal perál, amihez szokva vagy. Talán a végén ül le egyedül, egy ideig úgy éreztem, csak fölöslegesen húzzuk már az időt a spoiler után, de a végére valahogy sikerült meggyőzniük, hogy ez kellett ahhoz, hogy Chuck utazása kerek legyen. A film hossza sem igazán érződik, Tom Hanks pedig olyan egyszemélyes showt tol, amiért kétségtelenül megérdemli az elismerést.

Gabi 

Kiskoromban többször is láttam ezt a filmet. Emlékszem, hogy a TV2 adta és mindig nagyon sokáig tartott mire végignéztem a temérdek reklám miatt. Ez az alkotás akkor született, amikor én is, de időtálló. Nem tűnik fel, hogy már 20 éves.
Az operatőri munka csillagos ötös. Imádtam minden képkockáját. Már az elején levett a lábamról, amikor a csomag útját a csomag szemszögből követhettük.
A becsapódásos jelenetnél elgondolkodtam azon, én vajon miért nyúltam volna Chuck helyében. Ilyenkor mindig azon kezdek el agyalni, hogy ha valaha repülőre szállok, akkor a hátamra erősítek egy kis túlélő csomagocskát. Mert tegye fel a kezét az, aki ezt megnézve, nem riad meg egy kicsit is a repülőgép szerencsétlenségektől.
Chuck sorsától rosszabbat aligha tudnék elképzelni magamnak. Én lehet inkább vízbe fojtottam volna magam, mintsem, hogy egy spoiler
Hihetetlen, milyen együttérzést váltott ki belőlem a film. Egyfolytában azt érzetem, hogy szomjas vagyok és felszisszentem akkor, amikor valami sérülés érte a főszereplőt.
Amikor Chuck a szigetre került, eszembe jutottak más robinzonádok is. Elsősorban A Legyek Ura, ahol a gyerekek arra törekedtek, hogy táplálják a füstöt, a jelzőtüzet. Ezt szerintem Chuck is alkalmazhatta volna, furcsállottam, hogy nem jutott eszébe.
A végén volt ugyan egy nyálas jelenet, de nem zavart. Helen Hunt nagyon jól alakította a szerethető női karaktert.
Bevallom még így többszöri újranézésre is meghatott a film. Nem egy könnycseppet elmorzsoltam. Először akkor bukott ki belőlem a sírás, amikor Chuck a bálna szemébe nézett.
Ajánlom ezt a filmet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Megindító, nagyszabású alkotás.
Engem elgondolkodtatott. Ráébresztett arra, hogy legyek hálás a vízért, az ételért, azért, hogy van ágyam, ahol aludhatok és azért, hogy részese lehetek ennek a bonyolult társadalomnak, hiszen nem vagyok számkivetett.

KillerCat

Eszméletlen jól megcsinálták a természetbe vetett magányos ember történetét. Minden hollywoodi klisé ellenére megéri a 9/10-et.

desertangelable 

spoiler
Minden elismerésem a készítőké. Tom Hanksé, amikor isten tudja hány kilót szedett fel, majd adott le szerepért és rendezőé, hogy meg merte rendezni ezt a filmet. És köszönjük a FedExnek is. :D

Hippoforaccus 

Tom Hanks két filmje közül az egyik, amelyiket végig bírom nézni. Iszonyat hosszú, és a vége (már aminek lennie kellene) után még vagy 30 percig folytatódik, de a szigetes rész nagyon jól ki van találva. És gondolom azért is tetszik, mert nem igazán csípem a színészt és jó látni, hogy ott van :D

fayakezdet 

Jó film, akár pár évente újranézhetős.


Népszerű idézetek

Negative_Singularity

Holnap felkel a nap, és ki tudja mit hoz a dagály…

lipotdorka 

Ne aggódj, Wilson! Én evezek, neked csak kapaszkodnod kell.

Chuck Noland: Wilson! Wilson!! Bocsáss meg, Wilson! Bocsáss meg!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján